48078
-
Zozo76 #230 mennyibe kerul ez a sanyo? -
#229 az indexen olvastam róla egy leírást, ott nagyon dícsérik!! -
#227 nembaj,nembaj,igy is ertheto volt :) -
Madmaxx #226 ÚÚÚÚÚ óvakodj a pentaxtól. Ismerős egyszer ilyennel csinált képeket és szerintme marha szarok lettek. -
#225 tegnap találkoztam ezzel a géppel, de a márkája számomra idegen! Jónak számít??
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/optio_s_r/!1 -
Lateralus #223 "...egyéb kiegészítők miatt miatt"
Néha van úgy, hogy mindent kétszer mondok mondok :))) -
Lateralus #222 Sanzik:
Nincs semmi bajom a Canon A70-el, de Nanokutya úgy írta, hogy egy hobbigépet szeretne 100-200e között. Ebből egy nagyon igényes gép kifér és szerintem ebben a Sanyo jobb. Amúgy nem pont a Canon A60/70 a konkurenciája, hanem a Canon IXUS sorozat, a sokkal igényesebb, fémházas kivitel, hozzáadott egyéb kiegészítők miatt miatt (ez megdrágítja a gépeket). Az ugyanilyen árban lévő Canon IXUS gép, szinte teljesen automata. Nevezhetjük egyfajta De Lux szériának is :)
Persze, ha jobban megnézed ajánlottam az A70-et is. Szóval nincs velük bajom, nagyon jó gépek, de úgy vagyok vele, hogy ritkábban ajánlom, mert amúgy is minden második ember ezt veszi. Hozzáteszem, joggal. Viszont ha valaki nem akarja a gépét állítgatni és a fotózás csak olyan szinten érdekli, hogy bekapcsolja a gépet és ha meglát valami megörökítésre érdemeset, akkor lekapja, annak felesleges kifizetnie érte 80-100ezret, mert úgy sem fogja kihasználni a gépet. -
#221 De vannak szép dobozos gépei is.
Én 157-ért vettem a 850-est dokkolóval, hálózati adapterrel meg egy csonó dologgal ami bennevolt a dobozban. Tonna kézikönyv meg CD (3 db), garkó.
Szóval...lehet, hogy megéri! -
#220 Így igaz! -
#219 Minolta-t ki ne hagyd :) amúgy teljesen jó a lista
egyetlen hozzáfűznivalóm lenne - Sony-ék következetesen a MemoryStick-et használják, ami csak önmagával kompatibilis és nagyon drága... ezen érdemes elgondolkodni.
a SmartMedia mérethatára 128mega, annál nagyobb nem is lesz, a gyártók kezdik elhagyni az xD preferálásával. a CF már a legolcsóbb-legnagyobb kapacitású, csak lassú tárolóhely, az MMC és az SD drága, de jól használható.
átlag hobbifotózásra érdemes egy SmartMediast (vagy xD-st) venni és betankolni 128as kártyákkal, ha picit nagyobb a gép akkor legyen CF meg lehetőleg xD felület benne...
az elsődleges a rendes lencserendszer (fényerő, dinamika, torzítás), utána pedig a CCD minősége (fényérzékenység, zaj) - nemszabad gagyit venni, mert több vele a bosszúság. ja, meg talán érdemes elgondolkodni hogy olyan legyen, amibe - sürgős esetben - be lehessen dobni 2-4 ceruzaelemet, és ne a saját drága aksiját fogadja csak el. -
Cat #216 ja, és itt MÁRKÁSNAK ezek számitanak: Canon Nikon Sony Fuji Olympus -
Cat #215 musteket, hp t alapbol felejtsd el, semmi tapasztalatuk nincs a fotózásban a cégeknek
fuji megfontolandó, én is gondolkoztam rajta
polaroid, kodakról nemtudok véleményt mondani
digitális fotozás az a terület, ahol igenis érdemes márkás gépet venni -
#214 Mindet... :) -
#213 drága! itt "vidéken" 10k Bruttó 128 -
#211 hat en amit igy elsore kiszurtam az az,hogy a Nikon szinte teljesen automatikus es nem enged jatsznai a beallitasokkal a Canonon viszont szinte mindent tudsz manualisan valtoztatni ami szerintem nem egy elhanyagolhato tenyezo...
az en velemenyem szerint egyertelmuan az A60-as a nyero a tulajdonsagai alapjan... -
RON #210 Mustek mdc 3500
Fuji finePix A202
Hp PhotoSmart 320
Polaroid Pdc 1050
Kodak cx 4200
Ezek közül melyiket érdemes megvenni? -
Cat #209 na igen, erre én is kiváncsi lennék
Lateralus? -
#208 Ezekről a gépekről mi a véleményetek:
http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_65&termek_szam=951
http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_65&termek_szam=738
http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_71&termek_szam=864 -
#207 nekem ugy tunik,mintha nem nagyon szeretned az A70-est,de lehet ,hogy rosszul erzem... :)
elolvastam ezt a tesztet a sanyo-rol es tenyleg jo gepnek tunik,de egyedul a video felvevesben veri meg a canont de azt se a felbontas hanem a 30frame/sec miatt
a tobbi tulajdonsaguk nagyon hasonlo,van amiben ez van amiben a masik a jobb egy kicsit
nekem az A70 ,toltovel, aksival, 256-os CF-el es taskaval egyutt sem nem erte el a 140ezer Ft-ot
es ez magyarorszagi beszerzes volt,garival meg magyarnyelvuvel
szoval arban is nagyon egyutt mozognak
es akkor jon a tobb megapixel a canon javara,bar 1 honapos tapasztalataim alapjan ugy vettem eszre ennek csak akkor van jelentosege ha nagyobb papirkepet szeretnek kesziteni
a sanyo felbontasa is valoszinuleg eleg egy max 10*15-os kephez
szoval nekem jo valasztasnak tunik mind ketto :) -
#206 köszi! megfontolandó :)
-
#204 Melyiket a kettő közül?
Cannon A60 vagy Nikon Coolpix 2100? -
Lateralus #203 Ja ehhez még veszel egy tök noname 128Mb-os kártyát és 160ezer alatt kijössz a teljes cuccal.
Vagy veheted a slágergépet a Canon A70-est is. Az 110ezer és 3 Mpixel, csak műanyag. Hozzá egy tok, kártya, dupla akksikészlet + töltő még pluszban elkel.
-
#202 nah ez jó vételnek tűnik de azérz 130 bruttó volt az 1,3 -as tavaly -
Lateralus #201 Gondoltam, hogy ez lesz, főleg, hogy a beírásod után indult egy vérre menő vita, valami más témában, úgyhogy téged szépen elfelejtettek. Meg ismerem az ottaniakat, már csak azért is, mert a kezdetektől írok oda is :))))
Akkor, ha ennyire tanácstalan vagy, nézd meg az itt ajánlott Sanyo gépet. Itt a link mégegyszer:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/vpcmz3ex_r
130ezer bruttó
Kicsi, fémházas, amivel csak az exkluzívabb kivitelű gépeket szerelik. Sokkal komolyabb és strapabíróbb ettől a kivitele
3x-os optikai zoom hobbira bőven jó
2 Megapixel, ami szintén elég egyszerű hobbi használatra és ha gondolod, akkor 9 x 13 cm-es, vagy akár 10 x 15 cm-es (képeslap méret) képeket is nagyíttathatsz a jobban sikerült képeidből, aztán megmutogathatod bárkinek. Ha igazán jók a képek, akkor egyszerű szemlélő még közelről sem fogja megmondani, hogy digitális. Semmi pixelesedés, ilyesmi.
Tud teljesen automata is lenni, van benne egy pár motívumprogram, amikor magát állítja be pl. Portré, Tájkép stb.
Ha belejössz a fotózásba és komolyabban gondolod, akkor teljesen manuálisan is állíthatod az értékeket rajta, nem kell a gépre bíznod a döntést.
Nagyon gyönyörűek a színei (Canonosan képeslapszerűek, de sokan ezt szeretik)
Nagyon jó a képélesség, a részletgazdagság.
Alacsony a képzaj
640 * 480-as videót is tud felvenni 30 képkocka/mp sebességgel. Ugyanezt a 210ezer forintos Fuji S602 tudja utánacsinálni.
Adnak hozzá saját Lithium-ion akkumulátort és töltőt, aminek előnye, hogy általában sokáig bírja, nem kell lemeríteni, bármikor rátölthetsz, nincs memóriaeffektusa és nagyon gyorsan feltöltődik. Hátránya, hogy ha pótakksit akarsz hozzá, akkor drága, de azt írtad, hogy 100-200 ezer körül valami kis gép kéne. Ha megveszed ezt + egy pótakksit hozzá, olyan 150ezer körül kijössz.
Jár hozzá egy övtáska is, úgyhogy nem kell tok sem a gépnek.
Kicsi, könnyű, bárhová egyszerűen magaddal viheted, nem kell pl. egy kirándulásra kilós gépet cipelni.
-
#200 vegyé egy canon-t vagy nikonT!! min. 1,3 megapixel és 1024*764 ezzel má lehet kutyákat fényképezni! jah elég olcsó nem kell megilyedni! de én ga most vennék akkor 2 vagy 3 megapixeleset vennék! meg egy 128as CF card is ajánlott! -
#199 az az igazság, hogy meghatároznám konkrétabban is az igényeimet, de annyira nem értek a témához (ez lesz az első), hogy hülyeséget nem nagyon akartam írni. abban reménykedtem hogy egy 10-15 választ kapok, hogy "én pont most vettem ilyen meg ilyen gépet, ebben az árfekvésben", és akkor legalább el tudok valahonnan indulni! -
Madmaxx #198 Vegyél tükörreflexest az a legjobb :)) -
Lateralus #197 Akkor ott kezdődnek az EVF keresős gépek, hogy Oly C700. De gondolkodj azért még rajta ! -
#196 nemrossz az EVF (mostmar ezt is tudom :D) keresot azert szeretnem mert eros fenyben a tft hasznalhatatlan, a kukucska meg nem a fenykepezett kepet mutatja, hanem csak egy korulbelulit, igy lemarad pl egy epulet tornya ember feje satobbi, ami a kukucsba belefer, de a gep mar nem veszi figyelembe. persze egy profi fotos bizots nem csinal ilyen kepet de en csak kattingatni akarok :D
mindenesetre tenyleg jo kis gep ez, asszem alszok par napot mire eldontom mire is fizessek egy rakas penzt. -
Lateralus #195 Ez a gép a két megapixeles kategória jelenlegi csúcsa ! -
Lateralus #194 Megtaná'tam neked a tutit !
Sanyo VPC-MZ3. Minden szempontból a Best a kategóriájában !
2 Mpixel
tele kézi beállításokkal
gyönyörű színek, szép éles, részletgazdag kép
dizájnos fémház
hozzáadott akksi+töltő
hozzáadott géptok
640*480 videó 30fps-el
bruttó 130ezer
Az igényeid közül az EVF kereső nincs benne, de az a C700-asnál a legolcsóbb. Ha az nagyon fontos, akkor csak az Oly marad. Esetleg ha akarsz, akkor a pótakksi lehet drága a későbbiekben a Sanyo-hoz. Mindenki csak ajánlja a gépet amúgy. Kritika és tulajok is.
Cikk:
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/vpcmz3ex_r/
-
Cat #193 80ért még meg is venném énis :o
canon mind kurvadrága, de csak jókat hallottam róluk -
#192 16mp vel lehet ilyen szep autopalyas kepet csinalni amikor a lampak hosszu piros csikot huznakk:D
ez a canon a60 10-15el olcsobban lenne idealis -
Madmaxx #191 Azt mondja hogy: c700
Leghosszabb záridő :
16 mp
Legrövidebb záridő :
1/1000 mp
Ez most jó vagy ratyi? -
#190 te is itt akadtal el? :D -
#189 lakasban asszem nem is akarok 10* es nagyitast :D
amugy a kepeket nezve eleg jok, ami erdekes es ilyet meg nem lattam az a toparti esti kep az uvfenyes hazikonal, a nevtablanal olyan pixeles mint a csuda -
Madmaxx #188 héé lassan a szakszavakkal :))) zársebességet még értem :)) -
Lateralus #187 Madmaxx:
Nem mondtam, hogy szar képe van, sőt. Az más kérdés, hogy egyes képeken tényleg ott a krom. aberráció (bár a 720-asnál sokkal jobban látszik, gondolom a nagyobb képérzékelő miatt). Az is tény, hogy 10x-es zoomnál ennél a gépnél 380mm a gyújtótáv, amit biztonságosan kb. 1/400 záridővel lehetne remegés nélkül megfogni. Ez elég köztes érték, nem biztos, hogy van a gépen, így a legközelebbi érték 1/500, vagy 1/1000, ami már a vége (szerencsés esetben van még a kettő között egy-két beállítás), a blende meg 3.5 fölé nem nyitható. Azaz 1/500 záridő, max F3.5 blendével 10x-es zoomnál a legideálisabb beállítás kézből fényképezve. Ebből csak napfényes időben lesz jól kiexponált kép, ellenkező esetben bemozdult lesz a kép, aztán meg jön a panaszáradat, hogy szar gépet ajánlottam, mert a lakásban nem lehet éles képet csinálni :) -
Lateralus #186 Madmaxx:
A 3x-os zoom az általános elvárásoknak megfelel. Nagylátószögnél belefér egy tájkép nagyjából, vagy egy épület. Közepes állásnál lehet vele portrézni, telénél, meg max lekaphatod Anyut az első emeleti ablakból.
Akinek ettől eltérő, extra igényei vannak, madarakat, meg holdat akar fotózni, az nyúljon mélyebben a zsebébe !
-
Madmaxx #185 én is c700at vennék bár ez nem mérvadó:)))))
Lateralus: szerintem elég korrektek azok a képek.