48078
-
Semmi különös. Jó gép, nagyjából a Z1 tudásával, leszámítva a stabilizátort, ami sokat számít, de talán nem annyit mint amennyivel drágább (most nemtom mennyi), de majdnem ennyi egy osztrák A1. -
Madmaxx #4115 Nem tom én speciel nem kedvelem az EVF keresős gépeket. Igazából nagyon faszát még nem láttam belőle.
Én amugy Canon párti vagyok, rossz gépet még nem láttam tölük. Bár egyik gépet se ismerem tehát, az én szavam nem mérvadó. :) -
Erről mi a véleményetek a Z1 tükrében?
Canon -
Madmaxx #4113 SLR/DSL=SLR/DSLR akart lenni :) -
Madmaxx #4112 Néhány gép már tudja a tükörfelcsapást, de alapvetően nem elterjedt. Igazából a tükörfelcsapás a felcsapodó tükör általi kis rezgések kiküszöbölésére szolgál. -
Madmaxx #4111 akor mégis van digitális Bridge gép :) -
És miért nincs cserélhető obis nem DSLR? -
Madmaxx #4109 Kompakt gép = Nem tükörreflexes technológia, hanem átnézeti illetve elektronikus keresős. Az objektiv nem cserélhető.
Bridge gép = tükörreflexes technológia, de az objektiv nem cserélhető (ha minden igaz csak filmes gépeknél van)
SLR/DSL = tükörreflexes technológia, cserélhető objektiv. -
A DSLR-eket egyébként nem lehet felcsapott tükörrel, hátsó LCD-vel használni? -
LOÁÁÁÁÁÁÁL :-DDDDD -
Namost ha egy gépen van EVF, akkor az nem lehet tükörreflexes ugyi?
Jól látom right? :-D
Kompakt akkor lehet, ha nem cserélhető az obija.
Right?
DSLR-es akkor lehet, ha tükörreflexes digitális gépről van szó.
SLR-es az Analóg tükörreflexes gépek.
Na?
Jól raktam össze? :-D -
Hát mivel nem DSLR. És persze az obi sem cserélhető, de például ha jól tudom az Oly E-20 DSLR, viszont nem cserélhető objektíves, ez az a géptípus aminek (én) semmi értelmét nem látom. -
Madmaxx #4104 SLR = A fény útja egy sor lencsén megy keresztül és a végén egy tükör által felfelé van vetitve majd egy prizmán keresztül a keresőbe jut amibe belenézel. Exponáláskor a tükör felcsapodik, ezáltal a fény egyenesen továbbhalad és a filmre rajzolja ki a képet. (ezért exponáláskor a keresőben nem látsz képet)
DSLR = Müködése azonos az SLR-el, de itt film helyet érzékelőlapka van, ami exponálás után megmutatja a képet. Amig keresel az LCD-n nem látható kép, mivel a tükör eltériti a fény útját.
EVF = elektronikus kereső, gyakorlatilag egy kis LCD, ami az érzékelőlapkára kirajzolódó képet mutatja a keresőben, kisebb felbontásban.
CCD/CMOS = érzékelőlapka tipusok.
Mi kell még? :) -
G_ArchAngel #4103 (megjegyzem: kezdődik az F1 időmérő Palik Lászlóval - ki ne hagyjátok )
-
Ez esetben az A1-es MITŐL KOMPAKT?
A NEMcserélhető obi miatt? -
Már fotóztam is az övével, de nem emléxem a cuccra (a joint hatása :-D) -
úgy gondolom -
Várjuk meg fríket, neki DSLR van. -
JAHOGY akkor a DSLR-nél a D mint DIGITAL csak a rögzitő felületre és nem a kijelző felületre értendő? -
Madmaxx #4097 jah. -
A DSLR-nél ugyan azt látod a keresőben mint amit az obi lát, csak egy pici lcd kijelzőn. Ergo digitális formában ugyan az mint a tükörreflexeseknél, ahol a keresőben nnics LCD de REAL képet látsz.
Vagy még mindig össze vagyok keveredve a sok baromságnak köszönhetően (kompakt, Valós kereső, SLR, DSLR, EVF, LCD, CCD.....stb) :-DDDDDDDD -
Madmaxx #4095 mea culpa. Mégse DSLR. Elnéztem. sorry -
DSLR annyiban tér el az SLR-től hogy digitális a rögzítő felület, nem? Egyébként a tükörprizmás mechanizmus azonos, ami kizárja az elekronikus kereső meglétét. (lehet hogy rosszul látom) -
Jóhogy!
Főleg a 10x-es optikával!!! :-DDDD
(amilyen f@sz leszek, nem hagyom ki) :-))))))) -
Igen, ezt mondom: elektronikus keresője van, tehát nem tükörreflexes -> nem DSLR. -
EVF=DSLR technológia.
Nemö? -
Hát????
"Kereső: van (evf, 235.000 pixel)" -
Madmaxx #4089 pedig milyen jókat lehet a strandon fényképezni ( Y ) (oYo)
-
Akkor nem lenne EVF-je, nemö? -
G_ArchAngel #4087 1 éven belül lehet én is váltok jobb gépre, de addig nem is érdemes előre gondolkodni, mert ki tudja mit hoznak ki addig... -
Madmaxx #4086 A technikáját nézve az, csak nem cserélhető az obi. BRIDGE gép. -
Ez az egy gondom a Z1-el nekem is, hogy buli/strand kilőve. -
Madmaxx #4084 Én szeretnék majd egy cserélhető obis gépet, de addig a kis A70 nagyon megteszi. Meg is marad majd azután is, hisz azt tudom mindenféle veszélyes helyre (buli, strand, tömeg) magammal cipelni, mig mondjuk egy D70et nem, azaz folyton attól szarnék, hogy mikor lesz baja a gépnek :) -
A1 nem DSLR! -
Akkor itt miért írják kompaktnak? -
Ezt értem. Z1-en amúgy se látok képet, mert még el is van tükrözve :-DDDDDDD -
G_ArchAngel #4080 ért 145-ért kihagyni a Pana-t, hülyeség lett volna:)
Én nem kattanok a tükörreflexes gépekre, mert (lehet a béna haverom miatt) igazán nem láttam olyan képet egy 300D-ből, amitől hasra estem volna... -
NNNNA.
ez egy SLR fényképelőmasina - ami téged érdekel az a "mirror" meg a "prism" rész - a türör az, ami felcsapódik amikor exponálsz, és engedi egyenesen tovább a képet a filmre/CCD-re, amúgy pedig a prizmán áttükrözi a keresőbe.
ezért az SLR gépeken a keresőt használva NEM látsz az LCD-n képet, hiszen a fény el van tiltva onnan (kivéve ha féligáteresztő prizmát használnak) -
Madmaxx #4078 :DDDDD
pedig de :) -
Madmaxx #4077 Az is tükörreflexes, csak a képrögzités nem filmre történik, hanem digitális technológiával. (CCD) Ami az A1-nél mondjuk hátrány, hogy nem lehet cserélni az objektivát.