48078
-
#2349 ez jó :)))
állítható a keresőkép 10%-tól 1500%-ig :) -
#2348 aham... kösz. -
#2347 RD - Research and Development - Kutatás és Fejlesztés -
Lateralus #2346 Ez csak egy magánvélemény. Szerintem túlzó, de van igazságalapja. Az, hogy "legyalázza" elég erős. Egyik téren a Canon jobb, másikon a Nikon.
A Canon előrébb jár évek óta a fejlesztésekben. Analógban is. Szerencsésebb utakat jelölt ki magának, jobban ért, mi kell az átlagnépnek (azaz nekünk). Ultrahangos motor, szemvezérelt fókuszmező, beépített képstabilizátor stb. A Nikont a konzervatívabb fotósok választják gyakrabban, a gépei "talán" tartósabbak. De új fejlesztések terén a Canon tud többet felmutatni és a gépek nagy részét amatőrök veszik meg nem pedig vaskalapos profik, és az amatőrnek nem az a fontos, hogy mennyire strapabíró a gép, hanem, hogy mennyit tud. Így a többség Canon-T, vesz. És ha Canont vesz, akkor a Canonnak nagyobb a bevétele, tehát ő tud többet fejleszteni. Ördögi kör.
Az RD nem tudom micsoda. Talán DR, a Digital Rebel angol rövidítése akart lenni. Ezt meg balgaság kijelenteni, hogy jobb mint a Nikon, mert jelenleg nincs még a picon egy kategóriában lévő ellenfele. Talán a D70 lesz, de azt még nem nagyon próbálták ki sokan.
Mondom a "legyalázás" erős. Inkább úgy miondanám:
1. Canon
2. Nikon
Második helyzettnek is kell lenni. -
#2345 Akkor tőled lelkes amatőrtől kérdezem, hogy mennyi igazság van ebben az idézetben:
"Még egy dolog. A Canon egyenlőre messze (egyesek szerint 12 hónap) megelőzi a Nikont RD-ben. Úgyhogy aki Nikonozni most kezd el annak számolnia kell azzal, hogy egy pár évig még (ha nem mindörökre) a Canon frusztrálni fogja a Nikont rendesen és a Nikon szerkóval csak lesed majd a Canon csodamasinákat, mert gépet egyszerű venni, de ha DSLR veszel akkor egy rendszert veszel (gép obi vaku) ami hosszútávú házasság. Nem egy profi hajingálta el 25 év után a Nikon szerkóját, mert unta az utóbbi négy öt évben azt hogy a feleannyiba kerülő Canon vázak legyalázzak a méregdrága szerkóikat :)"
Ha ez tényleg reális jósolat, akkor elgondolkodom azon, hogy melyik márkát is válasszam.... -
Lateralus #2344 Legjobb 3 módszer minden géphez:
-állvány
-állvány
-állvány -
Lateralus #2343 Van ennél egy fokkal jobb lencsés megoldás is, de azzal kapcsolatban is 2 komoly kérdés merül fel.
Hogy a fenébe aplikálod fel a gépre, hogy még viszonylag pontos képet is mutasson ?
Ezek fix lencséjú gépekhez használhatóak, nem egy ilyen zoomoshoz (ráadásul nagy zoomos). Tehát vagy a sportkereső által láttatott egyfajta képkivágáson használod a gépet, vagy ha kicsit is belezoomolsz, már csak sejtheted, hogy mi lesz a képen, mert nem az, amit a sportkeresőd mutat. -
#2342 jujj ez nagyon gaz:):):):):):) bar ha mionden kotel szakad es nincs mas otlet akkor marad ez:(:( -
#2341 de egyebkent ha van valami otletetek hogy hogy lehet este illetve keves fenynel fenykepezni ezzel a geppel akkor azokat az otleteket is szivesen varom nem feltelenul szukseges ezt a sportkeresot eroltetni mert ugy latom ez a dolog nem jott be -
Lateralus #2340 Búvárfotósok szeretik. Nem kell a fgépbe nézni.
Látod a tetején a keresztet ? Na, az a sportkereső. :)
-
#2339 Nem tom mondom azert kerdezem en is mert lehet hogy a srac arra gondolt. Bar hogy ooszinte legyek azt se tudom hogy milyen mert nem volt meg ahoz se szerencsm:):)
-
Lateralus #2338 Ne idegesíts !
Csak nem a régi gépeken használatos keretes keresőre gondolsz, sportkereső alat ? -
Lateralus #2337 Most te valamit keversz. A vakunál a CSATLAKOZTATÁS az első sorban nem azt jelenti, hogy rá lehet erősíteni a gépre, mert így-úgy minden vakut, minden gépre rá lehet valahogy erősíteni. Az a legfontosabb, hogy a vaku kommunikáljon is a géppel, tehát tudja , hogy mikor és mekkorát kell villannia. Ebben az értelemben nem tehető a gépedre veku, mert semmilyen csatlakozási lehetőség nincs rajta vakunak.
Vannak olyan vakuk, amik minden géphez használhatók, mert azt tudják, hogy egy másik vaku villanására sülnek el, jelen esetben a beépített pop-up vakud villanására. Hogy ezt hová aplikálod fel, az állványcsvarra egy vakusínnel, vagy a hátadra az már a te dolgod. Ebből olyat érdemes venni, ami második villanásra sül el, mert a digigépek popup vakuja gyakran egy előzetes mérővillanást csinál és a valódi villanás és expozíció csak utána kezdődik. Ezek olyan gyorsan következnek egymás után, hogy szinte nem is érzékeled az időkülönbséget, de ahhoz elég, hogy ne legyen jó a kép. Az ilyen vakuk olyan 20 ezer körül kezdődnek. -
#2336 na ugy latom a sportkeresovel feladtam a lecket mindenkinek:):):):):) Van egy ismerosom aki fenykepezessel foglalkozik hobbi szinten mondjuk eleg jol gyuri mert volt mar kiallitasa is es o mondta egyszer anno amikor legutobb oszefutottunk es mondtam neki a gteppel kapcsolatban a panaszomat hogy este nem latni rajta semmit hogy semmi gond ezt meg lehet oldani egy sportkeresovel:):) na szoval en is annyit tudok mint ti de hatha valaki hallot mar rola:):) de egyebkent ha van mas otletetek hoyg mivel lehet meg megoldani hogy este is tudjak rendesen fenykepezni ne csak vaktaba akkor szivesen veszem az otleteket -
#2335 Lateralus megadnad annak az oldalnak a cimet ha nem gond mert en is szetneznek rajta egy kicsit :):) -
Lateralus #2334 Az azért túlzás, hogy "mint a nagy gépeket".
Mondjuk mi az a nagy gép ?
Erre az adapterre tehetsz néhány dolgot, amik kiegészítik a gép jelenlegi képességeit. Vagy éppen lecsökkentik, mert mindennek van ára is azért, ahogy azt a nagy zoom esetében a csökkent fényerőn magad is látod.
Amúgy tényleg, mi az a sportkereső ? -
#2333 mierrt ne lehetne ra rakni kulso vakut ha jol tom van valami vaku ami ramegy csak nemtom milyen es erdemes e vele foglalkozni
azt tudom hogy nincs rajta vaku csatlakozo de azt is tom hogy az alvanycsavarra is lehet vakut csatlakoztatni csak lehet hogy az a fajta vaku egy kicvsit huzos anyagilag szoal ilyen dolgok erdekelnenek engem. A sportkeresorol meg en is csak hallottam es ezert lennek ra en is kivancsi hogy mi is az es hogy nez ki hogy kell a gepre rarakni stb -
#2332 külső vaku pedig erre a gépre nem megy
-
Lateralus #2331 Ott keresd ahol a fényesebb (króm) gyűrű van az elején. ennek a belsejénél kell lennie. Maximum le kell csavarni róla, bár az előző képen úgy látom van az adapterrel együtt.
Amúgy meg, az egyik legnagyobb amerikai tesztoldalról:
"A C-720-as objektívháza alkalmas vázra rögzíthető adapter fogadására, melyekhez Olympus mérethez egyező kiegészítő lencsék csatlakoztathatók a gép telefotó, nagylátószögű és makró képességeinek kitágításához." -
#2330 mi az a sportkereso???
-
#2329 Na akkor mar csak egy par kerdesem lenne ha nem gond es ugy latom te elegge jol benne vagy a temaban Lateralus(csaladi hatterbol ertheto:):):):)). Szoval fel lehet akkor nekem is "specizni" a gepemet mint ugymond a nagy gepeket. Pl hogy ne csak a popup-os vaku legyen rajta hanem teenni ra rendes vakut stb ill kb mibe kerul egy sportkereso amit a gepemre ra tudok tenni mert egy oriasi hatranya a gepnek amit mar csak amikor megvettem akkor jottem ra hogy este semmit nem lehet latnia kersoben mert a kereso is digitalis ami alapbol jomert ugyan azt latom benne mint amit fenykepezek viszont mondom keves fenynel csak vaktaban tudok fenykepezni:(:( -
#2328 wow bakker mostmar akor megnezem en rendesen a gepet:):) mert mar nem hagy nyugodni a dolog:):):):) de legalabb az kiderult hjogy lehet ra teni:):):):) -
#2327 Ez oke amit leirtal csak en nem igazan latom hogy lenne menet amire ezt az adaptert ra lehatne csavarni latom hogy egy belso menetet kell keresnem de nem talalom ill nem latom hogy lenne:(:( elkepzelheto az hogy ere a gepre nem lehet konvertert csatlakoztatni mert akkor nagyon szomoru lennek:(:( -
Lateralus #2326 Így néz ki a géped az objektív köré tekert adapterrel, rajta egy polárszűrővel.
-
Lateralus #2325 Szűrőt úgy csatlakoztathatsz, hogy megveszel a géphez egy külön fém, vagy műanyag (gyártótól függ) úgynevezett konverter adaptert, amit az objektív körül lévő menetre kell felcsavarni. A mozgó objektív ezen belül szabadon mozoghat, az adapter elején lévő menetre pedig konverter lencséket, vagy szűrőket csavarhatsz fel. A lényeg, hogy a szűrő átmérője azonos legyen az adapter menetátmérőjével.
Így néz ki ez a dolog:
Ebből van más gyártmány is, például gyári Olympus is, de ez elég olcsó. Tök mindegy egy pár centis csőnél, hogy gyári vagy sem. Ennek a gép felőli vége kb. 45 mm átmérőjű, a másik végén pedig 52mm es menet van. Szóval bármilyen 52mm es konverter, szűrő rámegy.
Szűrőt akármelyik fotósboltban kapsz (PL. amelyik a fateré, és ahol én vagyok az eladó, abban is :P). Ilyen adaptergyűrűt meg talán az Elinfo-nál (www.elinfo.hu), vagy az Optiformnál nézz (www.optiform.hu) -
#2324 hat en is igy sejtettem:(:(:( de remeltem hogy rosszul sejtem bar mondom mar a 8 is eleg durva es csak optikai zoomot hasznaolk mert a digit zoom nem sokat er:) de azert kivancsi lettem volna hogy a 24 mire jo:):) na mind1 azert koszi:) -
Lateralus #2323 A 24x-es zoom azért van ráírva, hogy minél többen megvegyék a gépet.
8x-os optikai + 3x-os digitális. 8x3=24.
Jól mutat a leírásban nem ? :)
Mint ahogy a videokamerákon is jól mutat az 500x-os, vagy 800x-os zoom. -
#2322 Ja es meg egy kerdeesem lenne hogy hol lehet e polarszurot csatlakoztatni ehez a gephez es ha lehet akkor hol lehet kapni ill menyibe kerul. ha valakinek ugyan ez a gepe van es/vagy tudja a valaszokat azt elore si koszike -
Lateralus #2321 Érdekel a téma néhány éve. Ennyi.
Nem vagyok sem szakértő, sem profi, csak egy lelkes amatőr.
Csak az képzelhető el, hogy "fotónagykeres fater" benyom a fotóbizniszbe ? -
#2320 Hello mindenki. csak az utan szeretnek erdeklodni hogy van egy olympus 720UZ gepem amin alapbol 8x optika van ill 3x digital viszont ahogy nezegetem itt a papirjait illetve a leirasokat meg szoroanyagokat ill a gepre ragasztott matricat ez aszt irja hogy 24x zoomot lehet vele csinalni.
Na szoval azt tudom hogy mar kezben lehetetlen szinte megfogni bemozdulas nelkul ded nagyon kivancsi lennek ra hogy lehet ezt letrehozni mert nekem nem igazan akar ez osszejoni es ha lehet akkor miert ne hasznalnam ki neha bar mar a 8x zoom is elegge durva:). Elore is koszi a segitseget. -
#2319 de komolyan, mitől vagy ilyen szaki? fater fotónagykeres, vagy mi? -
Lateralus #2318 Szó sincs róla.
Inkább Fotóbolt-al ! :)
(gyk: Photoshop) -
#2317 te valami fotóboltban dolgozol? -
Lateralus #2316 Az S3 pro jónak ígérkezik. Az elődjei is jók voltak.
Remélem az SR szériás SuperCCD-n fejlesztettek, mert a kis F700-ban nem volt valami nagy durranás.
Ami még kiábrándító, az a 2 kép/mp sorozat max. 7 képig :( -
#2315 http://index.hu/tech/digicam?x:2004.02.05&164926
http://index.hu/tech/digicam?x:2004.02.05&164927
Fuji S3 Pro, meg S20Pro... imponáló gépek. -
#2314 Egyáltalán nincs kizárva, hogy a kép kamu, sazlö... -
Madmaxx #2313 elég szar tesztkép. Nyomathattak volna valami értelmeset is amihez rendesen lehet hasonlitgatni. -
icecave #2312 A jó benne, hogy irtó kicsi, és én szeretem az olyan gépeket, amik eférnek a zsebben, és akkor "kapom elő", amikor csak akarom. -
icecave #2311 pl. itt.
-
#2310 Tetszik a gép, de hol lehet kapni és mennyiért?
A digicamen 75 brutto volt kiírva!