48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #3996
    ezt a képet korábban már belinkeltem, és nekem is ez a gondom: a réce többi színe jó, a víz jó, még a halak is látszanak benne, de a fehér tollazat az "szétégett"...
  • Galy
    én ha "kint" fotózok többnyire mindig használom a polárt, rosszabb nem lesz tőle a kép
  • geronimo77
    Nem tudom, azt foleg az uvegen keresztuli képeknel szoktam. De majd kipróbalom. Egyébkent a konkrét példa egy medve. Ami alapjában véve sotét. ezért is zavaró a fehéren csillióg szóre a napos részen
  • Galy
    polárszűrő nem segít?
  • geronimo77
    Jo otlet :)
  • geronimo77
    Miért van az hogy ha eros napsutésben állatot fotózok és a szórén csillog a napfény akkor az a képen nagy valószínuséggel beég, pedig szabadszemmel nem fénylik annyire. Ha - exp. korr-t rakok rá akkor meg a tobbi része sotet lesz de a fényes ugyanúgy beég. Kb 5 érteket próbaltam ki és egyik sem lett jó.
    Majd rakok fel este illisztrációt is de most innen bentrol nem tudok.
  • G_ArchAngel #3990
    nem kell a digit.gépeseket sem a végtelenségig kényeztetni:)
    én szeretek (most már, kezdetben nem volt így) manuálisan csináni mindent...
    ...de azt is megtanultam, hogy séta közben auto-focus, sport mode, sorozatkép - még egy rétisast nem hagyok ki:)
  • Galy
    Film (Fuji Provia 100F) - pushed to 200

ez a push dolog mit jelent?
  • geronimo77
    Akkor jó :)
  • G_ArchAngel #3987
    igen, nem írja a fókusz távolságot, de mivel korrekt módon manuálnál azonnal kinagyítja a fókuszált középpontot, jól be lehet lőni szemmel is (nem mintha szemmértékre nem tudnám mi mennyire van:D)
  • Dzsini
    igen, mindenhol azt írták, hogy ugyanúgy, mint a fuji-n, itt se tudod, hogy a manual focus-t 30centire vagy 2.4méterre tekerted... csak szemre próbálkozol
  • G_ArchAngel #3985
    még nem tudom... keresem...

most itt a manuális fókuszra gondolsz?
  • G_ArchAngel #3984
    aham, itt úgy van, hogy van ASM állás a programválasztón és P állás - ez utóbbi lehet a program automatika és a menüben tudom állítani a korábban leírt AE mod-ot (ez tartozik a ASM álláshoz)
    Hát ugye a Fuji-n, a program vagy üzemmód tárcsán lehetett állítani... (össze is zavart:D)
  • geronimo77
    #3971 ??
  • Dzsini
    A az aperture priority - te állítasz blendét, és ahoz állítja neked a zársebességet.
    S a shutter priority - te állítod a zársebességet, és ő állít hozzá blendét
    P program automatic - ő ad neked zár-blende ívet, amin tudsz mozogni (az néha Auto néven fut vagy nincs is... szerintem pedig jól jön :o) )
    M manual - szabad garázdaság :)
  • G_ArchAngel #3981
    ezért fizettem elő, már második éve a National Geographic-ra...

(ha hétköznapi akarok lenni: a vizesblokkban lévő porcelán ülőalkalmatoságon jól jön az üres percek kitöltésére...:DDD)
  • G_ArchAngel #3980
    ez azt jelenti, hogy az záridőhöz igazitja? (magyarul)
  • Galy
    ÁZ!
  • Galy
    egy kézzel fogható újságnak viszont eszmei értéke is van/lesz
  • G_ArchAngel #3977
    akkor az a lényeg, ha magam akarok fényképezni, és nem a gépre bízni, akkor jó helyen van M állásban:)
  • G_ArchAngel #3976
    nem tudom, mert a net-en nagyobb mennyiségű infót találsz és a híreket is előbb olvasod - ezért mondtam le én is minden offline nyúzpépört, mióta szélessávú net-em van (kivéve a NG-t)
  • Galy
    A pedig vagy auto vagy aperture priority
  • Galy
    S az a shutter priority lesz
  • Galy
    Program AE Mode In
    this mode the camera automatically chooses the optimal exposure. ...
  • Galy
    s....shutter talán?

nemtom

viszont tegnap megjött a dig.fotómagazin, amire egy hónapja fizettem elő! 530 Forintnyi bélyeg volt a borítékon! Kinek éri ez így meg?
  • geronimo77
    Azt olvastam hogy ez a gép nem jelzi ki az élesséállításnál hogy éppen hova fokuszál?
  • G_ArchAngel #3970
    Srácok,

van a Panasonic-on egy olyan funkció, amit nem találtam a leírásban:

AE MODE - ezen belől állítható: A - S - M

mi ez? auto exposure?
    mert M állásban tudom csak az expo-t állítani...
    akkor gondolom:
    A - auto (ilyenkor nem tudtam állítani)
    S -
    M - manual (jelenleg ezen használom, és itt tudom használni az exposure beállításokat)

de akkor mi az "S"??? sport?
  • bigapó
    Azért jól néz ki.
  • Galy
    :DDDD
  • G_ArchAngel #3967
    sorry, de nem volt állványom - sima sorozatfotóból raktam össze :DDD
  • geronimo77
    Nekem meg egy pár filmkocka a Fujinak :(
  • G_ArchAngel #3965
    bebukott a mutatvány: a helyi rendőr ismerős nem szólt oda a homokbánya biztonsági őreinek, így nem tudtunk bemenni a tavakhoz - volt egy 20km-nyi ajándékút a MOL-nak...:(
  • menta
    :)
    Ok, szerintem se, hiszen úgyse tudja a plafon távolságát és szögét.
  • Lateralus
    Szerintem nem.

Aztán nehogy úgy járj, mint az egyszeri fotós, akit megszóltak az okosok, hogy "Fialatember, rosszfele áll a villantója !" :)
  • menta
    Szerintetek a vaku (TTL) figyelembe veszi a fej dőlését?
  • geronimo77
    Megvannak a képek. Kb. 2/3:1/3 a jó:rossz arány. Ezek kozul kb. egy pár amit felrakok a fotozz-ra :)
  • G_ArchAngel #3960
    én is arra gondoltam először, de a többi kép nem lett zajos, csak az az egy...
    ISO100-on volt, lehet, hogy a félhomály miatt 200-as szerencsésebb lett volna...
  • bigapó
    Kösz a címet. Nagyon sok más hasznos dolog is van rajta, megnézegettem elég sok mindent.

ArchAngel: az a "zajos" kép, nem ISO beállításon múlt? Csak tipp.
  • G_ArchAngel #3958
    hétfőn...
    akkor nincs meccs a TV-ben...:)
  • geronimo77
    melyik nap nem vagy másnapos ?? :D