48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #38617
    de igen, mukodik...
  • Blasta
    Nektek se megyen a adobe.com?

Camera Raw 5.1-et tőtenék, dehát :/
  • Blasta
    Noigen :)
  • Lateralus
    Szerintem meg a Dpreview magába installálhatná egymilliárd fontért mind a kettőt. :)

...de ami a legfontosabb, hogy akkor Haitin tölthetném a karácsonyt.
  • Blasta
    :D HTX
  • G_ArchAngel #38612
    fotoTV-t bekellene installalni pixinfoba, es a cikkeket angol publikalni, siman lehetne dpreview utan 2.-3. legjobb fototechnikai oldal
  • Blasta
    Mi tervezünk egy összehasonlítós ultrazúmosat, meglássuk
  • Lateralus
    Idén biztos nem lesz. Most kérdeztem rá.
    Kénytelen leszel zsákbamacskát venni a családnak ;)
  • Blasta
    hogy az elvíleget miért írtam hosszú í-vel azt nekérdezzétek :D
  • Blasta
    Aki virnyákot talált a fototv-n, kérem látogassa meg újra, mert elvíleg leírtottam, de hátha...

[PRÓBÁLJA MEGFERTŐZNI AZ ISMERŐSEI RENCERÉT IS]
  • Loál János #38607
    Gratz!

Mármint a gyerekhez. -.-
  • Timber
    Canon SX1 IS teszt nem lesz valamikor? Iszonyat igeretes az a gep (ha osszejonnek dolgok, akkor asszony+gyerek azt kapja karacsonyra :D)
  • Lateralus
    Nem tudok róla. Lehetséges, de nem a közeljövőben.
    Canon SX110 IS lesz...mondjuk az nem ugyanaz.

G10 teszt most jelent meg ITT.
  • Timber
    Sziasztok!

Egy kis reklam :D

Voltam ma a Kiraly utca 100 alatt levo Blende Club Cafeban es azt kell mondjam megeri beterni. Mindenkinek ajanlom a helyet es az 'itatos kenyer' megkostolasat! Araiban szerintem realis a hely, nem elszallt (en egy forro feher csokit ittam 400 forintert... es nagyon finom volt :D)... Egyelore meg kivulrol mas a neve es meg kialakitas alatt a hely, de a legkor mar megvan es a tulajjal mindenkepp alljatok neki dumalni egy jot :)
  • Blasta
    Fú köszi, nemrég olvastam csak nem tudtam válaszolni.

Próbáltam megcsinálni, de nem sikerült, fingom nincs mit és hogy kéne lecsekkolni :///
  • 30Dani
    htx!
  • DirtyGab3sz
    Dani!
    Utólagos engedelmeddel felcibáltam a hirdetésed egy játékos-oldalra, az ottani fotós-topikba,hátha.....
    Majd szólok,ha esetleg érdekel valakit!!:D
  • DirtyGab3sz
    Blas!!
    Írtam már ugyan üzenetet, de nembiztos hogy ott is vagy ilyen gyakran mint itt!!
    Nos...a fototv.hu oldalon a NOD32-m trójait fogott!!
    Valaki kuuuvára nem csípheti a búrádat (Dömével a búrátokat), ha a multkori blogod-féle infóm is helyes volt!!
    Tsá!
  • G_ArchAngel #38599
    boltban 90e szurke garival, amit lehet normalisan ervenyesiteni sem tudsz - mit kepzelsz Te magadrol?
  • 30Dani
    Na, garancia el lett indítva október 22-től, tehát:
    Nikon D40 18-55 kitobival, bontatlan dobozban, 2 év hivatalos Nikon garanciával eladó. Irányár: 80e Ft.
  • Timber
    Pentacon? gyenge. Egyszer osszehasonlitottuk (meg Canonon) a kettot. Zebra Sonnar vs Pentacon MC. Nagyon alulmaradt :)
  • zolo
    Szerintem nézz szét könyvtárban, NatGeo-s könyvek, meg a Digitális Fotózás Műhelytitkai sorozat is kell hogy legyen bent (nálunk Kecskeméten kihoztam mind2 -ből 1 példányt).

Timber: 135 -ös Sonnar-hoz képest Pentacon 135-öm (nem electric) milyen?(bár a kedvencem a Helios 58/2, de azért érdekelne :D )
  • Blasta
    LÁL
  • 30Dani
    Alapvetően Canonos vagyok, de nyertem egy D40 kitet, ami most eladó. Bújtatott reklámnak szántam :D
  • Goruck
    lemaradt: neked esetleg milyen objektíved van, ha nem csak a gyári?
  • Goruck
    akkor jó
    nekem még nincs más obi-m rá csak a gyári, mert még nem értek hozzá és nemtudom milyet köll/lehet rá venni
  • 30Dani
    Legjobb, nekem is az van.
  • Goruck
    szintén....Nikon D40 na erről mi a véleményetek? ez már talán témába vágó kérdés...
  • Goruck
    jujj tényleg, most látom hogy ez kifejezetten a készülékekre megy és nem a fényképezésre, akkor elnézést mindenkitől, megy is í Copy Paste a többi topicba ;)
    tényleg bocsi
  • Breki33
    én nem ezért ajánlottam az alábbit mert énis úgymond kezdőként nézem

még csak most próbálgatom az első tükörreflexesem
  • Gabo
    Konkrét kérdésekkel, kritikáért nézz be a Digitális és analóg fotográfia topikba.
    De az általánosabb hangvételű Fotóink topik is népszerű a fórumiták között.
  • Goruck
    köszöönöm mindannyiotoknak a segítséget, azt szűrtem le hogy a National Geographic az tuti jó lesz nekem, de a többi után is érdeklődöm még, nem profinak állás a célom, hanem megtanulni használni a fényképezőgépet és jobbnál jobb képeket csinálni vele

Ti profik vagytok? (hülye kérdés)
  • Tikal #38585
    szerintem nem nyulsz mellé ezzel sem, nekem csak sandisk van, semmi baj nem volt még velük....
  • Breki33
    Nekem egy ismerős fotós ajánlott egy ilyet,

hogy Dékán Istán - Fényképezés kisfilmes géppel. Fotó oktató CD
    azt mondta ha ezt megnézem alap dolgokkal tisztában leszek mert nagyon jó.

tudtommal van folytatása is.
  • Gabo
    National Geographic fotó sulis könyveit én is csak ajánlani tudom.
    Közérthetően fogalmaznak és használható fogásokat, tippeket találsz bennük.
  • Breki33
    A CF kártyákra kicsit visszatérve erről mi a véleményetek?

6 130 HUF (7 356 HUF)

link

A korábban írt Transcend már 5 606 Ft plusz ahhoz jön 1530 Ft. futárköltség akkor ugyanott vagyok kb és előbbi helyen személyesen vehetem át ha minden igaz.

Szval van valakinek ilyen memóriakártyával tapasztalata?

• 30Dani
    Szia

Olvasni a National Geographic Tippek és Trükkök könyvét érdemes, és itt van pár e-book, Sevcsik-féle Fényképészet-hez kell egy kis mazochizmus. Szerintem ha kezdőnek tartod magad, akkor fotós fórumokon, blogokon, képfeltöltő oldalakon tanulhatsz sokat. Fotós sulinak szokták emlegetni a prátert, sokan szidják is, nem tudok róla nyilatkozni, Népszabadságnak és MUOSZ-nak van fotóriporter képzése, de ez Téged nem biztos hogy érdekel, meg lehet hogy kicsit korai (no offense).
  • Timber
    Szia! konyvben ott vannak a Natgeos konyvek, tanfolyam pedig a Stalter ASA iskola.
  • Goruck
    Sziasztok, régi álmom valósult meg kaptam egy fotózás, mivel kaptam egy Nikon D40et, tudom nem egy profii gép, de nekem amatőr szinten jó! Tehát gépem már van, de nem tudok semmit amit egy "fotósnak" tudni kell. Azt szeretném kérdezni, mit tudtok ajánlani, milyen olvasmányt vagy tanfolyamot BP kközelébe, ahol meg lehet ezeket a dolgokat tanulni. A Spektrumon volt a Fotósuli c dok. sorozat, annak az összes része meg van, de még nem néztem meg.
    Remélem kedvesen fogadtok majd itt :D ahogy elolvastam az első oldalt, nem sokat értettem belőle :D

Köszönöm

néhány fotóm
    http://www.flickr.com/photos/goruckdesign/
  • Gabo
    A Pana FZ50 szerintem még mindig jó választás, ha nincs keret egy belépő szintű DSLR-re.
    Én is azt használom. Élmény vele fotózni és ezzel is el lehet sajátítani a fotózás fogásait. Később, ha már valóban a gép jelenti a korlátot a jó képek elkészítésében, akkor érdemesebb esetleg továbblépni.