48078
-
#141 amit Dzsini irt linket az is nagyon jonak tunik,de a foto.lap.hu is egy jo kiindulasi alap lehet... -
#140 http://stargate.eik.bme.hu/foto/kisokos/index.html
egy kis gyorstalpaló alapfokú fotósismeretekhez (hogy ne csak a gombot nyomjátok)
-
#139 Hol van ez, ahol utánnatanultál a dolgoknak???
Csakmert énis 2 hetes tulajdonos vagyok és azért énis csak kapkodom a fejem, hogy miaz a Fé meg ilyesmik... :) -
Lateralus #138 Cat:
Na várjunk csak ! Ennek a számozásnak, majd utánanézek, mert gyanús, hogy 200-asnak és 2650-esnak is hívják USA-ban. Biztos ugyanaz a gép ? -
Cat #137 amint látom te valószinuleg erre gondoltál:
Aperture F 4.6/F9.5 (automatically selected)
node, a 2650nél nem 2.8 az induló, hanem 3.5
Aperture F 3.5/8.7
tehát, ezekszerint ez az érték minél kisebb annál jobb? :) -
Cat #136 az ne tévesszen meg, hogy amcsiban 2650 zoomnak hivják :) -
Cat #135 http://www.fujifilm.com/JSP/fuji/epartners/Products.jsp?nav=0&parent=PRODUCT_CATEGORY_499973&product=43860769
nézegetem a honlapját, hol van itt hogy 2.8 a kezdő fényereje? -
Cat #134 meggyőztél :) -
#133 jah es a lenyeg...
Canon PowerShot A70
Nekem nagyon tetszik igaz ez az elso gepem es nincs osszehasonlitasi alapom,de igy is merem ajanlani barkinek ebben az arkategoriaban.
Bar ha te 100-200ezer kozott akarsz vasarolni ,akkor ettol lenyegesen tudsz komolyabbat is venni szerintem. -
#132 Nekem egy honappal ezelott fogalmam sem volt mi-mit jelent a digitalis fenykepezogepeknel,de raszantam 3-4 napot atolvastam ott a forumot es 1 het utan megvettem azt a gepet amirol ugygondoltam,hogy nekem megfelel.
Hozzateszem elott ugy gondoltam nekem is jo lesz egy ilyen akarmilyen nevu 20-30ezer forintos masina,de miutan alaposan tovabkepeztem magam a temaban, ezt az otletet hamar dobtam :) -
#131 ok! thnx -
#130 hat ha komoly tanacsokra vagysz,akkor talan nezz szet az index fotos topicjaiban, az eleg tartalmas es ott azert sokan ertenek is hozza...
nem akarok bantani senkit innen csak ott jobban porognek a dolgok szerintem :)
-
#129 sziasztok! lenne egy kérdésem: milyen digit fényképezőgépet tudnátok nekem ajánlani a következő paraméterekkel: kicsi legyen, lcd kijelző, 100-200e között, hobbi fényképezéshez alkalmas felbontás és zoom. Előre is köszi -
Lateralus #128 Hát ja ! -
#127 Lámer kérdés:
Mi az a Fé ???
A beeső fényerő "erőssége"???
Tehát hogy mennyire nagyon van nyitva a blende??? -
Lateralus #126 Cat:
Neked kell eldöntened, hogy megér-e neked +15-öt ez. A különbség "csak" a két gép optikájában van. A 202-es csak digitális zoomot tud és 4.6 a kezdőfényereje. A 203-as 3x-os optikai zoomot tud és 2.8 a kezdőfényereje.
Itt egy gyorsteszt a különbségekről kb.
Másfajta géppel készült és nem laboratóriumi pontosságú, de nagyjából talán szemlélteti az eltéréseket:
Ezen a képen a 2.8 és a 4.6 Fé közti különbséget látod (baloldali a 2.8, ajobboldali 4.6, ugyanolyan fényviszonyok között, ugyanazzal a záridővel)
Fényesség
Ezen a képen a 3x-os optikai zoom eredményét látod. (a baloldali kép zoom nélküli, a jobb oldali 3x-os optikai zoomot szimulál)
3x optikai zoom
Ezen a képen ugyanazt látod, csak 3x-os digitális zoommal:
3x digitális zoom
-
#125 He-He!!!
Igazad van!!! -
Cat #123 néhány kép, amit a 202es csinált (amcsiban ez 200as néven fut, de ugyanaz)
http://www.imaging-resource.com/PRODS/FA200/A20A.HTM -
Cat #122 gondolkodoba estem
a fuji 202 valóban csak 50e, de a 204-es 65e, és abban van 3xos digitális zoom is
vajon megér +15ezret vagy nem... :p
(fogalmam sincs hogy használnám e) -
Yetike #121 Vadonás új. Csak mer látom ilyen tescókban meg metrókban az olcsó gépeket stb... -
#119 Ezonics durván felejtős, olyan a burkolatának a minősége mint valami poszt-szovjet szappantartóé -
Lateralus #118 Yetike:
Ha újonnan vetted, akkor oké. Használtan már elég necces az ár. A 8Mb kártya jár hozzá alapban. -
#117 A PC Magazinban van elég rendes digicam teszt
érdemes átnézni... -
RON #116 üdv
Magpix m2100
Ezonics USA 2.1
a két gép közül melyik a jobb?
Esetleg ha valakinek van valamelyik örülnék ha megosztaná velem a tapasztalatátt.
elöre is köszi -
Yetike #115 Skacok c120 as olympust 8 mb kártyával 59 k ér nagyon átvertek? -
#114 Egyetértek!!! -
#113 Csak azért kérdeztem, mert én meg tudtam (meg is szereztem) 157e-ért! Ami nem utolsó, főleg úgy, hogy a dobozban volt a dokkoló meg a hálózati adapter is, ami külön tartozék.
A boltban csak a gép 200e körül van! Így azért szerintem megérősebb!!! -
#112 Köszönöm!!! -
#110 hiába a sok megapixel, ha gyenge az optika, és homályos, használhatatlan, zajos, stb képet csinál... ez a hatalmas MP szám a kiskompaktokban akkora parasztvakítás... nekem a fuji finepix-em prosumer gép, 3megapixeles, de a képet amit csinál simán lehet nyomtatni 13X18ra vagy még nagyobbra, és használható relatív sötétben is... ezek a pici kompaktvacakok meg a verőfényes napsütésen kívül behalnak, és hiába a 4-5 megapixel beléjük...
nem szabad gagyit venni, csak gond van vele... lent meg lett említve 6 cég, azok közül érdemes választani, ők azért valamennyire igényesek optika terén is... -
Zozo76 #109 Oke-oke hogy fix zoom-os egy gep de ha 4mpixel felbontasu (es nem csak szoftveresen) akkor ha neked csak mondjuk 1024x768-as felbontas kell akkor szerintem csinalsz egy 4megas kepet es ugy nagyitod ahogy akarod. Hisz van mogotte felbontas. -
Lateralus #108 Carlos:
A HP, bár az egyik legnagyobb digigépgyártó és egyéb termékei nagyon jók, de a minőség terén eddig nem brillírozott. Nem gyenge, amit csinált digitális fényképezőgépekben, de nem igazán éri el a cég nevének színvonalát. Talán a 850-essel már némi minőséget is sikerült belecsempésznie a gépbe.
4 Mpixel (tényleg ennyi, nem mint a Trust :)
Egyszer volt a kezemben, de kicsit műanyagosnak találtam. Persze a legtöbb gép műanyag, de nem mindegyiken érződik ez elsőre. Ez olyan szappantartó érzetű fogásra. A képei viszont szépek, élesek, Canonhoz hasonlóan színesek. Nagyon jó a fehéregyensúly beállítása. Elektronikus (EVF) keresője van, ami állítólag jó minőségű. Ami a legnagyobb előnye, hogy 8x-os optikai zoom van benne és elég olcsó.
A fekete leves az, hogy sajna jó pár dolgot kispóroltak belőle, ami ennél a kategóriánál már kéne (manuális fókusz, széles ISO tartomány, stb.) A képeivel is van egy nagy gond, hogy a ferde vonalaknál zavaróan cakkosak az élek. Elég gyenge az élsímítása.
Az biztos, hogy nem kapsz ennél olcsóbban 4 Megás gépet, 8x-os zoommal. -
Lateralus #107 Közben eszembe jutott, hogy elraktam én magamnak azt a Trust képet okulásként. Itt van:
TRUST 4Mpixel (???)
Ez méretre tényleg 4 Mpixel, minőségre meg értékelhetetlen.
Ezzel szemben mondjuk egy Canon A200-as képe (ha már afelé hajlasz):
Canon A200
Gondolom a különbséget nem kell sorolnom :)))
Amúgy mindig van pár ezerrel drágább gép, ami kicsit jobb, mint az előző. Így sosincs megállás. A Fuji 204 olyan 65 ezer körül már 3x-os optikai zoomot is tud.
-
#106 kezdek a Canon a200-asban gondolkozni, csak pár ezerrel drágább -
#105 Mi a véleményetek a HP 850-esről? -
Lateralus #104 Az LCD monitor szinte alapkövetelmény a digigépeken. Bármelyik mostani márkás gépen megtalálható, csak az olcsóbb gépeken nincs.
A Canon A100 LCD-je jobb felbontású, mint a Fuji A202-é -
Lateralus #103 Breki, te most beszúrogatod ide az összes olcsó gépet, amit találsz ? :)
Azt mondtad 50ezer körül akarsz gépet. Annyiért kapsz tapasztalt fényképezőgépgyártótól is, akkor miért adod alább ?
Az Aiptek PenCam egy játékszer, de jó kicsi. A Trust meg egy vicc. A Trust cég jelenleg a noname digigépek gagyija. Láttam képet ettől a csoda 4 megapixelestől. Gyalázatos ! Méretben tényleg nagy (de ezzel az erővel bármilyen képet felnagyítasz pl. Photoshopban 2304x1728 pixelesre.) Képminősége, részletessége messze elmarad egy 2 Mpixeles géptől, de egy jobb 1,3Mpixelesétől is. -
#102 LCD panel az van a FUji-n és a CAnon-on is? -
#101 ez egy kicsit komolyabban hangzik amellett hogy noname -
#100 és ez?:
http://www.multimedia.hu/oldal.php?data=teszt/cflash_cpanorama_Trust_2003_04_1_
A fényképezőgépek piacán új szereplőként megjelenő Trust egy meglepően olcsó 4.0 megapixeles géppel rukkolt elő. A kicsit hosszú nevű PowerC@m makró (55 és 80 centiméter között) és általános üzemmódban működő fix főkuszú objektívje van. Az általa készített képek maximális mérete 2304x1728 lehet, illetve 300x240-es felbontású, 20 FPS sebességű filmfelvételek készítésére is lehetőségünk van. A felvett képek és filmek egyaránt a belső 16 Mbájtos memóriába kerülnek, amely CF kártyával is bővíthető.
A felvételek képméretét és ezzel minőségét egyébként három fokozatban állíthatjuk, amelyből a két alacsonyabb esetén digitális zoom is a rendelkezésünkre áll (maximum 4x-ig), További, a fotózásban segítő beállítások közül az expozíció-korrekciót találhatjuk meg a menüben, valamint fehéregyensúlyt négy előre definiált érték között állíthatjuk be (természetesen az automata beállítás megtalálható).
Az elkészült képeket és filmeket azonnal megtekinthetjük a kamera hátoldalán található színes LCD panelen, és akár rögtön törölhetjük is a kevésbé sikerülteket. Ami a külső eszközöket illeti: a Powerc@m NTSC és PAL szabványú televíziókkal képes kommunikálni, valamint a mellékelt USB kábel segítségével számítógépre is átvihetjük a felvételeket.
-
#99 és erről mi a véleményetek? :
Aiptek Mini PenCam Plus 1.3 Megapixel
/ Digitális fényképezőgép, Digitális kamera, Webkamera
Gyártó: Aiptek
A termék honlapja
Tulajdonságok:
16MB belső SDRAM
16MB belső Flash RAM
Önkioldó: 10mp.
Fókusz manuális állítása.
Automatikus kikapcsolás: 30 mp.
Képfelbontás:
1,3 Megapixel: 1280 x 1024 pixel
2,1 Megapixel: 1680 x 1240 pixel (Interpolál)
Állókép (JPG):
(1248x960) 40kép
(640x480) 160 kép
Mozgókép (AVI):
(624x480) 30sec / 10fps
(304x240) 120sec / 10fps
Szoftverek:
VideoStudio 4.0
MegaCamera Manager v1.1
NetMeeting 3.01
Photo Explorer 6.0
VideoLive Mail 4.0