48078
-
G_ArchAngel #3996 ezt a képet korábban már belinkeltem, és nekem is ez a gondom: a réce többi színe jó, a víz jó, még a halak is látszanak benne, de a fehér tollazat az "szétégett"... -
#3995 én ha "kint" fotózok többnyire mindig használom a polárt, rosszabb nem lesz tőle a kép
-
#3994 Nem tudom, azt foleg az uvegen keresztuli képeknel szoktam. De majd kipróbalom. Egyébkent a konkrét példa egy medve. Ami alapjában véve sotét. ezért is zavaró a fehéren csillióg szóre a napos részen -
#3993 polárszűrő nem segít?
-
#3992 Jo otlet :) -
#3991 Miért van az hogy ha eros napsutésben állatot fotózok és a szórén csillog a napfény akkor az a képen nagy valószínuséggel beég, pedig szabadszemmel nem fénylik annyire. Ha - exp. korr-t rakok rá akkor meg a tobbi része sotet lesz de a fényes ugyanúgy beég. Kb 5 érteket próbaltam ki és egyik sem lett jó.
Majd rakok fel este illisztrációt is de most innen bentrol nem tudok. -
G_ArchAngel #3990 nem kell a digit.gépeseket sem a végtelenségig kényeztetni:)
én szeretek (most már, kezdetben nem volt így) manuálisan csináni mindent...
...de azt is megtanultam, hogy séta közben auto-focus, sport mode, sorozatkép - még egy rétisast nem hagyok ki:) -
#3989 Film (Fuji Provia 100F) - pushed to 200
ez a push dolog mit jelent?
-
#3988 Akkor jó :)
-
G_ArchAngel #3987 igen, nem írja a fókusz távolságot, de mivel korrekt módon manuálnál azonnal kinagyítja a fókuszált középpontot, jól be lehet lőni szemmel is (nem mintha szemmértékre nem tudnám mi mennyire van:D) -
#3986 igen, mindenhol azt írták, hogy ugyanúgy, mint a fuji-n, itt se tudod, hogy a manual focus-t 30centire vagy 2.4méterre tekerted... csak szemre próbálkozol -
G_ArchAngel #3985 még nem tudom... keresem...
most itt a manuális fókuszra gondolsz? -
G_ArchAngel #3984 aham, itt úgy van, hogy van ASM állás a programválasztón és P állás - ez utóbbi lehet a program automatika és a menüben tudom állítani a korábban leírt AE mod-ot (ez tartozik a ASM álláshoz)
Hát ugye a Fuji-n, a program vagy üzemmód tárcsán lehetett állítani... (össze is zavart:D) -
#3983 #3971 ?? -
#3982 A az aperture priority - te állítasz blendét, és ahoz állítja neked a zársebességet.
S a shutter priority - te állítod a zársebességet, és ő állít hozzá blendét
P program automatic - ő ad neked zár-blende ívet, amin tudsz mozogni (az néha Auto néven fut vagy nincs is... szerintem pedig jól jön :o) )
M manual - szabad garázdaság :) -
G_ArchAngel #3981 ezért fizettem elő, már második éve a National Geographic-ra...
(ha hétköznapi akarok lenni: a vizesblokkban lévő porcelán ülőalkalmatoságon jól jön az üres percek kitöltésére...:DDD) -
G_ArchAngel #3980 ez azt jelenti, hogy az záridőhöz igazitja? (magyarul) -
#3979 ÁZ!
-
#3978 egy kézzel fogható újságnak viszont eszmei értéke is van/lesz
-
G_ArchAngel #3977 akkor az a lényeg, ha magam akarok fényképezni, és nem a gépre bízni, akkor jó helyen van M állásban:) -
G_ArchAngel #3976 nem tudom, mert a net-en nagyobb mennyiségű infót találsz és a híreket is előbb olvasod - ezért mondtam le én is minden offline nyúzpépört, mióta szélessávú net-em van (kivéve a NG-t) -
#3975 A pedig vagy auto vagy aperture priority
-
#3974 S az a shutter priority lesz
-
#3973 Program AE Mode In
this mode the camera automatically chooses the optimal exposure. ... -
#3972 s....shutter talán?
nemtom
viszont tegnap megjött a dig.fotómagazin, amire egy hónapja fizettem elő! 530 Forintnyi bélyeg volt a borítékon! Kinek éri ez így meg? -
#3971 Azt olvastam hogy ez a gép nem jelzi ki az élesséállításnál hogy éppen hova fokuszál? -
G_ArchAngel #3970 Srácok,
van a Panasonic-on egy olyan funkció, amit nem találtam a leírásban:
AE MODE - ezen belől állítható: A - S - M
mi ez? auto exposure?
mert M állásban tudom csak az expo-t állítani...
akkor gondolom:
A - auto (ilyenkor nem tudtam állítani)
S -
M - manual (jelenleg ezen használom, és itt tudom használni az exposure beállításokat)
de akkor mi az "S"??? sport? -
#3969 Azért jól néz ki. -
#3968 :DDDD
-
G_ArchAngel #3967 sorry, de nem volt állványom - sima sorozatfotóból raktam össze :DDD -
#3966 Nekem meg egy pár filmkocka a Fujinak :(
-
G_ArchAngel #3965 bebukott a mutatvány: a helyi rendőr ismerős nem szólt oda a homokbánya biztonsági őreinek, így nem tudtunk bemenni a tavakhoz - volt egy 20km-nyi ajándékút a MOL-nak...:( -
#3964 :)
Ok, szerintem se, hiszen úgyse tudja a plafon távolságát és szögét. -
Lateralus #3963 Szerintem nem.
Aztán nehogy úgy járj, mint az egyszeri fotós, akit megszóltak az okosok, hogy "Fialatember, rosszfele áll a villantója !" :) -
#3962 Szerintetek a vaku (TTL) figyelembe veszi a fej dőlését? -
#3961 Megvannak a képek. Kb. 2/3:1/3 a jó:rossz arány. Ezek kozul kb. egy pár amit felrakok a fotozz-ra :)
-
G_ArchAngel #3960 én is arra gondoltam először, de a többi kép nem lett zajos, csak az az egy...
ISO100-on volt, lehet, hogy a félhomály miatt 200-as szerencsésebb lett volna... -
#3959 Kösz a címet. Nagyon sok más hasznos dolog is van rajta, megnézegettem elég sok mindent.
ArchAngel: az a "zajos" kép, nem ISO beállításon múlt? Csak tipp. -
G_ArchAngel #3958 hétfőn...
akkor nincs meccs a TV-ben...:) -
#3957 melyik nap nem vagy másnapos ?? :D