48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Gladiator
    hewlet packard meg nincs azon az oldalon ahol én szoktam nézni. de ha mju 400-t akarsz, akkor szánd rá azt a plusz 20000-t és vegyél S50-t. S50 szinte mindenben jobb.
  • Gladiator
    mju 400-t nem találtam
  • Gladiator
    hát, akkor mindjárt bemásolom a jó rossz tulajdonságokat, ha találok vhol. pill
  • G_ArchAngel #703
    ...ja igen, és a Canon S50 is szóba jöhet...
  • G_ArchAngel #702
    Köszi...

Még kérdés, találtam két gépet, és ezekről is szeretném a véleményeteket olvasni:

Olympus MJU400

HP PhotoSmart 935

köszi...:)
  • Gladiator
    nem tud vki vmi a canon s55-ről, vagy az s60-ról?
  • Gladiator
    ja, ez a fuji volt
  • Gladiator
    mostaztán már döntsd el, hogy melyiket veszed!
  • Gladiator
    előnyök

Kényelmes fogás, jó súlyelosztás
    Jó fényerejű optika
    Nagy alapérzékenység, alacsony zaj
    Gyors sorozatfényképezési mód
    Jó makró mód
    Nagy felbontású mozgóképek készítésének lehetősége
    Közepesen jó elektronikus kereső (jobb, mint a 6900 Zoom-é, de a DiMAGE 5/7 EVF-je egyelőre verhetetlen!)
    Gyors autofókusz
    Jó fehéregyensúly automatika, sok előre beállított érték, két kézi mód
    Jó mélységélesség
    Vakupapucs bármilyen vakunak
    Alacsony fogyasztás
    Képkivágás lehetősége lejátszáskor (de sajnos lekonvertálva)

hátrányok

TIFF csak 6 Mpixeles képnél megengedett
    nagy hordótorzítás nagylátószögnél és közepes párnatorzítás telénél
    EVF csak 90% körüi lefedettségű
    kevés fény esetén nem működik az AF
    nincs AF segédfény
    telében és makróban előfordul, hogy töbször sem találja a fókuszt az AF
    közvetlen napfény esetén tükröződő LCD
    lassú képnagyítás lejátszás esetén (főleg 6 Mpixeles képek esetén)
    akku kimerülés esetén az optikát nem húzza vissza, nem jelez időben
    vaku nyitógombja nehezen nyitható (csak körömmel)
  • Gladiator
    hmmm. inkább vegyél mégiscsak Fujit.
  • Gladiator
    viszont a G3-nál meg a minimum 1/1250. de akár 15 másodperci is nyitva lehet a blende
  • Gladiator
    záridőnél is csak 3 mp a max.
  • Gladiator
    viszont iso választéka elég gyér. 160 200 400
  • Gladiator
    fujival lehet "nagy" felbontású 640 x 480-as 30 fps-es videókat csinálni.
  • Gladiator
    Télleg, a Canon Powershot G3 is van oylan jó, igaz annak kisebb a zzomja, és csak 4 megapixeles, de az is király. Legalábbis szentem jobb mimnt az S602. MÁrmint kinézetre.
  • Lateralus
    Viszont az induló madárfotós pályafutásnak nem tesz túl jót a "Fekete folt (eredetileg, feketerigó)", "Szürke folt (eredetileg, zebrapinty)", című képek publikálása. Nem biztos, hogy sokra lehet vinni ezen a téren így. :)))

Mindenesetre nem kell túllihegni ezt a dolgot, mert a 10-12x-es zoomok is jól használhatók megfelelő körülmények között. A sok félreértés abból adódik, ha pl. a delikvens megveszi magának, mer "Húú, ez 10x-es", aztán le vele a buliba/koncertre kizoomolni a színpadon az énekes szemét, kézből lőve a géppel. Otthon meg döbbenet, hogy az énekes szeme helyett a képen egy mosott paca van. Rögtön billentyűzet után kap ilyenkor az illető és minden fórumon lehordja a gépet, hogy világrengetően szar, mert nem lehet vele éles képet csinálni. Lehet, csak alapvető dolgokkal jobb tisztában lenni, ha valaki nem akar meglepetéseket. Amúgy meg tök jól használható a nagy zoom és tényleg élvezetes vele madarakat hajkurászni, már akinek van hozzá türelme, akinek nincs, az meg menjen az állatkertbe. :)
  • sharpshooter #690
    ...ami fekete rigónál, kimondottan előnyös, legfeljebb azt mondom, hogy a madár mozdult be:)
  • Madmaxx
    DE ugyse birja kitartani addig bemozdulás nélkül és egy szép nagy fekete foltot kap :)))
  • Lateralus
    Melyik a legjobb fagyi ?

Kábé ilyen pontossággal lehet megmondani, hogy melyik a legjobb gép. Jók vannak. Kedvelt, slágergépek. Pl. Fuji S602, Canon G3. Én Canon G3-at vennék, mert az igényeimhez annak a tulajdonságai passzolnak leginkább. De ha valaki pl. madarakat akar fotózni, akkor hiába mondom neki, hogy szerintem az a legjobb, mert neki nem az lesz, hanem pl. a Oly 740/750, mert azokban van nagy zoom.
  • Gladiator
    én azt szoktam olvasni, hogy a canon s50, de madmaxx ezért úgyis leszól. nézd meg itt a teszteket:

www.tesztelo.hu
  • sharpshooter #686
    na, csütörtökre kapok, egy 602-est, meglátjuk, hogy bejön-e...
    a legjobb lesz, ha felmegyek az Extreme-hez, és élőben kipróbálom a szóban forgó masinákat...

Egy utolsó kérés, és nem zaklatok senkit:
    Most úgy írjátok le, hogy ebben az árkategóriában (130e-180e) melyik gép a legjobb félprofi és high-end compact kategóriában, bármilyen márkájú gép lehet, nem csak Fuji vagy Olympus - a memóriakártya ára nem számít...

Bocs, a sok szőrszálhasogatásért, de ezek nem filléres, vagy low-end gépek...

Köszönöm
  • Punker
    + arra hogy a műtéteket meg a röngen felvételeket dokumentálják nem kell atom gép
  • Punker
    az a gép a kórházé szal kincstári amíg szét nem esik nem cserélik le...
  • Lateralus
    Punker:

Azt mondjuk legjobb lesz, ha meg is tartják, amíg csak működik, mert a kora miatt olyan sokat már nem kapnának érte, és a mostani 2Mpixeles gépek között sincs nála jobb. A 3megások közt se sok.
  • Punker
    na megnéztem pontosan mit használnak faterék,
    Olympus C 2020 Z régi gép de jó még mindig.
  • Lateralus
    Szerintem megéri az Oly, bár a drága xD kártya, meg a 185ezres Fuji S602 miatt meggondolandó. Azt is számold bele, hogy a géphez veszel egy nagy memóriakártyát, mert amit adnak, az semmire nem elég, veszel hozzá tokot/táskát, mert zsebben mégsem hordhatod, és veszel hozzá 1-2 garnitúra akkut+töltőt. Ez optimistán számolva is +20ezer, nagyobb igény esetén több. Az Olympus esetén a drága kártya miatt ehhez adj még 10-15 ezret optimális esetben !

Azt mondjuk elhiszem, hogy jó íjjász vagy, de fél percig bemozdulás nélkül nincs ember, aki megtart egy gépet.
  • sharpshooter #679
    jó van, na! rohadt 45-e különbség...
    majd összekaparom valahonnan..
    de ha megtudom, hogy Fuji ügynökök vagytok, megkereslek benneteket:)))
  • Madmaxx
    S602! Gyönyörű képeket csinál!
  • Madmaxx
    Azt mondják hogy a camedia c-7** ultrazoom sorozat elég ratyi lett. Tehát nem tudod kihasználni a nagy zoomot mert beremeg és nagy az aberrációja.
  • sharpshooter #674
    ja, és ha csigás íjjal 10-10-szer minimum a 9-es kört átlövöm, remélem egy 340g-os gépet megtudok tartani, legfeljebb könyökölve:)
  • sharpshooter #673
    oké, most akkor mit csináljak?

megéri ez a gép?
    602-ese van az egyik kollégámnak, de nekem nem áll kézre, nem szimpatikus...
    nem nagyon szeretnék 150e-nél többet kiadni, így is túlléptem a határt...
    Amúgy is a két gép árkülönbözetéből +memóriát tudok venni...
    Tehát?
    Megéri?
  • sharpshooter #670
    oké, köszönöm, mivel gyakorlatias ember vagyok, inkább a számomra értehettőbb válasz felé írányítalak benneteket:)

Pl.:
    Felső-Ausztria, tóvidék, tájkép nagy távolságról, akár a 10km-re lévő túlpartról...

Nyíregyházi vadaspark, sziklán fegyelő zerge, mely nem mozdul, tehát közelebb nem jutok hozzá, pedig nagytotálra készülök...

Mogyoród, F1 rajt, állóhelyről...

Épületek homlokzati elemei, akár családi ház, akár a Debreceni Nagytemplom toronykupolája...

Buliképek...

Tehát, ha ennek akar megfeleni a gép, akkor mi a fontos?
  • Lateralus
    Vagyis nem kapsz ennyiért ! Ezt akartam a végére írni.

Bár ez 150 ezer és 185-ért már van Fuji S602. Mondjuk, ha a nagy zoom a legfontosabb, akkor ennek nagyobb, meg tudom, hogy az a szaros 35 ezer is számít azért.
  • Lateralus
    Sharpshooter:

Jó kis gép ez.
    10x zoom, teljes manualitás, EVF.

Amit negatívumként lehetne felhozni vele kapcsolatban:
    - a 10x-es zoom stabilizátor nélküli (bár azzal jóval drágább lenne)
    - sokat javítottak a korábbi modellek lencséinek színszórási hiábáján, de még mindig produkálja valamennyire
    - sok tulajt zavar, hogy a kitolt objektív lötyög (általában más hasonló gépekre is jellemző)
    - az EVF-je elég lassú (általában lassúak) és úgy tudom kicsit rosszabb felbontású, mint a hasonló gépeké
    - az elődje támogatta a külső vakukat is, ebből kivették ezt a lehetőséget
    - kivették belőle a hangos videórögzítés lehetőségét is (csak hangtalan van)
    - xD kártyát használ, ami a jelenlegi legdrágább memóriakártya (drágább a Sony MemorySticknél is)

Na most jól elriasztottalak, de hidd el, tökéletes gép nincs, tehát minden gépről lehetne tucatjával sorolni a hibákat. Csak fel akartam hívni rá a figyelmed. Azt kell mérlegelned, hogy elfogadhatóak-e neked ezek a hiányosságok.

Amúgy teljesen manuális 3 megapixeles gépet, EVF-el és ekkora zoommal (ha ez fontos), nem kapsz.
  • [HUN]PAStheLoD
    jah akkor nyugodt lettem :)
  • Dzsini
    nem is itt láttam az árát, megnéztem pár helyen
  • [HUN]PAStheLoD
    a sorok között nem látom az árát :)
    de 10x-eshez akkor már kicsit több pixel :)
  • Dzsini
    ez alapján átlag kompakt... bár a 10x-es optikai zoom nem gyakori, jó lencsét kapott. viszont nagyon drágának tűnik kompakthoz képest.
  • sharpshooter #663
    Srácok találzam egy gépet, légyszíves írjátok le a véleményeteket:

Olympus C-740 UltraZoom

Legfontosabb jellemzők: - 3.14 effektív megapixel, 3.34 totál megapixelszám- 2048 x 1536 pixel max. felbontás- továbbá: 1600 x 1200, 1280 x 960, 1024 x 768, 640 x 480- 1.5" (3.8cm) színes TFT LCD 110000 pixel kijelző- 10x optikai zoom, 3x digitális zoom- fókusz módok: Macro focus, auto és manuális fókusz- fókusz hatótáv: 60cm - végtelenig, macro módban 3cm-ig- záridő: 1/1000 - 16 mp - apertura tartomány: F2.8 - F3.7 / F8.0- kereső: EVF- vaku módok: Auto, Red-Eye, Forced, Off, Slow 1&2, External- vaku hatótáv: nincs adat- külső vaku csatlakoztatható: igen- zoom visszajátszásnál: van- expozíciós módok: Program AE, Shutter-speed priority, Aperture priority - full Manual- expozíciós kompenzáció: -2EV --> +2EV, 1/3EV lépésben- fénymérés: ESP digital, Spot, Multi-Spot- érzékenység: Auto, ISO 100, 200, 400 ekvivalens- fehéregyensúly: 5 előre beállított + manual - movie: 320 x 240 @15fps - folyamatos felvétel: 2.6 fps, 12 képig @ HQ- képmentési módok: Standard, High, Super High- tömörítetlen formátum: TIFF- hangfelvétel: nincs adat- energiaforrás: 4db AA (Ni-MH) elem - USB csatlakozás- önkioldó: van- tömeg: 340g- méret: 108 x 66 x 69 mm - video kimenet: van- xD típusú memóriakártya - A doboz tartalma: 16MB xD-Picture Card, USB kábel, NTSC Audio/Video kábel, LB-01 CR-V3 Lithium elem, vállpánt, lencsesapka, Software CD, használati útmutató.
  • comet
    majd acca nekem is a békás képeidet maxx :D