Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az élettapasztalatról meg még annyit, hogy ha már azt hiszed, hogy elegendõ az ami van akkor még semennyi nincs olyan mint a nyelvbe ha aztthiszed, hogy jól beszélsz már egy idegen nyelvet mert 3 könyvet csináltál végig akkor jössz majd rá, hogy a pi**** még semmit nem tudok😊

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

Mondtam én, hogy tudok írni?
Nem.
Nem áll szándékomban téged kioktatni csak ha annyi az élettapasztalatod akkor tudod, hogy ilyenen nem kell felhúzni magad.

nincs ma nagy forgalom, mi?😊

http://gaborszantai.co.uk/

Köszi!

Igazad van én csak 3napja tudom, hogy van külön fotográfia topik de majd mostmár azt használom.

Természetesen nem hagyom szó nélkül a kommented, már ha nem haragszol 😉
Ígérem eltekintek attól, hogy az íráskészséged elemezzem, mert az újabb flémre adna okot.. 😊

Szóval akkor lássuk:

Nos erre jössz Te aki szintén leír egy olyan dolgot ami önmagában hülyeség és lényegtelen is de kicsit olyan érzése van az embernek, hogy akkor én megmutatom, hogy

Mit mutattam meg? A tamront? 😊 Azt valóban.
A hangsúlyt mindössze arra próbáltam fektetni, hogy lényegében telejesen tök mindegy, hogy milyen típusú/márkájú/stb. objektívvel rukkolsz elõ egy járókelõkkel zsúfolt utcán, a lényeg, hogy nagy legyen és feltûnõ és máris akad közönséged (fõleg nálunk a nyócban).
Nem kötelezõ nekem hinni, még ha kézenfekvõ is amirõl tátizom, tessék kipróbálni..

természetesen Blasta meg is jegyezte pár irónikus mondatal

Na ez itt az alapvetõ gond még mindig, hogy "természetesen" és "irónikus".
Egyáltalán nem természetes, max. neked, ha beszólnak, és talán a haverjainak. De nem nekem, sajnálom.
Az irónia pedig távol áll a pofátlan személyeskedéstõl.

Te kifakadsz mocskolódsz és magadat nevetteted ki és teljesen normális embereket kezdessz el szidni

Ha ilyenek a teljesen normálisak, akkor milyenek lehetnek a normátlanok?
(Érdekes, hova ez a többes szám?)

A lényeg az, hogy ne ítélj meg embereket a külsejükrõl
Figyu, a lényeg az, hogy ne próbálj oktatni, van elég élettapasztalat pontom, akár kettõnknek is 😉

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Mityu91:
Azt kifelejtettem, hogy néha egy kis bemozdulásos életlenség nem árt a képeknek. Sokkal inkább visszaadja a mozgást, a cselekvést, mint egy teljesen kimerevített póz.
S persze használj sorozat felvételt, így a gyorsabb eseményeket is el tudod kapni.

Amúgy az ilyen kérdéseket inkább érdemes a Digitális és analóg fotográfia topikba feltenni. Ez a topik a hardverrõl szól (már amikor...), az meg inkább a képek készítésének mikéntjérõl.

itt van a kézikönyv Magyar pdf-ben ha nem tudod letölteni akkor priviben írj.

<#ejnye1>

hagyd otthon a felszerelést, és élvezd a meccset! Így jársz a legjobban!

GregSB

itt amúgy találtam 1et csak képek nincsenek benne😄 de estére lesz normális is....

Blasta
Ohhh, lefogol kötelezni, nagyon kösze elõre is, remélem nem lesz nagy meló!! 😉

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Most értem haza és az egyik haveromnak megvan cdn pdfben ha minden ok akkor feltöltöm neked estére de nem 100%

Figyel én elõbb már kb 10 percet írtam mikor eldöntöttem, hogy jó-jó békén hagylak, DE amit Te csinál esküszöm gusztustalan.
Tehát mi is az alaphelyzet Timber valamit mondott azaz volt egy hosszú hsz. aminek az elején megemlített egy relatíve érdekes emberi reakciót ami engem pl személy szerint nem érdekel de nem zavart mondván megesik az ilyen és ha õ úgy gondolta, hogy fontos leírja de nem nagyképû hangnemben persze én is egybõl megnéztem milyen objektív is ez de láttam, hogy biztos jó és van alapja mit õ mond.😄😄:
Nos erre jössz Te aki szintén leír egy olyan dolgot ami önmagában hülyeség és lényegtelen is de kicsit olyan érzése van az embernek, hogy akkor én megmutatom, hogy .... én magamba mondom jó jó nagyon örvendek, hogy neked is kijárt ebbõl az élménybõl, természetesen tényleg mókás az, hogy egy 70-300as obi ekkora érdeklõdést keltene, természetesen Blasta meg is jegyezte pár irónikus mondatal ezt a tényt aminek én nem tulajdonítok jelentõséget.... erre Te kifakadsz mocskolódsz és magadat nevetteted ki és teljesen normális embereket kezdessz el szidni és akkora jelentõséget tudsz tulajdonítani ennek az eseménynek, hogy már az ember tényleg megmosojogja.
Szumma szummáru meg kell tanulnod mérlegelni a dolgok jelentõségét és meg kell tanulnod veszteni....HAHA

lehet hogy nem is téged néztek csak jött Krisztián alias Mr. Erõszak:S

A lényeg az, hogy ne ítélj meg embereket a külsejükrõl mint pl abban a felmérésben, hogy az emberek miért nem Orbánt választották 8/10azt mondta, hogy azért mert roma....

Blasta
Gúd dzsáb! 😉

tugyiti
Puszika láv meg peace mindenkinek na má mennnnyünk woodstockba oszt sörözzünk
<#idiota>
Reméltem is, elég egy rajongó is innen..

Blasta
Na mostmár tényleg ON:

Egy ismerõsömnek szüksége lenne egy EOS 400D magyar manual-ra.
Ha valaki tud ebben segíteni, megköszönöm nagyon!

Blasta
Nem is neked akarok tecceni, az kurvabiztos 😊))))))))))

Csak ha muszáj 😉

Blasta
Nem off 😄DDDDD
Azvan, hogy a 40D teszt csúszik.
Mégpedig önhibámból 😊
Sorry

Aha, akkor most vegyél erõt magadon és olvass vissza kicsit, hogy egyáltalán képben legyél mibõl is indult ki az egész és megint mirõl szól.. Persze csak ha van kedved. Aztán nyugodtan okíthatsz továbbra is :|
#34880-83

Nem bántásból mondom. De próbáltál valaha is megérteni, elfogadni bármit, vagy legalább elgondolkodni azokon a dolgokon, amiket már a fejedhez vágtak?
Néha hasznos lenne.
Lehet, hogy elsõre nehezen tudod lenyelni azt, amit és ahogy a másik fél mond, de ha megpróbálod az igazság tartalmát elfogadni a véleményének, lehet, hogy elõnyödre válik.
Tudod, nyitottság!

30Dani
Bármikor könnyedén alulmúlod önmagad 😄

thank you for helping us help you help us all

tugyiti
Mikor lesz 40D teszt ? már elnézést hogy offolok itt a nagy flém közbe
Nem hát, nézd meg magad a videóidon <#nyes><#hehe><#taps>

Egy DSLR gépnél az ISO emelése messze nem jár akkor zajjal, mint egy kompakt gépnél. Szóval szerintem nyugodtan emelj rajta annyit, hogy a neked tetszõ módon tud elkapni a pillanatokat.
Ha van rá mód, a helyszínen jóval a meccs elõtt próbáld meg belõni, hogy melyik beállításokkal dolgozik leginkább jól a géped. Így legalább nem maradsz le az eseményekrõl. Arra azért készülj fel, hogy a fényviszonyok valószínûleg messze lesznek az ideálistól.
Azt is érdemes eldönteni, hogy mit szeretnél konkrétan fotózni. Egy sport eseményen a sportolók a fõszereplõk, de mellettük még rengeteg téma adódik, csak nyitva kell tartani a szemed. Illetve nem csak a teljes akció, hanem annak egy-egy résztvevõje, a szereplõk tartása, arckifejezése, gesztusai is mesélhetnek az eseményrõl.

Várjuk a képeket! :o)

Blasta
😊)))))))))))))))))))))))))))))))

"Most mi a szarért köcsögösködsz?!"
"Mennyire degenerált vagy öregem és mennyire szánalmas..."
"majomivadék"

Figyel mindenki? És még én nem jöttem le a fáról!!! <#nevetes1><#nevetes1><#wilting><#help>

(csak azok kedvéért, akik bevásároltak kólából-popcornból 😄😄😄)

Én meg azt látom, hogy évek elteltével is akad még egy-két majom aki nem képes lejönni a fáról, és mivel ott van azt hiszi, hogy fejletebb az embernél is 😉

Lehet, hogy errõl lemaradtam, de van egy olyan érzésem, hogy a sorozat még nem ért véget... ;o)

Mostanában azon derülök, hogy mennyire változnak a dolgok. A "másik" topik anno ugye azzal indult, hogy mindenki felteheti a képeit, mindenki szépen megdicséri a másikat, s persze senki sem kritizál, mert arra nincs igény, lévén senki nem akar fejlõdni.
Ahhoz képest most ott tartunk, hogy szépen lehúzzák néha egymás képeit. (Mert zajos. Mert miez? Mert PS. Mert nem PS. Mert...) Néhányan már mernek könyveket is venni vagy ajánlani, hogy fejlõdni lehessen. Stb.
Csak az a baj, hogy néha ritka nagy sületlenségeket bírnak egymásnak teljes meggyõzõdéssel javasolgatni. Ha pedig valaki kritikát kér, sokszor úgy látom, hogy nem a tényleges problémákra hívják fel a figyelmét, hanem a jelentéktelenebb dolgokra...
De talán azért még van remény. (Kell még gondolom néhány év. ;o)

Persze akinek kell, annak úgyis nyitva áll a Digitális és analóg fotográfia topik.

/Akinek nem inge..../

Dzsini
ISO emeléssel próbáld a lehetõ legjobb idõzárat kihozni, az utólagos zajszûrés belefér szerintem. (meg hiába rajzol "csúnyábban" F4-5,6 körül, még mindig jobb, mintha elkenõdött foltokat rajzolna szépen 😛 )
gondolom nem A4-A3 print a cél, úgyhogy a magas ISO miatti zaj szépen eltûnik egy pici részletesség-vesztéssel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok!

Elnézést, hogy megszakítom itt a vitát, de egy tanácsra lenne szükségem, mégpedig ha minden igaz akkor szombaton vagy vasárnap kimennénk egy kézilabdameccsre az elsõdleges ok nem az, hogy kézilabdát akarunk nézni csak valakivel utána lenne megbeszélése édesapámnak a lényeg a lényeg az, hogy gondoltam hamár ott vagyunk megpróbálnék fotózni is mivel tervezem már 1 ideje, hogy kipróbálom a sportfotózást és az érdekelne, hogy ehhez milyen tanácsokat tudok adni, ahogy nézegettem a témában a képeket általánosan 2,8as rekesszel készülnek de ez érthetõ, de az én esetembe erre nincs lehetõségem mivel az egyik objektívem F4-5,6 70-300 Sigma és ahogy látom F10en a legszebb a rajzolása, de hogy õszinte legyek nem hiszem, hogy ezen a rekeszen elég gyors zársebeséget tudnék használni ahhoz, hogy ne mozduljanak be az emberek, a másik objektívnél a Tokinánál (12-24) amit nem nagyon erre a célra találtak ki a másikat se de ezt mégkevésbé lehet használni erre a célra szerintem, tehát ez "F4-es" de ennek is tapasztalataim szerint meg leírások szerint F8on szép a rajzolása és ebben az esetben nem tudom, hogy mennyire mozdulna be.
Mivel nem áll szándékomban mostanában egy 300 2,8as fix Canont venni😄 amitõl még Krisztián Magyaro rettenésben tartója is megijedne ezért a tanácsotokat kérném, hogy mi a legjobb megoldás és mire figyeljek oda

Köszönöm!

help,

Canon Speedlight ST-E2 wireless transmitterhez keresnék angol vagy magyarnyelvû leírást, ha tud vki segítsen egy linkkel, vagy írjon pm-et mailcímért...

htx!

BiG G
yu ar teh wiseguy here, heh?

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Dzsini
majd megnézi délután az ismétlést :o)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

ezt lekésted...

Loál János
Nem képet vágott, hanem CD-t.

<#zavart2>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

BiG G
loál, megnéztem volna milyen képet vágsz 😄

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Jaja!

Emlékszem, régi-régi munkahelyemen történt a dolog. Vagy 5-6 éve. 256 MB-os sandisk kártyát vettünk. Le van keményen fóliázva. Okos Bálintka (én)<#vigyor5>naná, hogy nagyollóval esik neki, hogy kinyissa. Sikerült is. És egyben kettévágni a minidiscet. Hogy mé nem írták rá, hogy óvatosan, mert cd is van benne...

30Dani
<#unalmas>

Persze adj neki igazat te is 😉
Hiszen elõször (jó -paraszt- szokása szerint) beszól, majd lépésrõr-lépésre mossa a kezeit (elõször az objektív és a felszerelés árára fekteti a hangsúlyt, majd a "körém gyûlnek" a tárgy, végül a menj vissza a topikodig is eljut).
Nem okoztál csalódást 😉

30Dani
Legmenõbb cucc a Loálfénycsáp™ egyértelmûen, csak úgy gyûlnek köré az ízeltlábúak.

<#szomoru1>

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

OFF ...lehet, hogy majomivadék (melyönk nem az?), de Tõle több FOTÓt láttam eddig, hamár fotós topic... ON

Unalmas vagy még mindig, majomivadék 😉

Blasta
Gyermek, felesleges ezt már tovább próbálni szépíteni, a szöveged egyértelmû mindenki számára (még nekem is, aki persze Pákó szintjét sem verem...shame).

Szokás szerint durván besültél az arcoskodásoddal (kurvára mindegy mennyiért vásároltad azt az obit), mindenki vágta, hogy ha Te elõveszed a "MEGNEHEZÍTETT MASINÁDAT" egybõl szétszélednek, mint Timber esetében (biztos a naggggyon durva látvány miatt, csak az a ciki, hogy Timber cucca tényleg húzós, de majd egyszer tán tudni fogod Te is, hogy mi az...).

illetve "KÖRÉD GYÛLNEK".... 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ciki vagy gyermekem, ultraciki továbbra is, miért nem mész vissza topikodba, ott biztos "aztaaaa, nemsemmi érzés lehet, bárcsak egyszer nekemis ilyen tükrös gépem lenne, megérinthetlek?" reakciókat váltanál ki ezzel a sztorival, majd énis jövök utánad és buzgón bólogatok, hogy "én láttam, tényleg körégyûltek"!!!!
<#eplus2><#hehe><#mf1><#integet2>

300Dani
heló!