48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    mostani állapot szerint milyet érdemes venni? (100Ealatt)

• Lateralus
    A sulinettel lehet, hogy érdemes lenne kivárni pár hónapot. Lesz termékbővülés a digigépeknél. A Minolta pl. konkrétan 4 gépet tervez bevinni a Sulinet keretébe, de talán más hazai forgalmazók is beszállnak így karácsony előttre.
  • Punker
    http://sulinet.ansys.hu/arlista.html
  • Galy
    Tudtok olyan oldalt, ahol sulinet keretében levő digit. gépek listáját megtalálom?

thx
  • CSOCSO
    jó lesz ez nekem...s602 es sztem tul bumszli..
  • Madmaxx
    Ringfotó nagyker. Náluk minden a legolcsóbb igy kiegészitőkből. Amit a Fotómarket weboldalán megtalálsz azt náluk lehet kapni. Ott a cím is.
  • TTom77
    Ezt hol vetted??
  • Madmaxx
    Én most vettem fasza Vivitar állványt. 55 centi összecsukva kinyitva 150 körüli, panorámafejes és csak 1,2 kiló. Ráadásul még hordtáska is volt hozzá. Mindez 5500 kemény magyar forintért.
  • Gladiator
    na, ha érdekel titeket a digitális videókamera, akkorlátaogassatok már el a hardware fómra, volt pár kérdésem
  • Dzsini
    ...bár vannak nagyon jó miniállványok amik nem nagyobbak egy összecsukott esernyőnél :)
  • Madmaxx
    s602-essel sokkal jobban járnál. A 6x zoom felett ugyse birod már kitartani a gépet. Állványt meg gondolom nem akarsz mindig magaddal hurcolászni.
  • CSOCSO
    ok.. szerintem 740es gép lesz az egészből.. egy 256 megás memóval.. nagyon komoly...500 kép egy baromi állat minőség!
  • Atus01
    Vagy Kodak DX6340.
  • Laalee
    ha meg kompakt gép kell cannon a70
  • Laalee
    banyek csocso irjál már egy értelmes mondatot néha :D tudodm hogy papiron remekül irsz :D

nos c-740 egész jó gép, de ha már ennyit ráköltesz inkább egy kicsivel többet és egy fuji s602 est.

http://www.extremcomputer.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=62_65&termek_szam=67

ha 150 van rá, 165 is lesz. megéri azt a +15forintot, mindkét gépet használtam már párszor.
  • CSOCSO
    nem drága Cat barátom.. gondoltam valaki elmondja a véleményét.. amugy haveromnak 720asa van..képileg gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű..nagyon fasza képeket csinál..csak sajna egy két 1.5 mega..no de mindegy.. video is egész jo... zoomilag meg nemtommelyik éri utol..éjszakai fényképek is kurvajok.. nekem nagyon bejön..szal szerintetek is jo?.. meglestem egykét gépet ott a depon.. tán ott a 3 megapixelesek között ez a legtutibb.. egy baja van.. video rögzités az hang nélkűl van:( ami számomra elég gáz de ez van..nekem nagyon tetszik a dög
  • Cat #864
    szal el fogsz költeni 140e ftot ugy, hogy nem szánsz rá 1 orát hogy utánanézz ?
  • CSOCSO
    ne haragudjatko, csak gondoltam egyesek vágják hogy nekem mire lehet szükségem.. és nem kell nekik is 120 ezer oldalon keresni.. ezt én is megtom tenni..csak nem ismerek olyan helyeket ahol ilyen gépeket árustanak leírással, összehasonlítással...erről a gépről mi a véleményetek?
  • Cat #862
    depo.hu -> Olympus C-740 Ultra Zoom 146.125 bruttó
  • Cat #861
    te csocso, gondolkodtál rajta már hogy olvasol is, nemcsak kérdezel? sztm hasznos lenne ha pár oldalt visszaolvasnál, te is sokkal tájékozottabb lennél, és a mi időnket sem rabolnád :)
  • CSOCSO
    ő a dög:
  • CSOCSO
    szevasztok.. naon gondolkozom egy digi fénygép vásárlásán.. leginkább ezek a tulajdonságai lennének kritériumok:
    kicsi...persze nembaj ha nem cigisdoboz nagyságú, hanem nagyobb
    jó képminsőgé...pontosan nemtom hogy hogy is van ez.. jo képminőség annyit jelent hogy 2 megás kép és 2***x1***es felbontású???
    nem lehetne 500k kép de csak 1024 es és ugyanolyan fúbazzeg minőség???
    tudjon felvenni videot hanggal
    éjszaka ugyanolyan szép képet csináljon mint egy filmes gép ( mivel nekem van egy digigépem de félhomályban is ratyi már, meg sok ien gép csak addig lát amig a vaku..tehát szeretnék vaku nélkűl akár a város fényeiről gyönyörű képet.

végülis nem kell 5 megapixel.. elég szerintem 3 megapixeles is...én személy szerint erre gondoltam:

http://www.olympus.hu/consumer/digimg/intro.cfm?id=C%2D740%20ULTRA%20ZOOM

szerintetek ez jo? mennyibe kerülhet? van olyan oldal ahol ilyeneket tesztelnek? van ami árban ennyi de még jobb?

köszi előre is a segítséget!
  • FREAK
    Áhhh index fórum sux :)

Ide is már csak azért írok, mert tök kényelmes :)
  • Dzsini
    szerintem az index fotós fórumrészlegében jobban jársz, ott van biztosan világítással foglalkozó részleg is, és oda profik írnak.

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=f&f=46
  • FREAK
    ja sorry, a típusa Smith Victor A80

van ennél kisebb, és olcsóbb is, meg különben sem vágom nagyon a kínálatot, ezért kéne kis segítség
  • FREAK
    Világításban otthon van valaki? Egy oldalon ezt ajánlották, külföldön elég olcsó, 55-60 dollár darabja (plusz szállítás), az izzó kb. 3 dollár. Itthon hol lehet ilyesmit kapni, és mennyivel drágább?

Max. Wattage 250w
    Socket/Model Lamp porcelain sockets
    Reflector 8"
    Mount universal 3/8"-5/8" swivel yoke
    Cable 10' 3 wire
    Focusing/Beam Control 100 deg.

Köszi az infot előre is
  • FREAK
    Digitális gépnél a legtöbb beállítást menüből éred el, és ez néha eléggé időigényes munka, legalábbis gyorsabb ha csak tekergetni kell. De ha van időd, akkor a Lateralus által említett pozitívumok miatt is jobban jársz digitális géppel.
    Persze ha óriásplakátra akarsz fotózni, akkor kénytelen leszel filmet használni. :)
  • Tikal #853
    kösz a részletes magyarázatot :)
  • sharpshooter #852
    a Fuji-t használtam:
    külső képeknél elégedett voltam vele, de beltérben valahogy (én lehetek a béna) nem lettek meggyőzőek a képek, de tudok használt féléves 602-es Fujit 140e-ért...:)
  • Galy
    FUJI S304 vagy Nikon Coolpix 4300?

HELP!

THX

• Lateralus
    Tikal:

A DSLR (digitális tükörreflexes) gépek lényegében közelebb állnak a hagyományos gépekhez, mint egy kis, kompakt digigép.
    A gyárak a DSLR gépeknél inkább arra törekednek, hogy a hagyományos SLR gépek szolgáltatásait és kényelmét kapja meg a vásáró. A profi/hivatásos fotósok, nyilván akkor térnek át hagyományos tükörreflexes gépükről digitálisra, ha nem kell kompromisszumokat kötniük a működés terén.

Felépítésre ezek a gépek szinte teljesen megegyeznek, vagy nagyban hasonlítanak a hagyományosakhoz. Ami fontos a vásárlók számára, hogy ugyanazt az objektívfoglalatot használják, mint egy hagyományos gép. Tehát pl. egy sportriporter, az évek során összegyűjtött, drága objektívparkját erre a gépre is fel tudja rakni (többnyire kis megszorításokkal).
    Működésükben, érzetükben szintén hasonlóak a hagyományos gépekhez. Ugyanúgy megvan bennük a tükörmechanizmus, a zárszerkezet. A keresőjük ugyanúgy a lancsén keresztül érkező képet látja, tehát pontosan azt, ami majd a végső képen lesz. Ugyanúgy, mint a hagyományos SLR gépeknél. A kezelőszerveik is hasonlóak, eltekintve a DSLR gépeken a kész képek tárolását, visszanézését segítő kezelőszervektől. Hátuljukon ugye egy színes LCD monitos van, amivel a kész kép azonnal visszanézhető. Ebből a szempontból már olyan, mint a többi digitális gép. Abban is nagy a különbség, ahogy Tovi mondta, hogy itt a képinformáció egy elektronikus képérzékelőre kerül, majd digitálisan tárolódik egy memóriakártyára. Ez hasonló, mint a többi digitális gépnél.

Az, hogy a hagyományos jobb-e, vagy a digitális, nem lehet egyértelműen megmondani. Vannak területek, ahol az egyik, máshol a másik. Pl. a fotóriporterek, sportfotósok, főleg, akik újságoknak dolgoznak, előszeretettel használnak digitálisat, mert fontos, hogy mielőbb az újságba kerüljön a kép és ebben a digitálisnak nagy az előnye a filmhez képest, amit még elő kell hívni, stb. A fotóművészek már kevésbé vannak oda érte, mert ott inkább a fénnyel való játék a szempont, mint a digitális bűvészkedés. Persze biztos van, aki használja. A portré, vagy reklámfotónál is előfordul.
    A film/dia még mindig nagyobb felbontást ad, mint a digitális képek, bár ez főleg a minőségi igényeknél jön csak ki. A digitális kép pedig gyorsabb, jobban lehet vele kísérletezni. Ennyi a legfőbb különbség.
  • Atus01
    Miért, a digitális gépnél is azt látod az LCD-n, amit látsz, nem?
  • Tovi
    http://www.isoft.hu/work/kiss_foto/rovatok/tanacsok/tanacsok.cgi
  • Tovi
    Nem vagyok szakember, de a hagyományos tükörreflexes gépek rendes filmre rögzitenek, a tükörreflex azt jelenti, hogy pontosan azt látod egy bonyolult lencserendszeren keresztül, amit a képen látni fogsz, annak hibáival, stb.
  • Tikal #846
    Hi!

Valaki elmesélné nekem mi a különbség a digitális és a hagyományos tükörreflexes gépek között? Miért jobb az egyik mint a másik, pro és kontra? Ha a különbség csak a kép rögzitésében van akkor tárgytalan a kérdésem :)))
  • Lateralus
    A Canont vedd, mert a használt autó árából a váz mellé egy-két jobb objektívet is vehetsz, meg esetlen egy plusz memóriakártyát...ha belefér :)
  • sharpshooter #844
    most elgondolkodtam...
    a Sony-t vagy a Canon-t vegyem meg "hobby" gépnek?
    ...és melyik autómat adjam el? :)))
  • Lateralus
    Canon EOS 300D

• Lateralus
    A Canon ma bejelentette az EOS 300D-t, az eddigi legolcsóbb cserélhető objektíves, belépő szintű DSLR gépet.
    Az ár a leg mellbevágóbb: 340ezer bruttó (csak váz!), ami ha azt vesszük, hogy tavaly ilyenkor 800ezer alatt nem igazán lehetett kapni cserélhető objektíves gépet, akkor elég baráti.
  • Laalee
    sulinetes gépek listája