48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    Laalee:
    :D
    Objektíveket meg majd én veszek neked hozzá, mi ?!

Nézegesd addig a C700 képeit, amíg legy a Sigma 150ezerre:

Olympus C700
  • Madmaxx
    Hát nem tudom nekem pl. a 3x optikai zoom elég kevéskének tünik. (digitálist ugyis el lehet felejteni)
  • Laalee
    http://www.photonet.hu/digitalis/sigma_SD9.html

ezert hajlando vagyok 150 et is adni :DDD
  • Laalee
    igazabol en sem tudom, puhatolozom :D
    mondjuk
    2-3 mpixel
    zoom
    jo ha a kukucska legalabb olyan mint a f 2800 nal, hogy oda is tft raknak
    a kepminoseg a leheto legfontosabb, tapasztalatom szerint a 100koruli gepek szurkuletnel nagyon zajosak, fenykepezni meg nem mindig verofenyes napsutesben akar az ember (ugytudom ehhez jo az iso erzekenyseg minnel nagyobb szama)
    ja meg ne ilyen gagyi eldobhato gep dizanja legyen :DDD

a c700 parameterei papiron jok az arahoz viszonyitva, igazabol 1-2 kepet megneznek rola
  • Lateralus
    Cat:
    De alig néhány órája írtad, hogy a Nikon 2000 milyen öreg :)))
    Ha az öreg, akkor a Fuji 2800-as egy őskövület. He-he ! Jóval régebben jelent meg és már rég kivonták a forgalomból. Lehet még kapni egyáltalán.

Amúgy nagyon penge gép a Fuji 2800-as, ha kapsz valahol. Olyan másfél éve nagyon népszerű is volt még. Egy haveromnak is van és gyönyörű papírképeket láttam tőle. Az ISO 100 miatt sötétben az is beteg egy kicsit, de egy napsütéses kirándulásan gyönyörű képeket csinál.

Az idei favorit kétségtelenül a Canon A60 / A70 páros lesz. Bódog-bódogtalan ezt veszi már most is. Mostanában ha valaki kompakt digitálissal futkározik, nem azt kel tőle kérdezni, hogy "Milyennel", hanem hogy "Canon A hányassal ?". :)

Lalee:

Akkor lőjjük be, hogy milyen gép lenne neked jó. Amit tudunk:

-2 Mpixel
    -nem kell nagy zoom
    -nem kell extra
    -legyen jóképű
    -120-130ezer

ezen kívül ?
  • Cat #179
    jo, akkor ugy fogalmazok, hogy 120ezres árkategoriában _szerintem_ canon a60 és az említett fuji a best buy

nyilvánvaló, hogy drágábban más
  • Laalee
    a fuji 2800 nak csak iso 100 as erzekenysege van arrol mar lebeszeltek, regen azt akartam venni :D es amit felhomalyban egy iso200 as pentax gep muvelt az mindennek nevezheto csak nem fenykepezesnek
  • Cat #177
    kizárt

http://anapfotoja.pcdome.hu/

nézz körül itt, sztm, teli van kurvajo fotokkal
  • Laalee
    a kepminoseg jobban erdekel mint a zoom sok gepet lattam altlaban 100 koruliek voltak ezeknek a kepe nem igazan gyozott meg arrol hogy kidobjak rajuk ennyi penzt. ezeket azert neztem ki mert olympus jo markanak tartom fenykepezesnel a lencseje jonak tunik, es amiket felismertem adatokat azok is jonak tuntek :D

idaig talan dzsini gepe csinalt szuper kepet azok kozul amiket fogtam, de az meg 300 korul mozog :D
  • Cat #175
    120as körüli ártartományban vagy canont vennék
    Canon PowerShot a60-A70

vagy fuji finepix 2800 zoomot
    ez is 120e, tud 6x zoomot

http://www.steves-digicams.com/2001_reviews/fuji2800.html
  • Lateralus
    Laalee:
    Akkor a C700 a neked való.
    Jó kis gépek ezek, csak az velük a legnagyobb baj, hogy az Olympus egy olcsó, sokmindenre használható, nagy zoomos sorozatot akart kihozni belőlük, de pont az optikával rontotta el. Az odáig oké, hogy 8x, meg 10x zoom, de a 10x-est már elég ritkán fogod kitartani remegés nélkül. ezen felül a C7xx sorozat eddigi gépei nemzetközileg híresek a nagy színszórású (kromatikus aberráció, szép magyarul :) optikáikról. Ez a kromatikus aberráció:
    http://www.dpreview.com/learn/Glossary/Optical/Chromatic_Aberrations_01.htm

Szóval az szép dolog, hogy nagy optikai zoom, meg miegymás, csak tök nehéz kitartani remegés nélkül, a nagy gyújtótávnál gyengébb az obi fényereje is, és fokozottabban előjön ez a színszóródási hiba is.

Ennél olcsóbban mondjuk 10x zoomal nem kapsz gépet az is igaz.
  • Carlos
    Jogos a kérdés!!!!!
  • Laalee
    arbn kb ugyanott vannak
  • Laalee
    c720
    c700

melyik a jobb a 2 kozul? az hogy 2 vagy 3 megapixel nem izgat 1600*1200 boven eleg, tehat ha a 2megasnak a parameterei jobbak, akkor inkabb azt preferalom, csak az az igazsag hogy nem sokat mondanak az ilyen "Blende : f2.8 - f3.5 / f8.0" ertekek :D
  • Lateralus
    950-est már régóta csak használtan tudsz kifogni. Rég kivonták a forgalomból. De egy kivont gép nem jelent automatikusan szar gépet. Nagyon rövid ezeknek a gépeknek az átfutásuk. Van amelyik egy évet sincs piacon, a gyártók meg csak nyomják kifelé az fejlettebbnek reklámozott új gépeket. Ez félig igaz is, mert lehet, hogy szoftverén meg egy-két dolgon igazítanak, de egy idei 2Mpixeles gépet már nem tud annyiért eladni, mint tavaly egy ugyanilyet. Ezért spórol. Gyengébb anyagok, gyengébb optika, stb. Pl. a Nikon a 2000-es 110ezer képpontos LCD-jéből az idei 2100-as modellhez lespórol vagy 40ezer pixelt. Helyette megy a parasztvakítás a 640*480-as videóval, amiből csak 7 másodpercet tud felvenni :)

128MB-os memóriaárak a Depo.hu alapján:

Sony Memorystick - 13600
    Multimedia Card - 13500
    Smartmedia - 7600
    CompactFlash - 6500
    SecureDigital - 12000
    xD Card - 16400
  • Cat #166
    szal akkor keressek egy olyan helyet ahol még kapni 950est? depon nincs sajna, aproneten se találok :I
  • Breki33
    67000-ert van de igyis sokkal dragabb mint a Fuji bar ha a memoriaárak között tényleg ilyen kulonbség van
  • Cat #164
    canon gépekről csak jókat hallottam mindenkitől!

vennék is, csak szerintem annyira drágák, hogy az már nem éri meg, de ha lenne 100-120ezrem sztm azt vennék
  • Cat #163
    akkor asszem félreértettelek, azthittem neked lesz otthon egy 300ezres géped
    bocs, csak kicsit felzaklatott, hogy én itt 50-60ezer környékén probálok vmi optimálisat kiválasztani, te meg jösz a 6x drágább nikonnal :p
  • Breki33
    hát igen köszi marad a canon csak az nincs olyan jo árban :(
  • Lateralus
    Na,

Sony-k-nál Memory Stick
    Nikon, Canon gépeknél CompactFlash
    régebbi Fujiknál CompactFlash, Smartmedia
    újabb Fujiknál xD kártya
    régebbi Olympusoknál Smartmedia, CompactFlash
    újabb Olympusoknál xD kártya
    HP, Kodak, Minolta gépeknél újabban SecureDigital, Multimedia Card

Lehetnek eltérések
  • Breki33
    JO csak már majdnem megrendeltem a 38 ezerért a FUji-t mikor látom hogy a coolpix kártyái nem jók bele.

Most kereshetek olyan gépet ami ennyit tud kb ennyiért és jo bele a kártya.

A fene essen beléjuk pedig még ingyen házhoz is hozták volna
  • Lateralus
    Cat:
    Nehogy félreérts ! Nem volt szándékomban elbizonytalanítani téged. Egy raális árkategórián belül ajánlottam egy (szerintem) jobb gépet. Persze minden gépnél van jobb és egyben drágább, így nincs megállás. Valahol meg kell húzni a határt és ez az igényeidtől függ.
    Egy tavalyi gép miért lenne gáz ? Ugyanúgy vadiújan veszed meg. A 204-es is tavalyi. Ráadásul a régebbi gépek általában jobbak is. Nagyon gyors a fejlődés és a cégek mindig a nagyobb, több bevételt jelentő modellekre koncentrálnak a fejlesztésben. A 2Mpixel az már a belépő kategória. Évekkel ezelőtt ez volt csúcs. Ha megnézel egy Nikon 950-est, meg egy 2000-est, ég és föld a különbség az előbbi javára. Jó állapotban lévő régebbi gépet (esetleg használtan is) jobban megéri venni, mint a frissen megjelent modelleket.
    Nem hinném, hogy a CompactFlash bárki ki tudná szorítani még évekig. Jelenleg a legelterjedtebb kártya és sok cég még bőszen fejleszti. A legnagyobb tárolókapacitást is ezzel érték el jelenleg (6 GB körül). Ezen kívül az xD kártya mellet még fut egy-két trónkövetelő, legalább akkora eséllyel (SecureDigital, Multimedia Card, MicroDrive). Jól megférnek ezek most egymás mellett.
    Abban igazad van, hogy nem kell mindenáron hajszolni azokat az értékeket, hogy minden a legjobb legyen. Olyan gépet úgy sem találsz, egyszerűen nem létezik. Ha úgy érzed, hogy elég neked a 202-es, akkor menj el egy boltba, próbáld ki és ha tetszik vedd meg. Nem mondtam, hogy szar gép. Jó gép, de csodákat nem szabad várni tőle. Teszi a dolgát.
    Ezen felöl pedig, ha gépvásárláson töröd a fejed, akkor a pénztárcádhoz nem csak a gép árát kell igazítani, hanem érdemes hozzákalkulálni egy nagyobb memóriakártyát (nagyon hamar hiányozni fog), ha nincs hozzáadott akksi+töltő, akkor azt (a hozzáadott sima elemeket pillanatok alatt lemeríti), és érdemes venni hozzá egy tokot, vagy táskát, ha nem akarod a drága gépet farmerzsebben hordani és néhány hét alatt leamortizálni.

Breki:

Nem minden márkához kell más memóriakártya. A Sony kezel például teljesen egyéni memóriakártyát (Memory Stick). Leginkább a Compactflash az elterjedt. A gyártók többsége ilyen kártyát fogadó gépeket használ. Az utóbbi években kezd elterjedni az xD, a SecureDigital és a Multimedia Card. Komolyabb gépek közül jó pár többféle kártyát is fogad. Mostanában megy ki a divatból a Smartmedia kártya, mert 128MB a fizikailag elérhető legnagyobb kapacitása. Ennél magyobbat nem lehet belőle gyártani és manapság már 128-256MB az általános, de egyre terjednek az 512-1024Mg-os kártyák itthon is. Komolyabb gépek használják még az IBM Microdrive-ot, ami 1GB-os mostanában, egy egy nagyon apró HDD. Nagyon gyors.
  • Breki33
    amugy te karácsony óta foglalkozol vele én meg két hete nézegetem zh-k és vizsgák között
  • Breki33
    1. Breki ha lehet
    2. Nem szokásom bénázni, csak ehhez a területhez nem értek MÉG...
    3. a Céges gép nem az enyém és a főnők oda nem adja saját célokra, márpedig nekem arra kell
  • Cat #156
    http://index.hu/tech/digicam/cikkek/kartyak_mm/

xd az ujabb, olympus és fuji használja, cf és sd régebbi, elterjedtebb, olcsobb
    de csomo gépbe nem lehet belerakni 128nál nagyobbat

te breki, ott van egy 300ezres félprofi géped, mit bénázol? :) örüljél, és ne fájditsd a szivünket
  • Breki33
    namost az xd vagy a Flash memoriakártya a jobb?

Énis Fujin gondolkodom de két 256 megas Flash kártyát kapunk a Nikon-hoz
  • Cat #154
    egyébként, valóban, jo gép ez a nikon 2000-es, karácsony előtt anno ezt akartam venni :)

de akkoris kifutó régi tipus, és ez valamiért zavar
  • Cat #153
    http://www.mediker.net/foto/index.htm

nézegesd ezt
    egy 300ezres, 5 megapixeles gép nem egy kategoriában van azzal, amit nekem a lehetőségeim engednek :p
  • Cat #152
    és épp ezért ilyenkor elgondolkozok, hogy nem elég e nekem 50ért a finepix 202es

http://www.imaging-resource.com/PRODS/FA200/A20A.HTM

ez is remek képeket csinál, csak nincs rajta optikai zoom

dave listáján is ez szerepel:
    http://www.imaging-resource.com/WB/WB.HTM

nikonbol ő a 2500ast ajánlja, nemtom mér, lényegtelen is

de a fuji 202es 50e brutto, messze a legolcsobb, és azért mégse aiptek :D tehát használni is lehet, és mégsincs bennem az az érzés nyáron vagy kiránduláson, hogy "hu, kurvadrága gép van nálam, nagyon vigyáznom kell rá, ellopják, vizes lesz" és még emlékeket is lehet vele csinálni
  • Breki33
    es meg tudnád mondani miben jobb a 203-as mint a 204-es hogy 10.000-el drágább?

az 5700-as azert kérdeztem, mert ilyet nyertunk pályázaton ket 256-os kártyával amiről én azt hittem kompatibilis a többi digicammal.

Ezek szerint a FUji-e es esetleg a Canon-e más típus?
  • Cat #150
    a coolpix 2000es tavalyi gép, és nincs sok kedvem régi konstrukciót venni, ha itt van egy vadiuj, vagy rosszul gondolom? Mondjuk igaz, memoriakártya, de később az xdből lesz jobb, ujabb technologia, stb.

elbizonytalanítottál, hiszen akkor már mért ne vegyek használtan coolpix 2000et, elég régi gép

nomeg, mindig van olyan gép, ami picit jobb :) ha coolpix 2000, akkor már miért ne 2100, a frissitett tipus, alig több párezerrel :o

mikor lesz nekem digigépem...mondjuk egyáltalán nem sürgős, csak karácsonyra már akartam venni, aztán vmiért elmaradt, de most már nyár előtt kéne venni valamit
  • Lateralus
    Cat:
    Mégvalami eszembe jutott.
    A gépekhez adott memóriakártyák nagyon kevés képet tudnak eltárolni. Csak arra valók, hogy a vásárlás után kipróbálhasd a gépet. Érdemes mondjuk egy 128Mb-os kártyát beszerezni a gépek mellé, ha nem csak 10-15 képet akarsz csinálni.

Fuji A204 + 128Mb xD kártya (65000+16000) = 81000-Ft
    Nikon Coolpix 2000 + 128Mb CompactFlash kártya (71000+6000) = 77000-Ft

Breki:
    A 203-as jobb egy fokkal, így a számozás elég megtévesztő. Nálam is ez kavart be elsőre. Van a 202-es, aztán jön tudásban a 204-es, utána meg a 203-as. Okosok jól kitalálták.

Nikon 5700-ast akarsz venni ?
    Jó kis játékszer, de ilyen áron vannak jobbak, még úgy is, hogy most ment lejjebb az ára.
  • Breki33
    DE most akkor a 204-es jobb mint a 203-as?

Mert árban a 204-es érdekes modon olcsóbb :-)

http://www.extremcomputer.hu/eshop/index.php?aptus=62_65

FujiFilm A203 FujiFilm 63800Ft +ÁFA (79750Ft)
    FujiFilm A204 FujiFilm 52000Ft +ÁFA (65000Ft)
  • Breki33
    erről mi a véleményetek?

http://www.depo.hu/?page_number=6&id=10811&cid=177&lid=10&csid=63
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    bla
  • Lateralus
    Nanokutya:

Kitaláljam mit írnak neked az Indexen ?

Vagy semmit, vagy azt, hogy konkrétabban írd már le légyszi az igényeidet, mert ezeknek a feltételeknek ezernyi gép megfelel.
  • Lateralus
    Oké, megvan !

Elkevertem a 203-assal :) Bocs !
    Van ugye a 200-as, ami itthon 202-es. Ez lenne az egyik verziód.
    Ez fix fókuszos gép, digitális zoommal, 4.6 kezdő fényerejű objektívvel

A másik verziód a 2650-es, ami itthon 204-es számon megy (helyette a 203-asat néztem :).
    Ezt 3x-os optikai zoomal szerelt, 3.5 kezdőfényerejű lencsével gyártják.

Persze minél kisebb a szám, annál jobban lát pl. gyengébb fénynél. Kompakt zoomos gépeknél általában 2.8 a kezdőérték, ez ahhoz képes gyengécske.
    Persze könnyű azt mondani, hogy tegyél még hozzá, ha erre is nehezen jött össze a lé, de szerintem 5-6 ezret érdemes még hozzátenni és venni egy Nikon Coolpix 2000-t. Miért ?

- F2.8-4.9 fényerejű objektív (ez még mindig csak olyan közepes !)
    - ISO 400 érzékenységet is tud (a 204-es csak fix 100-at)
    - 1 mp leghosszabb záridő (a 204-é 1/2 mp), nem sokkal jobb, de emiatt a három érték miatt egy fokkal jobb a gyenge fényben is. Persze általánosságban a Nikon 2000 is elég gyenge, de egy picit talán jobb ezek alapján a Fuji 204-től.

Fuji 204 kb.esti utcai világításnál:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/F2650/F265LL03.HTM

Nikon 2000 kb. esti utcai világításnál:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/CP2000/C20LL03.HTM

Nagyon sötétben persze ez a kis gép is meghal, mert gyenge a vakuja, de egy fokkal ez azért jobb eredmény.

Ezen kívül:

- Makróban sokkal jobb a Nikon
    - Kétszer akkora az LCD kijelzőjének felbontása, ugyanakkora méretnél.

A hátránya a Fujival vele szemben:

- Mincs átnézeti keresője, csak az LCD monitoron látod, hogy mit fényképezel. (Szerintem nem nagy hátrány)

Ennyi.
  • Breki33
    most kicsit megkavartatok

a 203 és a 204-es között akkor mi a különbség?
    VAgy egyikőtők elírta?