Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Mi a legrosszabb, ami történhet Veled, ha NEM nevezel be? 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

off:
orulj neki hogy cask cad mert a cad meg a 3dsmax keveresetol magasvernyomast, cukorbetegseget es mindenfele nyavajat kaphatsz..nez korul a max forumba ez az elterjedt korkep..😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

DirtyGab3sz
mivel nálam okosabb,tapasztaltabb fotósok vannak itt zömmel, feltennék egy kérdést!
Szerintetek ezzel a képemmel benevezzekide??
Nem vagyok biztos magamban....

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

DirtyGab3sz
Nos kartácsok...sikerült egy Pentax SMC M50/1.7-hez hozzájutnom.....most indulhat a kisérletezgetõs fotózás!
Uj nekem a full manuál beállítósdi..eddig csak rekeszelõválasztással "dolgoztam"!😄😄

Blasta

<#alien>

Timber
A francokat ez a titka. Mindenfele voodooval atadtad nekem a kilokat 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber

tugyiti
<#szomoru1>Jah én is ezzel küzdök hogy ülök a gép elõtt és nem mozgok semmit,elõtte meg sportoltam majd minden nap.Sajnos vagy szerencsére nekem a súlyom nem változott viszont az erõm kb. annyit csökkent hogy század annyit nem bírnék mint amikor még mozogtam aktivan.
Nem, a regebbi baratnoim nem tudtak fozni:-)
Soha nem ettem sokat, de az utobbi 5 evben szinte semmit nem mozogtam a szuksegesen kivul...

Ezert lenne jo allandoan fotozni, akkor rengeteget mozognek, ez a rohadt CADezes fog egyszer kinyirni...

http://gaborszantai.co.uk/

tugyiti
Semmi extra csak furi volt a képedet látván azt olvasni hogy 124kg-ról beszélsz mikor 70 kilót is csak nagy jó indulattal meg sok kaviccsal a zsebedbe néztem ki belõled a kép alapján.Sok év telt el a 75-80 meg a 124 között?Vagy valamit elkezdtél sportolni?Vagy csak az éjféli kajálás club tagja vagy mint én?
a paintballoson kb. 75-80..., masikat nem tudom, de meg az is ketszamjegyu:-)

miert...?<#ticking>

DJ RX7
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:3

tugyiti
OFF

sry csak kiváncsiságból kérdezem hogy a képtárba fent lévõ fotókon mennyi vagy?

OFF
OFF

erre sajnos nem tudok reagalni, mert mikor kijottem ide, akkor 124 kg voltam, most is 104 vagyok, de azt a -20-at nagyreszt annak koszonhetem, hogy nem eszek tesztat (szenhidratoto) 1 eve, igy nem tudom mar milyen a kenyer...

ON

Dzsini
OFF: amikor kint voltam Bristolban, ott az ASDA volt az egyetlen, ahol normális kenyeret sikerült vennem 😊 viszont itthon nincs az a finom Tesco chocolate chip cookie, mint kint 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

azt irtam, hogy az itteni Tesco olyan, mint otthon a Spar - itt egyszer lattam Lidl-t es Spar-t, de nem hianyzott, hogy bemenjek, Asda meg igazabol lowend kategoria...

M&S tul draga, Sainsburys semmilyen, Waitrose a bejovos(Y)

DJ RX7
ehhhh.
én kicsit le vagyok maradva. :/

Blasta
Már a 350D-ben is így vót (300D-ben nem emlékszem)

így van náluk régóta.

DJ RX7
jaja. beállítod a 10 mp-es idõzítõt és akkor tükörfelcsapással 2 mp lesz.

tükörfelcsapással?

DJ RX7
és azt tudtátok, hogy 400D-ben is van 2 mp-es kioldó? <#vigyor>

Timber
voltal te mar ottan Sparban? kell meg pedalozni az itteni Tesco vagy ASDA szinthez.

Tesco itt kb. az otthoni Spar szintjen van minosegben...

GregSB
Nem tudom voltál e már kint, de ott teljesen más a Tesco megítélése mint itthon. Mondjuk jobb minõségû boljtaik és termékeik is vannak mint nálunk...

DJ RX7
azért az angolok nagyon veszik a tesco-s benzint. <#idiota>

nagyon szepen koszonom!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

zolo
X300 Minolta MD bajonettes, míg az Alfa Minolta A/Sony bajonettes. Autófókuszod semmiképp sem lesz, mivel X300 sosem volt Af-es. Létezik Minolta MD-Minolta A lencsés átalakító, viszont drága - 10000 körül indul az ára - és eléggé rontja az objektív képminõségét.

Ha érdekel ígyis, Vaterán, Tesz-vesz -en, Ebay-en vagy az index.hu Minolta Adok-Veszek topikjában érdemes érdeklõdni.

http://flickr.com/photos/zolika90/

oroy_
az autófókusz nem fog mûködni. Egyik gépnek sem ismerem a foglalatát, de valószínû van átalakító.

\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"

oroy_
pontosan, én is elcsodálkoztam rajta menyire szép.

Sziasztok
olyan problemara keresek megoldast hogy van egy sigma uc zoom objektivem (70-210 4-5.6) ami most egy minolta x300 as filmes gepen pihen..hogy tudom raapellani az alfa200 as gepemre van e erre megoldas? es ha igen autofokusz mukodni fog e vagy sem😄

Timber
Chinont nezzel. Okaminak is az van es imadja 😊 Nekem is volt Chinon es tenyleg jofajta 😊

DirtyGab3sz
Nah..nem lesz a fix 50/1.7-bõl semmi!:S:S:S
Timber mester javaslatára hanyagolom a rikenont!

Így ha esetleg valaki 10k környékén belebotlik egy SMC 50-es obiba, akkor jelezze nenem!!
Köszönet!!!

Dzsini
akkor kifejlesztenek hasonlót mások is - pár éve volt itt egy beszélgetés arról, hogy igazán a fuji SuperCCD-n, a 3CCD-n meg az X3-on kívül semmi forradalmi nem történt az érzékelõpiacon lassan vagy 40 éve... (a CCD és a CMOS is 1969-es szabadalom)
(tudom, hogy a SuperCCD nem reformálta meg a dolgokat, de legalább valami más, mint a GRG😎

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Timber
ha jol tudom mar nagyon nem is fogjak, tekintve, hogy a Sigma felvasarolta oket 😊

Ezek a kepek DSLR-ek minoseget alazzak...<#wow1>

Dzsini
örülök, hogy még mindig nem halt ki a Foveon érzékelõ - sajnálom, hogy mások nem vették át

oroy_
figyelemre méltó minõség Sigma DP2

Dzsini
na azt viszont már a magyar törvény is tiltja <#ejnye1> 😊

en toltottem le zenet, de tobbszoros szorzoval fel is...<#zavart2>

Timber
Blasta: megszoksz <-- ??? --> megszöksz
A választás a tied.

Amúgy srácok... ki nem töltött még le zenét a netrõl. Az elv jó, mert a zenészeknek is meg kell élni valamibõl és a kiadó már így is rendesen megskalpolja a bevételt... Volt valami kimondottan jó zenész anno... egy lemezt adott csak ki, ha jól emlékszem Snipersound címmel... Tehetséges fiatalember ám mégis eltünt megannyi rajongójának legnagyobb bánatára.

Ui.: FotoTV ugye fizeti az artisjusnak a díjat az elhangzó nótákért? 😄

Az elosztási szisztéma egy rész kívülrõl tök hasraütésszerûnek látszik és az AJ illetékesei sem tudták soha eddig megmagyarázni.

Mint tizen-huszonéve amatõr zenész magam sem értem, csak részben, pedig kaptam már tõlük lét és a magánkiadásért fizettem is be nekik.

Dzsini
egy példa van, ami elgondolkodtató: Tóth Béla és a Görény zenekart meghívja a KisKocsma fellépni - KisKocsma tulajdonosa a fellépés hosszától függõen fizet pénzt a hivatal részére, aminek egy részét az összes többi zenekar is megkapja... (bár fordítva is így van, ha mások lépnek fel valahol, abból meg a Tóth Béláék kapnak pénzt) - megint a fontosabb kérdés az elosztás módja és mikéntje - EmilRulez-ék írták a blogjukban, hogy egy átlag fellépésükért anno kb. 27 fillért kaptak a hivataltól 😊 (igaz mindenki más fellépéséért is)

- de a KisKocsma azért is fizet, ha a vásárlók számára hallhatóan rádiót üzemeltet, ha megy egy TV, azért meg fõleg, ha CD-t játszik le 😊

Teljesen rendben van. Az európai államok 90%-ban így van. Van ahol durvábban mint nálunk.

Idehaza a díj mértékével és újraelosztásával van a gond. Ez az ami évek óta megoldatlan, illetve igazságtalan. Nálunk olyan magas a díj mondjuk egy DVD-n, hogy megduplázza az árát. Az Artisjus áldásos tevékanysége folytán Mo-on az adathordozó piac szinte halott. Aki teheti szlovák forrásból vásárol, ahol egyébként ugyanúgy van ilyen díj, de jóval alacsonyabb. A magyarok ismét a szlovák gazdaságot és egyben az ottani "artisjus"-t támogatják, évi majdnem 30 milliárd (!!!) forinttal. Mellesleg Szlovákiában egy fokkal szigorúbb a törvény, ott pl. a nyomtatókra, másológépekre és a papírokra is van díj. DVD-re nagyon alacsony.
Az adathordozókra Belgiumban olyan magas, hogy a belgák is a szomszédban veszik az üres DVD-t. Ettõl még a hazai rendszer nem jó. Nem az alapja, mert az igen, hanem az intézése.

Szó sincs büntetésrõl, hisz legális a filmek és zenék tárolása és magán használata. Kompenzációs díjat fizetsz. Ráadásul nem is te hanem a lemezek gyártója vagy forgalmazója fizeti, aki persze simán a fogyasztóra terheli a magasabb árakkal. Azt senki sem tudja ellenõrizni, hogy te mit írsz a lemezre, memkártyára. Ezért a plusz díjért LEGÁLISAN másolhatsz rá szerzõi jogvédett anyagokat is (bizonyos határig, pl szoftvert nem). Az, hogy saját fotód van rajta mellékes, ellenõrizhetetlen, a te döntésed. Viszont a plusz díjért jogod van MP3-mat is rámásolni. Nem megbüntettek, hanem jogot vettél.
Olyan ez mint amikor befizeted a strandbelépõt. Tök mindegy, hogy használtad-e a hullámfürdõt. Megvolt rá a lehetõséged, és a díjért a jogod. De ha csak napoztál, nem reklamálhatsz, hogy miért kellett a teljes belépõt kifizetni.

Ahol nincs ilyen kompenzációs díj, ott tilos a szerzõi jog alá tartozó anyagok másolása. Nagy-Britania pl. USÁban a megvett DVD-et sem másolhatod le magadnak, az már bûncselekmény, ott az FBI figyelmeztetés minden film elején. Itthon ezt megteheted, ezt pedig díjjal váltod meg. Az üres adathordozókra fizetett díjjal. Teljesen jó az alapelv.

Mondom, a másik megoldás az, hogy leülöd, vagy büntetést fizetsz. A másik, a hõn szeretett BSA pl. azon lobbizik évek óta az államnál, hogy ne legyen ilyen díj, vagyis basszanak meg mindenkit - ha tudnak - egy MP3-ért.

Melyik a szebb világ?
Én kifizetném a hazai díjat örömmel (és bármire), ha alacsonyabb lenne, és igazságosabb.
Így csak kényszerûségbõl fizetem ki...Szlovákiának.

Még egyszer -> jogot vásárolsz!
Hol van ezzel az elvvel probléma?

Dzsini
igen, mindenre - ezért te jogosult vagy minden ilyen eszközre felvenni tv-bõl, rádióból, egyéb helyekrõl jogvédett anyagokat, és ezeket egyéni célra felhasználni. ha nincs ilyen, akkor a felvétel készítése is tiltott lenne és mondjuk nem lehetne rádióból felvételre képes magnót/mp3 lejátszót kapni, mert az jogsértõ tevékenység. nem lehetne videoval/tunerkártyával TV-bõl rögzíteni anyagot, mert az is jogsértõ tevékenység.

ez a két lehetõség van, ezt írta le Lateralus.
Az, hogy te istenbizony nem használod a memóriakártyát fotózáson kívül semmire, az a jog oldaláról nem tartható.

Blasta
" Úgyhogy magával a díjjal - az alapelvvel - semmi gond nincs."

Aha, ja, tök rendben van.

Ha holnaptól minden HDD-re, mobiltelefonra, digitális képkeretre, gps-re és MINDEN SZARRA AMI DIGITÁLIS ANYAGOT TÁROLHAT díjat vet ki az artisjus, az is tök rendben van????

Blasta
"Viszont a magáncélú másolás egy elég tetemes jogdíjkieséssel jár a szerzõkre nézve. Emiatt az elmaradt haszon miatt veti ki a jogszabály (nem az Artisjus) az erre alkalmas hordozókra a plusz díjat."

Milyen elmaradt haszon????? Azt ne mondd már, hogy jogszerû olyan dolgokért "bûntetni" amit az állampolgár még el sem követett! Márpedig az eszköz megvásárlásakor én ugyan semmit nem követtem el.
Pláne a CF kártyáim vásárlásakor.

Hogy jön a minisztérium ahhoz, hogy pénzt fizettet velem a csokker Presszer és a sleppje zsebébe??? Ki a tököm az a f@sz, hogy az ÉN FOTÓIM UTÁN kap pénzt?????
Azért álljon már meg a menet, nehogy már jó legyen ez így

DirtyGab3sz
Értemén...de azért én miért fizessek akár 1 forintot is, ha a cd-lemezekre csak a saját képeimet írom,??

Az elosztás is érdekes ennél a AJ-nál....Ákos mondta jómultkorában egy riportban, hogy amit befizet, annak hónapokkal késõbb látja "hasznát"....azt is ocsmány méretben megsarcolva!!talán valani 15-20%-át kapja a befizetett összegnek....
Nevetséges!
Ha jól lenne szabályozva a dolog (sosem lesz,nem érdeke senkinek a szerzõkön kívül) szerintem sokkal kedvezõbb lenne a fogadtatás is!
De mit akarok én...ebben az országban fontosabb dolgokat is elbasznak nap mint nap....:S:S
Ez már politika..mélyen politika!

õööö a red ray nem a cd (volt)? 😊