48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    A Pnasonic jobban sikerült gépeinek egyike. Viszonlag borsos árért kb. átlag 2 Mpixeles gépet és egy kimagaslóan jó 12x-es Leica optikát kapsz, stabilizátorral. Nyilvánvaló, hogy ettől drága a gép. A legnagyobb optikai zoom jelenleg a piacon, ráadásul stabilizátoros is csak ez az egy gép van. Az objektív tele állásban már elég szépen aberrál (akit ez zavar).
    Pár hete jelentették be az utódját az FZ2-t.
  • Dzsini
    nem a pzs keményebb.
  • Dzsini
    jaja néztem én is, nemsemmi kis eszköz lesz ez... de milyen áron? az 1200USD bejelentési ár azért nem túl barátságos... simán 300+fa..
    a CF fogadása nagyon örömteli, és még valahogy ki is néz ez a masinyka :)
  • Lateralus
    Tegnap bejelentették a Sony új vezető digigépét az F828-at:

8 Megapixel
    F2-2.8
    7x zoom (28-200mm)
    RAW támogatás
    Sony létére Compact Flash kártyát is fogad !
    stb-stb.

• Dzsini
    amint belenyomod a pzsvel az első karcot a lencsébe onnantól lehet gondolkodni hogy miért is nem szokták a 'nagyok' mindenféle ilyesmivel lepucolni...

a levegőspray mellesleg jó ötlet, az tényleg jó lehet..
  • Dzsini
    nagyjából igen... de fotoboltban is kapsz tisztítófolyadékot meg szarvasbőr rongyocskát, pl azt szokták szeretni...
  • sharpshooter #831
    tényleg, ha már felvetetted:
    u.a. jó amit az optikusok használnak a szemüvegekhez?
  • Dzsini
    ugye tudod, hogy az objektív mindenek felett tisztántartandó, és ha koszolódik is illik speciális tisztítóval, hogy ne karcolódjon össze? :)
  • G_ArchAngel #829
    Próbáltál kutyaszemet makróval, úgy hogy ne nyalja az objektívet?
  • Cat #828
    nézegesd a http://anapfotoja.pcdome.hu/ honlapot, itt jó elemzések vannak a képekről, sokat tanulhatsz kompozició, elrendezés, beállítás témakörben
  • Cat #827
    vettem tegnap egy canon a60ast, sulinettel (60ezret visszakapok az árából). Nagyon fasza kis gép, elégedett vagyok vele
  • Madmaxx
    azon semmit de van rajta rakat előrekonfigolt beállitás és a manuális beállitás lehetősége is. :))
  • sharpshooter #824
    AUTO beállítás? azon mit kell állítani, ha auto?
  • Madmaxx
    Tök simán AUTO beállitás volt kb. 5-6 centiről. Bár a Canonnak nagyon király az AUTOja.
  • Punker
    ehh a kis zümi :)
  • sharpshooter #821
    nagyon szép, én is islyeneket szeretnék...
    milyen beállításokra kell figyelni?
  • Punker
    ha szereztek tárhelyet felrakom fater utolsó előadását, a kedvenc képem "gömbfúró a könyökben"...
  • Madmaxx
    http://www.tar.hu/madmaxx/102_0237.JPG
  • Madmaxx
    Tessék egy makrós rovaros kép Canon A70-el 1600x1200 (M1) Sfine tömörités jpg.
  • sharpshooter #816
    hétvégén megpróbálok egy honlapot összedobni, ha nem lesz más dolgom, és az ott látható képeken található hibákra hívjátok majd fel a figyelmem...
    persze ezek 3MP-s jpegek lesznek, mert a tiff még 512 dsl-en is 5 percig jönne:)
  • sharpshooter #815
    aktot? jöhet...:)
  • Madmaxx
    küldjek neked kis a70essel készül 1600c1200 sfine jpget?
  • Madmaxx
    hmm aktot azért szivesen fotózgatnék :))
  • sharpshooter #812
    és a rovarokkal az entomológus foglalkozik (ha jól írtam)...
  • sharpshooter #811
    szebb téma nincs a természetnél, sokkal hálásabb, mint embereket fotózni (bár ez is a természethez tartozik, de számomra nem vonzó)
  • sharpshooter #810
    és azt sem, hogy értek a fényképezéshez...
    ezért gyűjtöm az infot Tőletek
  • Madmaxx
    azt se irtad hogy zoológus vagy :))
  • sharpshooter #808
    írtam valahol, arról, hogy nyomtatni szeretnék? :))
  • Madmaxx
    nyomtatásban ugyse fogod látni az apró részleteket :))
  • sharpshooter #806
    ha buliképeket szerettem volna (csak) csinálni, akkor elég lett volna egy 50k-s gép is, nemde?
  • Madmaxx
    nem mondod komolyan hogy a szárnyak apró erezetét akarod majd tanulmányozni :))
  • Cat #804
    ez igy nem teljesen igaz, ugyanis a fuji egy spec. eljárást használ, nem rácsos, hanem méhsejtszeru az elrendezés -> jóval pontosabb interpoláció, mint amit te szoftveresen a számítógépen csinálsz
  • sharpshooter #803
    Dzsini,

ha én egy lepkét/pillangót akarok lekapni, makróval, akkor nekem nem érdemesebb a .tif 6MP-ben, mert jpegben elvesztem a szárnyak apró részleteit?
  • sharpshooter #802
    asszem ideje megnéznia fotosulit...
  • sharpshooter #800
    tudom, hogy Te már sokat mozogtál ebben a témában, én pedig kezdő vagyok, de:
    csináltam 3 és 6MP-s képet anyám virágágyásának talajáról (kavics, levél, föld, kéreg...) és a 6MP-s képen látom a ferdén álló levél alatti fölpórusait, míg a 3mp-sen fekete foltot...
    Most a szemem vagy a monitorom rossz?
  • Laalee
    a kép nem lesz se részletgazdagabb sem szebb, csak nagyobb méretü. az interpolált kép lényege hogy 2 képpont közé kitalál egy szerinte megfelelő képpontot és berakja, igy lesz 3mp böl 6mpixel. ennek semmi értelme, ha csak monitoron való nézegetésre akarod használni, poszter előhívás eött meg megtudod tenni ugyanugy, szebb minőségben.
  • sharpshooter #795
    valaki adjon már egy linket, ahol megtanulhatom normálisan a digitális fényképezés fortélyait, köszönöm...
  • sharpshooter #794
    de jó, akkor most bárkinél töltöm le a képeket, mindig legyen nála(m) photoshop :)
  • Laalee
    mi értelme az interpolált 6mpixelnek jpegben? photoshopban is megcsinalod, szebb minoségben
  • sharpshooter #792
    igazad van, nem rossz a 6MP-s, fine jpeg sem...
    ...főleg, hogy ebből 60db fér a 128-as kártyára:)