48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    Ha esetleg az AK-300-ról van szó, akkor egyet érdemes rá azért aludni, mert a tulajdonságait tekintve nem rossz ennyiért, főleg ha használva sem volt.
    Hogy milyen a képminősége és mennyire megbízható azt nem tudom.
    Ha nem ez a gép, akkor felejtsd el !
  • bigapó
    Köszi mindkettőtöknek.
  • Dzsini
    és mindenképp válassz a "normális" cégek közül, akik tudják mi az a fényképezés. (Fuji, Canon, etc etc)
  • G_ArchAngel #3753
    Szerintem nézzél használt gépet, mert 35e-ért találsz 1 éves gépet a 3mpixeles kategóriában...(fotozz.hu, apronet.hu...)

• bigapó
    Ja, értem. Akkor inkább érdemes kisebb, de legalább "valódi" pixeles gépet venni. Tudnál ajánlani úgy 30-35-ig és 2-3 Mpixelest keresek. Gondolom inkább 2 Mpixeles lesz belőle:(
  • Dzsini
    a névtelen cég az Aosta...

az interpolálás szoftveres nagyítást jelent, olyan, mint amikor photoshoppal vagy más grafikus szoftverrel megnöveled a képméretet - részletesebb nem lesz, csak nagyobb. ezt a lenti masina megcsinálja neked mondjuk 1600x1200ból, és minden 3. pixelen fogsz "valódi" adatot találni, a köztes területet a program találja ki.
  • bigapó
    Nem cég, hanem egy srác hirdeti. Azt mondja nyerte fotópályázaton. Ja, azt is meg akartam kérdezni, hogy mit jelent ez az interpoláció?
  • Dzsini
    biztosan átverés. névtelen cég, 2megapixels interpolált kép...
  • bigapó
    Érdeklődnék, hogy egy Aosta 6.6 Mpix-es digicam 29.000-ért átverés vagy nagyon jó vásár? CCD-s, 1év gari van rá, magyar nyelvű leírás stb...
    Megéri vagy sem?
  • G_ArchAngel #3747
    SOLD - pénz nálam van:)
  • geronimo77
    OK
  • G_ArchAngel #3745
    jó, de folyamatosan telefonál, hogy neki nagyon kellene ma a gép, most mit csináljak? örülök, hogy eltudtam adni...:)
  • geronimo77
    Hogyisne!!
    Feleségül ne vegyelek?!?!
  • geronimo77
    Ezt nem értem.
    Azt mondtad szerdán Pesten lesz.
  • G_ArchAngel #3742
    ...és csak úgy találkozok veled, ha Katát is hozod:)))
  • G_ArchAngel #3741
    nem, mert ma 3-kor indulok Siófokra - féluton találkozunk, mert már nagyon kell neki a gép:)
  • Dynamic
    Akkor nem biztos, hogy megéri.Az aproneten már 85.000 Ft környékén szoktak hirdetni új, garanciás s5000-ket.
  • geronimo77
    Szerdán leszel Pesten? Mikor, hol?
    Hozol nekem fotós programokat? :)
  • G_ArchAngel #3738
    szerdán Budapesten, a srác Kecskeméti, én tapolcai - így jött össze...
  • geronimo77
    Mikor lesz meg a szajré?
  • G_ArchAngel #3736
    Bécsben (a Geizhals.at szerint) 150.000 a gép, ha megszerzik nekem 145e-ért akkor jó nekem, ha itthom maradok a seggemen és várok (se idő, se benzin...)

mindenesetre nagyon kiváncsi vagyok a 12× zoomra és stabilizátorra:)
  • geronimo77
    Főleg a drágább gépeket ér meg külföldről. Pl egy 500e-es gépen akár 100-et is spórolhatsz.
    Ha meg sikerül találnod olyat aki ajándékként küldi én nem ker.áruként akkor meg megütöd a főnyereményt.
    Én így vettem a közgyűrű szettet Kanadából. Itthon 25e nekem 16 volt mindennel együtt (ohne vám,áfa) És gondold el ez egy 25e forintos valami amin 9-et nyertem.
  • Lateralus
    Menj ki érte Bécsbe, úgy lehet, hogy jobban megéri, ha itthon sokallod.
  • Lateralus
    Na, az akkor átlagban olyan 65ezer forint.
    Mondjuk 50dolcsi a gyorsposta, az kb. 10000Ft
    Vám+áfa 21500-Ft
    Akkor ha ügyes volt a posta és a vám, pár héten belül boldog tulaja leszel egy S5000-nek, kb. 96-97ezer bruttó magyar pénzért.
    Hülyének is megéri :)))

Most akciósan ez a gép 95ezer itthon.

Persze biztos lehet jó (jobb) áron hozni be dolgokat, de most ez a gép spec nem az.
  • G_ArchAngel #3732
    én tegnap utána néztem ezeknek a dolgoknak és azt mondták, hogy a - dollárbó átszámítva - 105.000-es gépre ráteszik az áfát+vámot+postát és így több lenne, mintha Ausztriából hozatnám meg - sőt egy ismerősöm felajánlotta, hogy hamarabb megszerzi 145.000-ért...
    Érdemes nekem USA-ból rendelni?

(rohadtul kevés még a vér az alkoholomban)
  • geronimo77
    USA-ban 250-350USD
  • magnum
    németeknél 72-75eFt most egy S5000, kb egy tizes rájön még.
  • geronimo77
    Így adatok nélkül nem tudom. De minnél drágább gépet veszel annál jobban megéri.
    Meg kell kérdezni az eladót a szállítási ktg-ről. (ez kb. 50$-150$). A vám+áfa=33%.
    Kint sokszor van akció hogy adnak mellé egy csomo dologot "ajándékba".
  • Dynamic
    Mennyibe kerül az egész tortúra, úgy értem mennyire éri meg szállítással, vámmal egyebekkel?Pl. egy Fuji s5000/7000 mennyiből jönne ki, így mindent beleszámítva?
  • geronimo77
    Én minden hónapban rendelek az USA-ból (volt amikor hetente) Általában USPS légipostával kérem a cuccot. Ez 7-20 nap. Az EMS gyorsposta 3-7 nap. Függ attól is hogy a vám mennyit ül rajta. Meg mostanában elég szar a MagyarPosta, bár úgy tűnik kezd helyreállni a rend (a legutolsó USA és Japán csomagom is 7 nap alatt ért ide a megszokott 2 hét helyett) Mondjuk ha fényképezőt vennék kintről akkor csakis EMS vagy valamelyik gyorszállító cég (UPS,DHL,TNT)-t kérném. De ez függ az eladótól is hogy kivel áll lapcsolatban.
  • geronimo77
    Ez mit jelent?
    "Valamilyen, számomra érthetetlen okból, a Panasonic lespórolta a fókuszpont távolságát visszajelző skálát, melyet a legtöbb gyártó már régóta alkalmaz hasonló rendszereiben. Ennek hiánya legerősebben a fókusz végállásaihoz közel és sötétben mutatkozik meg"
  • magnum
    hogyé!
  • G_ArchAngel #3724
    Már csak az osztrák túrát vagy az amcsi rendelést kell leszerveznem, hogy meglegyen a Panasonic:)))

Mennyi idő alatt szállít kb. a megbizott cég Amerikából?
  • G_ArchAngel #3723
    Fujifilm Finepix S602Zoom... először... másodszor... harmadszor...

ELADVA!!!!!!!!!
  • Bobber
    huhhh ez jo hosszura sikeredett:):)
  • Bobber
    bocsi meg egy pillanatra viszaterve az aksis temara nekem egy olymus c720UZ gepem van es hat ugye ennek sincs gyaqri aksija szal ha tetszik ha nem meg kellet venem bele a ceruza elemeket ill aksikat. Aki ismer a gepet az tudja hogy ez egy eleg nagy zomos gep szerintem baromi nagy obival(alap hobbi digitgepekbol kiindulva). Szoval meg kellet veni hozza az aksikat amit cirka 10ezerbol usztam meg ugy hogy akciosan vettem gyorstoltot 2000mA aksikkal 4 el ill vettem meg 4 2200mA es aksit hozza pluszba ez igy volt egy masfel evvel ezelott aszem egy 10 es szal annyira nem hajmereszt es tokeletesen mukodik vele a gep. Ha zoomolgatok vakuthasznalok megy az lcd meg minden ami terhelheti az aksit akkor is 100-200 kepet csinalok egy aksival. Volt ra pelda hogy tobb mint 300 kepet lottem el vele egyszerre szal anniyra azert szerintem ma mar nem roszak az aksi es max2 ora alatt fel vannak toltve ugyan ugy mintha sajat aksit toltenek arrol nem is beszelve hogy ehez 2 garnitura akumulatorom van es a gyari gepekhez nem igazan adnak 2 garnitura aksit szal ha kinn alsz a mezo kozepen es lemerultel akkor nem mondhatod a szurkemarhanak hogy na tartsd ide azt a bizonyost hagy dugjam bele a toltot hanem mindenkeppen abba kell hagynod a fotozast mig en ezzel szemben aksit cserelek es kesz. Illetve lehet venni a gyari akus gepekhez is tartalekba aksit de haqt azert ha azoknak is megnezzuk az arat ugyan ott vagy mintha megvetted volna a toltot meg a ceruzaaskikat. dee hat ez az en velemenyem aki egyet ert az egyet ert aki nem az nem A videora en meg azt mondom hogy aki videozni akar az vegyen kamerat a fenykepezogep az fenykepezesre valo es ne varjunk csodakat tolle. Engem is megkerdeztek haverok hogy milyen videot tudok e csinalni meg hogy hangot rogzit e es csodalkoztak amikor mondtam hogy ez fenykepezo gep nem videokamera. Szal szerintem is csak egy nagy nephulyites mert az atlagembernek igy konnyeben eladjak a gyartok a sok szemetet mert hat milyen jo 4in1 gepek vannak:):) mindent tud csak fenykepezni nem de hat az nem zavar senkit mert hat tudom diktafonnak hasznelni videot felvenni vele igaz elvezhetetlen minosegbe de hat nem baj a lenyeg az hogy mukodik:):): sott meg vebkameranak is hazsnalhatom:):) na ettol egy kicsit rosszul vagyok:):):) de hat van akinek erre van szuksege es van akinek a profeszionalisabb gepekre nakem mondom sajna csak az oly-ra tellet ded hat en meg vagyok elegedve vele es ez a lenyeg bar ha ma vennek gepet akkor mar egy kicsit mas szemmel neznem a dolgokat es lehet hogy meg erossebet valasztanek bar nem vagyok nagy fotos.
  • FREAK
    igaz, UFO jelenésnél pozitív :)
  • magnum
    De az emberek tényleg meg lettek hülyítve ilyen téren, tőlem is többször kérdezték hogy milyen videót tud, mint azt hogy milyen minőségű fotót csinál a gépem. Rengetegen eszerint döntenek, márkás gépeknél is.
  • Dzsini
    azért a fuji 602est sokan azért szerették, mert akkoriban más gép nem tudott 30fps-es 640x480as videot :)
  • Madmaxx
    Valószinüleg az Olympus, Fuji, Nikon, Canon nem erre épít!