48078
-
Lateralus #277 :)
Az a jó az ilyen Tesco félékben, hogy év elején beárazzák a portékát, oszt amíg el nem viszik az összeset, addig annyiba kerül. Sajna akkor van baj, ha olyan a termék, aminek az ára odakint fokozatosan csökken.
Vagy 3-4 éve, amikor az újraírható CD-k ára rohamosan zuhanni kezdett, olyan 500 körül vettem CD-t egy számtech boltban. Egy napra rá meglátogattam egy ilyen hiper-giga áruházat, ahol ugyanaz a CD 1500/db áron volt kitéve. Érdemes előtte tájékozódni a "kinti" árakról, mielőtt ilyen helyen vásárol valaki. -
#276 dupla áron?
nevetséges -
Cat #274 szerinted mért gondolkozik mindenki ennyit a digigépek választásánál :)) tul drága ahhoz, hogy szart vegyen az ember :o -
Lateralus #273 Ezért mondom, hogy valahol meg kell húzni azt a határvonalat. Minden gépnél van egy kicsit jobb, többet tudó és éppen csak 5-10ezerrel drágább. Azt kell nézni, hogy mi az, amit ki akarok és ki tudok használni. Optikai zoom kell ? Akkor olyan gépet nézek, de ha nem érdekel, akkor csak azért mert ebben van, felesleges akár plusz 10ezret is rákölteni.
Ebben teljesen igazad van. -
Cat #271 épp hogy a tartozékok miatt NEM ESIK ki a canon!
mivel egy 128as kártyát mindenképpen venne az ember, és a fujinál ez 16, a canonnál 10ért megkapod, ami azt a 15ezres különbséget 9re csökkenti, és igy már igencsak meggondolandó a canon által kinált gyenge fényben is jelentősen jobb képminőség, és az optikai zoom megléte -
harcu #270 Kis különbség a Fuji és a Canon között, hogy bár mindkettő hetvenezerbe kerül, az előbbi bruttó, az utóbbi nettó. Márpedig 15000 forintnyi különbség bőven fedezi a megvásárolandó tartozékok ÁRKÜLÖNBÖZETÉT, mivel memkártyát és akksikat mindkettőhöz kellene venni. Ezek után asszem, kiesik a Canon, bár tény, hogy jó gép. -
harcu #269 >a canon flash-es?
>cf kártyás.
Tehát az.
-
#268 hát nem egyszerű az élet
igazság szerint ha a fuji flash-es lenne mar vettem volna, de igy nem igazán tudok dönteni
Igaz más szteknikai témában ilyenkor szoktam másoknak beszólni ne tököljenek már :-) -
#267 mediker-éknél van
www.mediker.net/foto -
Cat #264 cf kártyás -
#263 a canon flash-es? -
Cat #262 ja, és 60ezer nettos fujinál megint ott lenne, hogy duplaannyi a memóriakártya bele, mint a canonéba, mert xd kártyát használ, szoval igy még egyértelmübb szerintem a választás
-
Cat #261 ha már 60ezres fuji (zoom, etc), akkor már canon a60, nem? árban ugyanott vannak, és canon sokkal jobb, nem? -
Lateralus #259 Fuji A204, ami olcsóbb 5-6 ezerrel, valamint a Fuji A203, ami meg drágább.
Én még mindig a Nikonra szavaznék, de te döntesz. Ebben az árkategóriában már nagyon sok meggondolandó gép van néhány ezres árkülönbséggel. Sőt kicsit feljebb még jobbak. Sajna energiám nincs tucatnyi gépet egymással összehasonlítgatni.
Valahol meg kell húzni azt a határt.
-
Lateralus #258 Zozo:
Rá lehet kötni. Amit az LCD-n látsz azt a videó is felveszi, ha a felvétel gombot megnyomod. Persze ennek az a hátránya, hogy csak a videó közelében lévő dolgokat tudod felvenni, vagy ha összeforrasztasz egy 15 méteres kábelt hozzá, akkor max. körbejárhatsz vele a lakásban. A videót úgy sem tudod mindenhová magaddal cipelni.
Ezen felül a TV-re is tudod kötni a fényképezőt és az elkészült képeket azon keresztül visszanézni, vagy levetíteni másoknak. -
Zozo76 #257 Irjatok mar a video kimenetrol is. Konkretan az erdekelne hogy itthon video kamerakent is lehessen hasznalni a fenykepezo gepet. Ra lehet kotni valamelyik tipust mondjuk kozvetlenul videora is? -
#256 Persze hogy nem de ha ti kitárgyaljátok én tanulok belőle.
Szóval Fujobol melyik az a
kb 60 nettóért Fujiból 3x-os optikai zoomos gép? -
Lateralus #255 Sőt ennél nincs is jobb és szebb gép :) -
Lateralus #254 harcu2:
Nem kényszer ! Azt vesz, amit akar.
Gagyi feeling ? Együtt kell élni vele, szebb nem lesz. Amúgy élőben jobban néz ki, mint képeken. -
#253 pontos típus? -
#251 ertem kezdesz meggyőzni már csak a kulseje nem tetszik
a 2100 amugy csak ujabb változat? -
Lateralus #250 Több, mint 4 éve digifényképezem. Elég keveset tudok amúgy, de amit tudok (lehet, hogy néha rosszul) azt szívesen megosztom mással. Ez az egyik nagy hobbim.
Nincs ICQ-m. De itt vagyok a net közelében, mivel számítógépes a melóm.
Melyik Canon, az A200-as ?
Annál jobb (3x zoom nincs a Canonban, makróban is gyengébb kicsit)
-
#249 köszi azt hiszem meggyöztél, honnan értesz így ezekhez?
es a NIkon a CAnonnal is jobb szerinted?
NIncs icq-d amugy? -
Lateralus #248 Egy a lényeg. Ha kattintgatni akarsz kirándulásokon, kb. ilyen fénynél, mint ami most van odakint és nem érdekel kicsit se a fotózás, csak az, hogy elfogadható képeid legyenek, akkor vedd meg a Fuji-t.
Ha egy két dolgot szeretnél állítani is a gépen és szeretnél zoomot, meg mondjuk virágot, bogyót, tücsköt, bogarat, akkor a Nikon lesz a jobb.
-
Lateralus #247 A különbségek
A Nikon ezekben jobb:
3x optikai zoom (a Fujin nincs)
valódi 2.5x digitális zoom (a Fujin csak kisebb képméretnél használható)
jobb fényerejű objektív (gyenge fénynél világosabb képek, kicsit több fénynél kevésbé bemozdult, elmosódott fotók)
autófókusz (a gép automatikusan áll élesre, a Fuji bizonyos tartományon belül mindenütt éles)
kitűnő makróképesség (apró tárgyak fényképezésénél kategóriájában kiemelkedő)
ISO 400 (csak bizonyos esetekben, de legalább van, Fuji csak ISO 100)
1 másodperc max záridő (gyenge fénynél jobban használható)
többfajta fénymérési mód (pontosabb expozíció, bár ezzel neked még nem kéne foglalkoznod :)
110ezer képpontos LCD monitor ( Fujié 55ezer képpont)
TV/videó kimenet (a Fujin nincs)
olcsóbb hozzá a memóriakártya
A Fuji ezekben jobb:
gyorsabban exponál (a fix lencsének köszönhetően)
van átnézeti keresője (a Nikonon nincs)
leheletnyivel kisebb és könnyebb
Ami még megjegyzendő, hogy mindkét gépnek nagyon gyenge a vakuja. Ebben a kategóriában ez általános. A Nikon egyszerűen rossz sötétben a Fuji pedig nagyon rossz :) A Fujiba 2 ceruzaakksi megy a Nikonba 4. A két darab elem ugye olcsób nincs vele annyi "gond" mint a 4-el, viszont általában a 2 elemes gépek kevesebb ideig bírják. Tehát ez egyiknél sem előny illetve hátrány. -
#246 köszi én kértem a véleményed azért kérdem hogy jobb gép-e mint a Fuji
Ceruzaaksim (2000) 2 db van töltővel együtt azt még az mp3-akhoz vettem csak nem tudom hány elem kell bele a leirasaban négyről írnak.
Amugy köszi a jótanácsokat -
Lateralus #245 Breki:
Figyelj, ha már kinézted a Fuji és eldöntötted, hogy azt veszed, akkor oké. Nem akarok rádtukmálni semmilyen gépet. Nem kapok semmi fizetést ezért a Nikontól, vagy a Sanyo-tól, hogy ajánlgatom a gépeiket. Nem fog fájni, ha mást veszel. Tudom, hogy húzós ár, de a 100ezres max határon belül próbáltam ajánlani egy olyan gépet, ami kezdők számára jól használható, nem kell vele olyan sokat "nyelni" és kiegészítőkkel is némileg alatta marad a 100ezernek. Nem kell csodákat várni ezektől a gépektől, mert ha nem csak idétlenkedni kell, akkor hamar ki fognak derülni a hiányosságai, de ezért az összegért nem rossz gép.
Kétszer annyiba azért közel sem kerül, mert a Fuji 50, ez meg 71. A Fujihoz ugyanúgy elkélnek a Nikonhoz felsorolt kiegészítők. Ha viszont egy 128Mb-os memóriát akarsz még mellé, akkor az drágább a Nikonénál, ezért a különbség ebben az esetben alig több, mint 10ezer. 2 db 128 MB-os memória esetén pedig közel ugyanannyit költöttél a Fujira. Persze a memóriaárak azért mennek lefelé, de jelenleg ez a helyzet.
Nem kötelező őket persze megvenni, vagy később is beszerezheted őket. Ami rögtön fontos, az egy tölthető akksikészlet és egy töltő hozzá. Mindkét géphez adnak 1x használatos ceruzaelemeket, amik csak max. a kipróbálásra jók, vagy félretenni őket vésztartalékként. Nagyon gyorsan lemerítik ezek a gépek az elemeket, ezért kb. 100 képenként új elemkészletet venni kész anyagi csőd egy idő után. A legjobb a tölthető akksi+töltő megoldás. A Fujiba és a Nikonba is jók a NiMH ceruzaakksik. Szóval a tápellátás az fontos lehet. Az akksi+töltő párost illik már a vásárláskor belekalkulálni az árba. Ez olyan 5 ezertől több tízezerig terjedhet (kinek milyen igényei vannak). Az 5700-as Nikon speckó líthium-ion akksija nem jó a 2000-eshez.
Flash memóriát ráér később is venni, mert valamennyit (8-16 MB), adnak hozzá, de ez legnagyobb felbontásban csak 10-20 képre elég. Egy közepesebb hétvégi kránduláson már kevés lesz, egy kéthetes nyaralásnál meg semmi. Szóval, ha nem is azonnal, de érdemes egy nagyobb kártyát is beszerezni (vagy többet is). A noname kártyák itt is kb. ugyanúgy jók, mint a számítógép RAM-oknál. Olcsóbbak, közel olyan megbízhatóak és sebességben általában nem maradnak el a márkásaktól. A TwinMos nem egy nagy márka, a Kingston elég patinás gyártó, bár flash memóriában nem a legnagyobb név.
Aztán ugye valamiben hordani is kell a gépet. Elég kicsik ezek a masinák, tehát ingzsebben, vagy télen kabátban elférnek, de ezek nem valami kímélő és biztos tárolási módszerek. Ha van oldaltáska, vagy ilyesmi akkor az is jó lehet. A legjobb viszont elvinni a gépet egy fotósboltba és belepróbálgatni valami fényképezőgéptokba, amiben nem lötyög és jól védve van.
Ezeket érdemes megfontolni és belekalkulálni a vásárlásba.
-
#244 na megnéztem a http://www.pcland.hu/-nél
(nem vagyok pesti)
56700+ÁFA=70 875
csak itt többfajta flash van hozzá
Noname
TwinMos
Kingston
Töltőt nem látom melyik kell ez alapból nem jár hozzá?
Ha ceruzaelemes aksi kell hozzá azt vettem az mp3 lejátszómhoz
Vagy olyan aksi kell hozzá mint az 5700-ashoz?
-
#243 najo de az majdnem két Fuji ára, vagy ennyivel jobb is? -
Lateralus #242 A Kyocera Finecam S3L olyan br.130ezer körül van. Ez úgy látom drága lesz.
Canonból melyik ?
Amúgy a Nikon Coolpix 2000-et nézted ? Az egy korrekt kis gép és már tudja a 3x-os optikai zoomot. Bruttó 71-ért van hivatalos Nikon kereskedőnél a DigitCamnél (Astoria üzletház). Hozzá egy noname CF 128-as kártya 6-7ezer, 2 ezer egy kis géptok, 5ezer akciósan a MediaMarktban egy Uniross töltő+4 ceruzaakksi. Esetleg egy pótcsomag akksikészlet (4ezer). Kész a komplett cucc. Viheted bárhová, meglepetés nem ér, kb. 150 képet biztos rá tudsz nyomni egyszerre.
90ezer alatt éppenhogy kijöttél. -
#241 persze megfelel
nekem a S3L ajánlották de még az árát sem tudom
ugy 50-100 (max) gépek közötti érdekel de inkabb
lefele
Eddig a Fuji202-esban gondolkoztam de a kártya drágasága elbizonytalanitott pedig a gép a http://www.pcland.hu/-nál nagyon jó árban van
Ár : 39800 Ft +Áfa és ingyenesházhozszállitással.
Tehát ezzel és a Canonnal összevetve érdekelne tehát ez az ár vagy tudáskategória
-
Lateralus #240 Melyik Kyocera érdekel ?
Nem ismerem őket, csak esetleg át tudom futni a tulajdonságait, meg néhány tesztképét és egy saját véleményt nyomhatok, ha ez így megfelel. Csak írd meg, hogy melyik modell érdekel pontosan, mert az egész árúkínálatukat nem böngészem át :) -
#239 ezaz bocsi csakj elirtam
állitólag van benne optikai zoom
erről szeretnék bővebb infot ha lehet -
Lateralus #238 Yashica-ról már hallotam (manapság (Kyocera néven fut).
A Yashima az passz ! -
#237 a Yashima gépeket ismeri valaki?
Itt nekem a Finecom-ot ajánlották de nem ismerem és leirástz se találok róla -
#236 http://index.hu/tech/digicam/cikkek/erzekelok10/
egy kis alapozó színekről -
#235 http://www.nikondigital.org/articles/white_balance_files/image008.jpg
helyes fehérbalansz (white balance) - színhelyes kép
http://www.nikondigital.org/articles/white_balance_files/image010.jpg
helytelen fehérbalansz. - a legtöbb digitális kamera - napfényben - eltalálja, hogy mennyi is a jó. amikor nem, akkor ez lesz belőle. -
#234 mit jelent az hogy szinhelyes???:)) -
#233 annak a pentaxnak az volt a baja hogy csak iso200 at birt es a nagy belso teret nem birta bevilagitani a vaku, az automata meg ugy allított mindent hogy a vaku bevilagitja a teret, kezivel meg nem probalkoztunk mivel se neked se nekem fingom sem volt hogy mit kell allitani :D meg szerinem az ok nagy natrium lampak is bebasztak az elektronikanak :D -
Lateralus #232 Nanokutya:
Hihetetlenül kicsi, igényesen összerakott, elég jó szolgáltatásokat nyújtó gép. Színhelyesek a képei általában.
Másrészről úgy néznek ki a képei szerintem, mintha egy képregényből ollózták volna ki őket.