48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Yetike
    Huj mindenkinek!

C-120as Olympust lehet webkamera gyanánt üzemeltetni?
  • Cat #531
    gamestar... ne legyünk komolytalanok

http://digicam.index.hu
    http://www.dpreview.com
    http://www.steves-digicams.com
    http://www.imaging-resource.com
  • Spenser
    Hali
    Én is most akarok venni egy Digi fényképezőt.
    Canon PowerShot S45-re gondoltam.
    Tudróla mondani valmit valaki vagy teszet valahol vagy ijjesmi???
  • Lateralus
    Az FZ1-nél a megpixelszám tök másodlagos.
    Leica 12x-es, képstabilizátoros objektívvel szerelik.
  • Pharaoh
    A Panasonic DMC-FZ1E miért olyan drága, mikor csak 2.1 MP-s?
  • Cat #526
    a gond az hogy katasztrofálisan kicsi a választék:
    Canonokat mindenképpen érdemes (kivétel az a300, nincs rajta optikai zoom), de a legolcsóbb hiánycikk (vajh miért), a többi meg nagyon drága
    nehéz aztmondani hogy ne vegyél HPt :p

CANON PowerShot A300 sulinet matricával Ár : 83990 Ft Áfával
    CANON PowerShot A70 sulinet matricával Ár : 125895 Ft Áfával
    Hiánycikk. Szállítása a közeljövoben nem várható. Elojegyzés...
    Canon IXUS V3 dig.fényk. sulinet matricával Ár : 160650 Ft Áfával
    Canon IXUS 400 dig.fényk. sulinet matricával Ár : 184790 Ft Áfával
    HP photosmart C120 sulinet matricával Ár : 40990 Ft Áfával
    HP photosmart 320 sulinet matricával Ár : 59900 Ft Áfával
    HP photosmart 735 sulinet matricával Ár : 89990 Ft Áfával
    HP photosmart 935 sulinet matricával Ár : 169990 Ft Áfával
    HP photosmart 850 sulinet matricával Ár : 204990 Ft Áfával
    Panasonic DMC-LC33 dig. fényképező sulinet matricával Ár : 136000 Ft Áfával
    Panasonic DMC-FZ1E digitális fényképező sulinet matricával Ár : 175862.5 Ft Áfával
  • Ramore
    És mi a véleményed a HP 720-ról? Boltban 80.000.-Ft az ára, nekem 50-ért ajánlottak egyet a minap.
  • Ramore
    sajna nem
  • Cat #521
    tudod használni a sulinet express programot vagy nem? ez alapvetően meghatározza a döntést, ugyanis elég kevés gép kaphato ennek keretén belül, de az a -60e ft nagyon hasznos lehet
  • Ramore
    Bocsi, ez előző üzi Lateralusnak szólt volna! :)
  • Ramore
    Neked is köszönöm az infókat, egyenlőre nemet mondtam a HP720-nak, várok még és nézelődök, hátha látok valami érdekeset.
  • Ramore
    Köszi, hogy utána néztél.

Mindenképpen körbenézek még a hasonló árfekvésű gépek között, nem kapkodom el a döntést, de sajnos 50-nél több pénzt aligha tudnék kiadni érte jelenleg, de pedig a fene sem tudja, viszont én mostanában szeretnék gépet venni nem jövőre. :)
  • Cat #517
    egyébként nemtudom érdekel e, de sulinetben is kaphato hp720 :)

http://www.ebolt.hu/category1773.html
    82-60, azaz 12e ftba kerül
    de ha ilyenre van lehetőséged, sokkal jobban megéri a drágábbakat venni, elvégre ne feledd, hogy egy fényképezőgép nem 1 évre szol, mint a videókártyáknál, hanem legalább 3-4re!
  • Lateralus
    Azt is hozzátenném, hogy amerikában csináltak egy felmérést (egy ottani számítástechnikai szaklap), hogy a digitális fényképezőgép vásárlók milyen gépeket vesznek legtöbbször és azzal hogy vannak megelégedve.
    A HP kb. 3. helyen volt az eladásban (többet ad el digigépből, mint a Nikon), a vásárlók elégedettsége alapján pedig az utolsók között. 1-5-ig pontozva 2-est kapott, míg pl. a Minolta, aki nagyságrendekkel kevesebbet ad el 5-öst.
  • Lateralus
    Ha már ezeknél a "világlegnagyobb" dolgoknál tartunk:

A HP a világ egyik legnagyobb DIGITÁLIS fényképezőgép gyártója. Az elmúlt években, eladás tekintetében dobogós volt.
    Viszont !
    Többségében neves gyártóktól vásárol össze alkatrészeket és abból épít olcsó, jól eladható gépeket. A számítástechnikában világszerte elég komolyan befuttatott neve miatt és olcsó árai miatt ad el hatalmas mennyiségben. Szerintem többet költ marketingre, mint fejlesztésre :)
    Minőség terén a gépei nagy része az alacsony minőségi kategóriát képviseli. Szolgáltatásaikban is eléggé elmaradnak a gépeik. Vannak életképesebb próbálkozásai (912, 850), de aki HP gépet vesz, az többségében a név miatt és az olcsósága miatt veszi.
    Komolyabb kategóriás gépeket nem is csinál.
    A régi, alacsonyabb kategóriás típusai mind felejtősek szerintem. Képminőségben a rossztól a szörnyűig terjed ott a skála.
    Újabban összeszedte azért valamennyire magát és egész kellemes modelleket is kihozott. A 720-as pl. egész kellemes.

Kinézetre mondjuk katasztrófa és kézbevéve igazi "olcsó" érzetű, de ugyanezt a korábban általam javasolt Nikon 2000-ről is el lehet mondani. Persze ez szubjektív dolog, hogy kinek hogy tetszik.
    A 3Mpixel eléggé csábító a Nikonnal szemben, mert az "csak" 2.
    Ebben is van 3x-os optikai zoom (a teszt szerint csak 2,4x-es)
    Makróban a Nikon sokkal jobb.
    A színszóródása elég nagy, de sokan együtt tudnak élni ilyesmivel.
    A memória sajna drágább hozzá.
    Amúgy a képminősége már egész kellemes.
    Szolgáltatásokban elég visszafogott, de a Nikon 2000 sem áraszt el ilyesmikkel, bár 50ezres gépektől nem is kell várni ilyeneket, mert az nagyon alsó kategória. Ez alatt csak a taiwani csodák vannak.

Összességében, ha nem zavar, a Cat által katasztrófálisnak nevezett lila színszóródás és megelégszel szerényebb makróképességgel, meg a kétféle képmérettel is, és inkább a 3megapixel felé hajlasz, akkor 50ezret megér.
  • Cat #514
    http://www.qwerty.hu/se-anyagok.php
  • Dzsini
    www.dpreview.com
  • Cat #512
    figyuzzatok
    nézegetem index sulinet topicát:

"vegyünk egy 180 000 Ft-os konfigot (Ne HP, DELL, Fujicu, IBM gépet, hanem pl CHS, EBolt Kventa) és
    K&H bérleti konstrukcióját, a THM 26.8% vagyis a végösszegg 228 240 FT, amiből 180 000 (3*60 000) adó kedvezmény vehető igénybe, vagyis a számítógép 48 240 Ft-ba kerül. Figyelembe véve, hogy az árat 8 év alatt kell kifizetni (az első 3 évben 85 590Ft-ot kell törleszteni és már visszaigényelhető 180 000Ft).

Ha megvan neked kpban a 180e Ft, akkor "érdemes" a K&H Sulinet Expressz letétet igénybe venni az elérhető maximális, 3x60 000=180 000 forint adókedvezmény kihasználása érdekében. A Bank szolgáltatásaiért mindössze évi 6000 Ft adminisztrációs díjat kell fizetni a letéti szerződés megkötésekor, előre, egyösszegben (48 000Ft vagyis nyersz 240 Ft-t :-D ). "

nyilvánvaló, hogy nálunk az első, hiteles variáció nem érvényes, mivel vszinuleg sokatoknak nincs keresete, továbbá szerintem ezeket csak komplett számítógépkonfigurációknál lehet felvenni

a második viszont annál inkább: ezekszerint ha berakok k&hba 180ezret, továbbá fizetek 6e ft letéti dijat, akkor akár Canon IXUS 400 ast is vehetsz 3x6ezer ftért
    ez egy 4 megapixeles, fémházas nagyon minőségi gép
    jolmondom? keressetek hibát pls!

(ha valaki nemtudná, a sulinet vagy egyszeri 60ezret jelent, vagy hitelre, bank közremüködésével maximálisan 3 éven át igényelhető vissza. A k&h ennek megkerülését teszi lehetővé)
  • Lateralus
    Nem vagyok szakértő, közel sem, csak egy hobbifotós !
  • Cat #510
    na mégis megnéztem
    http://index.hu/digicam/ps720/aberr.jpg
    sztm ez katasztrofális :)

Ezenkívül NAGYON szar, hogy a gép csak 640x480 és 2048x1536os méretben tud képeket készíteni
    előbbi nagyon kevés, utobbi monitorra feleslegesen sok!

a képminősége - mint a cikk irja is - sem valami jó
    "A Hewlett-Packard Photosmart 720-as digitális fényképezőgépe az egyik legolcsóbb 3 Mpixeles, 3x-os optikai zoommal rendelkező gép. Ezért a képminőség tekintetében nem lehetünk olyan szigorúak, mint egy közel kétszer drágább gép esetén"

szerintem egy profi 2 mpixeles géppel jobban jársz, 1600x1200 is bőven elég 13x17-es fotók kinyomtatásához (ha erre szánod magad)

nézd meg a canon a60ast, a nikon 2100est, a Fuji FinePix A203mat

egyébként, mielőtt vásárolsz, az egyárban lévő fényképezőgépeket feltétlen nézd meg a

www.steves-digicams.com illetve a
    http://www.imaging-resource.com címeken!

szerintem ha az ember kiad 60-80e ftot, szánjon rá félorát olvasgatásra
  • Cat #509
    Lateratus a szakértő, majd ő lefikázza :)
  • Ramore
    Ha van egy kis időd, akkor megnéznéd a HP720 tesztjét? Láthatsz képeket is. Itt a cím:
    http://index.hu/tech/digicam/cikkek/ps720/
  • Cat #507
    a hp gépekről annyit, hogy ingyen adja szerverek mellé a gépeit :)
    szvsz csak azért vágott bele, mert mindent le akar fedni a digitális képfeldolgozás terén, eddig is voltak ugye nyomtatói, scannerei, és mivel a scannerekre a digigépek terjedése miatt nem lesz szükség, igy "pótlékként" erre fordítja az erőforrásait, itt akarja visszanyerni az ott csökkenő eladásokat
  • Ramore
    Szóval szerinted a HP nem erős a digigépek között? Ajánlottak egy HP720-ast 50000-ért fél év garival, EW-ben 80000-ért adják. Az index.hu tesztje szerint nem rossz gép az ár-tulajdonság viszonylatában. Képeket is mutattak az oldalon, szerintem nem lettek csúnyák.
  • Cat #505
    gondolom tudod, hogy a CCD érzékelőket csupán néhány tajvani cég gyártja az ÖSSZES fényképegőgép gyártónak. A készített foto minőségét ezért nem is ez, hanem az optikai minősége határozza meg, amit viszont nem lehet pár év alatt kiválóra csinálni, lásd a gazdag HP nagyon gyenge fényképezőgépekkel. Én általában márkaellenes vagyok, de a digigép piac tipikusan az a terület, ahol igenis van neve a márkáknak és megéri minőséget venni
  • Lateralus
    Kösz a kiegészítést !
    A Nikon a világ egyik legnagyobb és legjobb hagyományos filmes fényképezőgép gyártója is, valóban.
    Árát is megéri a CP2000.

Probléma tehát egy szál se ! :)
  • harcu
    Nikon !
    Tudod...a világ egyik legnagyobb és legjobb HAGYOMÁNYOS FILMES fényképezőgép gyártója.

Gondolom, érzed a különbséget. :)

A CP2000 meg... hát, az ára arányos a tudásával.
  • Lateralus
    HP...? Hmmm.
    Jaa, az a híres nyomtatógyártó cég !

Nikon !
    Tudod...a világ egyik legnagyobb és legjobb fényképezőgép gyártója.

Szóval érted ?! :)

Amúgy csak két dolgot említek:
    A Nikonba olcsóbb a memóriakártya és 3x-os optikai zoomja van. A képminőségről még nem is beszéltünk.

Az Elektro World meg az az áruház, ahol dupla áron lehet most memóriakártyákat kapni ?

• Ramore
    mezei akciós újságban volt, szó sincs sulinetről
  • Madmaxx
    ha sulinetes akkor még várhatsz. ha nem akkor tuti igaz.
  • Ramore
    ma láttam az utcán osztogatott újságukban
  • Madmaxx
    én is:)
  • Cat #497
    kapják be, én nyáron akarok digigéppel fényképezni, sulinetben!
  • Madmaxx
    arra is még várhatsz 2-3 hetet. Én megkérdeztem az elektroworldot és azt mondták hogy augusztus elejére derül ki hogy mi lesz náluk akciós a perifériák közül. suxxx
  • Ramore
    Neked is ilyened van, vagy volt, avagy nagyon értessz a gépekhez? Az Elektro W-ben van egy akciós? HP Photosmart 320 típusú 49.900.-ért. Mi a véleményed róla?
  • Lateralus
    Van Auto funkció is, de te is választhatsz több vakufunkció közül (vörösszem, derítővakuzás, stb), vagy ki is kapcsolhatod.
  • Ramore
    Köszi! Nem tudod véletlenül, hogy ezeknek autómata a vakuja, vagy én dönthetem el, hogy akarom használni, vagy nem?
  • Lateralus
    Igen a Coolpix 2000-est ajánlottam.

A 2100-as kb. 70ezer körül van.
  • Ramore
    Nem tudom mennyibe kerül a Nikon Coolpix 2100-as?
  • Ramore
    Köszi a tanácsot!

Amit ajánlottál az ugyanez a típus?
    "Nikon Coolpix 2000"