48078
-
#37576 hejes sírást itt nemnagyon szoktam figyelni, de a te kedvedért mostantól odafigyelek, mert mindig van egy okosabb ember aki lescanneli a szöveget nyelvtanilag.. de semmi pánik :)
még ami érdekelne, az a gép ergonómiája lenne.. ugyanis elég zsufolt szegényke és kényelmetlen a fogása :S szerintetek ez lehet olyan negativuma a gépnek, hogy emiatt esetleg ne vegye meg az ember? pedig ennyiért ez egész csinos kis gépecske lenne :S -
#37575 nem csak akkor jön jól a Live view ha valaki OJAN kezeli, neked is jól fog jönni...nagyobb kereső nagyon jó dolog :)
direkt írsz ennyire helytelenül, vagy a konzol generációnál már így szokás? ...már bocs, de mintha még figyelnétek is erre... -
#37574 LCD mellé kapcsold be a hisztogrammot is, és akkor "mindegy" mit mutat az lcd. Amugy lehet állítani a brightness-t, ha túl világosnak találod a kijelzot. -
#37573 a keresőben picit sötétebb a kép, mint a fényképezőgép lcd-n de ez nehezen észrevehető. -
#37572 ezek közül talán a jobb akksi ami megfog.
+2mp lényegtelen (ha jol tom az érzékelo ugyanojan mint 400d)
live view talán még jol jöhet ha valaki ojan kezeli a gépet...
nagyobb keresö se rossz dolog..
egy kérdés, amikor visszanézi a Zember a képeket, akkor az LCD-n ittis világosabbat mutat, mint amijen a kép valojában? -
#37571 +2 mp, live view, továbbfejlesztett af rendszer, jobb akksi, nagyobb kereső. -
#37570 nem kekeckednék, de egy pro/kontra listát ha szabad kérnem, hogy miért pont az -
G_ArchAngel #37569 450D -
#37568 hali!
épp fényképezőgép vásárlás előtt állok, és azt szeretném megkérdezni, hogy melyiket érdemesebb megvenni (DSLR)
végre eljött az idö hogy meg tudjak venni egy ilyen masinát, és csak canonban gondolkodom. a lehetséges befutók lennének (KIT):
- EOS 400D
- EOS 450D
- EOS 1000D (bár jobban hajlok a 4x0D-hez) -
G_ArchAngel #37567 en sem ertek hozza, csak azt tudom ismetelni, amit 1001 helyen olvastam/hallottam... -
DecenS #37566 ízlés kérdése a rangsor.. de legyen neked igazad.
erős-nem erős: még mindig nem fog úgy befürödni egy "gyengébb" nikonnal, mint egy kodakkal. -
G_ArchAngel #37565 "a canon-panasonic-fuji szenzációs hármasból érdemes választani"
Nikon szinten nem tul eros ebben a kategoriaban... -
DecenS #37564 használt gép, mint olyan...? -
DecenS #37563 akkor szigorúan amatőr módon megfogalmazva: az 50-60e ft-os (és alatta lévő) kategóriában van egy ökölszabály, ami már jó pár éve tartja magát: a canon-nikon-fuji szenzációs hármasból érdemes választani, mert képminőségben/szolgáltatásokban ezek azok, amelyek a legkevesebb (fajlagosan értendő) kompromisszumot hordozzák a minőség tekintetében. (szubjektív vélemény: nagyjából a rangsor is megfelel a fenti felsorolásnak). nem lehet még rossz választás alkalmasint egy-egy olympus vagy panasonic sem. az utóbbi években ezeknek a kompaktjairól is egyre több jó szót hallani.
minden más felejtős, mint pl: sony, samsung, casio, kodak... és még sorolhatnám. ezek persze mind nagy és jól csengő nevek, fényképezőgép gyártásban azonban nem a befutók között szerepelnek. -
DecenS #37562 ha szép, megkímélt állapotú, nem lehet rossz vétel.. ha az eladó belemegy, hogy 2-3 napos próba erejéig garanciát vállal, amíg az esetleges rejtett hibákra (bár gyanítom, ilyen nem nagyon van) rájöhetsz, akkor még jobb. -
#37561 400d lehet még kapni? /1000d /pentax k200d közül választanék akkor a helyedben. (+ gondolj arra hogy táskát / mem.kartyat is venned kell) :) -
#37560 alternatíva van,a pénz a gond...lévén abból biza elég kevés van(max.130k),egy EOS400D még talán-talán belefér...de a D80 legolcsóbban obival 166k... -
#37559 Sziasztok!
Szeretnék venni egy fényképezőt.
A mostani egy Nikon coolpix 5600 kompakt, amit nem nagyon kedvelek.
Nézegettem a gépeket, kinéztem a Fuji S5800-asát. Elég rosszakat irtak róla, és hogy az 5600-as jobb volt.
Szerencsémre találtam egy apróhirdetésben egy 5600-ast, 1 éves, és 28e Ft lenne.
Sokaknak van/volt ilyen gépe, és jókat irtak róla.
Véleményt kérnék, hogy megéri-e?
Előre is köszönöm! -
#37558 A Nikon D40-t felejtsd el......
Magánvéleményem, hogy a Nikontól D80 alatt semmit nem szabad venni....
Akkor inkább tényleg Canon!
Náluk pedig aztán van bőven alternatíva! -
#37557 1000d -
#37556 és a majdnem 50k pluszt árban odaadod nekem?akkor szívesen -
G_ArchAngel #37555 450D -
#37554 nos újra én lennék...mivel fater kikötötte h.sonyt nem vehetsz fijam,kérdésem igencsak leegyszerűsödött,a legolcsóbb dslr-ekből már csak a Nikon d40x és a d60 maradt...melyiket vegyem,ha kvázi univerzális felhasználásra kell,vagyis mindent fényképeznék vele,ami egy fotósnak eszébe juthat?:) -
#37553 fotózás, metro, horror, nyc... ezt nagyon el kell baszni h ne legyen jo :) -
#37552 hát nem természetfotozás....
de a gonosz szerepét jo arcra bizták :) -
G_ArchAngel #37551 Fotosfilm -
#37550 Nalam vannak itten kompetensebb szemelyek, de szvsz ha vasarolsz vmit, mindenkeppen olvassal teszteket ill probald ki osszehasonlitva hasonlokkal. A Kodak az (szamomra) eleve felejtos. De talan ebben a kategoriaban es neked, nincs nagy kulonbseg.. nemtom.
Elvileg visszaviheted a termeket nehany napon belul, ha megvan a csomagolasa.. -
#37549 tulajdonképpen turisata vagyok. max 200 font legyen, enyiért csak kompakt van szerintem. most vettunk egy par hozzászolasal lejebb taglalt gépet, amire aztmondhja mindenki hogy trágya. én nektek hiszek mert total amatör vagyok. CSak tudni szeretném hogy mi az mitol szar, és legközelebbm ire figyeljek. Szigoruan amatörvagok, tehátr semmit nem értek a dologhoz. -
G_ArchAngel #37548 hja, vegulis az alig hasznalt 20D-m is olcso volt, 40+ expoval...
gari nelkul a tokom sem venne semmit penzert... -
#37547 Most is van 1000 font alatt, hát még ha kijön az utód. -
G_ArchAngel #37546 az akkor is lesz 1000£-t... -
#37545 Használt öddé egy hónap múlva. -
#37544 Más a helyzet ha koNpaktot és más ha tükrös gépet vennél.
Nehéz eset, inkább ide írd le az igényeid és lesz aki ad egy "na ezt érdemes" listát. -
#37543 Ok. fos, ez van. tudtok adni egy linket, valamiféle ismertetőtől hogy milyen paraméterek a fontossak ha az ember fényképezőt akar venni ? max 200 font környkén. -
#37542 Ezek elég új gépek, korrekt teszt még egyikről sem készült, szal inkább várj még egy kicsit a választással.
Látatlanba én az 50D-t venném, de 90%-ban azért, mert Canon-om van. :) -
G_ArchAngel #37541 mivel egyikrol sincs ertelmes teszt eddig, inkabb Leica M8...
ha videozni akarsz, AF nelkul, akkor D90, ha fotozni, akkor 50D..., obinak meg illene EF-S 17-55/2.8 IS USM, EF 70-200/4L IS USM, EF 50/1.4 USM... -
#37540 Hasznalt Leika M8 esetleg? pro es kontra? :) -
#37539 Nikon D90 vs Canon EOS 50D v inkabb 1 regebbi?
Ok, h elcsepelt a Nikon vs Canon, de akkor is dontenem kell! :)
Kb 1000-1500 font egyenlore, fel ev mulva plusz 500-1000 font menne ra, hobbynak. A leheto legjobb szint es dinamikat akarom kihozni ennyiert, szeleskoruen hasznalva a gepet.
Igazabol ezen tanulnam meg ugy igazan a fotozast..
de bevallom h ennek a kategorianak a kepminosege nem nagyon tetszik es ugy veszem eszre h inkabb visszalepes van, vagyis 1re tobb a marketing es a gigamega, minosegi gep pedig csak a magasabb kategoriaban van..
-
#37538 Örülök hogy nem nekem kellett kimonDani -
#37537 Ez fos, meg turistaskodni is.. (en is from Engl :)