48078
-
#361 200-nál pontosabban :)
-
#360 g3 at sem talalsz ennyiert :D
230nal kezdodik -
#359 :-D
O.K.! -
#358 ma hozzuk a G3at, majd beszámolok -
#357 Depo-n neki van a leghosszabb leírása :)
-
#356 Igen, az előtétoptikára gondoltam :)
-
#355 Figyi mát te ...***.*.**.
Nem mondtam, hogy a 130ban legyen benne az objektív!
Annyit írtam, hopgy lehessen hozzá csatlakoztatni.
Legközelebb olvassál figyelmesen!
-
#354 De biztos van, de ennyiért nem nagyon találsz jobbat. -
Lateralus #353 ???
Akkor ennél nincs is jobb digi fényképező a világon ?
Miben jobb ?
Vagy csak szopacc itten ? -
#352 Legjobb dig,féynképezőgép a Canon Powershot G3, sajnos elég drága, de nem nagyon van nála jobb. -
Lateralus #351 harcu:
Csak nyugi ! Ne húzd fel magad ! :)
Biztos az előtétoptikákra gondolt nem a hagyományos cserélhető objektívre.
Ugye Galy, az utólag felrakható előtétoptikákra gondoltál, és nem hülyítesz itt minket cserélhető objektíves géppel 120ezerért ? -
#349 legyen 130! :) -
#348 ez 120 ert szerintem kicsit magas elvaras :D de ha talalnak a tobbiek ilyet, asszem en is veszek 1 et. -
#347 uhh, az a 8x optikai zoom mán' döfi :) -
#346 oké!
elvárásaim :
- nagyon jó képminőség (makro is!!)
- ne legyen no-name
- csatlakoztatható objektív
- min. 3 Megapixel
- megbízhatóság
...hirtelen ennyi
-
#345 ez 120forint a kephez linkelt oldalon -
Lateralus #344 Laalee:
"szalagra is lehet binarisan adatot tarolni"
Tudom :)
A DAT is szalagos pl.
Galy:
Most, hogy megtaláltad a Depót, beszúrod nekünk mind a 180 ottani gépet ? :)
Inkább azt mond meg, hogy mik az elvárásaid, mit akarsz fényképezni.
Az eddigiekből (110-120ezer, kb. 3Mpixel, lehessen utólag objektívet feltenni) a Canon Powershot A70 a nyerő.
A Nikon Coolpix 3100-ra nem lehet külön objektívet csatlakoztatni. A Coolpix 5000-re lehet, de az nem 110ezres kategória. A korábban beszúrt Canon EOS 1Ds-re is lehet (sőt kell). :)
-
#343 OLYMPUS C-720 UZ
-
Nikon Coolpix 5000 -
#341 szalagra is lehet binarisan adatot tarolni, igy tesz a digital8 is :D illetve a dv kamerak is. a hi8 analog rendszeru javitott kepminosegu video8. asszem a sony kamerak hasznaljak -
#340 Nikon Coolpix 3100
/ 3.34 megapixel
??? -
#339 amire lehet csatlakoztatni objektívet?
-
#338 oké, lebeszéltetek a 4 Mpixelről :)
Tehát : 100-120E 3 megás fényképezőgép????
-
#337 "nemhiszem hogy ennel nagyobb kepeket akarsz te otthonra"
Ezt miből gondolod???
:-) -
#336 de ez nem processzor vagy videokartya hogy evente eldobjuk... 3 ev mulva is pont ugyanakkora fenykepet fogsz csinalni mint most. a 3megapixel egy 13*18 as sima fenykep elohivasahoz is boven eleg, nemhiszem hogy ennel nagyobb kepeket akarsz te otthonra.
a fenykepezoknek sokkal fontosabb tulajdonsagaik vannak mint a megapixelek szama. -
#335 hmmmm.....köszi! -
Lateralus #334 Ja igen !
Ugyanígy interpolálnak a képmanipuláló programok, ha egy képet nagyítani akarsz. Többfajta eljárás is kiválasztható. Legtöbb esetben ugyanazt az eredményt el lehet érni utólag egy számítógépes programmal, mint egy digigép interpolációjával. -
Lateralus #333 Galy:
Ez egy 3 Mpixeles gép ! Meg jóval drágább is a 120ezernél. Akkor most hogy van ez ?
Az interpoláció eredetileg a matematikai fogalom. Matekból szar voltam mindig, lehet, hogy tévedek. Két szélső érték alapján egy köztes érték meghatározása, vagy valami ilyesmi :) A digitális képalkotásban konyhanyelven kábé annyit tesz, hogy csinál az Olympus géped 3 millió képpontos képet, aztán 2, vagy több (ezt nem tudom) képpont információiból egy eljárással egy új képpontot határoz meg, azaz növeli a képpontok számát. Így lesz a 3millió képpontodból 7,7 millió. Ami végülis egy sokkal nagyobb képet eredményez, de a kép nem lesz részletesebb, élesebb. Magyarán szoftveresen képnagyítást csinál a gép.
Egy kérdés: Miért kéne új gépet venned jövőre, ha nem elég nagy a pixelszáma a gépednek ?
Ha veszel a sokmegapixeles gagyit, akkor sokkal hamarabb eladod majd, mint egy kevesebb megapixeles értékállóbb gépet. Nem kéne a sok megapixelt hajkurászni, mert alapvetően nem jelent jobb gépet egy nagyobb pixelszámú gép. Az igényeidhez kell igazítani a gépvásárlást, mert ellenkező esetben nagy koppanás lesz a végeredmény. -
Lateralus #332 Breki:
Mondom, hogy nem nagyon vagyok otthon kamkorder témában. Sose volt ilyenem.
Az analóg inkább azt jelenti, hogy nem 0 és 1 bináris jelekként, hanem szalagra (mint a magnókazetta, vagy a VHS) rögzül a felvett infó mágnesesen. -
#331 igen analog ez azt jelenti hogy kazira rögzít?
igazábol mindkettő kéne de a videocam-eket eddig drágállottam es ez jo árnak tunik egy digicam áráért csak kéne info -
#330 és így néz ki:
-
#329 Kinéztem ezt, például :
Olympus C-740 ULTRA ZOOM
- 3,2 MPixel / 10x optikai zoom / xD kártya
more info... -
#328 mit jelent : interpolált ??? -
#327 Azé kell minél nagyobb felbontás, hogy ne kelljen jövőre újat vennem (csak 2 év múlva)
És nyomtatni is szeretnék...
-
Lateralus #326 Breki:
Mivel lövésem nem sok van a digitális kamkorderekhez, ezért csak két észrevétel:
1. Döntsd el, hogy fotózni akarsz, vagy videózni! A kettő együtt nehezen fog menni.
2. Az általad említett gép Hi-8-as rendszerű és az úgy tudom nem digitális, hanem analóg rendszer. -
Lateralus #325 Szerintem is egy jobb 3Mpixeles gép, mint egy akármilyen 4Mpixeles.
A lehetőségeid a márkásabbakból:
HP 812 121ezer-től
Kodak DX 4900 105ezer-től
Kodak LS 443 115-től
Minolta F100 127-től
+ egyéb hozzávalók (akku, töltő, kártya)
Ezek közül az utóbbi talán, amit megéri.
Az árakat a www.depo.hu-ról néztem. Vigyázni kell vele, mert sok pontatlan info van rajta. Csak viszonyításnak jó ! -
#324 Most nézem a CAnon-on a PowershotA60-as áráért van digikamera
Szerintetek érdemes ilyet venni?
G-30Hi
videókamera szett
Hi8 kedvező áron
22X-es optikai, 800X-os digitális zoom
minimális megvilágítás 0,2 lux
Flexi Zone vezérlés
beépített üzemmódok
digitális effektek
felhasználói gombok (Custom Keys)
Li-ion akkumulátor
-
#323 ams: mi lenne ha egy hozzaszolasb raknad be az egeszet?
galy meniek 4mp? tuti jobban jarnal egy 3mp es geppel enyi penzbol, hacsaknem a4 es fenykepeket akarsz beloluk elohivni :D -
#322 Olympus C-750 Ultra Zoom 148.000 / 185.000
/ 4 megapixel
-
#321 Minolta Dimage F200 108.000 / 135.000
/ 4 megapixel