48078
-
Lateralus #616 S5000:
-
Lateralus #615 Na mit szólsz Dzsini ?!
Most jelentették be a géped utódját a Fuji Finepix S7000-et.
A főbb változások:
- valódi 6Mpixel
- RAW támogatás
- erősebb vaku
- kicsit jobb felbontású EVF és LCD
Kivették viszont az ISO 1600-at. Helyette ISO 800 a max., de nem csak 1Mpixelen, hanem akár 2, vagy 3Mpixelen is használható (6-on ez sem). A rekesz is csak 10 lépéses az eddigi 13 helyett és csak F8-ig megy. Smartmedia helyett az xD- kártyát támogatja (a CF támogatás megmaradt). Tud USB 2.0-t, meg egy két színmódot mutatóban (FF, szépia, stb.)
Viszont, hogy ne legyen egyszerű az élet kijött az S5000-es is, amiről elég nehéz eldönteni, hogy ez most az S602-es, vagy a kistesó S304 (3800) utódja. Külalakban egy DSLR makettnek néz ki (olyan, mint az S2 PRO kicsiben) 10x-es optikai zoom, AF segédfény lehet benne csábítóbb, meg, hogy kisebb könnyebb valamivel. Ezeken kívül több dologban visszalépés van.
Ebből a két gépből kellett volna egyet csinálni és egy nagyon ütős utód lenne.
-
#614 hihi :) hát igen... mint a papírképeken :) kinek a Kodak pirosárnyalatai, kinek a Fuji lilái jönnek be jobban... ez van a digigépeknél is, egy pici fehérbalansz különbség ugyanarra a beállításra :o) -
#613 Szerintem a Sony jobb képeket csinál. Sokkal teltebbek, és élesebbek.
Lateralus:
MÁr megoldottam. Veszek (vagyis kérek szülinapomra) egy S50-st. Aztán karácsonyra kérek egy búvártokot. A vakut úgy fogom megoldani, hogy a gépen kikapcsolom, mert úgy havazás effektus ( a vízben lebegő apró szemcsék visszatükrözik a fényt) jön majd létre. Hogy legyen fény, veszel egy nagyobb zseblámpát, aminek jó erős a fénye, mert az úgyis kell mindig. Úgyse ilyen művészi képeket akarok csinálni, hanem csak szórakozini ott a víz alatt. Majd ha nagyon rákattanok, akkor szerzek egy full vízalatti gépet. -
#612 képek alapján továbbra is Pentax... bár nekem van egy előítéletem a sonyval szemben...
éccakai képekkel kapcs meg.. hát amit egy ilyen pici vaku tud.. egy ilyen pici lencsére.. ne sokat várj. bár a Sony mindig híres(hírhedt) volt az éccakai felvétel-képességéről (kamerában meg fotóban is)... csak fizesd meg a MemoryStick - CF másfél-2xes árkülönbségét.. -
Lateralus #611 ice00:
Ha csak a képminőség fontos, itt vannak a két gép tesztfotói. Mi róluk először neked a véleményed ?:
Pentax
Sony
-
Lateralus #610 Gladiator:
Én már ilyen vízalatti vaku témában nem tudok segíteni, csak néhány kérdést megfogalmazni:
- egy ilyen tokban hová fér a külső vaku ?
- tokon kívül, milyen külső vakut vennél, ami 30 méteren, de akár 5-ön is vízálló ?
- az adott gép kezeli-e azt a külső vakut egyáltalán ?
- a tokon megfelelő szinkroncsatlakozó van-e a vakunak ?
Amúgy az index fórum A70-es topicját említettem, de ott nincs szó a vízalatti fotózásról, csak egy balesetről, amikor víz került a tokba.
Ellenben van vízalatti fotózás topic, ahol profi búvárfotósok is írnak. Most mondjuk meg pörög, de ha ott felteszed a kérdéseidet, biztos tudnak segíteni:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9018307&uq=402
-
#608 na, még utoljára bepofátlankodok ide a vizikamera ügyben. szal, lateralus! hol láttad az indexen azt a topicot? mi a topic neve? -
#607 Nyitottam egy Vízalatti fotózás topicot, akit érdekel jöjjön oda:-) kösz... -
#606 na, jó. leszarom. lesz majd amilyen lesz. holnap megyünk nyaralni, addig már úgyse lene időm venni, szal hagyom a fenébe. bocs hogy ennyire fárasztottalak benenteket. Lateralusnak meg külön köszönet. pá -
#605 hát a medikeren nncs hozzá tok, de ez ugye nem azt jelenti, ehogy sehol sincs? -
#604 igaz a 232-eshez adnak 256 memóriát, a 188-ban pedig csak 32 van. de még így is 1000x megéri, mert bruttó 70000ért veszek egy 512-eset. -
#603 de hogy van az, hogy vhol nettó 232000, máshl meg bruttó 188000? ki az a hülye, aki ezek után nettó 232-ért veszi? -
#602 hát, amit találtam legolcsóbb külsővakut "támogató" kamera az 188000. ed szerintem megéri a beruházást. igaz, egy nagyon picit kisebb a felbontása, mint a mju400-nak, de a makrója az 5 cm, ami nekem nagyon kell, mert imádok pici dolgokat fényképezni. viszont majdnem fél kiló:-(
De sokkal többet tud, mint a többi, és jobban is néz ki. ha ehez is van ilyen tok, akkor ez lesz az... -
#601 hoppá, ezek egyik sem jó!!! nem csatlakoztatható hozzájuk külső vaku, de ha én lemegyek 30 méterre, akkor ott igencsak sötét van, és a színek is eléggé eltűntek. basszus. -
Lateralus #600 vagy (itt 80ezer):
http://www.mediker.net/foto/menu108/index.htm
-
Lateralus #599 Ha van Excel-ed:
http://www.digitcam.hu/digitc06.xls
-
#598 hát, jó. és hol láttad te ennek a tokját? -
#597 mondjuk ebolt híres arról, hogy mindent 2szer olyan drágán ad. -
#596 www.ebolt.hu
mindjá megnézem ott -
Lateralus #595 Hol nézed te ?!
www.depo.hu
148ezer az Extrém Computernél
200-at nem ér ! -
#594 hát, ez azért árban nem igazán van ugyanott. ez 205000. az olympus pedig 170000. ez 35000tel több, viszont a tokja nem kerül 35000tel kevesebbe. -
#593 ok, király vagy:-)))
mondjuk nálam sokat számított, hogy az olympus szép volt. -
Lateralus #592 Olympus helyett vegyél inkább Canon S45-öt, ha 4Mpixeles gépet akarsz. Árban ugyanott van, de többet tud jóval és olcsóbb hozzá a tok (77ezer) és a memóriakártya is.
Legyünk költséghatékonyak ! -
Lateralus #591 Na de kiskoromban volt búvárszemüvegem, bocs ! Szóval kisújjban van a búvártéma ! :)
Itthon nem ismerek nagyon ilyen tokböngésző helyeket, mert nem érint a dolgo, de az ajánlott Canon gépekhez, meg az Olympusokhoz pl. a www.digitcam.hu-n, vagy a http://www.digifenykep.hu-n találkozhatsz. Az utóbbi gépekre drágább a tok.
Akkor vedd a Canon A70-et (átlagon felüli képminőség és szolgáltatás / átlag alatti kivitelben :), veszel hozzá több garnitúra akkut, töltőt, nagy táskát, hogy beleférjen a búvártok is, meg egy jó nagy CF memóriát (512MB-1GB), hogy ne kelljen 10 képenként kijönni a partra, a víz alatt meg cserélni sem nagyon tudod. 170 alatt ez így kijön.
Olvass azért bele az indexen is az A70 topicban, mert néhány hete volt egy súlyos baleset egy ilyen búvártokkal (csak, hogy elrémísszelek). Azt hiszem a tokba tett párátlenító szilikagél tasakok kicsit szétfeszítették a tokot és befolyt a víz, a gépnek meg sanyi lett. -
#590 ehh mennyit szenvedek, de úgyse lesz belőle semmi. ugyanúgy, mint amikor gépet akartam venni. csak baszogattam mindenkit, hogy "ti mit ajánlotok, ez jó?" me ilyen szarok, azt még azóta se vettem gépet. szerintem 1 hét múlva már ez sem fog érdekelni. de kösz, hogy segítetek:-) -
#589 Digital Zoom
1x – 4x, 5x in VGA, seamless zoom.
View Finder
Optical real-image viewfinder.
LCD monitor
1.5 inch colour TFT LCD monitor with 134,000 pixels.
Number of storable frames (approx., with 16MB xD-picture Card)
Still picture mode
2,272 x 1,704 SHQ approx. 5 images.
2,272 x 1,704 HQ approx. 16 images.
2,048 x 1,536 SQ1 approx. 20 images.
1,600 x 1,200 SQ2 approx. 24 images.
1,280 x 960 SQ2 approx. 38 images.
1,024 x 768 SQ2 approx. 58 images.
640 x 480 SQ2 approx. 99 images.
Motion picture mode
HQ (320 x 240 pixels): Up to approx. 16 sec. (15 frames/sec.)
SQ (160 x 120 pixels): Up to approx. 70 sec. (15 frames /sec.)
-
#588 hopp, van is hozzá tok -
#587 olympus mju400? -
#586 ehh, én vagyok búvár azt többet tudnak nálam olyanok, akik nem is búvárok. elég ciki... -
#585 mondjuk alapba most akartunk venni digi gépet, úgyhogy ha már digitális fényképezőgép topic ez, mondjatok egy jót max. 170-ért. Tokokat hol tudok nézni neten? -
#584 ok. meggyőztél. bár én egy cannon A70-t néztem ki.
amúgy ezekkel a tokbarakom gépekkel, hogy a gyártó nem vállal garanciát, ha belemegy a víz véletlenül, viszont a full vízalatti gépekre vállalnak. -
Lateralus #583 Akarom mondani "a tengerparton a szél NE fújja a gépbe a homokot..." -
#582 jó látod
-
Lateralus #581 Gladiator:
Ha jól látom ez egy Ricoh Caplio RR30 egy Sea&Sea tokban ?
Sajna tök láma vagyok a vízalatti fotózáshoz. Annyit tudok, hogy ez egy jó cég, aki vízalatti tokokat csínál.
A gép képességei valóban átlagosak. A képei szerintem átlag alattiak.
Jobban járnál talán egy Canon A60-al + hozzá egy külön búvártokkal. Az A60 kb. 90ezer, a búvártok hozzá kb. 80ezer + akkuk + nagyobb kártya + táska + stb. (a stb nagyon fontos dolgo :)) Szóval úgy 200ezerből van egy amatőr vízalatti felszerelésed.
A Sea&Sea tok ahogy nézem olyan 270 dolcsi, a Canonhoz 160-190 dollár kint az, ami itthon 80ezer, szóval ha arányaiban nézzük, akkor itthon a tok kb. minimum 135ezer + a Ricoh Caplio gép (árát nem tudom, de valamivel 100e fölött lehet)+ tartozékok = kb. 250ezer.
Sajna nem túl jellemző a búvár digigép, mert kicsi iránta a kereslet és drága az előállítása a speciális szigetelés miatt. Ezért inkább hébe-hóba egy-két cég kihoz egy csepálló gépet, mint amilyen a korábban beszúrt Sony, vagy a Ricoh-nak is van ilyen "gumírozott" gépe, de ezek kb. arra valók, hogy a tengerparton a szél fújja a gépbe a homokot, meg a tengervizet.
Ha olcsón akarod megúszni, de csak alkalmilag kell a dolog, egy kicsit befényképezni a víz alá, akkor sima vízálló eldobható analóg gépet vegyél. 3500-4000-Ft. Benne van a film, van benne vaku és 5 méterig jó, azaz lenyomhatod egy kicsit a víz alá. Ha véget ér a film, vége a gépnek is, de sekélyebb víz alatti képeket is csináltál. Ez amolyan nyaralós kocabúvár kategória. Ha veszel 2-3 ilyen gépet és aztán itthon előhivatod a képeket, akkor is tizenezer forintból megvannak az idei búvárképek. A 80-ezres tok kb. 5 év alatt hozza be ugyanezt az árat, de ki tudja, hogy 5 év múlva a hozzá való gép működni fog-e, vagy meglesz-e ?
Ha mondjuk rendesen búvárkodsz, komolyabban merülsz és sok képet csinálnál, akkor megéri rákölteni, de mondom, inkább az A60+hozzá való búvártok kombinációra. Árban is jobb, a gép pedig minőségben jobb (a tok nem annyira, de a feladatát gondolom ellátja, az ajánlás alapján 40 méterig)
Na, már megint ugatok itt órákig.
-
#580 huh, nem lesz olcsó dolog. találtam egy szar digis gépet, és már ez 245000 -
#579 ha így értessz hozzá, akokr a magyarországi forgalmazóját is megmondhatnád:-))) köszi -
#578 áhh, csak magyarhonból rendelek, mert amennyiért onnan küldik, megveszem a csúcsmodelt magyarosrszágon. na, meg ha vmi baja van reklamálni is nehéz. Amúgy értessz a vízalatti gépekhez, vagy honnan tudtad, hogy sea and sea a márkája? -
#577 indulhat a rendelés :D -
#576 http://www.seaandsea.com/
Sea & Sea USA
1938 Kellogg Ave.
Carlsbad, CA 92008
Phone: (760) 929-1909
Fax: (760) 929-0098