48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FrezeR
    sziasztok. megszeretném kérdezni hátha tudja valaki hogy a canon power shot A100-as fényképezőgépnek, milyen a polaritása? a hálózati csatlakozójára gondolok, mert vettem hozzá egy adaptert de nem tudom hogy pozitiv vagy negativ!! valaki segitsen ha tud köszi
  • Cat #488
    ok, akkor kérdezem másként
    Szerintetek milyen értelmes gép van sulinet programban? Mert én az a70esen kivul csak egy másik canont láttam (180ért, az sok)
    egyszeruen nemértem hogy a többi cég mért nem kuzdott azért hogy bekerulhessenek ide, hiszen nyilvánvaló hogy az adócsökkentés lehetősége által adott árelőnnyel szemben a többi esélytelen lesz... de mivel csak egy van benne, és az se kapható, ez sajnos nem igy van :(
  • Cat #487
    http://index.hu/tech/uzlet/sulinet0708/

Egy olvasónk levele alapján kerestük fel a PCLand bolt online árlistáját, amelyen a Canon PowerShot A70 digitális kamera árát vizsgáltuk meg alaposabban. A fényképező normál ára 111 875 forint, sulinetes matricával azonban ugyanez a gép 125 894 forintba kerül. Scholtz Richárd, a boltot üzemeltető R Design ügyvezetője nem kívánta kommentálni információnkat. Mint mondta, a Sulinet Expresszel kapcsolatban minden információt megtalálhatunk a PCLand.hu oldalán, a "Sulinet Infók" rovatban. Itt többek között ez olvasható: "Semmi nem gátolja cégünk számára, hogy sulinet matricával nem ellátott tehát nem ugyanazon, de részletében azonos (ugyanis a matrica külön termék!) terméket továbbra is forgalmazzuk ugyanazon, vagy más - hangsúlyozva legális - forrásból, és azokon cégünk az általa jónak vélt árrést alkalmazza."
  • Lateralus
    53ezer körül már kapni Nikon 2000-est. Azt vegyél ! Nem egy csoda, de ebben a kategóriában SZVSZ verhetetlen.
  • Ramore
    50 körül minden szar? Láttam HP-t, Samsungot is. Ezek vackok?
  • Madmaxx
    helyedben még gyüjtenék. Szart felesleges venni
  • Madmaxx
    Nincs csak a listán:)) nem is tudják mikor lezs, és az Ebolt.hu is azt mondta hogy csak aug elejére. Hát menjenek a jó #&#>@°%! anyjukba!
  • Ramore
    50.000.-Ft körül szeretnék gépet venni. Tudna valaki tanácsot adni, hogy milyen típust válasszak, illetve mire kell figyelni a vásárlásnál?
  • Cat #481
    www.pcland.hu nál van, mint irtam is
  • Madmaxx
    venném én azt sajátból is de annyit meg sajnálok kiadni rá :))
  • FREAK
    vegyed cigánkőcsönre :D
  • Madmaxx
    De sajnos a70-est se mivel sehol nem lehet venni sulintben. Éljen a jó szervezés. Ha valaki esetleg tudna akkor sikitson.
  • Cat #476
    canon a60ast lehet? felesleges a 3mpixel imho, a gép váza, optikája ugyanaz, és minek fizessek érte +30ezret, ha ugyse akarok 17cmes papirképeket nyomtatni...

másik, tud valaki listát, hogy melyik cégnél legolcsobbak a sulinetes digigépek?
    Számtalan helyen olvastam, hogy a sulinetes illetve azon kivul árult gépek ára egy cégnél ugyanannyinak kell legyen, különben kizárják a programbol az adott céget
    namármost a pcland.hu n canon a70 89e, sulinetben meg 125e
    nevetséges, mikor frissitenek már végre? Elindulhatna már igazán ez a rohadt sulinet, nyár elején kell gépet venni, amikor lehet is valamit fényképezni
  • Madmaxx
    canon is tudja a 640x480-at. Persze hang itt sincs. amugy itt van tesztvideo, szerintem egész jó egy fényképezőgéptől.
  • Lateralus
    Oké !

Mondjuk a Nikonban is van mozgókép lehetőség. Sőt, 640*480-as, csak az a baja, hogy baromi keveset vesz fel ekkorában. Meg hangja sincs. Szóval parasztvakítás. Kb. mint az A70-es manuális fókusza :)
  • FrezeR
    sziasztok! meg tudná nekem mondani valaki hogy egy Canon Power Shot A100-as fényképezőképhez online honnan lehetne megrendelni egy ACK800-as hálózati adaptert?
    Köszi!
  • Madmaxx
    asszem marad a canon mivel:
    1. manuálisan lehet állitgatni
    2. van benne mozgokép: ha már játékszer legyen benne több játékmód :)))
    3. és a legfontosabb: Nikont nem lehet venni sulinetre :))
  • Lateralus
    Nehéz így egyértelműen rábökni valamelyikre. Attól függ, mik az igényeid.

Nikon 3100:
    - olcsóbb
    - hozzáadott akku + töltő
    - jobb makró
    - megbízhatóbb

Canon A70:
    - rengeteg manuális beállítás
    - gyenge fénynél jobb
    - szebb képek (ízlés dóga)
    - bővíthetőség
  • Madmaxx
    kérdés! Melyik legyen: Nikon Coolpix 3100 vagy Canon A70?
  • Lateralus
    Lehet, de ha van lehetőséged, akkor az észak-olasz Livigno (svájci határ mellett). Vámmentes övezet az egész város és a dohány, ital, műszaki cikk stb. jóval az EU átlagárak alatt van. Még nem voltam, de sokan járnak oda bevásárolni, többek között digitális fényképezőért is.
  • Breki33
    pár hét múlva megyek olaszba, lehet, hogy ottis olcsóbbak a gépek?
  • Lateralus
    Csak, hogy ne süllyedjünk !

Ma bejelentették az Olympus régóta ígérgetett 4/3-as egyedi rendszerét, Olympus E-1 néven.

• harcu
    hehe, kolllgám 130-ból hozatta be az O. E-10-esét, és ebben benne volt az ismerősének 20 KHuf a költségekre. Simán nyert 150.000 forintot a hazai árakhoz képest. :(
  • Z
    köszi Madmaxx!!!
  • Madmaxx
    lycos.de
    google.de
    altavista.de
  • Z
    Bazze!!! Szana szét dobom az agyam!

Most néztem amcsi oldalakat, és nagyon durva árak vannak itthon azokhoz képest!

Fuji Finepix s602z - 130e HUF (US) / 203e HUF (itthon)
    Minolta Dimage 7i - 145e HUF / 285e HUF

Sony dsc F717 - 142e HUF / 280e HUF itthon

:((((((((((

Miért ilyen drága? Azért, mert kevesebb az átlagkereset??? Vagy azért, hogy lemaradjunk mindenben az USA-tól?? :))

Rohadt egy világ ez.

Tudtok valamilyen nagy német oldalt/keresőt? Mint az origo/yahoo.
  • Atus01
    Igen, de csak a kijelölt boltjaiban:
    http://www.photohall.hu/images/sulinet.jpg
  • Breki33
    nemtudjátok a Photo-Hall már árulja a sulinet expresses gépeit?
    Az itteni csóka semmit sem tud.......
  • Timber
    Ja igen ... erdemes eloszor egy darabot nyomni csak es latod, hogy a gep hogy van beallitva mert van mikor kicsit sotet ... es hat 60 forintot meger egy teszt. Utana meg tudsz minden kepet editalni vilagositani, kivagni stb stb ...
  • Timber
    En a Westendben levo Media Marktban szoktam helyben elohivni ... ha valaki nem tudna errol a geprol akkor mindenkepp nezze meg ... 60 forint / kep (akar 1 kepet is lehet!) es azonnal kesz van. Fogad szinte minden mem kartyat es floppyt es CDt is.
  • Lateralus
    Nem, a DCS 14n-t:

..........vagy lehet, hogy mégis a DX4330-ast ???
  • Atus01
    Semmi sértőt nem mondtál. Melyik Kodakot hasonlítottad a 3100-hez? A DX4330-ast? Mert azt nem ismerem.
  • harcu
    Ők voltak az elsők, akiktől sikítva elrohantam.
    Amúgy a teendő: fogsz egy képet, elmész vele 3-4 céghez ,ugyanakkora méretben előhivatod, és megnézed az eredményt. Látványos eltérések lesznek. Nálam ezért nyert Pécsen a Fotoplus.
  • Cat #454
    egyébként depo.hu n nézd meg
  • Cat #453
    sulinet programban szinte ingyen van ;)
  • Aiyyo
    Sziasztok!

Canon A60-ast hol lehet a legolcsobban venni?

Koszonom
  • Xboxman
    Photo Hall a legjobb SZVSZ.Igaz ,hogy nem túl olcsók ,de minőségi képeket csinálnak.Jah és ez a reklám helye volt:)
  • harcu
    Pécsi lévén Pécsen hívatok elő, 65Ft /1 nap 9x13. Lehet, hogy kicsit sok, de ők a legszebbek szerintem azok közül, akiket eddig próbáltam.
  • Timber
    tevedsz!

mert az 1063 ^.^

na mindegy ... a lenyeg az, hogy szerintem az 1 megapixel meg nem eleg reszletes viszont 3 megapixel felett meg folosleges (mondjuk en 10x15 centiseket hivok) ...

a tobbiben igazad van ... megint okoskodni probaltam de lusta voltam szamolni ^.^

Ja kerdes: ki hol hivat elo es mennyiert?
  • Lateralus
    Nem akarlak megsérteni, főleg ha ilyen géped van, ezért csak a tények. Magánvéleményt nem mondok.

A Nikon CP 3100 "egyéb terei", előnyei:

- kisebb, könnyebb
    - több választható képméret
    - több választható képminőség
    - 640*480-as mozgókép (bár nagyon rövid ideig)
    - jobb felbontású LCD monitor
    - kicsivel jobb fényerejű objektív
    - jobb makróteljesítmény
    - manuálisan is állítható fehéregyensúly
    - szélesebb záridőtartomány
    - nagyobb érzékenység
    - olcsóbb (még mindig) a memóriakártya
    - töltőt és akksikat is adnak hozzá

A Kodak előnyei a Nikonnal szemben:

- tudtommal itthon magyar menüvel árulják a Kodakokat
    - 3:2 képméret (papírkép nagyításnál sokkal jobb)
    - a videó mellé hangot is rögzít
    - alapban 16Mb beépített memóriája van, és ehhez jár még egy külön memóriakártya
    - előtét-konverter, szűrő tehető rá