48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Breki33
    az árat honnan vetted itt 50.000 (40.000 + áfa)van nem 35 ezer
  • Breki33
    köszi

még a megapixel dologrol mondhatnál néhány szót

A fogalommal tisztában vagyok csak azzal nem hogy mi számit jonak a fenyképezőgépeknél
  • Zozo76
    Muholdas csatikon lattam olyan fenykepezogepet ami video-camerakent is hasznalhato. Tehat kozvetlenul mondjuk RCA kimenete van es ugy hasznalhatod mint egy kamerat. Otthoni csaladi felvetelekhez szerintem tuti jo.
  • Lateralus
    Hát elég határeset az 50ezer, ha komoly fényképezőgyártótól akarsz venni gépet, de nem reménytelen.
    Ott van pl. a Dzsini által ajánlott Fuji FinePix A202, vagy esetleg alternatívaként a Canon Powershot A100 (ha lehet még kapni valahol). A legnagyobb hátrányuk, hogy egyiken sincs optikai zoom (digitális van, de azzal nem sokra mész). A Fuji 2 Megapixeles, de ha elég az 1,3 Mpixel, akkor a Canont ajánlom, mert a képe kisebb ugyan de valamivel többet tud. Kevés fénynél nagyobb esélyed van jobb képet csinálni vele, mert jobb az érzékenysége, TV-re is csatlakoztatható. Mind a kettő vesz fel 320x240-es videót is, úgy tudom hang nélkül, de ez csak mutatóban szokott lenni a digitális gépekben, még a sokkal komolyabbakban is. Nem érdemes video miatt digitális fényképezőgépet venni. Nem kell csodákat várni persze, de ezek már elég korrekt kis gépek. Ideális esetben a Canon jobban sikerült képeiből 9x13cm-es, a Fuji-éből pedig akár 10x15cm-es papírképet is előhívathatsz (ez utóbbi kb. képeslapméret).
  • Breki33
    engem elrettentettél vele :-)

Ugyhogy ajánlj nekem 50.000 körül elfogadhatót, az indexen néztem de belezavarodtam annyi féle van.

Ez már kulon iparág...
  • Lateralus
    Azt a leírást inkább elrettentésnek szántam :)))

Szóval a hangfelvétel a lényeg ? Egy fényképezőgépnél ? Akkor miért nem veszel, egy hordozható minidisk-et, vagy egy mp3 lejátszót ? Egy fényképezőgépbe minél több nem oda való funkció van annál kevésbé jó az eredeti dolgában. Ezek vakítások. Egy fényképezőgépnek igazán egy dolgot kell tudnia, fényképezni.

De kérlek. Itt az Discovery lista:

2 Mpixeles a képérzékelő max. felbontása. Ezzel 1600x1200 méretű képeket csinálhatsz. Ugyanekkora a VistaCam max. felbontása is, tehát ebben hasonlóak. Mindkét gép 3 Mpixelig szoftveresen nagyít (interpolál), de ez lószart nem ér, mert bármilyen fotóprogramban utólag kinagyíthatod ugyanolyan minőségre és nagyságra. Ez csak reklámszöveg.

Amiben jobb itt a Discovery, hogy Sony HAD CCD képérzékelő van benne, míg a VistaCamban sima CMOS képérzékelő, ami olcsóbb, gyagyibb, zajosabb képet ad.

A Discoveryben 3x optikai zoomos lencse van, azaz valódi zoom, a Vista-ban csak 4x digitális zoom van. Fix lencsével, ami 20cm-től végtelenig éles. A dIscovery legkisebb közelpontja is 20cm.

Mindkettővel 320x240-es videót lehet felvenni hanggal. A Discoverynél max. 60 másodpercet

A Discovery-t TV-hez is lehet csatlakoztatni a leírás szerint.

Mindkettőben 8Mb beépített memória van. A Vista ezen felül SD kártyával bővíthető, a Discovery pedig SD, vagy MMC kártyával.

Máshogy néznek ki.
    A Vista egy kicsit könnyebb.

Na, gyorsan ennyit találtam róluk. Lehet, hogy van még különbség, de nem valami részletes a hivatalos leírásuk.

Ezen kívül a Discovery rohadt drága. Ennyi pénzért már digitális fényképezőt is lehet kapni, nem csak ezt a digitális képalkotó hangfelvevőt :)

• Amse
    Leirod nekem a Discoveri tulajdonsagait is?Abba van hangfelvetel?Es mivel jobb?Please.Csak mert mennem kell de kesobb visszajovok.
  • Amse
    Ht jol hangzik a mikrofon meg a digicam kar hogy nincs rajta optikai zoom.Az ara szerintem normalis
  • Lateralus
    Megtetszett a "leírásom " ? :)))

Te tudod:
    http://www.digital-world.hu/

• Amse
    Hol lehet kapni a Ezonics VistaCam Echo-t?
  • Breki33
    http://server1.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM
  • Dzsini
    http://www.mediker.net/foto/menu106/fuji202/index.htm

fuji a202 - 35 pénz... és ezzel már valami fotót is lehet csinálni... ne viccelj a 640-el...
  • Lateralus
    Breki:

Itt egy Ezonics - Magyar szótár :)

4 in 1 - sokmindent tud, de egyiket sem elég jól
    3,1 megapixel - valójában kevesebb, szoftveresen nagyítja ekkorára a képeket
    CMOS képérzékelő - szemcsés, zajos képek, kis dinamikával
    4x digitális zoom - szinte semmire sem jó, szoftveres nagyítás a kép közepéből
    20 cm makró - feltehetően gyenge makróképesség
    1/30-1/1000 záridő - gyengébb fényviszonyok mellett rossz, vagy használhatatla képek
    vaku auto/be/ki - még vörösszem csökkentő mód sincs
    Ára 50ezer forint - szabadrablás
  • harcu
    www.ezonics.com

Amúgy ezonics. Olvass vissza pár hozzászólást.
  • harcu
    Nincs igazam?
  • Laalee
    csak mondjuk az optikaja olyan hogy minek vele kattingatni
  • Laalee
    640*480? vicc kinyomtatva kb igazolvanykep...
  • Dzsini
    meg érdemes megnézni hogy milyen drága memóriakártyát eszik (nem lenyegtelen), ceruza vagy sajat aksi kell bele (rengeteget szamit, ha epp kimerul es nem tudsz menekuleskepp 1 par ceruzaelemet beleszorni amit viszont barhol kapsz), meg milyen optika van rajta (zoom, stb..)...
    ami lent 6 fel van sorolva eleg nehezen lehet rossz valasztas... korul kell nezni par review oldalon hogy az adott masinanak mik a pro/con-jai, es ha osszessegeben megfelel, akkor lecsapni ra.
  • Lateralus
    I.C.ram:

JVC ???
    Jók a videokamerái, de a fényképezőgépek nagyon nem mennek neki. Ő az egyik olyan gyártó, aki nagy nevével ellentétben nem gyárt olyan jó digitális fényképezőgépet, mint egyéb termékeket. Ilyen még a Polaroid, Samsung, Panasonic, Agfa, Epson, bár olyan rossznak sem nevezhetők, de nem az igaziak. Az "esetleg" kategóriába talán még belefér egy-két termékük.

Ha valakinek 20ezre van egy gépre és mindenképpen digitális gépet akar, akkor meg vegye meg azt, amit a Harcu ajánlott. Ne kísérletezzetek mindenféle 3-4 megapixeles noname gépekkel, mert nem tudnak annyit, mint amennyit ígérnek. Közel sem. A sok megapixel nem minden, főleg szar minőségben nem.
  • harcu
    Ennyi szerencsétlen embert...

Adott egy 1 megapixeles CMOS (még csak nem is CCD, ezen is spóroltak). Ebből a gép szoftveresen csinál egy 2 megapixeles képet. Ha kicsit is belgondolsz, rájössz, hogy az nagyobb kép jó esetben ugyanolyan minőségű, mint a régi, rosszabb esetben szarabb. Akkor ez most 1 megapixeles , avagy 2?

Az meg, hogy a magyar eladók mit adnak meg, azt el kellene már felejteni, ha ide a fórumba be tudsz írni, akkor esetleg be tudod pötyögni a www.google.com címet is, és ott rákeresni a gép nevére. Tudom, nagy úr a lustaság, de akkor is...
    Plána, hogy a depo egyenesen linkel a gyári oldalra.

40 alatt érdemes megpróbálni az Aiptek PC 1.3 SMC gépet. Kb. 18 netto

Bővebben forum.terminal.hu oldalon a digitalis fényképezes / lowend topicban sok okos ember hozzászólását is elolvashatjátok, mellesleg a google is felajánlja a linkjét.
  • I.C.ram
    JVC-t lehagytad! Eisa díjas darabokat gyárt.
  • harcu
    Akkor megsúgom, hogy az Ezonics 2.1 is csak 1 megapixeles. Akkor ez most gagyi? Tessék már elolvasni a gép leírását, de a gyári oldalon.
  • Lateralus
    MMM:

Gyártók, akik a digitális gépek piacán többségében jól sikerült gépeket raknak össze:

Canon
    Nikon
    Sony
    Fuji
    Olympus
    Minolta

Pentax
    Casio
    Kodak

esetleg:

HP
    Konica
    Kyocera
    Ricoh

Ha jó képeket akarsz, ezek közül kell választani, főleg az első 6-ból. Nem sznobizmus...tapasztalat !
  • Stann
    Én sem értem, hisz max. 1600x1200 van megadva!
  • GregSB
    Help!
    Agfa CL20 ashoz keresek sw-t. A neten csak USB drivereket találtam eddig(driverguideon), de nekem software upgrade kéne..
  • Breki33
    bocsi de ehhez nem értek azért kérdem
  • harcu
    Ennyi pénzért ott van a Polaroid 1050, Aiptek 3.1 megapixel (2 megapixel true, 3.1 interpolated), de befér pár Kodak is (3215Zoom, 3600).

• harcu
    Ezonics sz@r, Aiptek jó.

lowend.uw.hu
  • harcu
    Hmmm, tessék már megnézni az a szar Ezonics tulajdonságait, mielőtt megvennétek. Miért könnyebb kérdezni, mint megkeresni? Na jó, megsúgom, a gáz a felbontással lesz.
  • Breki33
    ez engem is érdekelne igaz most veszunk egy 5-öst de otthonra jol jönne
  • I.C.ram
    miniDVben a JVC a király, Canon szerintem annyira nem jó.
  • Stann
    n most állok digitális fényképezőgép vásárlása előtt,
    és nem tudom, hogy egyáltalán br. 50.000 Ft alatt lehet-e kapni jo
    minőségű gépeket. Főleg 1600x1200-as vagy 1024x768-ast használnék,
    és fontos lenne a zoom is. A depo-n láttam Ezonics és Aiptek gépeket,
    3megapixelesek. Ismeri őket vki? De azért itt van a link is:
    - Aiptek 3.1 MPixel
    - Ezonics 3.1 Mpixel
    - Ezonics 2.1 Mpixel

Esetleg van vkinek hasonló lészüléke?

• Lateralus
    ELADÓ

Egy NIKON COOLPIX 885-ös. A Nikon utolsó teljesen manuális 3 Mpixeles gépe.

Rengeteg részlet és tesztkép itt
  • Dzsini
    az áttekintő meg abszolut nem azt a képet mutatja amire az optika mutat... inkább legyen lcd rajta (vagy/és EVF)
  • harcu
    A Nikonnak nincs áttekintője, ami igencsak zabálja az aksit. Igaz, bruttó 70-ért a tied lehet.
  • Dzsini
    http://www.mediker.net/foto/index.htm
  • Dzsini
    Nettó 70.001-85.000
    Fuji FinePix A203 2 Mpixel - 1600×1200 3× opt zoom, USB 16 MB xD
    Canon PowerShot A30 1,3 Mpixel - 1280×960 3× opt zoom, USB 8 MB CF
    Olympus Camedia 220Z 2 Mpixel - 1600×1200 3× opt zoom, USB 8 MB SM
    Casio Exilim EX-S1 1,3 Mpixel - 1280×960 csak dig. zoom, USB 12 MB + SD
    SONY CyberShot P31 2 Mpixel - 1600×1200 csak dig. zoom, USB 8 MB MS
    SONY CyberShot P51 2 Mpixel - 1600×1200 2× opt zoom, USB 16 MB MS
    Kodak DX-4230 2 Mpixel - 1632×1232 3× opt zoom, USB 16 MB + SD
    Nettó 85.001-100.000
    Fuji FinePix A303 3 Mpixel - 2048×1536 3× opt zoom, USB 16 MB xD
    Nikon CoolPix 775 2 Mpixel - 1600×1200 3× opt zoom, USB 8 MB CF
    Nikon CoolPix 2500 2 Mpixel - 1600×1200 3× opt zoom, USB 8 MB CF
    Canon PowerShot A40 2 Mpixel - 1600×1200 3× opt zoom, USB 8 MB CF
    Canon digital IXUS V2 2 Mpixel - 1600×1200 2× opt zoom, USB 8 MB CF
    Olympus Camedia 300 3 Mpixel - 1984×1488 2.8× opt zoom, USB 16 MB SM
    Casio Exilim EX-M1 1,3 Mpixel - 1280×960 csak dig. zoom, USB 12 MB + SD

neten a dpreview.com-on vagy bárhol rákeresve lehet elég sok infot találni mindegyikről...
  • Dzsini
    mondtam én hogy nem? :)
  • Laalee
    jolfizet ez a work at home :D
  • Dzsini
    jaja, 256os kártyával...