48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Szorítsatok!!
    A Bayer pályázaton bennevagyok a 28 középdöntősben...és csak 2 db 4-pontos kép van...az egyik az enyém...remélem ez jelent valamit!:D:D
  • Blasta
    Aha
    Telének kalap szar, makrózni elmegy.
  • Dénes é
    Valakinek van tapasztalata Sigma Canon 70-300/4-5.6 APO DG Macro objektívvel kapcsolatba?
  • Garf
    jah filmre, aztán majd összefűzik egy többezer kilométeres panorámaképpé :D
  • tomi555
    Köszi a válaszokat, én is így gondoltam csak gondoltam azért rákérdezek:) Egyre jobban megtetszik a D60, csak azok a mocskos anyagiak. Mindenestre remélem sikerül előbb-utóbb beruházni rá, most találtam egyet elég jó áron márha lehet hinni az adott oldalnak.
  • DirtyGab3sz
    Ezzel csinálja a sztríítvíívet a gugliörsz mi??:D:D
  • Blasta
    Én is csak a középsőt használom, bár lenne még 8.
    Sokkal szivatósabb ha egy fontos témánál az egyik "rossz" fókuszpontra élesít a lelkem :)
  • Timber
    en a K20D-n szinte csak a kozepsot hasznalom... Anno mikor meroekes mattuveg volt 1 "fokuszponttal" azt is lehetett hasznalni :D
  • Blasta
    Jó lesz a D60, légy nyugott nem fogod érezni több fókuszpont hiányát.
  • tomi555
    Sziasztok! Gondolkodok egy D60 vásárlásán, szerintetek ez jó választás lenne egy kezdőnek? Illetve mennyire "hátrány" hogy csak 3 fókuszpont van? Ez tetszik legkevésbbé a gépen, de nem tudom szímet-e ez olyan sokat főleg így az elején. A válaszokat előre is köszi.
  • Timber
    Pentax szepseg modellkedett... :)
  • Blasta
    Hja, tegnap vettem, jó a gép

• 5Dani
    kocsitok
  • Blasta
    Ujjazás jár! :)

Ehune a EXKLUZÍV szövegelős videó a új sony gépekről CSAKNEKTEK CSAKMOST
  • Tikal #41324
    az uj SANYI gépek egyike
  • DirtyGab3sz
    Húúúúdemegujjaznak a pixinfós kép miatt!:D:D:D
    Ezmiez egyébiránt??
    Valami kombájn?
  • GregSB
    Ez a markolat vészesen picinek tűnik nekem:

• Tikal #41321
    Szoktam itt vásárolgatni, ki lehet fogni jó dolgokat, kiegészítőket, most meg ráadásul sok KONPAKT is van...ha valakit érdekel :) ja ez nem reklám, semmi közöm az oldalhoz :D
  • Jamirofan89
    akkor most mi legyen?
  • Timber
    sosem ertettem miert ad ki a Sony 3 alig kulonbozo beleposzintu gepet... Mert igencsak minimalis kulonbseg van a 3 gep kozott elso ranezesre. Vagy ez ilyen marketing (amit altalaban a Canonosok szoktak hangoztatni*), hogy de hat nekunk 8 fele DSLR-unk van tehat mi vagyunk a legjobbak!

* - Sokszor hallottam mar, hogy a Canon azert jobb mint a tobbi mert sokkal tobb obi van hozza ;)
  • DirtyGab3sz
    Jysk???
  • 5Dani
    Hol érdemes olcsó, nagy méretű fekete fa képkeretet venni?
  • DirtyGab3sz
    Ne izgulj...vagy nem tudunk válaszolni, vagy (mint jelen esetben) csak 2-3 naponta tudunk felugrani krbelesni!:DA társtopik KÉT HETE nem volt látogatva..:D:D
    Szóval, nézz be többször, biztosan válaszolnak a nálam okosabbak, csak el vannak havazva!:D:D
  • Blasta
    Három új DLSR a Sonytól!
  • DJ RX7
    samsungok gagyik. -szerintem vegyél olyan kompaktot aminek a látószöge kb. 35 mm-től kezdődik. fez nem éppen olyan, de...
  • tep
    sajnos nem tudok segíteni....de #41221

(olvasgass vissza a topikban)
  • Jamirofan89
    lehet,hogy az én szemem rossz és megszűnt a topic vagy én vagyok láthatatlan
  • Jamirofan89
    .........................
  • Jamirofan89
    Sziasztok! Sajnos nem tehetem meg,hogy tükörreflexes gépet vásároljak minőségi objektívvel,pedig már kinőttem a BRIDGE fajta gépemet ami el is romlott idővel.Szeretném kérni a segítségeteket.Most egy kompakt fényképezőgépet szeretnék max 50E Ft-ig aminek a legfontosabb tulajdonsága az legyen,hogy alacsony torzítású képet lehessen készíteni vele.A meghibásodott Panasonic FZ7-esemnek akkora torzítása volt,hogy PS-ben lencsekorrekció mellett a kép szélességét is csökkentenem kellett,úgy széthúzta az emberek fejét a képen.Függetlenül attól,hogy a kép közepén a szélén vagy a kettő között helyezkedtek el az alanyok.A zoom sem segített sokat... A minap felfigyeltem egy kompaktra.Samsung digimax S800.Ha jól tudom a 2005-ös változat és nem az aktuális amit sokan leszóltak.Lélegzetelállító képeket láttam és semmi torzítást.Szóval a fő szempont az lenne,hogy a lehető legjobban adja vissza azt,amit aszemünkkel látunk.Tudom kompakt az kompakt,de hátha van valamilyen kis csodamasina.Előre is köszi!
  • DJ RX7
    sigma 10-20
  • oneal1
    nézegetem most a canon 10-22 árait.
    230 nál olcsóbban nem találok semmit:S
    német ebay en pedig 555 euro+25 euro posta.
    80e Ft diferencia.....nemsemmi.

vagy van valami tuti magyar bolt ahol jó áron van ilyesmi?
  • DruPapi
    hmm..
    Tele "előtétlencsének" gondoltam, bár tény, hogy nem kicsit érdekes megoldás lett volna
    Köszönöm szépen válaszod!
  • oneal1
    na ugyanígy állok én is:)

de ha minden igaz 2-3 hét és megveszem.
  • Tikal #41305
    nálam is ez a két objektív maradt a végére, aztán meggyőztem magam hogy a nagyobb látószögre van szükségem...de sajnos még nem vettem meg :D
  • oneal1
    áhám, köszönöm!
    Tehát akkor a 10-22 kell nekem.
  • Lateralus
    17-40mm:
    Fullframe (36 x 24 mm)szenzoron - 17-40 mm (104 fok nagylátónál)
    APS (22 x 15 mm) szenzoron - 27-64 mm ekv. (~77 fok nagylátónál)

10-22mm:
    Fullframe (36 x 24 mm)szenzoron - nem használható
    APS (22 x 15 mm) szenzoron - 16-35mm ekv. (107 fok nagylátónál)
  • Blasta
    1. megoldható az átalakítás, egy esztergagép kell hozzá (vagy valaki aki tud esztergálni)
    2. az égvilágon semmi értelme, hacsak nem fordítva teszed az obid elé azt a másik objektívet, ebben az esetben makrózni fogsz tudni vele
    3. nyilvánvaló, hogy az autofókuszodat el kell felejtened

Túl sok értelmét a dolognak én nem látom
  • DruPapi
    Ma felmerült bennem egy kérdés: mi lenne, ha a kis bridg-em elé egy objektívet tennék? A megvalósítási lehetőségeket próbáltam felderíteni, de megakadtam.
    Szóval 1: mi a véleményetek erről? :P (Egyáltalán van-e esély éles képre)
    2: Azt tudom, hogy van menetes objektív, de ilyet csak 42mm-es átmérővel láttam. Nekem ez 58mm-ben kellene. Tehát van-e ötletetek arra, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani - létezik-e 58mm-es csatlakozású objektív, vagy megoldható-e egy átalakító házilag.

(Egy 35-100mm körüli teljesen manuális, még az analóg korból származó objektívvel próbálnám ki)

Bocs, hogy ilyen hülyeséggel traktállak benneteket, de talán valaki segít :)
  • oneal1
    á mostmár totál megkavartam magam.

nézem hogy ez: Canon 17-40/F4.0 L USM olcsóbb mint a 10-22 es. látószög majdnem ugyanaz. előbbinél 104-... utóbbinál 107-...
  • oneal1
    még 1 kérdés, hogy 450D vel valós értékek a látószögre vonatkozóan amiket az adatlapokon írnak?