48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 5Dani
    Nyilván nem a rekesz miatt változik a kivágás, egyik képnél direkt belekomponálta a napot, a másiknál meg nem.
  • The Garrett
    hmm valamit nem értek itt az obi tesztnél:
    mióta/miért változik a képkivágás a rekeszeléssel (1.8-8)? Oo

elolvastam a tesztet de azon a részen ahol a kép van, épp a flare-el foglalkoznak.
  • oneal1
    jaaaa ééértem tehát az egész tartományban tudja a 2.8 at.
    Ez tényleg jó:)

köszi
  • 5Dani
    Azt hogy nem változik ha tekergeted. Jó dolog.
  • oneal1
    és bocs az amatőr kérdésekért, de nem ha valami nem világos szeretnék minnél tisztábban látni:)

tehát ez hogy fix 2,8 ez mit jelent pontosan?
  • oneal1
    aham értem köszönöm:)

az miért jó hogy fix 2,8as?
  • 5Dani
    papercraft
  • 5Dani
    focus puller
  • The Garrett
    elég sok a különbség a kettő közt. :)

A 17-70 kb. kitobik szintjén van -vagy talán talán picivel jobb náluk (képminőségben, focus sebességben, mindenben), a 24-70 viszont fix 2.8 lényegesen gyorsabb AF stb...más kategória a 2 obi szerintem.

+a 24-70 súlya se hobbifotós/kirándulós barát.
  • 5Dani
    Szerintem nem, más algoritmus.
  • Blasta
    De ugyanezt nem csinálod meg pár egérvonással PS-ben?
  • oneal1
    sigma 17-70 DC macro
    sigma 24-70 Ex Macro

ezek közt minőségben mekkora különsbség van? mondjuk az árukból látszik hogy az EX nek jobbnak kellhogy legyen, de nem próbáltam még egyiket sem.
  • 5Dani
    Ez megvan valakinek okosba'?
  • 5Dani
    Étcsoki a finom. Meg ez.
  • CUCLI
    natúr rullzik
  • Blasta

(csak 5, mert lassú voltál :D)
  • DJ RX7
    izé: fototv.hu ?
    milkát kérek!
  • Blasta
    Megnyitotta kapuit a kamerabázis.hu, ha valaki eltalája, hogy melyik oldal ikertestvére, az kap 6 csokit!

• Lateralus
    Az nagyon kevés lenne. Inkább olyan 8-9 körül. Trükkösebbeknél 10-11Fé.
  • Blasta
    Tudtommal olyan 4-6FÉ, de lehet hülyeséget mondok
  • Garf
    12 FÉ dinamikaátfogás. na ez a része engem érdekelne. nincs valahol valami tesztfotó akármi?

mellesleg egy mostani közép vagy akár felsőkategoriás gépnek(nem középformátum) mekkora dinamikaátfogása van?
  • Blasta
    Mamiya DL33 ejjjha
  • The Garrett
    kitobit nem cserélném le, célszerűbb lett volna alapból csak gépvázat és egy ilyet venned, akkor megéri.
    Amúgy tényleg jobb és több mindenre használható, de nem vagyok benne biztos hogy megéri a 'befektetés'
  • G_ArchAngel #40474
    dájnámik réndzs
  • G_ArchAngel #40473
    Pentax(Hoya) is leepit...:-(
  • zolo
    Igen.
  • oneal1
    ez az obi, jobb annyival hogy a canon18-55 ös kitobit megérje lecserélni?

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC MACRO
  • G_ArchAngel #40470
    Arrol nem is beszelve, hogy eleg hamar belecsaptak a fullframe-be, alacsony ISO-n jobb az erzekelojuk, mint a konkurenciaje, tudnak, normalis, vilagos keresot gyartani es szigetelt vazat adni kevesebb penzert, mint a can.OFF...
    Az keves fix obijuk, ami van, pedig igencsak jo minoseget kepviselnek...
    Ezzel a tempoval, amit a Minolta felvasarlasa utan mutatnak, hamar atlepnek a C/N-on...
  • 5Dani
    Plusz szenzorgyártásban elég régóta ott van. Nem feltétlenül minőségben, de mennyiségben mindenképp :)
  • Blasta
    De Gabesz!
    Az, hogy nem olyan régóta van a Sony gépekre "SONY" logó téve, még nem változtat azon a tényen, hogy a MINOLTA teljes tudását, technológiáját, embereit és gyártósorát használja. Ergo Minolta gépek Sony logóval.
    Tehát vásárlás szempontjából semmit nem számít, hogy milyen régóta van Sony a szegmensben.
    (az mondjuk tény, hogy anno a Minolta is csak 2db dslr vázat tudott legyártani mielőtt a nagy sárkány jött és vitt mindent)
  • DirtyGab3sz
    Jelezném nem azt írtam, hogy ki a legnagyobb, meg a legtöbbet eladó a dslr piacon.....
    Nem olyan régóta van a szegmensben mint a 3 említett márka...ennyit....

• DirtyGab3sz
    Nem tudom mi van ma...mindenki belémköt??

[ITT ÜSSETEK!]

• zolo
    Igazság szerint a Sony a 3. legnagyobb a piacon, és nem holmi jöttmentek dolgoznak ott, hanem a néhai Minolta emberei...
  • DirtyGab3sz
    Egyébiránt mizu??
    Meló??Van??
  • Timber
    bocsi :) ez csak egy olyan feljövök és trollkodok reggel post volt mielött nekiindultam volna a világnak :D
  • Taki29
    Szia !

Nem értek a fényképező gépekhez , DE ha te eldöntötted , hogy sony , meg hogy DSLR akkor ennyibe kerül . Most azt várod , hogy győzzenek meg arról , hogy ne vegyél .

Én csak azt akarom mondani , hogy ha sajnálod rá a pénzt ne vegyél . Inkább vegyél egy jó ultrazoom gépet kicsit olcsóban vagy egy szappantartót jóval olcsóban .

Ha a kérdésed továbra is fenn áll akkor itt meg fogod kapni a válasz vegyél Canon-t , Pentax-ot vagy bármi mást . De csak ha nem sajnálod rá a pénzt .

• DirtyGab3sz
    A jó kép a fotóstól függ, ezt meg kell érteni...
    A Canon...hááát...szvsz én nem vagyok rajóngójuk, de azt vedd figyelembe, hogy a piacon a Sony kamerák igen kis szegmenst fednek le...(DSLR-ről beszélek),és azt sem régóta!
    Ezzel szemben a Canon, a Nikon, és a Pentax már jó ideje fő profilként ezzel foglalkozik....(najó a kenon irodagépekkel is)
    Ha most azt várod, hogy a dslr géppel ezután csak jó képeket csinálsz, akkor nagyot fogsz csalódni!
    Nekem már egy éve van, de igazán jó képet talán ha 3-at, 4-et sikerült csinálnom....TALÁN!:D:D
    Ez emberfüggő...nincs mese.
  • DirtyGab3sz
    Dani vazz...ne kötözködj!:D:D
    Nem azt írtam, hogy egy profinak azzal kell dolgoznia...

• tugyiti
    "és ezért választanám inkább ezt mint egy Panasonic--ot, Canon-t,"
  • RATCUSTOM
    azért egy jó géppel sokkal könnyebb jó képet csinálni
    és igen azért néztem ki az A200-at, mert Sony, eddig Sony cuccokkal nagyon meg voltam elégedve és ezért választanám inkább ezt mint egy Panasonic--ot, Canon-t, stb