48078
-
#2229 Néztem a Fotózz Hu-t és nagyon szép képeket rittyentettek össze s304-el. Azt mondod, nem érdemes beruházni egy ilyen gépbe (használtan) ?! Végülis az ember gyakran fényképez szabadban ősszel/télen, vagy bent a szobában, lehet, hogy tényleg szart sem ér a dolog... DE habozok, mert 50-60-at megér a gép, csak kérdés, hogy tudom-e majd használni... -
#2228 hát, a _csak_ iso100 félhomályban már nagyon kevés tud lenni, azt csak nyárra, napsütésbe ajánlom... lakáson belül már vakut vagy nagyon sok fényforrást igényel -
#2227 Gyerekek, nem probléma az ISO100 ?!! Az s304 ugye csak ennyit tud, de gondolom ez elég is, ha az ember automata képeket akar csinálni, csak úgy, mindenféle manuális mesterkedés nélkül ?!! -
#2226 ha 200-nál indul, akkor gondolom, 800-ig "zajmentes", ami elég jó dolog -
Lateralus #2225 A Nikon DSLR-eknek a nagyobb ISO-nál van előnyük. Természetes, hogy a D70-nél is erre játszik a cég. Már a félprofi D100-ban is ilyen volt az érzékenységtartomány.
A D70 feltehetően ugyanazt a képérzékelőt kapta, mint a népszerű előd, így adott a 200-6400-as tartomány. Az, hogy miért pont 200-nál kezdődik, nem tudom, bár zajosság tekintetében nem hiszam, hogy szényenkeznie kell annak az ISO 200-nak.
A 6400 tényleg egy zajtenger, de néha hasznos lehet. -
#2224 állíts fel egy koncerten állványt... én szépen végigfotóztam inkább iso1600al, és lett 400 kép, amik nem mozdultak be... sötétben ugráló embereket nagy időzárral nem olyan móka :) -
Madmaxx #2223 vaku nélküli esti fényképezés most is jó dolog de nem tejbegriz effekttel. Én éjszakai képet max. iso 200-ig csinálok állvánnyal. -
#2222 Nem felesleges. Az érzékelőkben sokkal nagyobb fejlődési lehetőség van, mint az optikában, vagy a vakukban. A vaku nélküli esti fotózás meg jó dolog lesz néhány év múlva. -
#2221 csekk -
Madmaxx #2220 bocsánat 1600! -
Madmaxx #2219 Viszont elszomoritó az iso200 minimum! Az iso 6400 meg teljeséggel felesleges! -
Madmaxx #2218 Hát elolvastam a cikket a D70-ről. Nem semmi kis gép lesz! -
G_ArchAngel #2217 Srácok egy kis segítségre lenne szükségem:
Canon EOS 300D-hez szeretne egy ismerősöm objektívet vásárolni, a típusa:
Sigma 170-500 APO
A kérdés az lenne, hogy melyik határhoz közeli osztrák városban lehet ilyet kapni, hogy ne kelljen Bécsig felutazni...
Előre is köszi! -
Lateralus #2216 Még egy érdekes kép, az összehasonlítás miatt.
A két új Nikon egymás mellett:
-
Lateralus #2215 Szóval a Nikon Coolpix 8700
-
Lateralus #2214 A Canon bővítette profi DSLR sorozatát az EOS 1D utódjával.
Canon EOS-1D Mark II.
8 Mpixeles CMOS érzékelő
8,5 kép/mp sebesség full felbontáson is 40 képig !
A Nikon is tett pár bejelentést.
Pl. a régóta várt belépő szintű DSLR gépét a D70-et
Nikon D70
6 Mpixel CCD
érzéknység akár ISO 6400-ig !
valamint itt a Nikon felsőkategóriás bridge gépe a Coolpix 8700, ami a Coolpix 5700 utódja:
A gépben feltehetően a Sony új 8 Mpixeles kompakt CCD-je muzsikál, ugyanaz, ami a nemrég kijött F828-ban.
http://index.hu/digicam/ad/Nikon/Coolpix8700/Coolpix8700_frontright_260m.jpg
-
#2213 azt az asszony eszi :)
tornában meg Bíró Ica 7, Cindy Crawford, Béres Alexander meg nemtommégmi :) -
#2212 lehet, hogy ezt nem itt kéne...:D -
#2211 Norbitornát is nyomod? -
#2210 ezt hozta a fudekszpressz (nyilván azért, mert ez ikszeltem be) :DDD -
#2209 na, éhes lettem
apropó, ilyenkor pörköltet eszel???
ejnye, nem erről volt szó! -
#2208 ok, úgyis elkopott a mousepad-nek használt papírlapom
épp most fröccsent rá egy kis pörkölt szósz -
#2207 rendesen fogja a port, majd visszaadom csütörtökön, neked is jól jön egy ilyen :DDDD
-
#2206 télleg, nem is volt hiányérzetem :D
és hasznos olvasmány? :D -
#2205 dióhéjban
-
#2204 Nyilván, ahol lehetőség van állvány használatára, ott a 1/1000-et is állványról csinálom, de nem szoktam magammal cipelni, csak ha tudatosan készülök valahova. -
#2203 ez még úgy általánosságban értendő
persze az is tény, hogy sem a riport sem a portré nem szokott 30mm alatti fókusszal "működni" -
#2202 nálam nincs a tiédről, de mi van nálad? :) -
#2201 Na jó, de portrénál azért valamennyire kötött a fókusztáv (50-100), tehát ott bőven érthető ez a megállapítás. -
#2200 vagy most félreértettem vmit? :DDDD
-
#2199 nem baj, nálam is van egy könyv a te polcodról :DDDD
-
#2198 amúgy lehet hogy az 1/60 dolgot abban a könyvben olvastam, amit egyszer ittfelejtettél, mert most nem találtam meg -
#2197 nem flém, csak adat- és forrásegyeztetés :) -
#2196 ezaz, flém starting.... :DDDDDDDD -
#2195 ja, és nem 15mm-en lőttem :D -
#2194 az ilyen fajta elég egyszerű, és kézzel be tudod lőni a fókuszpontot
juteszembe, keresgéltem a múltkori téma forrását, de nem találtam meg, ellenben a NG: Portré és Riport részében ezt olvastam: "1/30 fölött HASZNÁLJUNK állványt!"
csakazéris kipróbáltam kézből 1/15-ös expókat, és 5-ből 4-en nem látható (szabad szemmel) a bemozdulás, de nyilvánvaló, hogy állvánnyal nem kéne emiatt aggódni -
Viszont majdnem olyan mintha sztereogram lenne. Kár hogy én azokat nem látom, pedig könnyű megcsinálni. -
#2192 hű má aszittem olyan lencséd van, ami 2 képet csinál -
#2191 ÁZ!
Látta hogy fotózok, erre odajött és befeküdt a kép közepére :D -
#2190 Jobb oldalon az alap 38 mm, mellette baloldalt a 0,6x-os változata. A kép szar, a lencse koszos volt, stb de látszik hogy mennyivel nagyobb területet fog be és hogy mennyivel nagyobb a torzítása 23mm-en.