48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • KennyG
    leica lencsék faszák!
    de bővebb infóért talán mennyjél a ide!
  • Punker
    passz az én listámon nincs pana
  • sharpshooter #744
    ennek a Pana DMC-FZ1-nek az ajánlott ára 180e HUF
  • sharpshooter #743
    http://www.panasonic.hu/lumix/termekek/fz1/index.html
  • Punker
    passz a dvd-i jók :)
  • sharpshooter #741
    vki vmit mondjon a panasonic gépekről, lécci...
  • Punker
    plz valaki mondja már meg hogy az Olympus C 2020 Z kezeli e a 128-as kártyát, mert lusta vagyok keresgélni.
  • Punker
    az én listámon kb 1 ezressel drágábbak a cuccok bár ez Eger
  • Lateralus
    Dzsini:

128Mb-os kártyák legolcsóbb árai a Depo.hu szerint:

Compactflash - 7250
    Smartmedia - 7274
    Multimedia Card - 10500
    SecureDigital - 11688
    Memorystick - 14000
    xD Card - 16249

• Lateralus
    A Minolta viszont a mai nappal két új modellt jelentett be. A Minolta Z1-et, ami az Olympus C-7xx sorozatnak és a múlt héten bejelentett Fuji S500-nek lehet majd konkurense, és a Minolta Dimage A1-et ami a a Dimage 7 sorozat hagyományait viszi tovább.
  • Lateralus
    Gladiator:

Amilyen hatalmas lépésekkel a Canon fejleszt, úgy az S55-nek más színű lesz a papírdoboza, az S60- ban meg lesz dél-kínai nyelvjárásban is menü, nem csak pekingiben. :)
    Miből gondolod, hogy lesznek ezek a gépek ? Pár hónapja jött ki az S50. Ha lesz is a sorozatban új gép, az nem holnap lesz.
  • sharpshooter #735
    Ja, és jó reggelt...
  • sharpshooter #734
    http://www.panasonic.hu/lumix/

ezekről mi a vélemény?
  • sharpshooter #733
    igaz, vízalá jó az olcsó eldobható kacat is, én még a búvárórát is sajnálnám víz alá vinni...
    ...he mennék, mert én a sivatagba és a hegyekbe vagyok szerelmes, ergó vizet csak a mosakodásra és fogmosásra, amúgy messziről szép...:)))
  • Madmaxx
    gladiátor: azért én félnék még a gyári vizalatti tokba is betenni a gépem :))) hallotam már sztorikat megrepedt szigetelésekről és tönkrement gépekről.
  • Gladiator
    a fuji jobb

DE AZ S50-HEZ VAN VÍZALATTI TOK 40 MÉTERIG!!!! :-DDD tom nem érdekel:-)

na, vki tud vmi az S55-ről, vgay az S60-ról.

S50ben nem jó a makro mód, pedig imádok makrózni. hátha azokban jó lesz.
  • Dzsini
    ArchAngel: vedd meg amelyik tetszik. és ne hallgass senki másra. minden leírt adat és vélemény szubjektív, és amelyiket Te fogod használni úgyis az tetszik majd a legjobban.
  • Madmaxx
    vegyél s602-t és aztán add oda nekem utána meg azt csinálsz amit akarsz
  • G_ArchAngel #728
    most aztán, már tényleg nem tudom mit csináljak....
  • Dzsini
    Gladiator el vagy tévedve a fujival..
    iso választék 160-200-400-800-1600 (bár a vége csak 1MP-en, de máshol ennyi sincs)
    időzár 15sec től 1/10000ig...

fujihoz bőrtok kb 10K, és veszel bele egy 256-os CompactFlasht, arrak kb 200 jó minőségű 3MP-s kép ráfér. azt lehet nyomtatni 13x18ig ha nagyon akarod, és monitorra bőségesen rengeteg. ja, meg legalább 1(inkább 2) szett aksi + töltő, mert az okosok ELEM(!)et adnak... bár abból panasonic ultraerőset.

lássuk a 'hibákat' :)
    TIFF csak 6 Mpixeles képnél megengedett - igaz, szerintem ez nem hiba...
    nagy hordótorzítás nagylátószögnél és közepes párnatorzítás telénél - ezt meg az veszi észre aki profi fitókat akar... a szupermakró viszont (1 centis) kárpótol, akkora bogárfotózást lehet csapni :)))
    EVF csak 90% körüi lefedettségű - megintcsak profi-sírás, nem veszed észre...
    kevés fény esetén nem működik az AF - hol igen?
    nincs AF segédfény - igaz. de van manualfocus, és ránagyít a középpontra, és a "kevés fény" meg a közel éjszakát jelenti...
    telében és makróban előfordul, hogy töbször sem találja a fókuszt az AF - velem nem fordult még elő, kontraszthatárra kell állítani a fókuszkeresőt
    közvetlen napfény esetén tükröződő LCD - nahát :)) feltalálták az üveget :o) erre való az EVF
    lassú képnagyítás lejátszás esetén (főleg 6 Mpixeles képek esetén) - ez igaz.. bár inkább az, hogy mire betölti a 16megás TIF-et...
    akku kimerülés esetén az optikát nem húzza vissza, nem jelez időben - ez is igaz, maradtam már úgy... sajna veszett is el fotóm lemerülés miatt (1x, azóta már érzem mikor kezd lemerülni és megy bele a tartalék adag)
    vaku nyitógombja nehezen nyitható (csak körömmel) - hülyeség. teljesen ok, kényelmes - viszont nem nyomod meg véletlenül.
  • Dzsini
    Lateralus nem értem ezt a "a drága xD kártya" mániádat... a második legolcsóbb memkártya, és még csak most jött be, ennél olcsóbb lesz csak.
  • G_ArchAngel #725
    péntek du. venném meg, addig osszátokj az észt nekem :)))
  • Gladiator
    vagy vegyé egy olyan eldobható 11 dolláros digigépet
  • G_ArchAngel #723
    oké, veszek 20e-ért egy logitech pocketet, vagy maradok a 7250-esemnél:)))
  • Punker
    lol
  • Gladiator
    viszont kuuuuuuuuuurva ronda az S50. pfuj...
  • Gladiator
    viszont azt hozzá kell tennem, hogy az indexn olvasói értékelés alapján a fuji 5ből, 4.37 pontos lett, míg az S50 4.7. A képminősége 5. kapott. dehát, ki mire esküszik. ezt már csak azért írom, hogy elbizonytalanítsalak:-)
  • G_ArchAngel #719
    na, a vizet pohárban sem bírom...
  • Gladiator
    akkor fuji lett. bár az nekem nem állt kézre. vhogy szinte mindig "kicsúszott" a kezemből. bár télleg többet tud egy icipicit szinte mindenben, dehát, ahhoz nincs vízalatti tok...:-)
  • G_ArchAngel #717
    Jó, akkor vegyük a Fujit

FujiFilm 602: 185.000.-
    Memória: mennyi, milyen, mekkora?
    Táska: talán megy magamtól is...

Ennyi előre...
  • Gladiator
    Beszéljenek a képek:

S50:

http://index.hu/digicam/ad/Canon/PowerShotS50/a/10_oa.jpg

http://index.hu/digicam/ad/Canon/PowerShotS50/a/05_oa.jpg (bár itt a pasi keze bemozdult)

Fuji:

Erről nem találtam képeket:-))
  • Madmaxx
    én 602-re szavazok
    sose az életbe nem fogod kihasználni az 5 megapixelt inkább a 6x zoom.

2 megapixel monitorra elég
    3-tól meg már nyomtatni is tudsz.

ez az én szubjektiv véleményem
  • G_ArchAngel #714
    na oké, akkor most a nagykérdés:

Fuji 602 vs. Canon S50

?????

:)))

(nekem a Canon a szimpi, de hallgatok az okos szóra)
  • Madmaxx
    hp-t csak nyomtatóba :)))
  • Gladiator
    vki adna nekem felvilágosítást a memória kártyákról, mert nemtom melyik a jó, melyik a rossz, melyik gyors, melyik izé...
  • Gladiator
    meg az apertura is lehetne kicsit kisebb
  • Gladiator
    jéé, nem is gondoltam voolna, hogy hp ilyen jó gépeket csinál. viszont a macroja elég szar. ezt lődd ki. S50 és kész.
  • G_ArchAngel #709
    http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_66&termek_szam=956
  • Gladiator
    nos, az S50:

előnyök
    Nagy felbontás
    Jó részletgazdagság
    Igen alacsony képzaj
    AF segédfény
    12 bit/szín RAW formátum támogatása
    MicroDrive kompatíbilis
    Alacsony fogyasztás (bár az akku nem túl erős)
    Beégett részeket villogtató hisztogram

hátrányok

Jelentős lefedettségi probléma az optikai keresőnél
    Gyenge makróképesség
    Nagylátószögnél vaku fénye nem homogén
    Nehezen használható kézi fókusz
    SET gomb nehézkes alkalmazása
    Kompromisszumos mozgóképrögzítési képesség
  • G_ArchAngel #707
    http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_72&termek_szam=866