48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Aspyrin
    Annyira "erős" sosem lehetek, mint Dani Angyal :(

[flipv][/flipv]

• 5Dani
    Mondom, nem az erős oldalad (van neked olyan?).
  • Aspyrin
    Hiszen te más vagy.
  • 5Dani
    A "humort" én nem erőltetném a helyedben.
    Ha más eddig nem mondta ezt, akkor most én.
  • Aspyrin
    Faszkalap? Tükör előtt állsz? :)
  • 5Dani
    Az korrekt, hogy ennyiért büntipont jár, a faszkalap meg napokig tombolhat kedvére.
  • Aspyrin
    Hanyag magaviseletért kapta!
  • DirtyGab3sz
    Érdekes....én is azt hittem, hogy valahonnan a lelátóról fotózna......:S:S
    Aztán most mondta, hogy pályaszéle....:D

Mióta van 2 büntipontod vazz?:D:D
  • Blasta
    4-5?
    Az fasza lesz 70-200-zal :DDDD

Magyarán a 28-135 tartomány neki bőven jó, csak fényerősebb, jobb minőségű optikára lenne szüksége.
    Vagy akkor már inkább gondolkozzon 17-40-ben, persze nikonra (nem ismerem a nikkor obikat).
  • DirtyGab3sz
    Most beszéltem vele....kiderőlt félreértett...nincs csak a gép saját vakija..:D:D
    Nézegette már a vakukat egy ideje....
    A Metz MB 58 AF-1 amit nézett...most 100 körül van....szerintem egész jó...bár a vakukhoz baromira nem értek!
    Az 58-as kulcsszámmal már bővenjó..azt mondta köbö 4-5 méterről fotóz max!:D
  • Blasta
    Mármint milyen van neki?
    Vakuja?
    Az nem baj. BÁr abból is van ugye kisebb és nagyobb. :)
  • DirtyGab3sz
    Mindenesetre kösz srácok!!
    meglátjuk,hogy áll a dologhoz!:D:D
  • DirtyGab3sz
    Jajj..az van neki...elfelejtettem írni....de teremben???nem kevés az oda?
  • Blasta
    Rosszul tudod.
    1. akinek van aranyere
    2. akinek majd lesz

:)
  • The Garrett
    2féle ember van: aki nikonos, és aki nikonos szeretne lenni!!4
  • Blasta
    Jajj mit tettem, nem is vagyok nikonos! :)
  • The Garrett
    [lassanír]
  • The Garrett
    1. Nem jobb képet, csak kevesebb fényben is fog tudni fotózni meg rövidebb záridővel. de ez nem csak nikonra igaz. ^^
    2. legolcsóbb szerintem egy 70-200 2.8vagy4 s(t)igma lenne, a nikon telék gecidrágák. :D
    3. a bemozdulás inkább amiatt van, hogy gyorsan mozognak, és hosszabb záridőt választ az automatika, mert kevés a fény, ezen a monopod sem fog segíteni, csak a magasabb iso, meg a fényerős obi.

• Blasta
    Első körben sztem VAKU. Sportfotóhoz nem árt ha derít kicsit, pl. ellenfény miatt.
    Aztán a nagyobb fényerő nem produkál törvényszerűen jobb képet, de a nagy fényerejű optikákat általában tisztább üvegekből, ill. képminőségjavító plusz lencsékkel szerelik.
    Viszont az ilyen labdajátékokhoz (pláne ha saját gyerekeit fotózza) én inkább zoom-ot javaslok. Pl. Sigma 70-200 F2.8 (az még nem olyan horror).
    És húzza fel az ISO-t minimum 400-ig.
  • DirtyGab3sz
    Kérdésem lenne a Nikonosokhoz!!

Egy kollégám Nikon D80-ast vett...szeretné a gyerkőceit kézilabdázás közben fotózni, de a panaszai szerint csak akkor jók a képek, ha jó a megvilágítás a teremben...asszem valami 28-135-ös utazózoom obit vett a masinához, sejthetően max 3.5-es blendét tud!Azt mondja,ha nem süt be nap rendesen a terembe akkor a kezek,dobásnál bemozdulnak.....
    Ami a kérdésem/ünk!
    1. ugye a nagyobb fényerő jobb képet produkál?
    2. mi az az obi ami erre a célra megfelelne? (én egy fix 2.8-as 200mm-körülit mondtam neki, de konkrét tipust tudna valaki adni??
    3. monopod??ajánlottam neki....elég??sokat szaladgál a jó pozíciók miatt...

Egyébiránt a srác apósa profi sportfotós volt, pár éve elhunyt (asszem 2)...a fotózás meg senkit nem érdekelt, így a após vázai+obijai piti pénzekért elmentek...most amikor mondtam árakat úgy saccperkábé, majdnem sírvafakadt..:D:D
  • Blasta
    FotoTV @ Nikon D3X ismertető
  • DJ RX7
  • Timber
    10K koruli ar a P645D-nek? Sweeeeet :)
  • Aspyrin
    Álmy vagy?
  • Blasta
  • Aspyrin
    Csók ide is, pájpáj!

• Aspyrin
    Azé' ájborgtól majdnem hánytam.
  • Blasta
    sírsz olyan
  • oroy_
    nem vettem mar helyette semmit, van egy 17-40/f4 -esem, pár fixem (50/f1.4 85/f1.8) ami lefedi azt a reszt. Ritkán fotózok olyan helyzetekben hogy ne legyen idom cserélni objektívet.
  • DecenS
    ejgen emlékszem az esetre, de gondoltam, az csak a beírkálásra vonatkozik.. (read-only)
  • Blasta
    Ebben most igazat kell adnom Aspyrin-nek, én is kerültem az Ő topikját, Ő sem jött ide (mondjuk ez nem is az én topikom) és nem is volt összetűzésünk.
    Az már más kérdés, hogy ezt a "megállapodást" lényegében csak mi kötöttük, másokra nem tartozhatott, Ők továbbra is csináltak amihez kedvük volt az Ő topikjában (más kérdés, hogy értelmét ennek nem látom, minek a balhé folyton???).

• Aspyrin
    Tudod, decike, én tartottam magam ahhoz, amit Blastával beszéltem meg, vagyis, hogy kerüljük egymás topikjait.
  • DecenS
    eddig mi szabott neked korlátot? (saját magadat kivéve...)
  • Aspyrin
    Olyan kurva jó, hogy most már korlátok nélkül járhatom be kedvenc topikjaim! :D

+FAV
  • DirtyGab3sz
    Ez baszottjólnézki!:D:D
  • The Garrett
    endgadgeten is fennvan, nemhiszem hogy fake. :D
  • 5Dani
    loál, kell!
  • Lateralus
    FAKE?
  • Lateralus
    Úgy látszik, amit sikerült meglépnie a Canonnak a DSLR CMOS-al, azt nem sikerült a kompakt változattal. A CMOS-os SX1 képminősége gyengébb a CCD-s SX10-nél.
  • Timber
    Az nem E-10^6 Rulez! a Hajóssal?