48078
-
#2269 nah oksika..tehat az 1-est tudom dugni kettesbe is..cool..koszike -
#2268 Értem! -
Penta #2267 HP igazából nem komoly márka ha fényképezőt akarsz venni. -
#2266 Az utolsó 2 mondat neked ment! -
#2265 Zsír, mindent értek!
Amúgy én percekig szugeráltam a képeket, de mind2 gép által készített képek nagyon szépnek tűntek...
Amúgy miért kapnék a Fujira több szavazatot?
A Fujival csak az a bajom hogy elég broki egy darab. -
Lateralus #2264 Az, hogy "jobb" elég relatív. Kinek mi a jobb.
Egy Ferrari pl. jobban gyorsul, meg sokak sportosabb kinézetű, mint egy Mini Morris, de azt meg olcsóbb fentartani és parkolni is könnyebb vele. Kinek melyik fekszik.
De visszatérve a digigépekhez. A HP-nek cseppet jobbak a tulajdonságai. Pl. többféle érzékenység, záridőtartomány, a Fujinak meg mintha jobb lenne a képmnősége, ha a netes tesztképeit nézegetem. Melyik kell ? A többet tudó gép, vagy a szebb képet adó gép ? -
Penta #2263 Szerintem a Fuji-ra fogsz több szavazatot kapni. -
#2262 És a HP 635 vagy a Fuji A205 a jobb? Mert az áruk azonos, és a képességeik is nagyából megegyeznek... -
Lateralus #2261 "Nem túl kevés ez a memória?"
Nyilván nem azért adják ezt a kis memóriamodult, hogy ezzel éld le a fotós pályafutásodat, hanem, hogy a gépet a boltban, meg otthon ki tudd próbálni miután megvetted. Aztán maj eldöntöd, hogy milyen további nagyoobb teljesítményűre van szükséged és külön megveszed.
"Ráadásul ha jól tudom xD -s gépek nem bővíthetők"
Ezt nem jól tudod.
"Mi a külömbség a HP C-635, illetve a sima HP 635 között?
És mi a akülömbség a Fujifilm Finepix A205s és az A205 között?"
Szerintem semmi.
-
Lateralus #2260 Kicsit zavaros amit írsz.
Milyen gépben ? A számítógépeden, vagy az IXUS-on ? A számítógépedről fogalmam sincs. A Canon IXUS-on 3 db lyuk van. A CF kártya helye, egy video kimenet, és afölött egy USB (mini B) kimenet. Ez feltehetően 1.1-es, mert seholsem jelzik, hogy másmilyen lenne.
Innentől tök mindegy milyen USB portba dugod, mert ha a gépeden USB 1 port van, akkor ugye semmi gáz, ha 2-esbe dugod, akkor sem, mert lefelé kompatibilis, csak nem lesz olyan gyors. -
Madmaxx #2259 az usb II a pici nem ugynaugy néznek ki :) remélem jól tudom -
#2258 elvileg van usb 2 kimenetem.... 2 usb2 es 2 usb1 kimenet...
de ugyanugy nez ki.. a nyomtatom usb2-es.. radugtam az also usb sorra az megy is.. (vagy az usb2 kabel jo az usb1 be is???) -
#2257 Egy másik kérdés:
Mi a külömbség a HP C-635, illetve a sima HP 635 között?
És mi a akülömbség a Fujifilm Finepix A205s és az A205 között?
Valaki?
-
#2256 "honnan a fenebe tudom hogy a gepemben melyik az usb1 es usb2 bemenet??"
Te keversz valamit -
#2255 A hp c-635 ugyanannyiba kerül!
Van raja derítés is!
Szerintetek melyik a jobb? -
#2254 van nagyobb xD kártya, 512-es is már... picit drágább még a többinél, de nem lényegesen. A205 nem rossz masina amúgy, nézegess meg pár online tesztet -
#2253 Amúgy a gép Fujifilm... -
#2252 Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy 50 ruppó körül milyen lehetőségeim vannak digit fényképezőgép vásárlása terén...?
Ezt néztem ki:
FinePix A205 + Ajándék Hama fotós táska, 2.1 millió pixel, 1600x1200, xD 16MB, 3x optikai + 2.5x digitális zoom, mozgóképrögzítés, fehérszín kiegyenlítés, színes TFT kijelző, vaku, USB - Brutto 55e
Nem túl kevés ez a memória? Ráadásul ha jól tudom xD -s gépek nem bővíthetők... -
#2251 nah.. most ugy nez ki megoldodott.. elinditottam ugy a pc-t hogy be volt dugva vegig az ixus es be volt kapcsolva... most le tudtam szedni mindent... remelem ezutan is menni fog.. mert mar egyszer eljatszotta velem hogy egyszer jo volt es azutan nem -
#2250 Hello!!! hatalmas problemam akadt!!! van a kis ixus400asom..es a bajom az hogy az uj gepemmel rohadtul nem akar egyuttmukodni!
feltetem a drivereket..full jol felment szotlanul minden.bedugom a gepbe a kabelt es nem akarja latni a gepemet a pc:(
anyam laptopja azonnal siman latja!
az usb full jo mert a netkameram megy...mi lehet a baj? en mar rohadtul nemtok mit csinalni..430 meganyi kepecske varja hogy vegre leszedjem oket:(((( nagyon fontos lenne...de nemtok semmitse csinalni.. mar a winfost is ujratettem!!!!!! de semmi!:((( mar nemtok mit probalni..most eppen win frissiteseket szedek..hatha... talan..de nemhiszem hogy akarmit is megold.. megprobalom az alaplapot is frissiteni...
meg egy kerdes.. honnan a fenebe tudom hogy a gepemben melyik az usb1 es usb2 bemenet?? mert SEMMI kulonbseget nem latok a ketton! -
Lateralus #2249 Ez is nagy igazság :) -
Lateralus #2248 Hát ez nagy igazság. -
#2247 hát erről van szó, nem is szabad leragadni a számoknál, nézni kell, és látni -
#2246 -
Lateralus #2245 Ez az ISO dolog a digitális gépeknél elég légbőlkapott. Minden cég annak hívja az adott érzékenységet, aminek akarja. Több teszben is meg van említve, hogy a Canon pl. rendszeresen alálicitál ISO-ban a többieknek. A Powershot G sorozatának ISO 50-es érzékenysége a többi gyártó 80-100-as érzékenységének felel meg. Az új Sony F828 ISO 64-e sem annyi amennyi.
A Nikon is nyilván a saját érzékelőihez lövi be az érzékenységeit. Ennél az érzékelőnél minimum ISO 200-ban adta meg ezt az értéket. Így volt már a D100-nál is.
De ha azt nézem, hogy alapból a Canon 1D is 200-ról indult (profi ketagória !), a Fuji S1 pedig 320-ról... -
Cat #2244 lehet hogy olvastátok, de sztm ez nagyon ebbe a topicba illik:
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30784&lap=1
A ma digitális fényképezőgépet vásárló emberek többsége a megapixeleket nézi, de a NASA technológiája is mutatja, hogy igazán az optika számít. A marsjáróban lévő fényképezőgép nagyjából a forgalomban is kapható Casio vagy Pentax készülékekben lévő technikához hasonlítható, persze jóval finomabb minőségű, mint a tömegtermelésben gyártott termékeknél. A legfőbb különbség a fényérzékelő lapka, a CCD nagysága. A félprofi kategóriába sorolható Sony DSC-F717-nél 5,2 millió érzékelőszem (azaz 5 megapixel) van egy 8,8x6,6 milliméteres lapkán. A Pancam CCD-je ezzel szemben egymilliót tartalmaz 12x12 milliméteren, tehát mindegyik közel négyszer akkora, mint a Sony érzékelője.
A fogyasztói piacon az 5 megapixeles fényképezőgépek fényérzékeny chipje gyakran ugyanakkora mint a 3 MP-es változatoké - egyszerűen több pixelt zsúfolnak össze azonos méretű helyre. Mivel a kisebb pixel kevésbé fényérzékeny, ez meglátszik a minőségen is. A fény pontos fókuszálásához jobb minőségű lencse kell, és ha ez nem teljesül, hiába a sok érzékelő mivel az egymás melletti pontokba jutó információ megegyezik, ugyanazt érzékelik, mintha kisebb felbontású lenne a CCD. -
#2243 ...vagy lerekeszeli anyjáig
vagy nem még egy, hanem csak egy erősebb filtert rak fel
mondjuk tényleg érdekes ez a "hiányosság", de biztos kiszámolták, mit csinálnak :D -
#2242 De néha (igaz, ritka eset) jól jön az alcsony ISO. Pl nappali hosszú expo. Most a Nikonos tehet föl még egy szürkeszűrőt. -
#2241 diginél már annyira nem alap
ha nem tetszik, utánaállítasz, és nyilván, ha kéne bele az iso100, akkor benne lenne (D70)
nem ugyanaz az eredmény két különböző gépnél ugyanolyan iso beállítással, ez inkább a filmnél lényeges -
#2240 Szvsz olyan alapegség, hogy minden gépnek tudnia kellene. Csomó vonatkozó adatot ISO100-al számolnak. -
#2239 -
#2238 A D70 nem tudja a 100-at? -
#2237 ja bocs, én leragadtam a D70 témánál -
#2236 Csak azt tudja :D -
#2235 szerintem, ha nincs benne ISO100, akkor oda NEM KELL ISO100, különben tudná
inkább 100 ne legyen, de lehessen használni a legsötétebb obikkal is, mint fordítva, lenne 50, de már megvakulna felhős időben egy 300mm-es zoomobival, mert 400 a teteje... különben is egy paparazzi fotón csak dob, ha zajos :D -
#2234 A nagy ISO is csak egy opcio, amit nem kell használni, de azért sokszor jól jöhet még a zajosság ellenére is. A fix ISO 100 meg... hát nem tudom. Én igyekszem mindig 100-at használni, de nagyon zavarna ha nem tudnám állítani. -
Madmaxx #2233 Hát speciel gyülölöm a koncerteket de mindenki az igénye szerint válasszon. Ha neked az a fontos hogy töksötétben ugráló embereket fényképezz szived joga. DE akkor is kár hogy nincs rajta ISO 100. -
Lateralus #2232 Vaku nélkül, kézből 1/2 másodperc záridő, kb. 3x-os zoommal:
Szép fények ! -
Lateralus #2231 "rulajuk szerint"=tulajuk szerint -
Lateralus #2230 Nem rossz gép az a Fuji, de tényleg ezt szokták emlegetni legnagyobb hibájának, meg talán az LCD felbontást.
Lehet vele persze jó képeket is csinálni, még sötétben is. Viszont egy átlegosan gyenge megvilágításnál (lakás csak kintről beszűrődő fénnyel, erdő, borult idő) a lehetőségeid: állvány, vaku, lehetőleg semmi vagy kevés zoom. Hacsak nem az a cél éppen, hogy szép álomszerű elmosódást lássun a képen. Az se rossz adott esetben.
Ha olyan géped van, ami tud mondjuk ISO 400-at is akkor van egy plusz lehetőséged, hogy 1-2 blendét nyerj, amiért sajna zajosabb képpel kell fizetned.
A fotózz.hu-n sokszor nagyon utándolgozott és mindenképp kisebb képek vannak fent, és általában a rulajuk szerint jobban sikerültek. Nézd inkább a www.pbase.com-ot. Ott is sok a kisebb kép, de életszerűbbek, sokan csak úgy felteszik a gépből kikerült képeiket. Jobban mutatja, hogy átlagos felhasználás mellett mit várhatsz tőle.
http://www.speci.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=36