62
  • h4x0r
    #62
    Hasznaljatok MPlayert, az legalabb magyar termek, meg ingyen van.
  • Cain Kellye
    #61
    A lényeg, hogy ne rakjál fel MS, MSN, AOL, stb. szar reklámbánya progikat, mivel mindegyiktől van jobb, szebb, stabilabb eltávolítható változat. :)
    Azzal meg nem értek egyet, hogy ne tegyünk fel semmiből bétát, mert pl. a Mozilla Thunderbird még mindig 0.8-as, de kisujjból leveri a szar autlúkkot. Ha pedig médialejátszóról van szó, akkor a BSPlayer-ről se feledkezzünk meg, ami évekig 0.x -es alfa, béta verzió volt és többmillióan használták már akkor is. (Jelzem, sztem a legjobb a műfajban.)
    Ha valaki meg zenét akar hallgatni akkor XMPlay vagy Winamp.
    Ennyit a MédiaPléjer v2473845 -ról....
  • Pheel
    #58
    :)))))))
  • Johann
    #57
    pheel: Végre egyetértünk! :)
  • Pheel
    #56
    Rá kellene már ébredni, hogy melyik rendszer mire való meg arra is, hogy min fut! PC-re képtelenség stabil rendszert csinálni a sokszínűsége miatt. A VAX/VMS rendszerek esetében volt egy hardverkörnyezet és kész. Itt meg van kiscsillió.

    Másik fontos kérdés az ár. Egy VMS elképesztően drága volt a maga idejében, egy Windows max nekünk drága itt keleten. Nagyságrendbeli árkülönbségek vannak.

    Tegyük hozzá, hogy a Windowsok legjelentősebb része otthon fut Pistikénél tákolt hardveren. Nem is csoda, hogy nem éppen a megbízhatóságáról híres. Rendszergazda, egyáltalán hozzáértő ember sehol, ráadásul Pistike felrak minden alfás- bétás állapotú programot. Ehhez képest a 2k és az XP igencsak megbízható.

    Szervernek 10x is meggondolnám, míg egyszer feltennék egy Windows-t, de desktop kategóriában nincs jelenleg ellenfele. Illetve van, csak akkor annyi megszorítással kell együttélned, hogy nem éri meg.

    Nem vagyok fanatikus, sőt még fan sem, ha lenne jobb, azonnal dobnám ki a francba az egészet.

    A MediaPlayer használata nem kötelező, pl én sem használom, mert nekem nem kell. Legalábbis nem a v7+ -osok.

    A registry-t én sem szeretem, de szerintem a /etc könyvtár sem szervezettebb egy grammal sem, sőt!

    Na ennyit mára. Csupán arra hívnám még fel a figyelmet, hogy én is láttam már mind a 3 oldalt, mindnek megvan a maga előnye és rossz tulajdonsága egyaránt. Otthonra Pistikének továbbra is a Windows a nyerő.
  • Pheel
    #55
    Ja hogy neked csak ennyi kellett! Félreértettük egymást. Azt hittem az kell, hogy éppen melyik program használja :)

    Én egyébként a debian pártján állok a red hat ellenében :)
  • Johann
    #54
    Ja, és még valami... Anno mikor kezdtem a pályát, még én is fanatikus windoz fan voltam, és ugyanígy védtem mint ti! A kollégáimat meg lehet erröl kérdezni! :)
    Aztán megláttam, hogy van más is, és van jobb is! Meg hát összevetettem a képességeiket is, és bizony erösen hátat fordítottam az MS-nek!

    Ez csak megjegyzés volt! :)
  • Johann
    #53
    pheel:

    Én nem mondtam hogy a SRP ujrainstall-t jelent, csak azt, hogy a lementem-majd-visszatöltöm módszerek nem épp felhasználóbarát megoldások! Pláne nem ha egy fityfasz programról van szó!

    A kernel csere valóban ujraindítással jár ezt nem vitatom! De ha felteszem az imént említett fityfasz programot, vagy bármi egyebet, akkor is újra kell indítanom! Ez már viszont gáz! :)

    Annak idején a Digital úgy adta el a rendszerét (VMS), hogy garantálta annak üzembiztosságát. Most pontosan nem emlékszem az értékekre, de hajlandók voltak kártérítést fizetni ha a kiesés meghaladta a 8 másodpercet! Igaz borsos ára volt ennek a rendszernek, de ahol ez fontos volt ott áldoztak is rá! Most összevetve ezzel mennyi ideig tart egy NT ujraindítás?
    Ja és ezt szorozd meg legalább 4x! Több óra tutira rámegy az ujraindítgatások miatt!
    Mondjuk ez igazából a registry hibája, mert egy faszság! Megsérül azt dobhatod ki az egészet, ráadásul olyan redundáns hogy öröm nézni! :)

    Egyébként én már "kicsit elmélyedtem" a Windozok világában nem csak fikázom! Sokat dolgoztam, és még most is dolgozom velük! Mindezidáig sajnos nem fogott meg! Jönnek a csodálatosabbnál csodálatosabb verziók (w2k,xp), de mégis hiába a Unix jobban érdekel, és bevallom öszintén sokkal jobban tetszik is! :)
  • zer0
    #52
    Van egy rovidebb megoldas is... :-)

    rpm -qif eleresi_ut_file_neve

  • zer0
    #51
    pheel:

    En RedHat7.3 -at hasznalok, tehat arrol beszelek.
    Roviden ennyi...:

    rpm -qi `rpm -qf eleresi_ut_file_neve`

    Ha Linux kozelebe kerulsz probald ki.
    (Az aposztrofok fontosak ha igy, egy parancsban akarod vegrehajtani)
  • Pheel
    #50
    Könnyű azzal dobálózni, hogy a Linuxban ez is van meg az is van, de esetleg ha példával is szolgálnál...
  • Pheel
    #49
    Mégis melyek azok a mágikus dolgok, amik ezt eredményezik, mint felhasználó? Ugyan okosodjak már én is egy csöppet!
  • zer0
    #48
    Pheel:

    Felhasznalotol fuggetlenul.... van olyan oprendszer.... Linux





  • Pheel
    #47
    Melyik oprendszerben kapsz ilyet, mint felhasználó???
  • Pheel
    #46
    Má bocs, de a SRP nem újrainstallt jelent. Illendő lenne végre már nem csak leugatni azt a szerencsétlen windows-t, hanem kicsit elmélyedni is benne.

    SP felrakása felér egy kernelcserével. Meg fox lepődni, de olyankor még a sokat csodált NIX rendszereket is újra kell indítani.
  • zer0
    #45
    Ha mar installalasrol beszelunk...

    Tegyuk fel, hogy talalok egy file-t a Windows system konyvtaraban ami magyon nagy es helyszuke miatt szeretrnem eltavolitani.

    Van arra valamilyen 'egyszeru' mod, hogy informaciot kapjak az allomanyrol??

    Melyik program hasznalja, az a program mi celt szolgal (ebbol kovetkezoleg szuksegem van ra, vagy sem) , stb...

  • Johann
    #44
    Pheel: És ez így rendben is van?! Elnézünk mi mindent az MS-nek, mert szeretjük... söt rajongunk értük... nincs is náluk jobb...

    "Mi ebben a hűdenehéz?"
    Nagy puszi a Billynek a pici popsijára, hogy dagadjon a mája...
    Ha ujra kell installálni a gépet, akkor miért ne...komplett rendszermentés egy lejátszó miatt, ez csak természetes...

    Én már azért kiakadok, amikor egy nyomorult NT telepítés során (service pack, IE, egyéb apró programok) kb. 5x legalább ujraindul a nyomorék!
    De ezt is nézzétek el neki... mert jó az úgy!
    Föleg mikor egy éles serverröl van szó, és egy beállítás megváltoztatása ujraindítást eredményez! Üljön az a nyomorult felhasználó 10 percig, úgyis ráér, nem?

    Elvakultság tetöfoka!!!
  • Pheel
    #43
    Csinálsz egy System Restore Point-ot mielőtt felrakod és kész. Egy nap alatt kiderül, hogy szar-e. Ha az, leszeded, ha nem, akkor elfelejted az SRP-t és kész. Mi ebben a hűdenehéz?
  • Johann
    #41
    Nincs igaza annak aki azt írja, hogy nem kell feltenni, ha nem tetszik az uninstall hiánya! Mi van akkor ha én szeretném kipróbálni a wmp9-et, hogy érdemes e használni, mert mondjuk még nem ismerem? Akkor adjak fel egy hirdetést, hogy kinek van otthon felinstallálva, mert szivesen megnézném??? Mert elöfordulhat, hogy valamiért, nem jön be és jó lenne kidobni (mint pl. a 7.1-es pfúúúj)!
    Igen akkor valóban ott van még az, hogy felteszek mellé egy olyan lejátszót ami jól müködik, és ezt pedig nem használom! De gondolom 50 tonna, ezért jó lenne mégis könnyíteni a gépemen... (mert ugye most az a divat, hogy minél nagyobb legyen egy program...)

    Tehát akárhogy is nézzük az MS nézőpontja egy faszság! Aki pedig védi, az ne legyen már olyan elvakult! Lásson már egy kicsit tisztán..., homályos már a Billy szemüvege...
  • MuERTe
    #34
    Az uninstall hiánya és nem a beta bénázása miatt kurva anyját billgecinek, ha nem lettem volna érthető.
  • Yfel
    #33
    Benne van a pakliban amikor BÉTA szoftvert raksz a gépedre... ne a BG-t szidd ha újra kellett installálni hanem magadat. A BG-t akkor lehet kurvaanyázni ha a végleges szoftver borítja meg a rendszeredet.
  • Zotya123
    #32
    ezt a warez dolgot gyerekek bővebben, meg főleg a regedites eltávolítás érdekel...
    nekem mindegy, mert ghostal le van mentve a rendszer partíció, és csak 5 perc alatt visszadobom, de azért érdekelne a dolog!! thx
  • MuERTe
    #30
    Nekem megdől tőle a rendszer. Mivel uninstall nincs reinstall lett. Billgecinek meg a kurva anyját.
  • CAD
    #29
    En sem vagom miert kell vergodni:

    1. nem kell feltenni
    2. felteszed, ott a figyelmeztetes
    3. nekem is fent van wmedia 8, megis mast hasznalok - ki a szart zavar hogy az is ottvan.
    4. ahogy elottem is megfogalmaztak, nemi regedit, nemi keresgeles es ott sincs.
    5. legfontosabb: ez beta, es kedves elottem szolo, te honnan a budos francbol tudod mar igy elore, hogy ms nem is fogja soha hozza irni eltavolitast he? - bazeg.
  • Sephi
    #26
    Hat sok valtozas nincs csak hogy stabilabb de van benne egy edes kis valami es ha feltelepited hamarosan kellemetlen meglepetesekben lesz reszed ha warez gamer vagy :)
  • Yfel
    #25
    Egyébként sem igazán tennék fel béta programokat a gépre, úgyhogy ez engem nem érint, de nem értem, hogy nektek ezzel mi bajotok van. Nem tetszik ne tessék használni... az meg titeket mit érdekel, hogy átlagjózsi a win media playert használja alapból?

    Majd ha kicsit kiforrodtabb lesz és lehetőség lesz az eltávolítására, akkor majd kipróbálom.

    Egyébként nemrég beszéltem egy nővel aki az MS tech supportjánál dolgozik, ő azt mondta, hogy semmi változást nem vett észre az előző verzióhoz képest... úgyhogy asszem várni fogok vele :)
  • Sephi
    #23
    bele integralodik loooooooooooool

    sima regedit es egy ket csel es manis lent van a draga!
  • Gabest
    #21
    Kiváncsi vagyok hányan fizettek a reklamálók közül az xp-ért... :)
  • Vízipók
    #7
    Tényleg nem muszály telepíteni, de ez akkor is pofátlanul agresszív.
    Egyébként ez engem emlékeztet arra, amikor az IE-t gyúrták bele a Win-be. Legalábbis rémlik valami ilyesmi.