48078
-
#34934 Nem off :DDDDDD
Azvan, hogy a 40D teszt csúszik.
Mégpedig önhibámból :)
Sorry -
Aspyrin #34933 Aha, akkor most vegyél erőt magadon és olvass vissza kicsit, hogy egyáltalán képben legyél miből is indult ki az egész és megint miről szól.. Persze csak ha van kedved. Aztán nyugodtan okíthatsz továbbra is :|
#34880-83
-
Gabo #34932 Nem bántásból mondom. De próbáltál valaha is megérteni, elfogadni bármit, vagy legalább elgondolkodni azokon a dolgokon, amiket már a fejedhez vágtak?
Néha hasznos lenne.
Lehet, hogy elsőre nehezen tudod lenyelni azt, amit és ahogy a másik fél mond, de ha megpróbálod az igazság tartalmát elfogadni a véleményének, lehet, hogy előnyödre válik.
Tudod, nyitottság! -
#34931 Bármikor könnyedén alulmúlod önmagad :D -
#34930 Mikor lesz 40D teszt ? már elnézést hogy offolok itt a nagy flém közbe -
Aspyrin #34929 Nem hát, nézd meg magad a videóidon -
Gabo #34928 Egy DSLR gépnél az ISO emelése messze nem jár akkor zajjal, mint egy kompakt gépnél. Szóval szerintem nyugodtan emelj rajta annyit, hogy a neked tetsző módon tud elkapni a pillanatokat.
Ha van rá mód, a helyszínen jóval a meccs előtt próbáld meg belőni, hogy melyik beállításokkal dolgozik leginkább jól a géped. Így legalább nem maradsz le az eseményekről. Arra azért készülj fel, hogy a fényviszonyok valószínűleg messze lesznek az ideálistól.
Azt is érdemes eldönteni, hogy mit szeretnél konkrétan fotózni. Egy sport eseményen a sportolók a főszereplők, de mellettük még rengeteg téma adódik, csak nyitva kell tartani a szemed. Illetve nem csak a teljes akció, hanem annak egy-egy résztvevője, a szereplők tartása, arckifejezése, gesztusai is mesélhetnek az eseményről.
Várjuk a képeket! :o) -
#34927 :))))))))))))))))))))))))))))))))
"Most mi a szarért köcsögösködsz?!"
"Mennyire degenerált vagy öregem és mennyire szánalmas..."
"majomivadék"
Figyel mindenki? És még én nem jöttem le a fáról!!!
(csak azok kedvéért, akik bevásároltak kólából-popcornból :D:D:D) -
Aspyrin #34926 Én meg azt látom, hogy évek elteltével is akad még egy-két majom aki nem képes lejönni a fáról, és mivel ott van azt hiszi, hogy fejletebb az embernél is ;) -
Gabo #34925 Lehet, hogy erről lemaradtam, de van egy olyan érzésem, hogy a sorozat még nem ért véget... ;o)
Mostanában azon derülök, hogy mennyire változnak a dolgok. A "másik" topik anno ugye azzal indult, hogy mindenki felteheti a képeit, mindenki szépen megdicséri a másikat, s persze senki sem kritizál, mert arra nincs igény, lévén senki nem akar fejlődni.
Ahhoz képest most ott tartunk, hogy szépen lehúzzák néha egymás képeit. (Mert zajos. Mert miez? Mert PS. Mert nem PS. Mert...) Néhányan már mernek könyveket is venni vagy ajánlani, hogy fejlődni lehessen. Stb.
Csak az a baj, hogy néha ritka nagy sületlenségeket bírnak egymásnak teljes meggyőződéssel javasolgatni. Ha pedig valaki kritikát kér, sokszor úgy látom, hogy nem a tényleges problémákra hívják fel a figyelmét, hanem a jelentéktelenebb dolgokra...
De talán azért még van remény. (Kell még gondolom néhány év. ;o)
Persze akinek kell, annak úgyis nyitva áll a Digitális és analóg fotográfia topik.
/Akinek nem inge..../ -
#34924 ISO emeléssel próbáld a lehető legjobb időzárat kihozni, az utólagos zajszűrés belefér szerintem. (meg hiába rajzol "csúnyábban" F4-5,6 körül, még mindig jobb, mintha elkenődött foltokat rajzolna szépen :P )
gondolom nem A4-A3 print a cél, úgyhogy a magas ISO miatti zaj szépen eltűnik egy pici részletesség-vesztéssel. -
Mityu91 #34923 Sziasztok!
Elnézést, hogy megszakítom itt a vitát, de egy tanácsra lenne szükségem, mégpedig ha minden igaz akkor szombaton vagy vasárnap kimennénk egy kézilabdameccsre az elsődleges ok nem az, hogy kézilabdát akarunk nézni csak valakivel utána lenne megbeszélése édesapámnak a lényeg a lényeg az, hogy gondoltam hamár ott vagyunk megpróbálnék fotózni is mivel tervezem már 1 ideje, hogy kipróbálom a sportfotózást és az érdekelne, hogy ehhez milyen tanácsokat tudok adni, ahogy nézegettem a témában a képeket általánosan 2,8as rekesszel készülnek de ez érthető, de az én esetembe erre nincs lehetőségem mivel az egyik objektívem F4-5,6 70-300 Sigma és ahogy látom F10en a legszebb a rajzolása, de hogy őszinte legyek nem hiszem, hogy ezen a rekeszen elég gyors zársebeséget tudnék használni ahhoz, hogy ne mozduljanak be az emberek, a másik objektívnél a Tokinánál (12-24) amit nem nagyon erre a célra találtak ki a másikat se de ezt mégkevésbé lehet használni erre a célra szerintem, tehát ez "F4-es" de ennek is tapasztalataim szerint meg leírások szerint F8on szép a rajzolása és ebben az esetben nem tudom, hogy mennyire mozdulna be.
Mivel nem áll szándékomban mostanában egy 300 2,8as fix Canont venni:D amitől még Krisztián Magyaro rettenésben tartója is megijedne ezért a tanácsotokat kérném, hogy mi a legjobb megoldás és mire figyeljek oda
Köszönöm! -
G_ArchAngel #34922 help,
Canon Speedlight ST-E2 wireless transmitterhez keresnék angol vagy magyarnyelvű leírást, ha tud vki segítsen egy linkkel, vagy írjon pm-et mailcímért...
htx! -
#34921 yu ar teh wiseguy here, heh? -
#34920 majd megnézi délután az ismétlést :o) -
G_ArchAngel #34919 ezt lekésted... -
#34918 Nem képet vágott, hanem CD-t.
-
Gabo #34917 [popcorn-cola-hátradől] -
#34916 loál, megnéztem volna milyen képet vágsz :D -
G_ArchAngel #34915 ezt nektek puzikák! -
2Bálint #34914 Jaja!
Emlékszem, régi-régi munkahelyemen történt a dolog. Vagy 5-6 éve. 256 MB-os sandisk kártyát vettünk. Le van keményen fóliázva. Okos Bálintka (én)naná, hogy nagyollóval esik neki, hogy kinyissa. Sikerült is. És egyben kettévágni a minidiscet. Hogy mé nem írták rá, hogy óvatosan, mert cd is van benne... -
#34913 -
Aspyrin #34912 Persze adj neki igazat te is ;)
Hiszen először (jó -paraszt- szokása szerint) beszól, majd lépésrőr-lépésre mossa a kezeit (először az objektív és a felszerelés árára fekteti a hangsúlyt, majd a "körém gyűlnek" a tárgy, végül a menj vissza a topikodig is eljut).
Nem okoztál csalódást ;) -
#34911 Legmenőbb cucc a Loálfénycsáp™ egyértelműen, csak úgy gyűlnek köré az ízeltlábúak. -
efem #34910 -
G_ArchAngel #34909 OFF ...lehet, hogy majomivadék (melyönk nem az?), de Tőle több FOTÓt láttam eddig, hamár fotós topic... ON -
Aspyrin #34908 Unalmas vagy még mindig, majomivadék ;) -
#34907 Gyermek, felesleges ezt már tovább próbálni szépíteni, a szöveged egyértelmű mindenki számára (még nekem is, aki persze Pákó szintjét sem verem...shame).
Szokás szerint durván besültél az arcoskodásoddal (kurvára mindegy mennyiért vásároltad azt az obit), mindenki vágta, hogy ha Te előveszed a "MEGNEHEZÍTETT MASINÁDAT" egyből szétszélednek, mint Timber esetében (biztos a naggggyon durva látvány miatt, csak az a ciki, hogy Timber cucca tényleg húzós, de majd egyszer tán tudni fogod Te is, hogy mi az...).
illetve "KÖRÉD GYŰLNEK".... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ciki vagy gyermekem, ultraciki továbbra is, miért nem mész vissza topikodba, ott biztos "aztaaaa, nemsemmi érzés lehet, bárcsak egyszer nekemis ilyen tükrös gépem lenne, megérinthetlek?" reakciókat váltanál ki ezzel a sztorival, majd énis jövök utánad és buzgón bólogatok, hogy "én láttam, tényleg körégyűltek"!!!!
-
Aspyrin #34906 Pucy -
#34905 heló! -
Aspyrin #34904 Nincsenek egy szinten, ne sértegesd Pákót ~~ -
Aspyrin #34903 Relax, egyre jobban alázod magad. Magyar nyelvtan szövegértésből hogy sikerült átcsúsznod? :D Gondolom erős hátszéllel :)
Csak te vagy az aki "gizdulásként" éli meg, ha emlegetek egy 26000Ft-ért vásárolt obit, és csak te vagy az akinek a csajozás jut eszébe ha fotózásról esik szó :)
No comment :)
-
#34902 Sandisk kártyaolvasóhoz is adtak minicd-n egy Rescue Pro nevű cuccot, próbálta valaki? -
#34901 Smart Recovery
Többihez képest nem tudom milyen, nekem pár képet vissza tudott hozni (kb felét meg nem :S) és ingyenes.
Imádom azt az elégedettséget a felháborodott fotóalany arcán, amikor némi kamu vitatkozás után belemegyek hogy töröljem a róla készült képeket :D
Azzal már nem tud mit kezdeni hogy utána kártyát cserélek :) -
efem #34900 valakinek van jofajta memkartyarol adatvisszamento sw-je, ami nem a getdataback? :) -
#34899 Jajj Timber, ne haragudj, más elvonta a figyelmem :DDDDD
MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉZ???????
:) -
#34898 Áhhh, még fürdik a sikerben!
Tán autogrammot is osztogat meg kis emós csajokat húzogat meg hátul a stage mögött :DDDDDDDD -
G_ArchAngel #34897 nem figyeltem, mmit vett elő, amin röhögtek a kislányok?
(majd idővel megtanulja értékelni, hogy mennyivel jobb úgy elővenni, hogy ne vegyék észre...) -
#34896 Itt egyedül a Te reakciód volt érdekes, bár Tőled ezt már megszokhattuk mester!
Azért mutathatnál egy fotót majd arról, amikor körédgyűlnek ahogy előveszed az EQUIPMENTET!!!!
:)))))) -
G_ArchAngel #34895 én Palmatex-szel, az jobban megfogja...