48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Én komolyan nem értem miről beszéltek tik itten :DDDDDDDDD
  • Dzsini
    nehéz dolog az újságírás... :)
  • DecenS
    arról már nem is a beszélve, hogy a tegnapi cikkben is... (legalább következetesek) :DD

"Ahogy azt már a pletykákból tudni lehetett, május 14-re a húsvéti nyúl a D5000-et hozta a Nikonnak."

na de vazzeg! akkor meg a hülye nyúl is elb@szta egy hónappal...??!
  • 5Dani
    "A D5000 bejelentése napján, azaz május 14-én mi is ellátogattunk a magyarországi Nikon márkaképviselethez"
  • Blasta
    ???
  • Garga Pitic #40933
    Emmostan "Vissza a jövőbe" és "A D5000 bejelentése napján, azaz május 14-én", vagy csak tegnap, április 14-én?
    Gyorsan, mindenki printscreeneljen magának és őrizgesse, egyszer még sokat fog érni! :)
  • Timber
    Na Blasta... erre most mi a f@sz szukseg volt? De komolyan.
  • Blasta
    Ehune a Nájkon D5000 exkluzív tévéadás
  • Galy
  • Efreet
    arról volt szó nem piszkáljátok egymást.
  • Blasta
  • Galy
    Úgy van! Perpatvart okoztam!
  • Blasta
    Jóvan te könnyen beszélsz, neked alkalmi a kötényed!
  • Galy
    E1-rulez! ne feledd!
  • Aspyrin
    Nagyon szívesen, remélem valóban tudtam segíteni!
  • urobee
    Rendben! Nagyon köszönöm a segítséged!!!
  • Aspyrin
    Úgy látom a többség 8-9 megapixeles felbontással rendelkezik, 3-5x-ös optikai zoommal. A szűrés utáni listából a Panasonic gépét venném, az LS80-as modelt, amiben van optikai képstabilizátor, Casiot és Hyundait hanyagolnám.
  • urobee
    Köszönöm! Esetleg valami tippet tudnál adni, hogy mit figyeljek, Felbontás, zoom, stb...
  • Aspyrin
    Szia!

Figyelmedbe ajánlanám az Edigital oldalát, ahol részletes kereséssel tudod szűrni a termékeket! (Az előbbi linkben -elvileg- már szerepel az összeg is, tehát nincs más dolgod, mint kényelmesen kattintani :P)
  • 5Dani
    Tud valaki Canonhoz E3/N3 átalakítóról?
  • 5Dani
    LOÁL
  • urobee
    Sziasztok!

Tudnátok ajánlani digitális fényképezőt max 25ezerig?
    Első gép lenne és hát nemigazán(értsd: egyáltalán nem) értek hozzá. Remélem tudtok segíteni. Fontos lenne!
    Előre is köszönöm!
    Robee
  • G_ArchAngel #40916
    Nem lehetne egyszeruen figyelmen kivul hagyni?

egyebkent is...
  • Blasta
    "Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet:
    volt nagy dínóm, dánom."

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

aztakurva, micsoda poén baszki, ennek aztán aláírásban a helye!!!!!!!!!!

• Blasta
    akisf*szomatmár pofázol bele mindenbe
  • Aspyrin
    Ahh, milyen magasan szállnak a poénok
  • BiG G
  • G_ArchAngel #40911
    Szerinted van annyi Pentax user? -.-
  • BiG G
  • Blasta
    Na jellemző. A Pentsux nem tud egy szaros 100 usert kiszolgálni képes szervert beüzemelni

• Aspyrin
    Nem lehet kapcsol?dni az adatbázishoz :Too many connections
  • Loál János #40907
    htxz!
  • Loál János #40906
    5 nappal ezelőtt kirakott új firmware K20D-hez itt, ha már rá kell kontrázni.
  • Timber
    Tamron 70-200 velemeny es kepek.
  • Timber
    Uj firmware, helyesirasi hibaktol mentes oldalon a K20D-hez! Itt.

(na nehogy mar a Blasta irjon Pentax hirt! :D)
  • szatyor
    köszönöm a válaszokat. igen, a rendelkezésre álló keret miatt ötletem sincs, hogy egy elérhető árú DSLR gépre ruházzak-e be, vagy egy 'hagyományos', de jobb szettre.

"Élőben" legtöbbször a Nikon D-s gépeit ajánlják nekem, azon a vonalon érdemes szétnézni, vagy pl. egy D40-nél jobbat is lehet találni hasonló áron?

a Sony szett árban jónak tűnik, egyéb vélemény erről pro és kontra?

köszi mégegyszer!

szatyor
  • Blasta
    Ezzel a szettel nem jársz rosszul ennyi pénzért ha most szeretnél ismerkedni a témával és nem akarsz sokat költeni.
  • Dzsini
    ilyen árban, szerintem gyakorló gépnek egy ultrazoomos eszköz jó lehet, abból is valami komolyabb fajta (Panasonic FZ50 például, ez 100e körül van, tudsz mellé venni még ezt-azt a keretből amit rászánsz) - az elég sokoldalú ahhoz, hogy több környezetben használd, van teljes manuális beállítási lehetősége, és nem olyan drága, mint egy DSLR több optikával (bár meggondolandó lehet egy belépő szintű DSLR valamilyen kit objektív(pár)ral, akkor azt bővítgetheted később).

a használt gépek nagyon lutrik, van, hogy a külsőn nem látszik, de esetleg elejtette az eladó, vagy valami elektronikai gondja van, amit nem látsz elsőre - de lehet kifogástalan eszköz is. én mindenképp az új gépet választanám.

persze majd a nálam okosabbak megmondják a frankót :) (meg ajánlanak olvasnivalót is :) )
  • szatyor
    szépnapot,

amatőr, de lelkes fotós vagyok, jelenleg egy fájóan buta ősrégi kodak digitális fényképezőm van, és szeretnék beruházni egy 'normális' gépre.

a kérdés: kb. 75-125e Ft körül milyen lehetőségeim vannak?

az ismereteim a témában igen hiányosak (pl. tükörreflexes kütyükről stb.), így először is szívesen fogadok bármilyen linket, anyagot, ami segít a jobb döntésben.

egyrészt mozgalmazasabb környezetben ('partyfotó'satöbbi) is szeretném használni, másrészt viszont hosszútávú célom 'komolyabb' képek készítése, gyakorlás, stb., örülnék, ha mindkét célra megfelelne.

további kérdés, hogy használt gépekre mennyire érdemes vadászni (pl. vaterán), ki lehet fogni jó vételeket ár/érték arányban, vagy jobban járok ha újra ruházok be?

üdv,

szatyor
  • Lateralus
    Nem volt nekik már hová számozni.

D40-D50-D60 már volt. Mind belépő. A D65 a D60 közvetlen utódját jelölné.
    D70-80-D90-D100 is volt, ezek egy fokkal komolyabbak. Ha D100 fölé számozzák, akkor azt hiszik, hogy kijött a D90 utódja.
    D10-D20-D30 sokak szemében a D40 alatti képességeket jelentene, meg összekeverhető a Canon D30-10D-20D-30D vonalával.

Coolpix 5000 és P5000 vonaluk már volt, most elkezdték DSLR-ben is.