Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Értem én amit mondasz, de értsd már Te is amit én mondok 😊

Felesleges fícsör egy ilyen gépen a portrémarkolat, feleslegesen lesz tõle drágább, még ha le is lehet szedni, ráadásul az a fõ gond ezzel, hogy a Kodak általában ilyen lufi dolgokkal akar piacon maradni (1x már szó volt a visszavonulásáról) pedig inkább olyan dolgokra kéne hangsúlyt fektetnie, amik a konkrétan magát a képek elkészítését és azok minõségét érintik. Így csak röhögni tudok ezen megmozdulásain, ugyan olyan páratlan cucc lesz ez is mint pl. a két objektíves kompaktjuk (ami önmagában szintén remek ötlet, csak SAJNOS a Kodak csinálta meg).

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Dzsini
akkor ráadásul nem is újított a Kodak 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

5Dani

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Dzsini
tudom, azért írtam, hogy egyszerûbb állványról, nem egy forgófejesrõl (az én Slik minim már tud olyat, de a minimalista zsebállványok még nem)
Blasta: amíg nem volt ilyen-olyan lehetõség egy fotógépen, addig kevesen panaszkodnak a hiányára - aztán mikor lesz, akkor közlik, hogy "ez hülyeség, nincs rá szükség, felesleges fícsör" - aztán mégis használják, és örülnek neki, hogy van. Akinek meg tényleg nem kell és mégis ezt a típust veszi, az leszedi róla. De szerintem nem hátrány, ha van ilyen.
a piac (fõleg a telített) már csak így mûködik, hogy félig-meddig mesterségesen keltenek egy igényt, aztán azt betöltik...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azert van mar olyan allvanyfej, amit lehet donteni, hogy a gep fuggolegesen alljon:-)

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Szerintem szükségtelen optikai tuning, egy ultrazoomot használónak nem ez a lényeg, sosem hallottam panaszkodni egyetlen UZ tulajt, hogy kényelmetlen egy rendezvényt végigfotóznia grip nélkül (mert leginkább ott van rá szükség).

Dzsini
csak irigykedsz, mert ez az elsõ (?) kompakt, amelyiken van vertical grip - szerintem nem hülyeség, kényelmes, lekapcsolható, jó.
másik ilyesmi ami tetszik, az az állványhoz L alakú kiegészítõ, hogy állóképet lehessen egyszerûbb állványról fotózni

ennél szofisztikáltabb módon 😊

Blasta
"Vertical shutter release and detachable vertical grip, for greater comfort and control when shooting scenes vertically;"

Nyilván minden tisztes családapa üdvözölni fogja eme lépését a kodaknak és rohannak a boltokba megvásárolni az új családi csodazúmos fényképezõt mert jövõre úgyis utaznak Isztriára
-.-

Blasta
<#hehe><#nevetes1>

Timber
Tenyleg Gabesz! Lehet Timivel megyunk valamerre hetvegen... kedv van jonni-e? 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

DirtyGab3sz
Gabesz...ha kérhetném!😄😄

Nézz szét a flickr profilomon....keress Euthimia nevû felhasználót, Neki is K200D-je van!😄😄
Tudodmit...megkönnyítem a dolgod...
Euthimia
K200D felhasználók képei

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Pentax-on kívûl használ más is pentax K200D-t? Mik a negatívumai ? Vagyis aki ezt használ az mivel nincs megelégedve ?

Esetleg még kérhetnék egy két képet a 18-55 és 50-200-as kit obikkal ? Elõre is köszönöm .

Blasta
Ja értem
Akkor én értelmeztem félre anno valszeg.

Az azt jelenti szerintem, hogy mennyi kepet keszithetsz adott toltottsegu akkuval...

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Szal aztmondod, hogy abban a menüben nincs benne ez?

"Shutter count (display)"

5Dani
Össz expó érdekel, nem hogy mennyit bír még az akku.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Blasta
Hádde ott van abban a menüpontban a számláló, nem?

Dpreview-ról másolom a 5Dmk2 review-ból:

Remaining capacity (display)
Shutter count (display)

5Dani
Sajtófotó beadás ma van, ha valaki érintve érzi magát, igyekezzen.

5Dani
Kús, azt már olvastam <#nezze>

5Dani
Igen, ez a batériára vonatkozik, nekem meg úgy rémlett, hogy a zárat számolja a kezdetektõl. 50D-ben nem chipes az akksi, emiatt nincs battinfo. Tulajdonképpen örülj neki.

Blasta
<#buck>

Timber

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Blasta
A gecik a 50D-bõl a battery infó simán kihagyták (ergo az expo számlálót is)

Blasta
Nézda!

"Battery info:

Remaining capacity (display)
 Shutter count (display)
 Recharge performance (display)
 Battery info (press INFO)"

Blasta
😄
VÁjá, én aszittem 50D-ben is van, aztán nincs is 😄
De az öddébe fingom nincs hol volt.

Loál János
RTFM. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

5Dani
Blas!

Amikor megengedtem, hogy megnézzem (-.-), akkor mutattál egy exposzámlálót, amit én most nem találok a vázban, csak az akksi vonatkozásában.

DirtyGab3sz
Én már írtam asszem ezt a dolgot Neked egy másik oldalon, de a 50-200 helyett a Tamron 70-300-asa megfelelõ kompromisszun,mind ár, mind minõség tekintetében!😄😄

repvez
a digitcam.hu oldalom találtam
repvez irtad, hogy 128k-bol tudnád megvenni a 2 obis kitett 18-55 és 50-200-as obikkal .

Ezt hol találtad , mert én is Pentax K200D-ben gondolkodok de ennyiért még nem találtam .

repvez
csak példa volt az érték a tisztánlátás kedvéért.

A nikonnál meg ugyan akkora a fényerö az obinál mint a pentaxnál csak a nikonban az obiban van a stabi gondoltam azért dárgább amugy szinte minden paramétere hasonlo. ö amikor vette a vázat akkor az 160k volt most 100k a drágább stabiis obi is 150k volt a stabi nélkülö pentax obi meg 80k ebbol gondoltam a hasonloságot hogy azota már mentek lejjebb az árak.
Jano
Mert sorozatban csak ~3kép/másodpercet tud, RAW-ban meg ennek a harmadát. Ez kb. igaz a D60-ra is.
A számolásod stimmel.

A Nikon 18-200-as obija kb. 50 ronggyal drágább, mint a Pentaxé, a Nikon obija viszont stabilizátoros, ellenben a Pentaxnál a vázban van képstabi. Kinek mi tetszik.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Sziasztok!

Van egy Canon PowerShotA560-as kompakt kisgépem. Valahova eltettem a kapott cd-t és nem találom. Úgy tudom, hogy a ZoomBrowser program segítségével tudom leszedni róla a képeket és szükség esetén szerkeszteni is. Ezt a programot nem találom sehol, csak az Update-et hozzá. Honnan lehet ezt leszedni?

HTS s3rg1nh00
140k vs.300k...dehogynincs különbség.
egyébként meg,1/60-as záridõnél is megtesz több métert a repcsi,szal bizony azon még szerintem faragni kéne.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

repvez
Amugy a váz alkalmas az ilyen repgépek fotozására,mert a pixinfos tesztén ezt irták:
"A Pentax K200D-t bátran ajánlhatjuk mindazoknak, akik olcsó, egyszerûen kezelhetõ tükörreflexes gépet keresnek általános célokra. Sportfotóra, vagy események hivatásszerû fotózására kevésbé alkalmas ez a modell, s a makrózás szerelmeseinek is könnyebb dolga lesz egy LiveView-s modellel. "
Ez alat mit kell érteni, hogy sportfotora kevésbé alkalmas?

Akkor ha jol értem az f5,6 helyett mondjuk f4 lenne akkor telébe a záridöt pl.: 1/30-röl 1/60-ra lehetne csökenteni ugyan olyan képminöséghez és ezzel kevésbé mosodna el a mozgás?
Az unokabátyám most vett egy nikon d60-ast hozzávalo 18-200-as stabis obival igaz az 300k volt összesen,de annyira nagy kölönbség nem lehet a 2 között
Jano
A kitobikat, fõleg a nagylátót eladni nagyon nehéz. Ha a két obit el tudod adni 50-ért, akkor örülhetsz.

A fényerõ talán a legfontosabb, minél kisebb a szám, annál nagyobb az obi fényereje.
Az egyéb gyártók (Sigma, Tamron, Tokina) obijai közt is vannak jobb/rosszabb darabok. Egy olcsó zoomobitól ne sokat várj. Ha nem vagy nagyon "vájtszemû" 😊, akkor megfelelhet a képminõségük, de a mozdulásmentes, gyors, jó minõségû repcsifényképezéshez nem árt egy olyan obi, ami telében is elég nagy fényerõt produkál (mondjuk jobbat, mint 5,6-6,3), ez viszont mindjárt nem 5 Ft.
Legjobb lenne kipróbálnod egy olcsó cuccot, aztán eldönteni, hogy megfelel, vagy spórolsz még.

HTS s3rg1nh00
a tapasztalat...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

repvez
köszi a leirást amugy ugy gondolkodtam, hogy 128k-bol tudnám megvenni a 2 obis kitett 18-55 és 50-200-as obikkal.És hogy lenne-e olyan obi alternativa ami ezt a zommot egy obival lefogja és az ára is közel maradna a kit kiszereléshez.A váz külön 92k lenne igy max 50k-ért kéne még hozzá obi vagy ennél többért el tudom addni a 2 kitobbit amiböl egy jobbat tudnék venni?
Amugy egy obinál mik azok a fontos paraméterek ami eldonti hogy most jo vagy nem mert én nekem az adatokbol nem jött le hogy az a sigma rosszabb lenne a pentaxnál.
A linkeden a "kisebb zoom" egy profi objektív, sokkal jobb építési minõséggel, a teljes tartományban állandó fényerõvel. Ehhez nagyobb lencsék kellenek, vagyis az objektív mérete is növekszik. Függetlenül attól, hogy mekkora a zoomátfogása. Ráadásul ez az obi zoomoláskor nem változtatja a hosszát, azaz végig ekkora marad.

A másik egy olcsó, gyengébb építésû, és sokkal rosszabb fényerejû utazózoom/mindenes obi. Arra találták ki, hogy ne kelljen vele sokat cipekedni és ne kelljen cserélgetni. Ehhez a minõséghez elég volt kisebb lencséket használni (lehet, hogy mûanyagok). Viszont zoomolásnál a hossza is változik, kb. a duplájára.

"Amugy ezt a macrozást az ilyen obikkal hogy kell elképzelni a gyakorlatban?"

Ezekkel kb. sehogy. Közelfényképezésre alkalmasak. Makrózásra inkább 1:1 leképezésû objektívet használnak, amik nem zoomosak. A kezdõ szettekhez adott kitobjektívekkel, talazoomokkal közelfényképezni (tárgyfotózni) lehet, de makrózni nem.

"12x-es zoomnál annál valamiért mindig zajos lett a kép"

A zoomnak nincs közvetlen köze a zajszinthez, hacsak annyi nem, hogy nagyobb zoomnál egy olcsó objektív fényereje romlik, így hosszabb záridõre lesz szükség a megfelelõen kiexponált képhez, ami járhat egyfajta zajnövekedéssel. Ezen kívül a nagy zoomok vége többnyire gyenge kontrasztot ad, maszatos és mosott. Ezeken a felületeken pedig hamarabb feltûnik a szemnek a zaj, mint egy penge rajzú tele képén.

"nyáron eléggé délibábos, remélem a DSLR-nél ez kevésbé jelentkezik és sokkal részletesebb képet is készit a nagyobb érzékelo miatt"

DSLR-eknél sem más a helyzet. Ez a délibáb jelenség ugyanúgy jelentkezik, ha nem megfelelõ idõben fényképezel nagy gyújtótávolságú objektívvel.

A kép valóban részletesebb lehet.

"ezt néztem kia K200d mellé"

Nehogy!
Ennyiért szerintem kapsz egy dupla kites szettet is, ami semmivel sem rosszabb ennél, sõt!
Ráadásul a 28mm-es kezdõ gyutáv (28x1,5=42mm ekv.) a gépek szûk belsejéhez kevés lesz.

sigma zoom-ot ne!
a két kitobis pakkal jobban jársz minõség tekintetében... (ellentétben a kényelemmel)

repvez
Azzal tisztába vagyok hogy használat közben kitolodik az obi csak hogy kisebb táskában elférjen szállitáskor és ha a nyakamba akasztom se kelljen félnem hogy nem tudok megfordulni egy sikátorban 😄
A 25cm azt csak sacc/kb-re irtam,de itt van két obi ami mutatja hogy mire gondoltam:
kisebb zoom 136mm hossz
nagy zoom 86mmm hossz

Amugy ezt a macrozást az ilyen obikkal hogy kell elképzelni a gyakorlatban?
A képminöség gondolom még igy is jobb lesz mint egy kompact esetében, csak hogy ne kelljen csereberélni és emiatt lemaradni valamirol.

Zolo:MÁr van egy UZ gépem egy Canon S2IS ill. volt ezért gondoltam kiváltani egy komolyabbra . 12x-es zoomnál annál valamiért mindig zajos lett a kép és nyáron eléggé délibábos, remélem a DSLR-nél ez kevésbé jelentkezik és sokkal részletesebb képet is készit a nagyobb érzékelo miatt.Repnap fényképezése a fö cél igy ezért kellene a nagy zoom de a közeli sem árt a gépek belsejéhez. ezt néztem kia K200d mellé, vagy inkább a dupla kittobis kiszerelés jonbban megérné?
The Garrett
de ha meg rájön hogy jobban érdekli afotózás, akkor adhatja el az ultazoomot és vehet ugyanugy dslr-t.
Egyszerûbb ha alapból azt vesz. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

zolo
Nem tudom mik a célok, de nem lenne jobb neked egy ultrazoom?
Ott egybe megkapnád az obit, nagy átfogású, csak akkor nagy ha nagyon zoom-olsz, és cserélgetned sem kéne.
Panasonic FZ28, Olympus SPU-UZ570, Canon SX10IS, és még lehetne sorolni...

http://flickr.com/photos/zolika90/

DJ RX7
Jaés ezeknek az "utazó" objektíveknek amit te szeretnél venni, nem igazán kiengesztelõ a képminõségük. Bár már akinek.

:3

Jano
Az ilyen telezoomokra a macro azért van ráírva, mert egyrészt jól hangzik, másrészt valamilyen mértékû nagyítást el lehet velük érni, de ez persze nyomába sem ér az igazi makroobjektívek nagyításának.
Az 8cm hosszú 28-200-as obi mérete telére kitolva máris megkétszerezõdik, de az a 25centi így hirtelen soknak hangzik. Esetleg dobj egy linket róla.
Digitálisra mindenképp 18-cal kezdõdõ utazózoomot vegyél, mert a szorzó (1,5x-1,6x gyártótól függõen) miatt a 28-as nagylátószögbõl 42mm-es kotványság lesz, és épületeket máris nehézkesebben tudsz fényképezni: jól.

repvez
Tudnátok abban a segitségemre lenni hogy eloszlodjon pár képzavar és egyébb hiányos tudás belölem?Esetleg hol olvashatok utánna az alapfogalmaknak obik terén?
Szoval gondolkozok egy DSLR gép vásárlásán és, hogy ahhoz milyen objektiv lenne jo, de nem vagyok teljesen tisztába pár jelölésben.
Tehát miben különbözik az az objektiv ami ugyan ugy pl.:70-300-as de az egyiknél odairják a "macro" szót. Én azt hittem hogy a macro lencsék azok kicsi objektivek nagyitoként használva és nem ilyen nagy obik?Amugy ezekkel az obikkal ugyan ugy lehet távoli tárgyakra közeliteni mint közeli tárgyakat nagyitani(makrózni)
A másik, hogy az hogyan lehet , hogy az egyik obi az pl.: 8cm hosszu és 28-200-as a másik meg 25cm hosszu és csak 55-150-es?
Amugy azon vagyok meglöve, hogy milyen obi lenne jo ami viszonlag nagy zoom átfogásu, hogy ne keljen állandoan cserélgetni az obikat és alapban kis kinyulása van a gépböl.
Egyenlöre a Pentax K200D felé huzok és ahhoz néznék valami 18-200,28-200 vagy 28-300-as obit.
DirtyGab3sz
Eleve szar helyen állt.....

The Garrett
csak kötelességtudó. Elõször lõ, aztán kérdez. ^^

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

DirtyGab3sz
Én leginkább agyatlan ökörnek hívnám..😄😄😄

Mnemomic
Az igazi fotós 😊