Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garf
Mennyi volt ebayrõl? És majd véleményeket mondj 😉

http://www.flickr.com/photos/bubue/

30Dani
Asszem jó az is, de 40D-hez kijött külön vízálló marcsa, meg a wifis is irreálisan drágán. Eddig nem volt markolatom, most várok egy ebayes utángyártottat, ami viszont tud idõzített expót.

thank you for helping us help you help us all

Garf
Dani neked 30D-d van ezért neked megy a kérdés. 30Dhez milyen portrékarmolatot lehet kapni? Jó az is rá ami a 40D-re, mert láttam olyan hirdetést is.

Z
Tudok egy eladót. Emb3rke, ha érdekel írj egy privát üzenetet.

Így kaptam a mélt: CANON 350d (portré markolattal, 18-55 obi, 55-200 obi, 4 db elem, válltáska, 500 mb memória kártya, egylábas állvány, minden egyébb tatozék +használati utasítás).

Bár szerintem a memóriakártya nyilván 512-es.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Köszönöm.

30Dani
Pont a használt 350D-t akartam ajánlani 😊
Merhogy belépõszintû vázat ritkán hajtanak szét (expószámot ellenõrizni kell), megbízhatóbb mint a 300D, Digic II, olcsó. És akkor bõven marad pénz kitobira (IS-esre is), 50/1.8-ra.

Dzsini
esetleg Panasonic FZ50, mindenfélével kiegészítve is belefér 120ba (nagy memkártya, stb.)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Timber
Amit mindig merlegelni kell, hogy egy dSLR felszerelesben a vaz ara szinte elhanyagolhato a legtobb esetben. 150e forintot szannak ra sokan de azert max egy olyan kitet kapnak ami gyakran egy erosebb bridge gep tudasaval vetekszik. Viszont kenyelmetlenebb hasznalni es elkezdodik az ami minden dSLR felhasznalonal elojon... a penz emesztese...

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
Ha nem kivansz 100-150e forintnal tobbet raszanni akkor bridge gep. Most volt szo az uj Fujirol ami siman vetekszik egy dSLR-el. Tanulogepnek kivalo es akar hosszutavon is tokeletesen kiszolgalhat.

DirtyGab3sz
A Blasta bácsira illik halgatni,mer szakmájabéli!<#awink>
Én az Oly-t hanyagolnám.....Nikon akkor inkábbmár!<#eljen>De a Canon sem rossz...(fujj mitmondtam)

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Blasta

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Ja, szia Neked is! 😊

Használt 350D-t én nagyon nem ajánlom! Max 400D-tm, azok még nem olyan korosak, de belépõkategóriás vázat én nem vennék használtan.

Blasta
Oly e410 jelenleg bruttó 94vagy96ezer.

De inkább ebben a kitben venném meg

Sziasztok!

Már régóta álmodozom egy DSLR géprõl, bár kezemben még sajnos nem volt még egy sem. Tehát egy olyan példányt szeretnék vásárolni, ami egy kezdõnek tanulógépnek tökéletesen megfelelne. Viszont valószínûleg elég hosszú távú, tartós befektetés lesz (ez attól függ mennyire fogok elmélyülni a témában, mennyire fog tetszeni).
Nem zárkózom el a használt gépektõl sem (hiába, csak költséghatékony..). Sõt, mivel nem kívánok nagyon sok pénzt költeni erre a célra, így valószínûleg azt is fogok venni. Majd attól függ mit írtok ti ezzel kapcsolatban.
S hogy mennyit áldoznék rá? Nem szeretnék sokat így elsõ gépnek. 100.000-120.000 Ft.
Nem tudom, hogy van-e értelme ennyi pénzzel nekivágni az egésznek. Szerintetek?
Hiszen új gépet ennyi pénzbõl aligha tudok összehozni (max, Nikon D40 kitobival, csak nem tudom mennyit érnék vele)
Viszont a használt gépek piacán ennyi pénzért úgy gondolom már vmit tudok kezdeni. Pl. most láttam 60.000-ért egy 350D vázat. Ha ehhez vennék egy obit, akkor már úgy gondolom tudnék vmit kezdeni.
(Ha esetleg láttatok vhol vmi jó hirdetést, ajánlatot egy kezdõnek, szóljatok.)

S hogy mire használnám? Elsõsorban tájképek, épületek, természet, állatok, virágok. Másodsorban bármi más (portré, csendélet, életképek, ..).

Szóval tudtok tanácsot adni?
Blasta
Tánchoz lényegében megfelel bármelyik váz, obi és vaku ami nem mindegy.

Blasta
(szimplán hip-hop, egy pével)
<#smile>

Most Hipp-hopp lesz, de100e van készpénz, és objektívem még nincs.

Kb. 50ezerért valamelyik Fujifilm F-sorozatút, ha kapsz.
Esetleg a Panasonic ilyen árban lévõ kompaktjaiból valamelyiket.

30Dani
Alig több a 30D, akkor már inkább azt. Milyen mozgás?

Az eredeti kérdés az lett volna, h 110e-t megére még egy 20D, v vegyek újabbat. Csak mások ajánlották az újabb konstrukciókat.

Blasta
Ez a mozgás sebességétõl függ.

Mondjuk egy balettelõadásra jó bármelyik általad írt gép.
De egy rallyautó/forma 1-es autó mozgásához már nem árt egy kicsit gyorsabb sorozatfelvételi móddal bíró váz, mondjuk EOS 40D vagy Nikon D300. (a felsõkategóriát hagyjuk most ki).

30Dani
Inkább objektív kérdése.

Blasta
Igen, nálam az a kivétel ami erõsíti a szabját. De akkor meg már inkább Pentax, nehogymá porszívógyártó-márkájú fképezõgépem legyen 😄

Mobilban sem estem hanyatt tõlük, szép készülékeket csinálnak, az nem kérdés, de rövid idõ alatt kiderül, hogy minden opcióban van vmi hangyafaszni vargabetû, ami miatt éppen csak hogy nem használhatatlan a cucc. Nagyon rámegy a cég a külsõségekre szvsz, míg a belbecset rendre elkúrják vmivel.
Tv-ben meg nemtom, de akkorse vennék sams tv-t (igaz, LG-t sem), de ez már egy másik topik témája.

Helló!
Ha mozgást fotóznátok akkor melyiket javasolnátok, más javaslat is lehet.450D v D80?

teddymac
Szóval milyen gépet érdemes venni 😊 ?

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

Timber
Samsung GX-10 pedig jo gep 😄

30Dani
Mobilban pedig nem rosszak, tévében, monitorban meg elsõk. Én az LG-t (Goldstar!) zárom ki zsigerbõl.

Loál János
Mét adod el? :-O

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Blasta
Skizo nyalás? 😊

Blasta
Én semmit nem vennék amin samsung logó van. Se mobilt, se fényképezõt, se mást.

Nemtom ez ilyen zsigerbõl érkezõ ellenszenv, meg minden készüléke ami eddig a kezemben volt az leginkább szép volt mint jó/okos/értékálló stb.

BiG G
talán késõbb igen

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

300Dani
<#nevetes1><#worship>

30Dani
Igen, az árából pont kijön egy váltáska :|

Loál János
Hn, váltás?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

BiG G
//OFF
Pentax K100D kit baráti áron eladó, ha érdekel dobj meg egy pm-mel.
//ON

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

teddymac
Milyen gépet tudnál ajálani kb 50.000 ft értékben.
Csaladi fényképezõt keresek nincsenek nagy elvárásaim,de azért jó képeket lehessen vele készíteni 😊

Alternatívaként esetleg a Panasonic TZ5.

Szintén HD videó.
Egy fokkal jobb képminõség (bár csodát egy 9-10 megapixeles zsebgéptõl nem kell várni)
Hasonló ár
10x optikai zoom
Jó LCD

Vékony fémváz
HD videó + HDMI kimenet
OLED kijelzõ

Ezekre van kihegyezve a gép. A képminõség és a többi másodlagos. Ha neked ezek fontosak megéri.

Itt vannak a képei

teddymac

Samsung NV24HD

Érdemes megvásárolni ezt a gépet vagy ilyen árban van jobb is ?

DirtyGab3sz
Asszem nem mindegyik gép alkalmas a dologra....a kezelési utmutatóban benne kéne lennie....

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Dzsini
meg van említve 1-1 gépnél, ha mûködik webkameraként (az én régi Fuji S602-esem például tudott)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Alexease
Mar regen probaltam, de a kompaktoknal mukodott a kompozit kabeles videojel.
Marvi
sziasztok....
ez a kérdés nem egészen idetartozik csak részben....mmint nem a professzionális fotozáshoz....
tönkrement a webkamom és amig megjön az uj amitrendeltem az egy hét...és mivel itt ti értetek a digitális fényképezõkhöz csak annyi érdekelne hogy abba nem e tudtok segiteni nekem hogy a gép használata mint webkamera hogy elérhetõ...ugyértem mind1 milyen tipus csak átvitelis sebesség/képminõség legyen megfelelõ és egy szoftverrel meg lehet oldani avagy csak egyes tipusoknál lehetséges ez?
megprobálok webkamos forumot is keresni szoval ha nagyon utáltok a kérdés miatt töröljétek a hozzászolást csak gondoltam megkérdezlek titeket mert csak jobbann értetek a gépekhez mintén....<#nemtudom>
köszi<#bohoc>

All my life I\'ve been over the top I don\'t know what I\'m doing, All I know is I don\'t wanna stop

Z

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Ez a sima 100-300mm F5,6 tolózoom. A lenti képen az L-változat van. Ugyanaz a kialakítás, egy fluorit és egy UD lencsetag, meg piros csík nélkül.

DJ RX7
2 napod van rá. 😊)

:3

Garf
egész barátságos ára van. 😄

DJ RX7
DJ RX7
1987-1999. <#smile>
Néhol felbukkan egy-egy darab a neten kemény 30k-ért.

:3

ivjoe
Kitobim sosevolt. 😊