48078
-
Penta #2429 Tudom, csak emiatt nem egy kategória.
Ekkora zoomtartománynál már elég sokat számít (bár gyakorlatban még nem próbáltam). -
Lateralus #2428 "Z1-ben sajnos nincs stabilizátor"
De ezt nem is írtam. -
#2427 jol el lehet vele jaccani...
egy het nem sok ra...
probaltad eltenni a bealitasaidat, talan segit es nem kell anyit menube maszkalni
-
Penta #2426 Nem, mert addigra kijön az A2 :D
Azt írtam, nem sok.
Sony lehetne még, de foslé™ képeket csinál. -
#2425 ott az A1 -
Penta #2424 Z2:
-
Penta #2423 Z1-ben sajnos nincs stabilizátor.
Ha a Pro 1 szép képeket csinál, nem sok vetélytársa lesz. -
#2422 hát jó gép, az tény
nekem összesen annyi bajom volt vele, hogy kevés a külső állítási lehetőség, mindenért be kell mászni a menübe, de nem vészes -
#2421 kidicserni
ugy latszik irni is meg kellene tanulnom -
#2420 en egy hete vettem olympus c-4000
nem tudom elegge kidicseni... lehet hogy megtanulok fenykepezni? -
Lateralus #2419 A Pro 1 kinézetre olyan, mint egy Canon G5-be oltott Fuji S602. -
Lateralus #2418 Netes pletykák szerint a Canon a héten 2 új kompakt gépet jelent be, a:
Powershot S1-et, ami egy 3 megapixeles, 10x-es zommátfogással rendelkező kompakt gép lesz, 38-380mm-es optkával és beépített képstabilizátorral. Tehát valahol a Minolta Z1 és a Panasonic FZ10 környékén.
valamint a
Powershot Pro 1-et, ami egy új versenyző az egyre szaporodó 8 megapixeles gépek között, 28-200mm-es, szintén stabilizált optikával. Erről egy-két fotó is kering már.
Persze ez mind csak találgatás egyelőre. Hivatalos bejelentés még nem volt. -
#2417 Tenklyú, utánanézek. -
#2416 valahol ott tart most az Olympus C4000 is, amit tudok ajánlani, nekem bejött
2cm-ről makrózik, összességében jól egyben van, és 4 mpx (de tud csinálni kamu 7mpx-es képet is)
de ebben a kategóriában bármi jó lesz neked, ízlés kérdése -
#2415 Lentebb írtam, hogy szeretném webdesignhoz használni, ahol néha jól jön a makró(fűszálak, érme, gyufa ilyesmi), ugyanakkor -mivel most nincs semmilyen masinám- szeretném "hagyományos" célokra igénybevenni(pl. kirándulás, ahol gondolom nem árt a zoom ).Szal max. 70-80ezrem van rá.Tudom, hogy nem sok pénz, de talán ebből is ki lehe hozni valamit. -
#2414 nekem az ixus 400as jon be nagyon.. sok gondolkodas utan vettem meg de jol tettem..kurvaszep fotokat tud.. es videot is lehet felvenni vele.. ami azert neha igenis kurvajo funkcio! stb stb..szal az ixus 400 kiraaaaly -
#2413 tényleg azt kéne tudni, milyen speciális feladatokra akarod használni
általános fotózgatásra bármelyik jó, hisz erre vannak tervezve (na jó, Trustot nem vennék :), de nem mindegy, hogy makrót vagy tőled 200 méterre turkáló vaddisznót akarsz vele fotózni -
#2412 Az a baj, hogy a gyakorlatban nem ennyire egyértelmű.Jelen esetben a fényképezőnél sem.Főleg ha azt vesszük, hogy nem vagyok fényképész és nem tudom, melyek azok a dolgok a gépnél amit kellőképen ki tudnék használni és melyek azok amik elhanyagolhatóak. -
Penta #2411 No de a kettő között nem csak az LCD felbontása a különbség, hanem a CCD is nagyobb 1 megapixellel. Így már szerintem annyira nem kérdés. -
#2410 azért az sem olyan bonyolult... ha telefonálni akarsz, akkor veszel bármit 5 ezerért, ha játszani, fotózni, netezni akarsz, akkor meg veszel egy xboxot (vagy ps2-t, mielőtt itt is rámtalálna az inkvizíció), egy fényképezőgépet meg egy PC-t..... :) -
icecave #2409 Nikon coolpix 2100 v. 3100.
Mennem kell, de holnap elolvasom, köszi. -
Penta #2408 Milyen gépben gondolkozol?
Nekem 1.5-es kijelzőm van, viszont azok között a legkirályabb, 113000-es felbonás, és ami még fontosabb 60 fps frissítés.
Továbbra is kérdés, hogy mire akarod használni. -
icecave #2407 Köszi. Szal kicsit átfogalmazva a kérdést, ha van olyan emberke, akinek ilyen 75000 képpontos kijelzős digigépe van, akkor irja meg lécci, milyen is az a kijelző!
Köszi!!! -
Penta #2406 Se a 1.5", se a 75k felbontás nem túl sok.
-
#2405 ha csak az LCD-n fogsz "komponálni", akkor nem árt odafigyelni a felbontására, és 100/75 az egy elég szép arány
a kérdés, kell-e neked annyi részlet, mert ha csak a kutyát meg a családot akarod kellemetlen helyzetbe hozni, akkor tényleg nem ér meg 2000 forintot se az a plusz 35000 pixel :) -
#2404 De egyszerre hoztuk fel a topikot:) -
#2403 Hát elég kemény dió ez a fényképező választás.Ugyanaz, mint amikor elmegyek a telefongurura és nem tudom, hogy melyik mobil lenne a legjobb, mert mindegyikről írnak jót is rosszat is.Bár egyelőre a Canon A60/70 tűnik jónak de, még egyáltalán nem végleges. -
icecave #2402 Sziasztok. Szóval: adott egy 1.5 collos kijelző, aminek 75000 képpont a képpontszáma. Ezen már elég jól látszanak a képek? Mert 11000 képpontos kijelzővel ellátott gépért gondolom nem érdemes 20 ropival többet kiadni... -
Penta #2401 Minolta Dimage S414
Erről ki mit tud?
Nem egy makro bajnok, de 4Mpx, 4*optikai zoom, manuális, 88e bruttó. -
#2400 Köszönöm a segítséget, feltétlenül utána nézek ezeknek. -
Penta #2399 Így hirtelen 2 gép jutott eszembe, az egyik a Nikon Coolpix 3100, ami ugyan automata, de a makróját nagyon dícsérik (ez majd érmefotózásnál jól fog jönni), a másik a Canon A70, ami önmagában egy nagyon jó gép, főleg akkor, ha kicsit el akarsz majd játszogatni a beállításokkal ( teljes automata mód mellett). Viszont ez már inkább 90e, mint 80e. 3*optikai zoomos gépek, 3 Mpx felbontással.
Persze webre elég lehet a 2 megapixel is, ugyanezen gépeknek van kisebb felbontású változata, a Nikon 2100, és a Canon A60. Ez 60ezres árkategória. -
#2398 Csakis új, nem sulinetes és nincs mem.kártya. -
Penta #2397 Használt érdekel-e? Sulinet?
Memóriakártyád van, vagy azt is géppel együtt veszel? -
#2396 Végül is mint mondtam, csak általánosságot tudok mondani, számokat vagy értékeket nem.A lényeg az kis tárgyakat(mondjuk egy pénzérme) "nagy" felbontásban ugyanakkor minél jobb minőségben tudjak készíteni.Ezen kívül szeretnék hagyományos képeket is készíteni.Részben tájképeket, lehetőleg a kategóriába beleférő -megint csak-minél jobb minőségben.
Nyomtani nem szándékozom.
Bocs, de mégegyszer mondom nem tudok konkrét értékeket mondani. -
Penta #2395 Azért ennél bővebben: nyomtatni akarsz-e? Mekkora zoom kell, mennyi manuális funkció, stb. -
#2394 De gonosz, de gonooosz! :DDD -
#2393 Tudom, hogy a kérdés nagyon általános, de milyen gépet ajánlotok br. 80e Ft-ig.A "megszokott" használatán kívül webes képeket(értsd:webdesign) is szeretnék készíteni.
Típusok, vagy csak márkák is jöhetnek.
Köszi! -
#2392 elvileg 180 euro körüli áron ígérték, az kb 40e HUF, ez valóban sok?
Ahogy körbenéztem, inkább olcsónak tűnik. -
#2391 nekem kicsit drága, de baj nics vele -
#2390 Mint nagyon hozzánemértő, ebből azt szűrtem le, hogy családi gépnek ideális, amatőrnek ideális és papírképek nyomtatása esetén a méretarányok miatt szintén ideális...