48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    Négyest mertek ráírni? Nem akarják Japánban eladni? :)
  • GregSB
    Hendzon gallery
  • GregSB
    D4
  • G_ArchAngel #47152
    Pentax-Ponies! Szep szinesek, egyszeruek, jatszani joak:D
  • G_ArchAngel #47151
    Kodak:/
  • Mark007
    Van 1-2db Helios obi, Zenit gépen voltak, aztán megmaradtak.
    Mivel perpillanat nem lesz pénzem másik obira, marad a kitobi, és elszórakozgatok az m42-esekkel.
  • neevous
    Miyen M42-es obihoz kéne?
  • Mark007
    Nah, ezt jó tudni. Köszi!
  • Loál János #47147
    Pl., de biztos van olcsóbb ennél is.
    A lényeg, hogy olyan legyen, ami szépen besüllyed a bajonettbe, mert akkor lesz végtelened a menetes obikkal.
  • Mark007
    Pentax K - M42 adaptert hol találok legolcsóbban? Mindenhol 5-6ezer Ft, kicsit sokallom érte.
  • Timber
  • Loál János #47144
    Pentaxon lesz fókuszvisszajelzésed manuális obikkal is, persze ha van annyi fény, hogy érzékeljen belőle bármit is az elektronika.
    Dani igazat beszél, #47142.

Az 55-300 egy elég jó ár/érték arányú obi, esetleg gyűjts arra. A fényerő hiánya miatt telekonvertert jól meggondolva szabad használni vele, mondjuk egy nyári, napsütéses repnapon biztos el lehet vele boldogulni, ha nem is könnyen.
  • DirtyGab3sz
    Ez a muki is Pentaxos..fordított obis teknyikával fotócckodik..:D:D
    Thomas Shahan
    vagy ezt nézd meg...ha figyelmes leszel,elcsípsz pár érdekes infót a videóból:
  • 5Dani
    Kétszerezőt a legdrágább fix telékkel használnék ha nagyon muszáj.
  • DirtyGab3sz
    Én szoktam fordított obival is makrózni,pompás kis szórakozás...:D
    Nem is fontos a fordítógyűrű,persze ha van,akkor sokat segít!:)
  • repvez
    K200D vázam van dubla kit obis verzioban 18-55 és 55-200.
    És gondolkodok hogy kéne valami olcso alternativa arra, hogy vagy egy nagyonjó fényerejú obit venni vagy valahogyan kitolni a zoom távolságot, de sajnos mindekettönél le kell mondani az automata dolgokrol és emiatt a röktönzött dolgok értelmüket veszik csak a statikus dolgokkal tudnék variálni a beálitásokkal.
  • Loál János #47139
    Attól függ, milyen vázad van.

A kétszerező mindent csinál, csak a képminőségen nem javít, jó esetben nem túl sokat ront.
    A fényerőveszteség miatt nem lesz könnyebb a dolgod, pláne gyorsan mozgó tárgyakkal, de sok gyakorlással persze lehet javítani a kidobandó/megtartandó képek arányát.
  • G_ArchAngel #47138
    Pentaxszal ez lesz a legkevesebb gondod, a fenyero miatt meg ne izgulj, mert alapesetben is -1 EV van a Pentax es a fenykepezogepek kozott:)))
  • repvez
    Egy manuál 50 es az mennyire macerás kezelésre, ugy értem milyen funkciok müködnek ilyenkor a vázban amit tudok automatán állitani vagy a fokusrol kapok visszajelzést rajta?

És ha egy 2x-ezöt teszek a kitobi és a váz közé akkor is lényegében manuálissá teszem az objektivet.A 2xezö azt tudom hogy rontja a fényeröt,de javithat a kép éleségén vagy bármiben ami egy kitobiban nem a legjobb?
    Mert én is néztem azt az indexes oldalt és 5k-ból lenne egy 2xezö a 55-200-as kitobival már nem lenne olyan rossz,de igy nem tudom, hogy menynire tudnám használni mozgó dolgok fényképezésére ha a változó körülményeket mindent manuálisan kéne állitani.
    Gondolok itt egy repülönapra vagy akár madarak fotózására.
  • Mark007
    Köszi, ki fogom próbálni!:)
  • neevous
    Veszel egy manuál 50-es és egy fordítógyűrűt. :) A Pentax 50mm F1.7-et megkapod 10körül (ha nem fordítod meg, akkor is egész jó kis obi), fordítógyűrű nagyjából 2000ft Ebay-ről.
  • Mark007
    Egyelőre úgynézki megvan a jelölt, ~13ezer expoval, kitobival, stb. 80-85ezer Ft. A gond csak az, hogy messze van, és látatlanban nem merem, de majd megoldom.

Lenne egy kérdésem is. Mi a legolcsóbb módja a makrózásnak? két obi fordítva, vagy érnek valamit a hosszabbítók is?
  • DirtyGab3sz
    Kukkants szét erre..:D
  • Timber
    pixelekben gazdag uj evet kivanok! :)
  • Laceee
    http://hardverapro.hu/aprok/foto_video/digitalis_gepek/cserelheto_objektives/dslr/keres.php?stext=Pentax+K10D
  • Mark007
    Végleg eldöntve, Pentax K10D kell nekem.
    Bocsi az offért, de ha bárki tud eladót 70ezer Ft környékén, légyszives jelezze.
  • Mark007
    Köszönöm a válaszokat, azthiszem,mostmár tudok dönteni :)
  • G_ArchAngel #47128
    De most nem akarta O sem!:)
  • Timber
    Gabor... Kai-rol van szo. O mit nem festett meg rozsaszinre? :D
  • G_ArchAngel #47126
    Alanyi jogon lehetsz barom, ha gazdag vagy?

• Timber
    Hat erre a kerdesre csak egy valaszt tudok:
    Canon EOS350D vs Pentax K10D
    Ugyanazzal az objektivvel keszult a ket kep...
    Te dontsd el szerinted melyik eri meg jobban. A EOS350D es az EOS400D kozotti kulonbseg nem szamottevo.
  • G_ArchAngel #47124
    A 20D osszesen 50000-re van tervezve, igy csak akkor vedd meg, ha elotte Camera Kft-tol kaptal papirt a zarban levo exposzamrol, szvsz 30k expo felett nem szabad megvenni.

30D szerintem van 400D arban, inkabb az elobbit nezd.
  • Mark007
    Az úgy bőven jó :)
    Szóval kb ugyanolyan áron, 18-55mm-es kitobival Canon 400D vagy Pentax 10D érné meg jobban?
    Később akarok majd más objektívet is, szóval ez is szempont lenne, hogy melyik gyártóval járok jobban.
  • Zoli007
    Állítólag 100 000-re van tervezve, oszt ki tudja.
  • neevous
    A 20D nem egy mai darab. Szerintem hasonlóáron egy K10D-vel jobban járnál,főleg, ha nincs kint a bele.
  • Mark007
    Köszi, eddig 400Dvel szemeztem, ez jobbnak tünik számomra :)
    Mennyi az az exposzám, ami még nem számít soknak? Szóval, mennyit bírnak nagy átlagban?
  • Zoli007
    Nekem egy Canon 20D-m van, és meg vagyok vele elégedve. Kezdésnek vehetsz hozzá egy 18-50 IS kitobit. Túrázásra talán egy picit nehéz, de cserébe valamennyire ütésálló.
  • Mark007
    Az sajna elkelt:(
    Esetleg tipusokat tudnál mondani? Vagy esetleg mit ne vegyek semmiképp?
  • neevous
    Fényképeződ.
  • Mark007
    Sziasztok!
    Gondolkodom egy Tükörreflexes gép vásárlásán.
    Egy Fuji S5600-asat szeretnék lecserélni. Jó kis gép, de egyretöbbször kevésnek érzem. Makrózni is szeretnék, mellette tájfotózásra és túrázós képekre is használnám. Múltkor a kezembe került egy félnapra egy EOS350D, és hát egyértelműen jobb minőségű képeket csinált, mint amit a Fuji.

Mivel óriási összeget nem szeretnék rászánni, ezért használt gépben gondolkodom. Árban pedig 60e Ft körül szeretnék rászánni, ami tartalmazza a vázt plusz az alap objektívet. Aztán ha lesz pénz rá, majd jöhet más objektív:)

Szóval, a kérdésem, hogy milyen gyártó, milyen modelljeit érdemes nézegetni, mire figyeljek nagyon használt gép vásárlásánál, és hogy egyáltalán lehetséges-e találni normális gépet ilyen árban.
    Köszönöm!