48078
-
#38496 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!warez-e? :) -
#38495 [ÚJ PS CS4 LÁV] -
#38494 Sziasztok!
Kinéztem pár kompakt fényképezőgépet. A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy szerintetek melyik a legjobb közülük úgy összességében:
Sony Cyber-Shot DSC-W115
Panasonic Lumix DMC-FS3
Olympus FE-300
Pentax Optio L50
Mindenképpen kisebb, laposabb gépet szeretnék. Az csak jó, ha minél közelebb lehet vele makró képeket csinálni, tudtommal a magasabb ISO értékűek jobbak. A rekesztartomány, zoom tartomány stb. értékekkel nem vagyok nagyon tisztában ezért nem tudom mi a mérvadó...
A Sony eddig a nyerő talán (4 cm-es makró, 4x-es zoom, 8x-os dig.zoom, 3200-as ISO stb.), bár van aki szerint jó, más szerint nem. Az tény, hogy drágább bele a memóriakártya (bár a géphez jár egy gyári bőrtok).
Vagy esetleg mást ajánlanátok?
Köszi előre is.
-
#38493 Gabesz mondja az okosságot a #38489-ben. -
#38492 Nemis kényelmetlen, pláne nem iszonyat!
De most komolyan, semmi baj nincs a Sony vázakkal, remekül vették át a Minolták ergonómiáját.
Szvsz természetesen :) -
#38491 Mit jelent az ormótlan szavunk?
“Honnan ered az ormótlan szavunk? Létezik olyan szó, hogy “ormó”?”
Ormótlan ... mondjuk valamire, aminek mérete túlzottan nagy, durva, aránytalan, idomtalan vagy egyszerűen csak olyan böszme, amennyiben a közelmúltban divatossá vált kifejezéssel kívánunk élni.
Joggal vetődik fel bennünk a kérdés, hogy létezik-e „ormó” szavunk, melyet fosztóképzövel ellátva magát a problémas kifejezést állitjuk elő. „Ormós, furcsa kőeresz" - ről olvashatunk Kaffka Margit Színek és évek című írásában. „A színen ormós, visszája lapos“ - írja Herman Ottó egy paleolit kori vágókő leletről.
Az ormó szavunk megtalálható a címertani (heraldikai) kifejezések között is, ahol leginkább a címerek alapjául szolgáló különféle pajzsok osztóvonalai lehetnek például alul, felül, elöl, hátul ormósak vagy éppen ellenormósak és csúsztatottormósak. Összegezve tehát olyan mintás díszítésül szolgáló vonalak, melyek az adott címerpajzsot több mezőre osztják fel. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy az ormó valamilyen díszítő jellegű, kiemelkedő idom.
Az értelmező kéziszótár szerint e szavunk az orom egy népies változata, mely kiemelkedést, csúcsot jelent. „Ott zöldel az ormó, fenn zöldel a hant, zászlós kopjával a gyaur basa sírján“ - irja Arany a Szondi két apródja című költeményben. Az ormótlant eredetileg a jeltelen, hant nélküli sírra használták, melyet dísztelennek véltek. A szótár szerint mai jelentése talán onnan való, hogy a díszes oromzat, azaz oromdíszek híján a ház homlokzata esetlennek, vaskosnak, túl terpeszkedőnek hat. A kiemelkedést jelölő elavult „or“ főnév származéka például az orr, orrmány és orja szavunk.
forrás -
#38490 Egyébként meg vegyél Pentaxot!!
Nézz csak körbe!
Minden rendes ember Pentaxot használ! -
#38489 A multkorában Pihével arra a következtetésre jutottunk, ha nem lenne Pentaxunk, akkor valószínűleg Sony Alfa cuccosra ruháznánk be!
Én amondó vagyok Zsuzsa, hogy ha belépőszintű DSLR-t szeretnél, tökmindegy melyiket veszed......annyira minimális külömbségek vannak,hogy csak a távolabbi kilátásokat kell figyelembe venni!!
(obik,tartozékok ára pölö) -
#38488 :D
ormó? fogalmam sincs :D
-
#38487 Sonyrol a vélemenyem: Olyan mintha baltával faragták volna. Ormótlan (mi az az ormó?) és iszonyat kényelmetlen. Innentől a belső már nem érdekel (mert ott szinte 95%ban megegyeznek a gépek)... -
#38486 hogymi? -
#38485 Mondd csak, Marsellus Wallace hogy néz ki? :D -
#38484 Nem, csak Canon-t érdemes venni. Esetleg Pentax.
Bocs zolo. :D -
#38483 a. mert meglérdemled
b. mert vicces
-
#38482 Sony Alpha 350x
mi a velemenyetek?
van hozza 2 objektiv: 189.990ft -
#38481 Lensbaby 1.0 -át megéri venni 20000,- ért ?
Szeretem a lágyat és talán a hasznomra válna, de hátha van itt konkrét tapasztalattal rendelkező egyén, aki már használta is :) -
#38480 Annál többet nem ér...épp a lélektani határ! -
Aspyrin #38479 Miért baszogatsz? -
#38478 Közvetítek én is:
Eladó egy 1 éves Olympus E-400
Tartozékok: M42-es átalakító
Jupiter 11 135mm F/4 obi
SIGMA 18-50 DC F/3.5-5.6
2 gigás CF kártya 1 gigás XD kártya
CD Nyakpánt Töltő
IÁr.: 70e Ft (Aszpi elviheti már 80ért is)
Érdeklődni és alkudni lehet: [email protected] vagy 06-30-955-0260 -
karajjj #38477 holla
ez gép megéri ennyiért? vagy van jobb is? -
#38476 :))))
azé hátéiksz -
#38475 Megint írok, de előtte nem olvasok. -
#38474 HBD Blasta! (feltéve ha nem fake) -
#38473 Ezis EOS 5D mk2, ISO5000, este f7 körül, kézből a 180as stigmával -
#38472 valahol 45ért láttam, adok érte 50-et :) -
#38471 figy, van ahol még memoriakártyát is adnak hozzá, szal adsz? -
#38470 Viszont alkudni lehet, sőt! :) -
#38469 Casio 1080: i.á.:35e (zsír új)
Most kaptam a módosítást, de ahogy nézem ez sem vmi túl jó ár, de ez van -
#38468 LÁL :D
Én nem néztem az árakat amúgy, csak besegítek a terjesztésben egy ismerősömnek. -
#38467 Hat nem tudom. Az EDigitalban szerintem kicsit dragabban meg lehet oket venni... szoval eleg pofatlansag ezeket ennyiert adni... Ugye Aszpi? -
#38466 HTXCSM :) -
#38465 Eladó cuccok:
Casio 1080: i.á.:40e (zsír új)
Casio F1: iá: 155e (újszerű, párszor használt)
Samsung nv 24hd - 55,000 (újszerű, párszor használt)
Érdeklődni priviben -
#38464 Csomagolt Boldog Szulinapot! Majd kibontod mikor aktualis lesz :) -
#38463 Köszönöm mindenkinek de nem ma van! :) -
#38462 ez durva -
#38461 valakinek van tapasztalata canon AE-1P-vel? esetleg csak ae-1el? -
#38460 ¦O) -
#38459 Naigen, DE A HANGJA!!!!
-
#38458 Olyan sötét hogy kell hozzá az izó5ezer
hö! -
#38457 Zsózs Májkl, ISO5000 - PS semmi, csak leméretezés