48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • sharpshooter #790
    vicces...:)

ennyiért el is tudnám adni a megane-t...

komolyan, szép tájképeket szeretnék csinálni, de a Fujimmal...
  • Lateralus
    Akkor neked véged !
    Sok szerencsét a 18 megás TIFF-ekhez :)
  • sharpshooter #787
    Egy a monitort nem tudom normálisan beállítani, mert régi, és minden prg-hez más beállítás kellene, semmit sem képes tárolni:(
    A másik:
    Auto opciót használtam, 2perc eltérés volt (tehát nem más napszakban), és u.a. pontról u.a. a fa.
    De nekem másnak tetszett monitoron a 3MP, mint a 6MP...
  • Dzsini
    ha te a 6MP-s tif-et ennyire kedveled nem értelek, hogy miért akartál anno kompaktot venni? (már akkor is kérdezgettük hogy mire akarod használni, monitorra pedig bőven elég a 3MP... kb 18x13as nyomtatásig is) persze hogy jobb minőség, bár interpolált 6MP, akkor is tömörítetlen, míg a jpeg nem... amúgy a fa-fotózásnál _minden_ paraméter ugyanaz volt a 2 fotózásnál (manual mód) vagy hagytad, hogy elállítsa a fehérbalanszot, a fényerőt... mert akkor persze hogy más lesz a kép.

az otthoni monitorod pedig állítsd be :)
  • sharpshooter #785
    meglátjuk, az az igazság, hogy mindent ki akarok próbálni...
    persze bevontam a kollégámat is, és szerinte is klasszisokkal szebb volt a .tiff, mint a .jpeg:
    erre egyszerű volt rájönni, mert kerestem egy fát, aminek átmegy a lombkoronáján a napfény és kipróbáltam mindkét módban: míg a .jpg-nél a levelek alja és a lombkorona belsőrésze teljesen egybefüggő fekete volt, addig a .tiff-nél a beljebb lévő levelek is látszottak.
    Sőt a háttérben lévő erdő fái .jpg-ben összemosódott zöldet alkottak, .tiff-ben kivehetőek voltak a különálló lombozatok.
    Mondjuk az is érdekes, hogy a céges 22'-os Belina monitoron élnek a képek, otthon a 21' Sony-n pedig olyan tompák, hogy az ember azonnal törölné őket.
  • Dzsini
    gondolom csak nyúzta egy kicsit :) majd beáll a 3MP-s jpeg lövöldözésre, az 1.2 mega darabja.
  • Madmaxx
    mi a ráknak tiffbe teszed el????
  • Dzsini
    a zoom közben megjelenik egy függőleges vonal a zoomtartományban. balra tőle az optikai működik (hallani) jobbra tőle a digitális utósegítés (felesleges és hangtalan)
  • G_ArchAngel #781
    mondjuk ami szíven ütött:

tájkép a Badacsony-hegyről a Szigligeti-öbölbe:
    6Mp-s tiff = 18MB, ez a 128MB kártyámon 7× fordulhat elő, asszem vennem kell memóriát:)
  • G_ArchAngel #780
    Dzsini,

megoldottam a fehéregyensúlyt, de most új problemám van:

nem tiszta a manual szerint (angol a könyv, a magyar, 6db A4 lap), hogy miként tudom a két zoomot váltani, esetleg együtt használni...

Esetleg, ha neked vmilyen szöveges file-ban van magyar manualod, megköszönném...
  • Dzsini
    olvass vissza, a topic legelejefele volt szó a fehérbalanszról és annak dolgairól (plusz ajánlom átolvasásra a manualt is)
  • sharpshooter #778
    Új kérdés (sorry):

Mi az az éjszakai üzemmód, amire színtelített, hangulatos képeket ígér?
    Nekem a fehér golden retrieverem olyan lett vele, mintha a bauxit bányából feljött volna a sátán vörösszemű kutyája (tök piros volt minden)
  • sharpshooter #776
    ...dolgozom, nincs nálam a leírás, s mivel, ha jól tudom Dzsinike ilyen géppel rendelkezik, akkor az infó megszerzése után rendelhetnék is egy másik kártyát...
  • Madmaxx
    Consult The Manual!
    Amugy véleményem szerint ha nagy képeket készitesz akkor 2x256 ha kissebbeket akkor 2x128 az ideális választás már adatbiztonság szempontjából is nem beszélve arról hogy gyakranb olcsóbb is igy venni.
  • sharpshooter #774
    oké, megnéztem:
    mondjuk egy 512-es még nem nagy lehúzás, de a 602 már egy éves gép - mekkora és milyen kártyákat tud kezelni?
  • sharpshooter #771
    Megnéztem:

15e a tok + 15e a töltő, hmmm...

érdemes kemény táskát venni hozzá, vagy azt csak akkor éri meg, ha van plusz vaku és objektív?

nekem az alap kártyán kívűl van egy 128MB-os, mekkor az ideális? 256? 512? 1GB? bár ez már 60e HUF...
  • sharpshooter #770
    Köszi, nézem...
  • Dzsini
    www.mediker.net/foto
  • sharpshooter #768
    Dzsini,

megtennéd, hogy belinkelnéd, a számomra ismeretlen "mediker" céget (nekem szerelvény üzlet van a mediker.hu-n), hogy megtudjam a tokot és a töltőt nézni?
    Köszi...
  • Dzsini
    tok 1 féle hivatalos van, bőr jelleg, és mediker-éknél 12 pénz körül van.

aksit meg 2x4-et legalább + töltőt, 1800mAh alatt nem érdemes... most már vannak 2000 meg 2200asok is. ahol teccik, csak olyat vegyél aminek neve is van (varta, duracell, GP...)
  • G_ArchAngel #766
    Kérdés:

- milyen táskát/tokot érdemes venni, és hol?
    - milyen akkut és töltöt érdemes venni, és hol?

Fuji602-höz, természetesen...

Előre is köszi!
  • Frank99
    www.fotomarket.hu
  • Dzsini
    jó döntés.
  • G_ArchAngel #763
    srácom=srácok...
  • G_ArchAngel #762
    Hello srácom,

Döntöttem, és megvettem, az utolsó volt, a polcról csomagolták...

Fuji Finepix S602Zoom...:)

Megvettem a Visegrádi úton, az Extrém Computernél, majd felmentem a kedvesemmel a Westend tetejére, hogy megnézzem, ls hatalmas mákom volt:
    pont kezdődött a Budapest Michlein Rallye Kupa Prologja...:)
  • Mayday
    Sziasztok,
    Pesten hol es mennyiert erdemes elohivatni digitalis kepeket?
    Sok kep van, van valahol esetleg emiatt kedvezmeny?
  • Punker
    na megnézztem csak 64 MB-ig kezeli a kártyákat a gép. :(
  • Punker
    :)
  • G_ArchAngel #758
    archangel = sharpshooter

igen, ugyanaz...

az archangel az általános nick
    sharpshooter a Battlefield'42 player nick-em
  • Punker
    plz valaki mondja már meg hogy az Olympus C 2020 Z kezeli e a 128-as kártyát, mert lusta vagyok keresgélni.
  • Guest
    Ja igen... :DD
  • Laalee
    kompatibilis legyen a fenykepezöddel :D
  • Guest
    Tudod ez egy fórum, ahol adott esetben nem csak az reagálhat a hozzászólásodra, akinek címezted. ;)
  • Gladiator
    én nem igazán értek hozzájuk, de ha jó minőséget akarsz és nem akasrz 5 percenként a géphez rohangálni, hogy rámentsd, akkor szentem min 512.

Amúgymeg nem nekem írtam, hanem archangelnek.

vagy archangel = sharpshooter???
  • sharpshooter #752
    ja, én kis naív abban a tudatban voltam, hogy 128 bőven elég...
  • Gladiator
    http://prohardver.hu/rios2_hir.php?id=3894
  • Gladiator
    na, meg az árán kívűl.

amúgy archangel! hogy még jobban elbizonytalanítsalak, az S50-be lehet 4 giga memóriát rakni, a tiedbe max 1et, vagy 2-t
  • Guest
    Pl. az ára... ;)
  • Gladiator
    milyen tulajdonságai vannak egy memoriakártyának, amiket figyelembe kell venni a méreten kívűl. a gyorsaság, meg még mik?
  • Gladiator
    madmaxi: hol olvastál megrepedt szigetelésekről? van rá garancia?