48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    ÉS ERRE NEHOGY AZT ÍRD, HOGY AZ DIGITÁLIS-TÜKÖRREFLEXES, MERT >#&@&>@#@>#&@>#&@äðÐ[]Ä|&#> :-)))))))
  • Blasta
    Ja jóóóóóóóóóóó.
    Akkor nem TÜKÖRREFLEXES na. Ezt akartam. :-)))
  • Madmaxx
    az SLR-es :) D-mint DIGITAL :)
  • Blasta
    Nos a tények ismeretében szerintem nekem nem lesz szükségem SLR-es gépre az elkövetkező 1923847652 évben :-DD

Most nézem, hogy egy olyan komoly gép mint az A1 és A2 se SLR-es, hanem DSLR-es.

Ez miért van? Miért nem tettek oda tükröt minoltabácsiék? :-D
  • Blasta
    HUH.
    Nehéz szülés vót :-)))))))))
    De kösze, megvilágosodtam :-DDDD
  • Madmaxx
    pontosan.
  • menta
    jak
  • Blasta
    Bocsi, ha nehéz a felfogásom (általában nem az). :-)
    Ezek szerint a tükörreflexes gépekben a KERESŐBEN nincs LCD, hanem ott valóban a prizmarendszer által felvetített képet látod?
    Ennyi?
  • menta
    A tükörreflexes gépnél a fény keresztül megy az objektíven, és egy tükörrendszeren végül a szemedbe irányítja a sugarakat (amikor nem exponálsz, mert akkor a tükör felcsapódik, hogy a filmre/érzékelőre essen a fény). Leginkább olyan mint egy periszkóp.
    Ami viszont nem tükörreflexes, ott az érzékelőre jut a fény, és te mindenképp egy kijelző képét látod, a Z1 esetében tükrözve.
  • Madmaxx
    Mert ez az LCD felbontásában vetiti a képet a keresőbe és nem a teljes valóságnak megfelelően. LCD meg nem a teljesen valós képet mutatja. (más szinek, véges felbontás stb)
  • Blasta
    Ez így van!
    A művészeti érték sose az alkalmazott technikától függ!
    Kizárólag az embertől!
  • Madmaxx
    Más. A fotós nem a géptől lesz profi, hanem a rengeteg tapasztalattól és a szépérzéktől. Tehát egy eldobhatóval is lehet maradandóan szépet alkotni.
  • Blasta
    Ezt én is tudtam.
    Egyedül a TÜKÖRREFLEX-el mint fogalommal nem vagyok tisztában (mostanáig se).
    Hisz lentebb Dzsini azt mondta, hogy "hogy egy tükör és prizmarendszeren át pontosan az objektíven át látsz keresztül".
    És ez így is van!!!! Az LCD-n ugyan azt a képet látom mint amit az obi lát. (ha a lencse közepe elé teszem az újjam, akkor 1értelmű) Nem feljebb, és nem oldalt van, nem ÁTNÉZŐKE van. De gondolom ezt ti is tudjátok.
    Akkor viszont a fogalom értelmezésével van nálam gond.

Ha a Z1 nem tükörreflexes, AKKOR MITŐL NEM AZ ÉS MITŐL LENNE AZ???????
  • Madmaxx
    valami hasonlót akartam én is mondani :)
  • Madmaxx
    épp ez az, lényegében nem vettél mást mint egy újabb kompakt gépet egy nagyobb objektivval. A jó fotózást meg csak rengeteg kattintgatás után lehet megtanulni. Most ezzel nem azt akarom mondani hogy hülyeség volt a váltás, hanem hogy én például meghagytam volna a Fujit és várok még fél-1 évet és veszek egy DSLR-t.
  • menta
    Miért vagy ennyire maximalista? Az a 12x-es zoom majdnem mindenre elég. Nem tudom hogy amit néztél az milyen, de a legtöbb 2x-ező konvertert csak végállásban (tele) lehet használni, az ilyen szituációk (mondjuk holdfotózás) meg viszonylag ritkák ahhoz hogy 90e-t fizess érte.
    És biztos hogy valamekkora minőségromlással is számolnod kell.
  • G_ArchAngel #4060
    az objektív nem az ami gyorsan veszti az árát...:(
  • G_ArchAngel #4059
    hát igen, de előtte az a cél, hogy megranuljak fényképezni normálisan, utána, majd kitágítom a látószög és a távolság határait:)
  • Madmaxx
    lassan már eléred akkor egy D70 vagy 300D árát.
  • geronimo77
    Az hogy lehet??
    Remélem mire én megveszem addigra lemegy 50 köré :))
  • G_ArchAngel #4056
    megnéztem Ausztriában a Panasonic konvertert - 125.000.- ugyanannyi, mint Magyarországon...

kaptam ajánlatot, hogy 90.000-ért megszerzik nekem, de egyenlőre ez is soknak tűnik...:(
  • geronimo77
    nem, papírkép.
    A bemozdulás mindegy, a fényeken van a lényeg.
  • Dzsini
    http://www.dpreview.com/learn/?/key=viewfinder

a Z1 a középső kategóriás - csak ott annyit spóroltak, hogy nem 2 LCD van, hanem a lenti "nagy" kijelzőt vetítik fentre is egy tükörrel
  • G_ArchAngel #4053
    ja, bocs, ezt akartam, a kereső:

A fényképezőgép hátlapján látható 1,5"-es LCD monitor felbontása ugyan nem egetrengetően nagy, de a képe így is szép tiszta és a téma kevés fénynél is egész jól látható. Mint már említettem a gép tudására nem lehet panasz. Az LCD megoldás is elég egyedi: az elektronikus keresőben és az LCD-n is ugyan az a panel dolgozik. A hátsó LCD képét ugyanis egy tükörrendszer vezeti a keresőbe, ha nem is sokkal, de talán mégis csökkenhetett a gyártási költség. Aki szkeptikusan olvassa ezeket a sorokat, azokat teljes mértékben megértem. Én magam sem vártam sokat ettől a megoldástól. De kellemesen csalódtam. A kereső legalább olyan jó, mint a versenytársak külön LCD-s megoldásai. Egyetlen kérdés ami felmerül az az, hogy vajon hány átkapcsolást bírnak a mechanikus belső szerkezetek és a mozgó alkatrészek elektromos kapcsolatát biztosító szalagkábelek.

• G_ArchAngel #4052
    de nem tudtam vakuval deríteni, mert 5m-nél jüval távolabb volt a réce (déli napsütésban) - ez a halottnak a beöntés effektus...

a Minolta:

A Z1-ben a képalkotást egy 1/2,7"-es, 3,2 millió effektív pixelszámú CCD lapka végzi. A fényképezőgépen jól állíthatók a felbontások, így a listán 2048x1536 (3 mpixel) mellett megtalálható az 1600x1200 (2 mpixel), 1280x960 (1,3 mpixel) és 640x480 (0,3 mpixel) is. A kép tömörítése Fine, Standard és Economy módba állítható. A gépen az érzékenység természetesen nem csak automatikus módban használható, így a DiMage Z1 beállítható ISO 50, 100, 200 és 400 értékek valamelyikére.
  • menta
    Nem az. Az hogy tükör vetíti az LCD képét a keresőbe csak egy kötségcsökkentő trükk.
  • menta
    Exif?
    Kb ugyanazt lehet elmondani mint a kacsás képnél: be van égve, szűkebb rekesz, vakus derítés.
    Bemozdulás vagy fókuszálás miatt életlen?
  • G_ArchAngel #4049
    hát, ez totál napfényt kapott - ha vámpír medve lenne, már nem élne:)
    azt hiszem Lateratusnak korábban igaza volt: rossz helyen voltál, rossz időben :(

olyankor kellene megcsinálni, mikor nem süt ennyire a nap, vagy máshonnan, hogy árnyéban legyen a maci...
  • Blasta
    Nade most akkor tükörreflexes a Z1 vagy sem?
  • menta
    Azért írják, mert nem átnézeti a keresője.
  • geronimo77
    Na itt a medvés kép amiről tegnak beszéltem. Jó rossz, de az a kérdés miért.

• Blasta
    Akkor ime a köv:
    Mit jelent az a fotógép-kategória, hogy "kompakt, valós keresővel"?
    Mert a Z1-hez ezt írták.
    Ezek szerint a SLR rendszer egy valós keresőt is takar nem?
    (A Z1-ben a keresőbe csak áttükrözik az LCD képét)
  • Dzsini
    tükörreflex (SLR - Single Lens Reflex) az a rendszer, hogy egy tükör és prizmarendszeren át pontosan az objektíven át látsz keresztül. a másik rendszerek a kompaktoknál használt átnézőke, ami általában feljebb, és oldalra néz az eredeti képnél, meg vannak a DSLR(digitális slr)-ek, amik a nézőkébe egy apró lcd-t raknak, és ott szintén a ccd-re eső képet mutatják
  • Blasta
    Jahát jah...
    A1 kemény cucc.
    Extremecomputernél most 158e +fa!

Kérdés:
    Mit jelent a tükörreflex? Analog és digitális gépeknél is van ilyen ugyi?
  • menta
    soksok ojró, ami nekem még nincs
  • Blasta
    És miért sajnálod???? :-DDD
  • menta
    A1 :(
  • Blasta
    FÚÚÚÚ ez állat! Kösze! :-)
  • Blasta
    Mire szeretnéd cserélni?
  • menta
    link neve