48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • geronimo77
    Jó neked hogy ilyen jó helyen laksz. Én csak verebet vagy rigót tudok meg galambot fénykepezni.
    Mi lenne ha lekoltoznek hozzád egy hétre?! :))
  • G_ArchAngel #3915
    a lovakon kívűl csak egy kárókatona csoportot kaptam le, de azok olyan messze voltak, hogy inkább tájkép, mint madárfotó - sajnos idén nagyon széles a nádas és nem tudtam vízközelbe menni...
    Persze az is a lámaságom bizonyítja, hogy a madarak felőli oldalon volt egy magasles, így legközelebb inkább felmászok oda...:)
  • Dzsini
    faág ködben ;)
  • geronimo77
    Ilyet elszalasztani!!!
    És te milyen képeket csináltál?
  • G_ArchAngel #3912
    tanulgatok még...:)

Tegnap este kimentünk egy tóhoz (Hegyesd), hogy madarakat fotózzunk:
    Sétálgatok az erdő mellett, haverom kicsit lemaradva követett - egyszercsak megzördülnek az ágak és egy rétisas röppen fel, egy ölyv társaságában - mindez 5m-re tőlem...
    Először azt hittem, hogy dúvad, és majdnem besz@rtam - így képet sem tudtam csinálni, de a haverom elkapta, így ha átküldi felteszem a képet, durva volt...
  • Madmaxx
    expokorrekció?
  • menta
    htx :)
  • Lateralus
    Persze, igazad van. Aki mer, az nyer.
    Szóval akkor a kérdésed: mennyiért megy el egy ilyen gép ?

Most ez 0 kilométres használtként 80-85ezer, de ez 6 hónapos, így 70-75 állapotától függően. De ez sulinetes, az -60 ezer, akkor 10-15 ezer + a kiegészítők a reális használt ára :)))
  • Guest
    Jó persze, csak gondoltam azért szólok. :)
  • menta
    Ájnó, de nem hiszem hogy minden vásárolt termékhez kimegy az APEH.
  • geronimo77
    Szerintem jó csk túl éles a fű.
  • Guest
    #3901: Elvileg Sulinetes cuccost a vásárlás éve+3 évig nem lehet eladni, ha jól tudom...
  • G_ArchAngel #3904
    ez milyen lett?
  • G_ArchAngel #3903
    15m-re lévő kacsát vakuzzam meg verőfényes napsütésben...
    ...erre még nem gondoltam...
  • menta
    Rövidebb záridő esetleg vakuval?
  • menta
    Dá, de érdekel az engem?
  • G_ArchAngel #3900
    HELP ME! - hogyan tudnám elkerülni a beégést? Délután a legszebbek a színek, de a fehér tollazat beég mindig....
  • Guest
    Izé... Te nem Sulinetre vetted? Mert akkor almás...
  • Guest
    Máris el akarod adni?
  • menta
    Szerintetek mennyiért tudok elpasszolni egy Minolta Z1-et fél év magyar garival, karcmentes állapotban, plusz tartozékok: táska (nem biztos hogy eladom), 256 MB Kingston SD (ez se biztos), tubus, UV szűrő, Polárszűrő, ND4 szűrő, 0,6x széleslátó, egy készlet akku?
  • menta
    ehh
  • Dzsini
    ArchAngel: nagyon szép képek ezek (jó, nem beszélve arról, hogy nem tucc egyenesen állni ;) ), a kacsán levő zajt viszont másik képen nem láttam viszont... nem lehet, hogy ott volt valami más? vagy lövöldöztél üres falra is vele, hogy látszódjon? (másik móka a leghosszabb záridővel a fedett lencsesapkára/teljes sötétségbe ellőni pár képet minden ISO-val)
  • Dzsini
    mikike: az ilyen hibridgépeket felejtsd el... nem sül ki semmi jó belőlük. - ráadásul ha picit is minőséget akarsz, akkor az "és ocsó" tulajdonság elég nehezen tartható
    az oly UZ-k nemrosszak, attól függ mire szeretnéd használni és milyen funkciókra van szükséged.
  • G_ArchAngel #3893
    ez a gondom, hogy ISO 100-on ennyire zajos lett...
    a fotozz.hu-n lévő tesztképek nem erről szólnak:(
  • geronimo77
    Ez a vízeseés jó de a kacsa nem az igazi :)
    A szökőkutas képek is jók
  • mikike
    ez az olympus UltraZoom széria ez ilyen, ismeri valaki?

én majd kompakt gépet szeretnék, az se baj, ha jó webkamerának, mp3 lejátszónak és van jó nagy zoomja

és ocsó
  • GregSB
    Én is gratulálok az új gépedhez!

Nem semmi optika van rajta. A zoomtartománya alapból figyelemreméltó, de leesett az állam, amikor elolvastam az adatlapján, hogy fix 2,8-as a fényereje, és makró nélkül 30cm a közelpontja. Ehhez képest a teljes gép ára nagyon kellemes, ha egy SLR gépre akarnál venni ilyen obit csak az kerülne ennyibe SZVSZ.
  • G_ArchAngel #3889
    Ilyenek a képek szürkületkor...

tó 1
    tó 2
    tó 3
    tó 4

...van még mit tanulnom - főleg egyenesen tartani a gépet:)
  • G_ArchAngel #3888
    kicsi vízesés, növényzet részletes, víz olyan amilyen, vízszintérzék: 0
  • G_ArchAngel #3887
    látványos fél 9 utáni ISO hiba, avagy gyengén havazik a háttérben - ISO 100...
  • Dzsini
    http://evkonyv.mcse.hu/jelenseg/
    kel delel nyugszik
    Nap 5:03 12:40 20:18
    Hold 4:34 12:04 19:49
  • G_ArchAngel #3885
    felhős az ég, és sok a szúnyog, holnap nappali fotózásra megyünk: találtunk most este egy helyet rengeteg madárral - lassan cruise-oltunk a 307-tel és el sem repültek, de kevés volt a fény...
  • G_ArchAngel #3884
    most jöttem meg, de rohadt kacsán kívül értelmeset nem találtam...
  • G_ArchAngel #3883
    vazze, mikor megy le a nap???
  • geronimo77
    Meg a makrót :)
  • Dzsini
    US-ből mi FedEx-es rendelésekkel szívtunk párat... de ez nem az a topic :)

várjuk a naplementés rázós képeket :)))
  • geronimo77
    Nekem volt amikor majd 2 hét volt az USA-ból és ráadásul az utolsó info az volt hogy feszállt a Kennedyről. Sőt miután átvettem még után 1 nappal is az volt hogy elhagyta az USA-t. Szerintem simán megreklamálhattam volna
    De végül megjött, az a lényeg :)
    A rekord 2 nap volt Hongkongból UPS-el (mondjuk azt nem én fizettem :) )
  • Dzsini
    EMS rulz, nekem japánból a dolgaimat 3 munkanap alatt hozta :) már többször rendelgettem
  • geronimo77
    Igen, tudom.
    Az EMS gyorsposta 30GBP a UPS meg 38GBP.
  • Madmaxx
    csomagkövetővel kell küldeni. A nagyobb expressz szállitóknál mindig van ilyen lhetőség. Az esély hogy elvesszen gyakorlatilag nulla.