48078
-
#43539 Hány forintot nyernél vele itthoni, illetve bécsi beszerzéshez képest, illetve mennyit buknál, ha rájön még vám plusz áfa? -
#43538 nikkor 55-200 dx vr af-s
-
#43537 Obit még nem, csak szűrőket, azokkal nem volt gond...sanszos hogy megvámolják az obit... -
#43536 Mi kéne? -
#43535 sziasztok
ebay-en rendelt már valaki obit hong-kongból?
érdekelne megvágták-e vámmal vagy csak annyiba volt, amennyit a sellernek fizetett
köszi -
#43534 Na ma kiprobaltam az ND8-at mint "IR szuro". Semmi channelswap meg hasonlo trukk nem kell es tok jo szines IR kepeket lehet kapni egy mezei WB pick toollal :) -
#43533 Ma kijött a második kínai TTL trigger:
-
#43532 ND-110. Szűrőfaktor jelölésére 3 különböző módszert láttam, csak hogy egyszerű legyen az élet.
Ha a látható egy részét (nyilván az infrához közelebbit) beengeded, akkor alapból vöröses képet kapsz, amit aztán lehet eltologatni (raw!), elvileg csak így lehet színes infraképet csinálni (vagy két képből, láthatóval kevered), IR960 csak monokróm tud lenni. -
#43531 amugy igy lehet teszek egy RL probat a Pana FZ50-el, hogy milyen lesz az ha nem a teljes lathato fenyt szurom ki (mint pl. a B+W IR960) hanem csak egy reszet a lathatonak es semmit az IRbol... Gondolom ilyen teljesen elszallt szinvilagu IR foto jonne ki belole :) -
#43530 de igy van. en is erre jutottam. Peldaul a Nikon D70 hotfiltere az kb 4-5 FE-t csokkent az IR es az UV tartomanyon. Az UV annyira nem is erdekes mert a legtobb MC-s lencse mar eleve csokkentett UV-t enged be. De az IR az igen, foleg ha eleraksz mondjuk egy ND8-at es egy ND4-et (azaz osszesen ND32-t) ami 3+2 azaz 5 FE-t csokkent, de csak a lathato tartomanybol. A hotfilter az 4 FE-t csokkent ergo 1 FE-el tobb IR jut be mint lathato... Amiert nekem ez eddig nem tunt fel az az, hogy a Pentax K10D/K20D hotfilter az kozel 20 FE-t csokkent az UVIR tartomanyokbol, szoval legalabb ND1M filterre lenne szukseg ahoz, hogy ez kijojjon (bar mar ND512-nel is lathato ami 9 FE)
Ennek a B+W-nek mi a neve? ND1K? -
#43529 Amúgy szerintem a szűrők eleve nem szűrik az infra tartományt (kivéve a gyárilag hotmirrortalanított gépek látható fényhez készített kiegészítőjét), az megtörténik a vázban, csak valószínüleg a Cokin a látható tartomány jó részét levágja, emiatt inkább viselkedik infraszűrőként (ami így nyelvtanilag inkorrekt), mint színsemleges szürkeszűrőként, és így növeli az expót, amibe fajlagosan több fény jut az infratartományból.
Aztán lehet nem így van. -
#43528 Az én 10 blendés B+W-m is elszíneződik kicsit, gondolom az infra miatt, de a Cokin használhatatlan volt emlékeim szerint. Oké, hogy körbegányolod valamivel, hogy ne érje fény, de mivel infrázik, ezért jó eséllyel hotspotos is lesz a képed. -
#43527 de mas ND-k sem szurik? Mert az oldalfenyt meg meg lehet oldani IMHO :) Raadasul ez meg elony is lehet IR fotozasban (csak meg nem tudom hogy :D) -
#43526 Ez így van, de amúgyis egy rakás szar, mert oldalról bemegy a fény. -
#43525 /me ma felfedezte, hogy a Cokin ND szurok nem szurnek IR fenyt egyaltalan. -
#43524 na most ezt mar en sem tudtam osszekapcsolni. hogy jott ide a Nikon? :D -
#43523 a hideg valoban nem befolyasolja a napsutes csak az orangutan hol letet. Kedves onjelolt Gretsy tanarur baratom legyszives mutass arra a reszre ahol azt allitom, hogy a hideg befolyasolja a napsutest.
Inkabb az erzekelod pucolnad meg ha mar beletusszentettel a nyitott shutterbe! :) -
#43522 Ó, és tényleg :) -
#43521 A Nikon kijelzojenek mar az is sok :D -
#43520 -
#43519 Hideg télen van, amikor laposabb szögben éri a Nap a Földet -
G_ArchAngel #43518 ->43517 -
#43517 A hideg szvsz marhára nem befolyásolja a napsütést, de ennek ellenére az orangutan zárt helyen van valszeg, látszik az üveg is -
#43516 valoszinuleg eros napsutes lehet ott... Sal+sapka = hideg. Ergo az orangutan zart helyen van ahol nem igazan lehet napsutes. Fail. -
#43515 -
#43514 -
G_ArchAngel #43513 "Nezd Timber, a Canon kijelzot eros napsutesben is lathatod..."
-
#43512 A Sony ala kerult a Canon? O.o -
#43511 :O A barbár ! :D -
#43510 munkaeszköz:
-
#43509 En is ezen gondolkoztam, hogy a K-7-el varni kellett volna es akar a K-x-be kerult szenzorral kiadni. -
#43508 szvsz ki se kellett volna adnia a Pentaxnak a K-7-et, hanem inkább fejlesztenie szenzor téren + azok az újítások, amik a K-7-be is kerültek, úgy értelmes utódja lenne a K20D-nek. -
#43507 Pentaxra visszaterve. Sajnos a Pentax az utobbi idokben egyetlen elfogadhato kepminosegu gepet hozott ki es az a K-x. A Samsungos CMOS ami a K-7-ben van az a K20D idejen (2 eve) meg oke volt de mar magas ISOban akkor is alul-alul maradt. Mostanra a K-7-be meg nagyon nem kellett volna ez az erzekelo, pedig maga a K-7 egy nagyon jo gep! De erdemes megnezni a Samsung NX-10-et is... magas ISOn egyszeruen szar. Szoval amit tenni lehet az, hogy varni a K-7 utodot egy remelhetoleg jobb szenzorral. -
#43506 Bizony! Egy FeMkepezo legyen fekete es ne tuggyon videjot! Ne legyen rajta feszdetekson se mert amugy sincs ajlajvju! Az izzo is fix legyen benne mert a filmen se allitgatod, amikor megveszed akkor kelljen megmondani milyen izzoval szeretned! Vessunk veget egyutt a feMkepezoipar elkurvulasanak!
"Any customer can have a car painted any colour that he wants so long as it is black." - Henry Ford -
DecenS #43505 szerintem is tök undorítóak a színes fényképezők. sőt, az is mekkora lúzerség már, hogy a dslr-ekbe video mód került... csak elkompaktosítja ezt a magasztos kategóriát (emlékeztek a 3-4 évvel ezelőtt flame-ekre, amikor az első hírek szállingózni kezdtek arról, hogy video rögzítés lesz a dslr-ekben?)
sőőőt, a leggázabb, hogy az autók is színesek!! egyszerűen hányhatnékom van tőle, hogy nem mindenki fekete kocsival jár (ahogy henry ford is megmondta: mindenki olyan színű kocsit kap, amilyet akar - feltéve, hogy feketét akar.) okádék, hogy ennyiféle színű kocsi van az utakon, tiritarka hömpölygő tömeg. fúj!!
FEKETÉT MINDENKINEK! -
#43504 :) Nok mindent ugy vasarolnak. Baratnom azert vett BB Pearl telot mert lila. :O -
Lateralus #43503 Stricy-cam -
#43502 Szerintem ez volt a csillagász válasz, a csillagászok meg számolgatnak, a halászok meg halásznak és halszagúak, ahogy Ford Fairlane mondja.
Túlfényesség mióta gond? -
stain #43501 Amúgy azt hiszem a színes pentaxok nyitja az, hogy a nők úgy vásárolnak DSLR-t, mint ahogyan autót. -
stain #43500 A csillagász válasz rövidebb, mint ennyi számolgatás. Az atmoszféra elkeni a képet, de ha ezt korrigálnák is adaptív optikával, akkor meg az lenne a gond, hogy a távcsövekhez épített kameráknak túl fényes a Hold felszíne.