17
ATI8500(LE)128MB vagy GF4200 128MB
  • TheZsenyka
    Több mint a dupláját teljesíti...
  • TheZsenyka
    Mint a szél... Simán... Cseréld le...
  • TheZsenyka
    Figyi, a 4ns RAM-ok 500MHz-re vannak tervezve.
  • Inquisitor
    VIVO-t idáig az Inno3D-n kivül csak az MSI-től és ASUS-tól láttam itthon, pedig a Leadtech is csinál.
  • Inquisitor
    Hát ez érdekes, de a PC-GAMES (német) többször tesztelte a GF4-es kártyákat és mindig az jött ki, hogy gyártófüggetlen a 64MB-os 4200-es kártyák gyorsabbak voltak mint a 128MB-os társaik.
    Én csak arra merek tippelni, hogy a nagyobb memóriának nagyobb a késleltetése ezért lassabb.
  • olaj
    A mérleg nyelve most a GF4200 felé billen,de lenne egy pár dolog ismét amire kiváncsi volnék:
    1.Az Inno3d128 MB verzión lassabb memóriák csücsülnek,mint a 64-es verzión?
    2.A VIVO-s verzión video in is van?Miért olcsóbb(E-Connect)mint a sima TV out-os?
    3.Abitéknál van Vivo-s verzió?
    4.Br50e-t van hasonló kaliberü kártya?
    Kössz az eddig írtakat!!!!
  • Balko
    hát nem tudom nekem semmit nem kell állitani egy játéknál se és mindegyik megy faszán radeon 8500-al
  • Borg
    pedig igy van:)
  • TheZsenyka
    Borgie...

"Persze ha könnyen beállitható kártyát akarsz, amivel nem kell bibelödni és valamilyen szinten mindent elvisz, akkor geforc, egyértelmű."

valamilyen szinten???

Borgie... azért túlzásokba sem kell esni; elfogadom ha neked a Radeon jött be jobban, de azért olyat ne mondj, hogy a GeForce4 Ti4200 "valamilyen szinten" viszi el a cuccokat... Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Ferrari valamilyen szinten megveri a Williams BMW-t... Arghhh :)
  • Borg
    Nos R8500oz kitartás és hozzáértés kell az biztos. Ha nincs elég türelmed 1X BEÁLLITANI RENDESEN, akkor könnyen úgy járhatsz mint TheZsenyka.

Nekem speciel február óta van meg a 8500as, és bizony jó sokat szivtam vele. Viszont bizton állithatom neked, hogy a mai driver szettekkel nem lesznek problémáid már, legalábbis nem több mint egy nvidiával.

Nekem még a 6118as leaked driver van fent + radeonator 2.0b2 és a következő játékok tökéletesen mennek: GTA3 1024x768x32, Bridge Commander 1280x1024x32, CounterStrike 1024x768x32, Tribes2 1024x768x32, Americas army ugyancsak 1024ben, és még sorolhatnám miket próbáltam. Speciel a GTA3nak és a Tribes2nek van néhány gondja, de mind2nél maga a játék szar kódja okozza ezt többnyire, de egyik sem játszhatatlan ettől, sőt.

Szerintem manapság badarság már azzal érvelni hogy ez meg az bugos radeonnal. Pár hetente jönnek ki új driverek, szinte gyakrabban mint nvidiához. Ha meg mégis előjönne valami bug stb, akkor elő egy tweakert pl radeonator, és egykét ikszelés megoldja.

Egyébként meg az alternativ pixel center ugyanugy megvan nvidián is, csakúgy mint a bugok a detonatorokkal. Meg kell nézni csak fórumokat, aztán hasonlitsd össze melyikkel mennyi gond van. Nem nagy a különbség.

Személy szerint meg minden AF-el játszok, mert attól szebb lesz a kép, ellentétben az AAval, amitől kifolyik az ember szeme, úgy elhomályosit, és belassit. Ha meg bekapcsolod az AF-et, még a TI4600 sem veri el a radeon, és akkor stommiaza 4200. Utóbbi max akkor éri meg szerintem, ha tényleg annyival olcsóbban meg tudod venni. Képminőség is mindenképp ATI mellett szól, és akkor a featurek listájáról nem is beszélve.

Persze ha könnyen beállitható kártyát akarsz, amivel nem kell bibelödni és valamilyen szinten mindent elvisz, akkor geforc, egyértelmű.

Radeonból powermagicket ne vegyél, max Club3D-t, de akkor is nézd meg VÁSÁRLÁS ELŐTT, hogy hány ns ramok vannak rajta (3.6 vagy 3.3-al vedd csak meg) valamint hogy az egész hány mhz-en fut. 275/275 az optimális.
  • dikki*yysw
    Mit kiabálsz, félsz?
    Egyébként én mint ati-szimpatizáns már megrendeltem a gf4-em. OK : annyiért kapok, mintha boltban vennék r8500at.
    és gyorsabb is... akár 50%-al.
  • TheZsenyka
    Mielőtt flame effektek jelentkeznének: nem tartom fosnak az ATI-t, nekem is volt 8500-asom, de sok volt vele a problem:

-Megy a gamma, csak töltsd le a peccset
    -Megy a gamma, csak ehhez a másik driver kell
    -Megy a gamma, csak ehhez át kell állítani a pixelközéppontot
    -Megy a gamma, csak az anizotropikus filteringet le kell tiltani
    -etc...
  • TheZsenyka
    olaj... ha nem akarsz minden játékhoz külön ATI "peccseket" installálgatni (és persze előbb levadászni) akkor símán a 4200-ast... ha egy kicsit gyorsabb kártyát akarsz, akkor is 4200-est... nekem is Inno3D-m van, 4200-as 128MB-s TV-s, királyságosan megy, húzható is. Az ABIT SÍUGRÓ-ról nem tudok semmit.
  • atee
    Miert ordibalsz?
    En kulonben a 4200 ast vennem!
  • olaj
    Az elkövetkező 1 hétben szeretnék új kártyát a gépbe.2 verzió van:
    1.ATI 8500 128MB
    2.GF4200,EBBŐL KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS CÉLJÁBÓL 2 TÍPUST NÉZTEM KI
    1.INNO3D 128
    2.ABIT SILURO HASONLÓ KÁRTYÁJA
    OLVASTAM ITT A FÓRUMBA HOGY AZ ATIKBÓL ÉRDEMES LEHET AZ LE-s VÁLTOZATOT MEGVENNI.ERRŐL MI A VÉLEMÉNYETEK?ATI-S MÁRKÁK KÖZÜL CSAK A POWERMAGIC ÉS A CLUB3D-T ISMEREM.ELÖBBIEKET TÉNYLEG NEM ÉRDEMES MEGVENNI?MELYIK LE-S TÍPUST LEHET BIZTOSAN A NORMÁL 8500-S SZINTJÉRE FELHÚZNI?