48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    a kutya az csúcs! :D
  • Galy
    ez most melyik?
  • Bunyós Pityu
    sazl...
  • Bunyós Pityu
    Meg van egy 0,42x-esem, de az inkább csak videokamerára jó.
  • Bunyós Pityu
    Van ugyanilyen 0,6-os 3000-el olcsóbban, de annak kisebb a lencséje és emiatt erősen vignettált. Van 0,7-es brutálnagy felülettel, de az 30 körül van.
  • Galy
    ez tök ócsó, 0.5-öst találtam 24-ért, az kenko
  • Galy
    please, thx!
  • Bunyós Pityu
    16300 Ft, van olcsóbban és drágábban is, fotoplus árulja.
    Majd nyomok fel képeket.
  • Galy
    hát...azokon kívül nem sok minden, legalábbis én még nem láttam mást, de ezért már érdemes behangolni :)
  • GregSB
    Divatbemutatókon kívül megy valami értelmes rajta? Csak mert akkor lehet hogy behangolom :)
  • Galy
    kár! :D
  • GregSB
    nem nézek fesöntévét :DDD
  • Lateralus
    Vagy inkább mennyire igényes fotósról :)

De hagyjuk a régi témát, mert értelmetlen.
    Azért szerintem az analóg technika nem fog soha meghalni, csak jelentősen háttérbe szorul. Néhány profi és művész privilégiuma marad. Esetleg néhány kísérletező lelkes amatőré.
    Amikor tömegesen terjedni kezdett a TV, azt mondták, hogy "Meghalt a mozi !". És meghalt ?
    A videók elterjedésekor is ugyanezt hangoztatták sokan, de aki azért egy igényes filmélményre vágyik az moziba megy. Még a DVD korszakban is tud olyat hozni, ami érdekli az embereket.
    Amikor terjedni kezdett a CD, azt kiáltották, hogy "Vége a bakelitnek !". És vége ? A fájtfülűek mai napig esküsznek a bakelit lemezekre és az analóg hangzásra. Nem olyan példányszámban, de sok előadó hoz ki bakelit albumokat is.
  • Punker
    + úgyis minden képre rá küldik a photoshopot
  • FREAK
    tökmindegy

nézegesd a fashion TV-t éjszakánként, nem jellemző, hogy igénytelen fotósokkal foglalkoznának

A4-es, egész oldalas képhez meg bőven jó a digi, sem a méret, sem a nyomdai technológia nem haladja meg egy jófajta digigép határait

plusz, ha megnézed a mai divatfotókat, egyáltalán nem indokolt a brutális minőség, rikító, torz színek, falfehérre sminkelt és exponált arcok.... ennyi

plusz a költségek, inkább legyen 3000 digi kép egy fotózásról, mint 300 szuper (de kihasználatlan) minőségű dia
  • GregSB
    Attól függ mennyire igényes újságról beszélnük..
  • FREAK
    "A divatfotózásban még egy ideig biztosan marad"

Már nem igaz. Azok a divatfotósok, akik újságoknak dolgoznak már digit használnak.
  • GregSB
    Hát ja, a 35mm-es kisfilmes tehnológia halálra van ítélve, szép lassan el fog teljesen sorvadni.

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mikor fogja a digi teljesen leváltani az analóg techet... A divatfotózásban még egy ideig biztosan marad, legalábbis addig, amíg a digi el nem éri a dia/roll film minőségét. Arra pedig még elég sokat kell várnunk, mivel még a jelenleg legjobb 16-20 megapixeles hátlapok sem érik el ezt a szintet..
  • hit-man
    megrendeltem az a60-at és azt mondták 1-2 hét.remélem nem b*sszák át a fejem.azért arról csak tudnának, ha a canon nem szállít.
  • Lateralus
    Bocs:

"Tavalyelőtt kb. fele annyi digit adtak el, mint analóg gépet. Tavaly (2003) a lemaradás..."
  • Lateralus
    A 2003-as évben kb. 50 millió digitális fényképezőgépet adtak el világszerte a 2002-es 30 és fél millióhoz képest.
    Míg 2001-ig a legtöbb gépet Japánban és főleg Amerikában értékesítették, addig az elmúlt évben Európa vált a legnagyobb digigép fogyasztóvá, de erősen jön fölfelé a "világ maradék része" főleg Kína és a gazdaságilag jobban fejlődő népesebb országok. A köv. években már erősen kell velük számolni.
    2003-ra a digitális gépek eladása erősen megközelítette az analóg fényképezőgépekét. Tavaly kb. fele annyi digit adtak el, mint analóg gépet. Idén a lemaradás csak néhány millió darab és a legnagyobb fogyasztó régiókban (Amerika, Európa, Japán) a digik aránya magasabb volt. Idén szerintem végleg megfordul a helyzet. Digitálisból adnak el többet.

Forrás: DPreview

http://www.dpreview.com/news/0401/04012601pmaresearch2003sales.asp

• Galy
    mennyi egy ilyen és hol lehet kapni?

milyen képet lehet vele csinálni?
  • Bunyós Pityu
  • Punker
    biztos sokan fognak szeretni érte :)))))
  • Madmaxx
    jah lateralus volt a felbújtó! Én csak felhivtam öket. Azt mondták hogy a kedvemért megteszik! Jó fejek! :)
  • Lateralus
    Amúgy mindig is gondok voltak a Canon kiszállításokkal. Külföldön is komoly fikák röppentek a cég felé, hogy akadozik az ellátás. Nem tus annyit szállítani, amiennyire igény lenne. Ígérgetés mindig volt a cég részéről, csak tett nem.
    Természetesen ha nem tudja ellátni a piacot rendesen, akkor a kis vásárlóerejű országokba nem szállít, mint pl. Mo.
    De egész EU-ban is gondok vannak pl. az EOS 10D és 300D ellátással.
  • Lateralus
    Én mondtam Madmaxx-nek, hogy mondja nekik.
  • Madmaxx
    Mert én azt mondtam nekik azé!
  • FREAK
    mé nem szállít? csődbe mentek? :D

vagy minden gyártósort 300D-re kapcsoltak? :DDD
  • Punker
    azt nem tom, de szerinted csak Canon gépek vannak sulinetben?
  • Madmaxx
    Rendelni rendelheti ha a Canon nem szállít!
  • Punker
    de lesz, az összes számtech bolt rendeli nagyban a gépeket hogy márciusig még legyen forgalma......
  • Madmaxx
    mert már nincs! Elfogyott és nem is lesz!
  • Cat #2156
    mér nem fog kapni, elméletben, törvény szövege szerint március 7én még vehet gépet, és akkor érvényes rá a kedvezmény
  • Cat #2155
    bár nemtom jelent e bármit is hogy az IHM nem szavazta meg, vagy csak amolyan PR fogás, hogy kivülről ugy látszon, hogy "kényszerítettek, én nem akartam"
  • Cat #2154
    még nincs teljesen lefutva:

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30762

A Sulinet Projekttanács pénteken arról döntött, hogy a programban megvásárolható termékek közül március 8-tól kikerülnek a digitális fényképezőgépek, a hangszereszközök és a szünetmentes tápegységek, bekerülnek viszont az alaplapok. A digitális fényképezők forgalma 5 milliárd forint volt a Sulinet Expressz első fél évben elért 23 milliárdjából.

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30772

Az IHM nem ért egyet a programban szereplő számítástechnikai eszközök körének szűkítésével, ezért a Sulinet Projekttanács ülésén nem szavazta meg az erre vonatkozó javaslatot. Ugyanakkor egyetért a Sulinet Expressz program átalakításával annak érdekében, hogy a rászorultság elvei érvényesüljenek.
  • Punker
    Minolta S414 milyen? ismeri valaki?
  • hit-man
    akkor inkább ez lesz: Pentax Optio 33L.nem hiszem,hogy márciusig tudnék szerezni.
  • GregSB
    De addig még tud kapni. Csak folyamatosan "monitorolni" kell az üzleteket, és ha akad egy valahol akkor le kell rá csapni.
  • Madmaxx
    Nem fogsz már kapni mivel márc.8-tól kezdve kiveszik a sulinetből a digi fényképezőgépeket!