48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Aspyrin
    Szerintem nem. Átfogása nem éppen ideális, (gondolok itt a 35mm-es kezdetre, a 80-as vég azért nem rossz) fényerőben is elég gyenge versenyző. Milyen céllal vennél obit?
  • DirtyGab3sz
    Ha ingyen adják megéri....
    A fő kérdés...kihasználnád??
  • Taki29
    Szerintetek érdemes ilyet venni használtban?

obi

Ha igen mennyiért?
  • Blasta
    Ha RAW-ban fotózol sztem a legtöbb témánál elégnek kell lenie annak a +/- 2FÉ utólagos kompenzációnak.
  • Tikal #41774
    azért nem olyan rossz az a 450D kijelző, annyit mindenképp látsz rajta hogy alul exponált vagy épp ellenkezőleg, plusz van ott hisztogram is, amit lehet tanuémányozni... és akkor se lesz semmi baj ha utolag, otthon, a monitorod alapján még állitgatsz, ezért jó raw-ban fotozni :)
  • Garfield
    Ti hogyan, mi alapján állítgatjátok az expozíció kompenzációt exponáláskor - ha egyáltalán állítgatjátok?
    A legutolsó két túrám RAW képeit rendezgetve látszott, hogy igencsak érdemes lett volna állítgatni, így maradt a Canon szoftverében a piszkálás.
    Canon 450D, egyik túrán oltári napsütés, 18-55 IS kitobival, legutóbbi pedig Sigma 17-70, felhős ködös időben, highlight tone priority ON: előbbi esetben a képek kb. 2/3-ánál -0,5 fényérték korrekció hozta meg az elfogadható eredményt, míg a Sigmánál a képek kb. 30%-nál kellett 0 és 0,66 fényérték közt állítani (szórt fény rulez).
    Szóval mi a helyes megoldás?
    - állítgatni már exponáláskor? De ilyenkor mit vesztek figyelembe, hogy mikor kell, illetve mennyit? (450D ugyebár nem a kijelzőjéről nevezetes, szóval ha van is lehetőségem új képet csinálni, a kijelző annyira sokat nem segít) Évek és a rutin?
    - hagyjam a rákba, mert majd elbűvészkedem szoftveresen? De a túl sötét árnyékot vagy a kiégett részeken az már nem segít.

Előre is köszi.
  • zolo
    Én Sandisk Ultra II-t használok az A200-ba, 4 gigás 8000 Ft körül volt amikor vettem tavaly.
  • HTS s3rg1nh00
    na,mostmár csak tippeket kérek,milyen elég gyors cf kártyákat ismertek?
    (gyk.nem a leggagyibb legolcsóbbat keresem,de nem is a legdrágábbat,inkább az ár/érték arány győztest)
    hamarost' teszek fel 1-2 képet,na nem kő' nagy dolgokra számítani,csak amit itthon lőttem...
  • Blasta
    Kitben cca 130 körül van per pill.
  • Taki29
  • HTS s3rg1nh00
    boltban épp nem láttam,netről 106k legjobb esetben,amiben benne van h.ha gariztatni kell akkor pestre küldés és vissza az én költségemen...és ez azé eléggé megfontolandó:o)
  • G_ArchAngel #41767
    1000D mennyi lenne?
    persze nem muszaj elsore fenykepezogepet venni, sokan vannak, akik nem szeretnenek fejlodni, szamukra eleg a digitalis camera obscura (Pentax, Sony, Samsung), perverzeknek Olympus, fotosoknak Canon vagy Nikon...

• HTS s3rg1nh00
    ja,és nem kérem a hülye poénokat,hogy "olyan szar döntést hoztál,majd lemész alfába"
  • HTS s3rg1nh00
    na úgy néz ki,a választás prózai okokra hagyatkozva történik:a Sony A200K 100k a hülye azért nem vagyok áruházban,nekem meg nincs több pénzem jelenleg.:D
  • DJ RX7
    ha nem operáltatta volna át magát akkor simán 80+ megélte volna. de hát ha hülye volt akkor én csak annyit mondok: így járt
    saját maga kárára tette. nem bírta úgy elfogadni magát ahogy született.

ON
  • Timber
    Ez igy azert nagy Frei Tamasos volt. :-)
  • Timber
    Nekem nem is ezzel van a bajom... Csak most akkor feher vagy fekete zeneszt vesztettunk el?
  • G_ArchAngel #41761
    OFF
    nezd, egy felnott ferfi veletlenul nem epit egy elmenyparkot kiskoru fiuknak, szerintem ezen nincs mit tulmagyarazni...
    ON
  • DirtyGab3sz

Azért RIP a csávónak!
  • Loál János #41759
    OFF:
    Persze, hiszen holtbiztos, hogy az volt, tuti nem az első kiskölök szülei akartak kurvajól keresni, akárcsak a második kölöké, bár ők sajnos konkrétan le is buktak többszörös csalással. :-|
    A lehetőséget persze fenntartom, nem erről van szó, de ne kezeljünk már tényként olyan dolgot, amit 100%-ig soha nem lehet megállapítani, hogy úgy volt-e, vagy sem.
  • G_ArchAngel #41758
    Ha az utolso 10 evetol eltekintunk, akkor kar erte, de ha a pedofil botranyt is szem elott tartjuk, akkor inkabb jobb lett volna, ha elobb teszi meg ezt a szivesseget a vilagnak...

Facebookrol, egy vicces kontaktol:
    Michail Jackson is dead.....it is BAD!!!
  • Blasta
    Az, tényleg az, de azért Timber bának sikerült ezt egy kicsit viccesen megfogalmaznia. :)
    Ettől még szomorú dolog, én is kurvára sajnálom, kár érte.
  • zolo
    Szerintem ez nagyon szomorú :(
  • Timber
    Feloszlott a Michael Jackson!
  • HTS s3rg1nh00
    a D60 azért van benne a szórásban,mert apámnak van egy D50-ese,és nem támogat semmi mást a Nikonon kívül.:D
    nem tudom még mi lesz,lehet a legjobb kitobist kéne választanom,mert ahogy így az árakat elnéztem,nem holnap lesz,amikor másikat veszek hozzá...akkor meg marad a D60,vagy valahonnan kaparok még egy kis pénzt és 450D...
    köszi a segítséget
  • Timber
    pedig a legjobb a Sonympusonic! :D
  • Loál János #41752
    Centax, Nanon, és Pikon volt a 3 márka, BOCSYE.
  • Blasta
    Praktica?
    Vééégig Panasonicról volt szó, MÁBOCS
  • Lateralus
    Ahogy a többiek mondták.
    Canon, Nikon, Praktica. Csak ezek közül válassz!
  • Blasta
    Áhhááá, akkor okáy :)
  • zolo
    Mivel a D60 is benne volta szórásban, úgysejtem annyira nem fontos a Live View. Sony-nál a Live View-es gépeknek van egy nagy hátránya, az, hogy a keresőjük kisebb, mint az LV nélküli Sony gépeké. Hamar ráfogsz jönni, hyog az LV nem annyira fontos, és akkor a kis kereső miatt kicsit nehézkesebb lesz a kézi élesség állítás (ha jó szemed van, akk persze ez nem probléma). HA nem kell LV, én A200-at ajánlanám, ha Sony-nál maradsz.
    Kitobit nem nehéz pótolni, lehet Sigma 17-70-nel, Minolta 24-75-tel, Minolta 24-85-tel. (Sigma 18-50 nem EX jelölésű felejtős, kitnél is gyengébb). Obik használtan kaphatók, aktuális árukról és ajánlatokról itt érdemes érdeklődni.
    Itt pedig az összes Sony/Minoltához elérhető objektívről kapsz információt.

HÁt ennyi, Sonyban van tapasztalatom, abban tudok segíteni ha van még kérdésed.
  • DirtyGab3sz
    Ohhbocsánat...rossz fogalmazás....
    Nálam az első 3...:D
  • Blasta
    Őőőőő izé, mióta van benn a P-betűs a 3 leggyakoribb márkában? :))))

Szvsz az O-betűs és immár az S-betűs is elterjedtebb a P-nél, no offense.
  • zenoka
    sony nal az objektivek nagyon dragak de a regi AF-es minolta objektivek mukodnek vele ami jo aron is kaphatok (big beercan, 50/1,7 es barataik) csak jol kell kutakodni:)
  • DirtyGab3sz
    A lájvjút hanyagolni fogod kábé a tizedik expó után!:D:D
    Rájössz,hogy a kereső adja azt amire szükséged van!:D
    Mindenesetre a 3 leggyakoribb márka közül válassz!:D:D
    (C-betűs,N-betűs,P-betűs)

ui.: a sony nem annyira rossz.....bár az obikat nem vágom, de a váz nem véletlenül lett eisa nagydíjas!(az A200)
  • HTS s3rg1nh00
    "szóval ha valakinek van valami tippje,azt szívesen fogadom
    szóval ha valaki"
    bocsi,csak sietek
  • HTS s3rg1nh00
    jó reggelt a korán(?)kelő fényképészeknek,lehet emlékeztek még,nemrég kérdezősködtem itt belépő szintű dslr kategóriában,nos az elhatározás megszületett,kb.5 napon belül vennék is egyet,csak ugye a választás nem épp egyszerű...kezdjük az Olympussal,ami valamiért nem szimpatikus,aztán a fekete bárány,a Sony...világhálószerte elég sokan fikázzák a 18-70-es kitobit,gondoltam a 300-assal párosítok valami jobbat,de elég horror árakon találtam csak minőséget...ja persze,elfelejtettem h.kb.130k-ból kéne okoskodnom...ami még épp beleférne,az egy D60 a 18-55-ös DX VR kitobival,viszont az EOS450D már 160,szóval arról le kell mondanom...ezt eléggé sajnálom is,mert én valahogy "nem szeretek keresőzni",erre tökéletes lenne a LiveView(ami ugye a Sonyban megvan,csak vadászni kellene akkor hozzá valami normális obit,esetleg ha valakinek van tippje,akkor megköszönném)
    az a helyzet,hogy nem tudom mennyire jó ötlet az AF obiba építése,ha esetleg később vennék valami 70-200-ast,nem drágítaná-e meg nagyon...szóval kicsit tanácstalan vagyok...az meg biztos,hogy csak ez a 2 obim(hanyadszor használom már?)lenne,egy 18-55 körüli,meg egy 70-200(lévén nem profi fotós vagyok,elsősorban családi célokra használnám a gépet,vagy természetfotózásra utazásoknál:))
    szóval ha valakinek van valami tippje,azt szívesen fogadom
    szóval ha valaki
  • Loál János #41741
    Pentaxoséknak: PENTAX K-7 váz Elővétel 348 000 Ft (290 000+áfa). D% (@digifenykep.hu)
  • DirtyGab3sz
  • Garf
    Pentaxoséknak