Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BiG G
ha nincs sok rá, akkor a Canon kompaktjai közül válogass szerintem, illetve még dícsérték korábban a Panasonic TZ-sorozatát, abból a még kapható legolcsóbb a TZ4-es.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Blasta
Makro elõtétet nyugodtan rátehet egy powershot-ra, a Raynox 250 azóta is ász.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

COOLPIX P60?
Vélemény?Megéri?

Hmm...Sajnos nincsannyi pénzem <#szomoru1>
És ez nagyon gyenge gép lenne?
Lumixal fotózgatok (a tesómé) de akarok egy sajátot.

BiG G
sajnos igen. anno én is megjártam ugyanezt, nekem egy Powershot A610-esem volt, de mondták itt a topikban hogy nem érdemes erre költeni, és bizony így van.

30-40 ezer körül meg kb egy ugyanilyen tudású gépet kapnál, esetleg a Fuji S5600-asa lehetne jobb, de azt már nem kapni szerintem. ha tényleg jobb gépet szeretnél, akkor valamilyen belépõszintû DSLR-ben kellene gondolkodni, de azok 100 ezer forint körül vannak sajnos.

kivéve ha találsz valamit jó áron, épp van is egy eladó Nikon D40 itt a topikban, ha jól emlékszem 75 ezer forintért árulja 30Dani.

Köszi a segítséget!

BiG G:
Aztmonod? Hát akkor hagyom...
És esetleg ajánlanál 30-40ezer körüli gépet ezen kívül?

BiG G
objektívet egészen biztosan nem lehet tenni arra a gépre, maximum tubust rácsavarni és arra mehet pár egyszerûbb lencse, pl nagylátó vagy 2x nagyító. de ezek eléggé rontják az amúgy sem túl jó képminõséget (ráadásul még drágák is), szóval szerintem hagyd a francba.

Sziasztok!

Canon PowerShot A590 IS fényképezõre tudtommal lehet objektívet tenni.Neten hol tudom megnézni hogy milyenek vannak rá?

Blasta
ISO100=erõs napfényben, szembefényben, stúdióvilágításnál és amúgy normál nappali fénynél is jó, ha nem rekeszeled le nagyon az obit

A többit meg érezni kell, plusz látod a géped fénymérésénél, hogy az adott ISo érzékenységgel milyen záridõt mér a gép. Ha túél kevés, emeled az ISO-t (vagy tágítod a blendét, ha még nem a legtágabb).

30Dani
index panoráma topigban megkérdezed, hátha

thank you for helping us help you help us all

Tudnátok kis támpontot adni hogy ISO100-as beálíltásnál kb milyen fénynél érdemes fotózni?Betájolni a dolgot 200,400 mihez jó?Probálkoznék fotózgatni...

Blasta
Ha valaki lát eladó peleng-et eoshoz, szójjon plz!
HTX!

30Dani
nem

Tikal
wov

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Blasta

Loál János
Hádde van ebbõl kisebb is.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

GregSB
Eccerû és naccerû:

Timber
Haha! Most megvagy! Ha bontatlan a doboza akkor hogy csinaltal rola fotot? Ha meg nem azt latjuk a kepen akkor mibol tudhatjuk, hogy pont olyan szep! Remelem az Admin majd jol az orrodra koppant, megutal teged es torol es bannol teged!!!!!!!!

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

DJ RX7
havonta -5000? <#gonosz1>

:3

30Dani
300dani törölje, ha tilos a reklám, de gari elindult én meg itthon vagyok:

ÚJ Nikon D40 kit (18-55 objektívvel), bontatlan dobozában eladó 2 év hivatalos (magyar) Nikon garanciával.

75.000.- (faszpirinnek 90e)

302858505
[email protected]

ilyen szép:

Timber
FotoTV megy ide?

volt/van egy ilyen gep, igaz lassan a mult homalyaba vesz, talan meg nekem is van egy valamelyik fotostaska melyen: Canon EOS 5D-nek hivtak, es 12 mpixeles fullframe erzekelojevel olyan kepminoseget nyujtott, amit a konkurencia 3 ev utan tudott megkozeliteni. Erre ennek a gepnek jott egy utodja, amin elvileg surusodtek a kis erzekelok, mindenki felt is a kepminoseg romlasatol, aztan vilagosa valt, hogy a konkurencia megint evekre at lett lepve kepminoseg teren.
Nem kell tartani a pixelek szaporodasatol, mert az erzekelolapkak es a feldolgozo rendszerek is fejlodnek. Nekunk csak megfelelo objektivekkel es utomunkahoz eleg eros szamitogeppel kell rendelkeznunk:-)

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Énis azt mondom, hogy nemjó ez a dolog, de a 4/3-on az a 12milka képpont viszont semmivel nem rosszabb a többinél. Ez van, ilyen ocsmány világban élünk 😄

Timber
igen. es a Pentax 14 megapixele is mar-mar sok. Pl. obi keves van ami igazan tud jo kepet adni hozza 😊 Ha lenne egy 8 megapixeles nagyobb dinamikaju kevesbe zajos gep vs 14 megapixel... egy percig sem haboznek 😄 Pl. ezert tetszik a Nikon full frame... nem agyatlan megapixel tomorules hanem keves megapixel de az franko 😊

Blasta
Dolgozunk, hétvégén vágunk, nem nagyon érünk rá, sux van.

Blasta
Hádde mé?
Az APS-C is 6mpx-lel kezdte, aztán hol is tart most, 15-nél?

Timber
En azert megvarnek egy tesztet... a gep maga szep es jo... de a 4/3 szenzoron 12 megapixel ... az picit soknak tunik mar

30Dani
fényképtelevízióval wtf van frissülésileg?

LX3 review szinten dpreview-n...

Blasta
Naaaaa, nem rossz ez, még egy harcos a félpro mezõnyben, az 50D-nek és társainak új konmkurencia, királyság.

Csak azt nem értem, ebben mi akkora pláne, hogy Phil külön kiemelte:
"...and shutter speeds of up to 1/8000th sec."

Loál János
Jaj, nem, hanem: <#wow2>.

Loál János
Oly E30. <#wow3>

Dzsini
remains 😊
The bottom line: The Canon EOS Rebel XTi remains a very good first dSLR, but ultimately a disappointing followup to the XT, which... (cedes its lead to the Nikon D80. - ez már guglival rákeresve a szöveg elejére)

Az alsó vonal: A Kánon EOS Lázadj XTi maradvány egy igazi jó elsõ dSLR, de végül egy kellemetlen követ -hoz XT, melyik átenged -a vezet…

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
És a "maradvány" vajh mely angol szó magyar "megfelelõje"? 😄

Dzsini
nem, a Bottom line (alsó vonal) az egy összefoglalás, záró vélemény -> valamilyen review oldal 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Loál János
Nyílván júzermanuál a szokásosan okos fordításban (á lá DVD-játékos).

gondolom vmi okos online forditoprogram altal okozott mondatot masolt be...

Blasta
He?

BiG G
wátáfák?

30Dani
"Az alsó vonal: A Kánon EOS Lázadj XTi maradvány egy igazi jó elsõ dSLR, de végül egy kellemetlen követ -hoz XT, melyik átenged -a vezet…"

makroban es filmplakat montazsokban meg sem kozelitelek, Mester:-)

mindenesetre Dani cipotalpaig egyikonk sem er fel...

Blasta
Hülyeséget mondtam. 30k expón vagyok túl 😄
Attól még persze Te vagy az ász 😄

en mar a 2. 5D-vel is tulvagyok a 20k-n<#ravasz1>

Blasta
Nnnna, túlvagyok a 20D-vel a 20k expón 😊 Ennek örömére és tiszteletére legyen a mai nap m.szüneti nap ezentúl! És ugyan így legyen minden vasárnap is!!! 😄

A Nat. Geo. Tippek Trükkök könyvében az itt is említett alap fogások a könyvnek nagyjából 1/6-1/8-ad részét teszik ki. A könyv többi része arról szól, hogyan kell ezeket a fogásokat a gyakorlatban hasznosítani.
Szóval nem kell pánikolni, az alapok elsajátítása lesz a könnyebb része a dolognak. Hogy ezek után a felszedett tudás segítségével jó képek készüljenek egy sokkal-sokkal hosszabb folyamat. Hónapok, évek, egy egész élet...

Blasta
Jó topikban vagy, a fotográfiás topik konkrétan a képekkel foglalkozik, ez itt a fototechnikás szakasz 😉

<#vigyor2>
Köszönök minden segítséget!

Dzsini
köszi, de nem annyira, mint az itteni profibb társaság - ez olyan "alaptudás", amit nagyon gyorsan összeszedsz, ha fotózgatsz egy kicsit, meg majd utánaolvasol egyik-másik ajánlott könyvben.

Kezdem kapisgálni 😊
Te am nagyon vágod ezt a témát úgylátom!