146
5.1-es hangrendszer, vagy hifi?
  • Hunreal
    #146
    Sziasztok!

    Szeretni vennék egy hangfalrendszert (PC), mivel bár a 10 éves 2.0 hangfalak tökéletesek, de kényeztetni szeretném magam egy viszonylagos ár/érték győztessel.

    Két rendszert néztem ki:

    1. Creative 5.1 Inspire T6100

    vagy

    2. Logitech 5.1 X-530

    Melyik a jobb? Általában játékra és filmre és néha zenére használnám, de természetesen olyat szeretnék ami a maga kategóriájában a legjobb. Ha esetleg ezen a két rendszeren kívül tudtok olyat ami jobb és az ára is hasonló, akkor ne habozzatok szólni és megosztani velem(ünk).

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv, HuNReal
  • zero_cool51
    #145
    Egy kérdésem lenne.
    Van egy Genius 5.1-es hangfalrendszer, ami (gondolom) PC-hez van (azért gondolom, mert após cucca). Aktív mély + 5 hangfal, 3 Jack-es csatlakozóval (input).
    Na a gond az, hogy asztali DVD-re akarom kötni, de azon csak RCA kimenetek vannak, minden csatornának egy külön.
    Szerintem egyértelmű, ha két RCA-t összekötök egy Jack-re, és úgy megy be a mélybe, akkor később a két kimenő hangszórón ugyanaz a jel fog menni, nem fogja tudni megkülönböztetni hogy első vagy hátsó jobb például.
    Szóval hogy tudnám összehozni?

    Remélem érthető volt a kérdés :)
  • Kandurex
    #144
    Sziasztok,

    olyan gondom lenne, hogy van egy ALC622 hangkütyű a gépbe, és tök jól működik, viszont a windowsos programokba, pl. játékok 5.1 -ben nem használja a mélynyomót :( filmeknél nincs ilyen gond, ott egyszerűen bekapcsoltam a bass redirection és kész is. Viszont a hangkártya driverében én nem találtam ilyen lehetőséget, mi a gond?
  • szeryo
    #143
    Üdv!
    A gondom hogy játék alatt nem szol az 5.1 .CSak sztereoban.filmeknél minden rendben az ac3 müködik.Realtek alaplapi hangkari legujabb driverrel.Probált játék crysis,far cry,cod4,r6v.Nemigazán ide illik a kérdés de másik aktiv forumot nem találtam és a probláma már eléggé idegesitővé nötte magát.Aki talákozott ilyesmivel at segithetne.Vagy vegyek egy audics hankarit az megoldás lenne?Eax?
    üdv.
  • csukja
    #142
    ha aktív mélyládátveszel, akkor ahhoz nem feltétlen kell erősítő, mivel már található benne. 20 rongy szerintem kevés ehhez, legalábbis, ha nem csak azért kell, hogy valami dübörögjön, hanem minőségi teljesítményt akarsz.
  • vftsforever
    #141
    A géphez szeretnék venni egy olyat ami autóba való, de itthon használnám. Jobban nem tudom leírni:)
  • milk41
    #140
    most autóhoz vagy géphez kell?mert első mondatban géphez akarsz venni,a 3ban meg azt h autóhoz...
  • vftsforever
    #139
    Hello! Szeretnék mélyládát számítógéphez. Van egy régi gagyi szar amin a hangerőt is lehet szabályzoni. A kérdésem az lenen, hopgyhgy veszek egy autóba valmó ládát ahhoz kell még valami? Vagy erősítő meg iylenek nem kellenek? Olyan 20ropit szánnék rá körülbelül
  • atomkrumpli
    #138
    1 db optikait :-)
  • hunbasser
    #137
    három jacket.
  • John Cena
    #136
    HELLO mindenkinek azt szeretném kérdezni hogy ha veszek 1 5.1-et hány Jackdugó,USB dugó stb. kell a gépbedugni a számítógépbe?
  • fawcet
    #135
    1 hónap eltelt megoldódott a problémád?
  • fawcet
    #134
    nekem van alaplapi cd-m meg kéne néznem otthon hogy mekkora.
  • petxx
    #133
    Helló!Valaki tudna nekem segíteni abban,hogy van egy ASUS A7N8X-E DELUXE alaplapom és nincs meg hozzá az alaplap cd!!!Valaki el tudná küldeni akinek megvan,vagy meg tudná mondani hogy honnan lehet letölteni???Hálás köszönet!!
  • [Jakuza]
    #132
    Sharkoon Audics 5.1 ar: 14,300Ft

    "A 200 x 255 x 285 milliméteres ládában egy 13 centiméteres, 30 wattos hangszóró dolgozik 17-190 Hz-es tartományban. A négy szatellit ugyanolyan, mint a kisebbik szettben: magas, vékony; de két, 32 milliméteres hangszórója itt már 6 wattal szólal meg a 90-18 000 Hz-es spektrumban. A középsugárzó is 6 wattos, de méretei 210 x 72 x 70 mm, hangszórói pedig 5 centiméteresek. A készlethez vezeték nélküli távirányító is jár."

  • tomiee85
    #131
    tudtok mondani nekem olyan hangkártyát aminek van optikai kimenete és szépen szól ? sztereo rendszer jbl hangflakhoz kéne (nem kicsi hangfalak hanem nagy házimoszis northridge e hangfalak)
  • CLINT EASTWOOD9
    #130
    néztem eggyet már a media-ban az egy mini hifi ami 22000ft és sharp a márkája arról mit mondotok mit szóltok róla?
  • CLINT EASTWOOD9
    #129
    Vennék most egy hifit de a pénz amit rászánnék az csak 30000ft körül lenne, na már most abból egy mini hifit vennék.De azt elvárnám tőle hogy jól szóljon, hosszú élettartam,cd dvd cdrw vcd audio stb. cd formátumokat is támogasson, véletlen sorrendű lejátszás stb.
    Mégis az lenne a kérdésem hogy milyen márkát ajánlottok?
  • DonnieBrasco
    #128
    12 500-ért jó nem nagyon lehet :(
    Sajnos a hangrendszerek tipikusan azok a dolgok, amiknek az ára nem csökken, csak akkor mikor már 3-5 éves technológiákká válnak, illetve a supportjuk megszűnik (és megszopod velük, mint én a DTT2200-zal anno, sehol sem találtam hozzá alkatrészt!).
    Nem olyan nagyon rossz ez a cucc se, de még véletlenül se halgass meg vele egy Creative (valójában CSW) Megaworks (pláne Gigaworks) szettet vagy Logitech 5000-es szériájából bármit, mert utána már üres dobozpüffögésnek fog tűnni amit ez tud... :/

    DB
  • Jaffa 2843
    #127
    Ez milyen: Creative SBS 560 5.1 hangfalrendszer 12 500 Ft-ért?
    Tulajdonságok:
    Ideális sztereó hangkártyákhoz - 5db szatelit hangszóró, 1db mélynyomó láda
    Kábeles hangerőszabályzó
    Mágnesesen árnyékolt, 5x6 + 12W (RMS)
    Frekvencia átvitel: 40Hz - 20kHz
    Jel/Zaj viszony: >75dB
    Megerősített kocka alakú fa subwoofer az erős basszusokért
  • Jaffa 2843
    #126
    csak az alaplapi hang nem tul szar ahhoz? és pontosan mi a neve annak?
  • NeoMaN
    #125
    Az jólesz, de médiában 10ezerért már 5.1-es Creative van, és az sokkal jobb...
  • Jaffa 2843
    #124
    Üdv! egy kérdésem lenne: hangkártyám az alaplapi K8N és erre milyen 2.1-es hangrendszert érdemes venni úgy kb. 10 000Ft körül? Ezt néztem ki Logitech X230, de ha tud valaki jobbat ennyiért légyszi irja meg. kösz
  • brayen
    #123
    sziasztok

    Azt szeretném kérdezni hogy tudja-e valaki hogy hogy kell összekötni az Asztali DVD-t a számitógéppel?
  • fawcet
    #122
    Következő kérdéssel jönnék hozzátok: Medusa Speedlink 5.1-et használok a Call of Duty-hoz. Rengeteg beállítás van a fejhallgatóhoz. (Fejhallgató + mikrofon SpeedLink SL-8794 Medusa 5.1 Surround + dekóder USB)
    Alaplapom: ASUS A7N8XE Deluxe (Integrált hangkártya: Realtek AC'97 audio codec (6 csatornás)+soundstorm (Dolby támogatás))
    Call of Duty-n Miles 2D fast, EAX, EAX2 és 24bites akármi amit nem használható.
    Ezek közül melyiket érdemes? És milyen effektet javasoltok a játékhoz?
    Köszönöm előre is a segedelmetekhez!!!
  • DonnieBrasco
    #121
    Meggyőző :))

    DB
  • Kenshin
    #120
    Hát ha engem kérdel.AUDIGY. Szerintem még mindig a legjobb a piacon.(na jó most kijött az audigy4 de ettől most eltekintünk)Én amikor megvettem majdnem padlót fogtam a minőségétől, pedig járt nálam pár hangkártya. Sőt még stúdiózni is elég jól lehet vele.Szerintem Audigy2!
  • DonnieBrasco
    #119
    Kösz a tippeket, egyébként majdnem kitaláltad, hogy mit akarok: erősen gondolkodom egy Megaworks 5.1+ Audigy2 (nem platinum) kombinációban, ez kijönne 80 ezerből bruttó.... bár még mindig nem vagyok meggyőződve, hogy Audigyt is vegyek-e, mert sokan nagyon dícsérik a Soundstormot is. Nyilván nem ugyanaz azért :)

    DB
  • Kenshin
    #118
    Ilyen magas szintü termékeknél az ár általában tükrözi a minőséget. Ha annyiba kerül akkor annyira jó is. Hidd el. Én hallottam hogy szól. Nagyon szép, pontos precíz mély, magas, közép hangokat produkál, plusz még tele van csomó effektel. De. Ugy is jól jársz ha veszel valami olcsóbbat és veszel mellé audigy-t. Szerintem ez érné meg neked a legjobban, gyűjthetsz, aztán később eladhatod a hangcuccot és megveheted a logitechet. Az már audigyvel tuti ugy fog szólni, hogy több bajod nem lesz vele. Én a te helyedben az utóbbi megoldást választanám. Ne költs Audigy platinumra ha csak nem vagy zenész, és számokat akarsz feljáttszani a gépre. Az audigy platinum azoknak nyújthat szembetűnőbb külömbséget az audigy2-höz képest, akik studióztak eddig, és zenét csináltak a gépükön. Ha nincsenek ilyen hajlamaid szerintem nem érdemes platinumot venni. De tégy úgy ahogy jónak látod.
  • DonnieBrasco
    #117
    Tyű, én biztos nem mertem volna szétszedni a mélynyomómat :) Nekem eddig egy DTT2200-as Cambridge Soundworks 5.1-es analóg szett volt, szólt is rendesen, de hát öregecske szegény, ráadásul a kutyám szétrágta a hangszabályzó kimenetét, és már nem lehet sehonnan szerezni hozzá alkatrészt (gyártó, forgalmazó, ebay, apró, mindent próbáltam), így könnyes szemmel "eltemettem". Most meg majd megőrülök, hogy csak fejesen tudok hallgatni bármit is....

    A Z-5500-at mindenhol agyondícsérik, csak engem azért megriaszt a 90 ezres ár :((

    DB
  • Kenshin
    #116
    Igazad lehet. Sajnos nem ismerem az Abit alaplapokat. Az 5.1-hez meg annyit, hogy valóban több gond van vele. Nem szól a center, tedd újra a drivet meg ilyenek. Külső hangfalaknál nincs ilyen gond. Bekötöd szól. Nekem volt pár 5.1-em. Most az itt már sokak által magasztalt Genius SW-home theaterem van. Ennél is ugyanaz volt a gond mint a többinél. Az ilyen széria hangcuccoknál az a gond, hogy valami sosincs rendben. Lehet hogy túl igényes vagyok. Amikor megvettem első dolgom volt tesztelni. A szatelitek nagyon jól működtek, nagy hangerőnél is torzítás nélkül szóltak(audigy2vel). A gondom a wooferrel volt. Zeneszerkesztővel feljáttszottam egy "basszusorientált" rövidke számot, aztán meghallgasttam nagy hangerőnél. A gond az volt, hogy "puffogott" és valami gyengén rezonált benne. Szétszedtem és megtoldottam a széleken a szigetelést, volt benne egy kis "dobozka" amiben rezonált valami, azt kitömtem szivaccsal. Most tökéletesen szól. Azt hittem, h csak nekem volt ilyen bajom, de pár ismerősömnél is észrevettem ugyanezt. Elág jó külső cuccot be lehet szerezni 90-100k körül is. Ha engem kérdezel én a logitech-re szavazom. A következő cuccom nekem is az lesz.
  • DonnieBrasco
    #115
    Azért ezen legyen szabad annyit finomítanom, hogy ma már nagyon sokféle AC97-es alaplapi hangkeltő megoldás van, ezek közt van egészen jó is, mint a SoundStorm (pl. Abit NF7-S alaplapon). Ezekhez igen is bőven érdemes 5.1-es rendszereket venni, mert játékok és DVD-k alatt szuperjól kijön a Dolby, DD, DTS térhatású kódolása (analóg COAX kábellel pl.), illetve az olyan "belső" megoldások, mint az EAX1-2 stb.
    Részemről 3 5.1 megoldás közt gondolkodom, az árfekvésileg kedvezőbb a Creative Megaworks 5.1, (65-70k HUF), illetve a két csúcsgép, a Gigaworks 7.1, és a Logitech Z-5500 között (mindkettő kb. 90k HUF) őrlődöm.... ha meg még marad lóvém, veszek egy AU2 Platinumot is :) de anélkül is iszonyúan fog szólni a fentiek bármelyike az alaplapi VPUval is, ez tuti.

    Ami ennél jobb, az már tényleg erősítő+külső hangfal, ámde ebből már tényleg párszázezer forintnál kezdődik a következő lépcsőfok... az még a jövő zenéje (szó szerint! :)

    DB
  • Kenshin
    #114
    Szóval. Aki 5.1-est akar venni, az először is vegye figyelembe a hangkártyája minőségét. Az alaplaba integrált hangkártyák rendszerint a kis desktop hangszórók megszólaltatására elegendőek, bár rájuk van írva NAGYON NAGY betükkel, h 6CH, de ez lószart sem ér.Ilyenre a legjobb erősítőt meg két jó nagy hangfalat venni. Namármost, ha valaki térhangzásra vágyik, jobb lesz előbb beszerezni egy komolyabb hangkártyát. Nem muszály az pont Audigy2 legyen, általában a legtöbb 6Ch-es PCI-os hangkártya már elég jól használható. Én személy szerint az 5.1-es mellett szavazok. Az Audigy mellett szól az, hogy ha a hangfalakat nem lehet optimálisan elhelyezni, ott van a nagyon jól használható Calibrate. Ezzel akkor is nagyon jó térhangzás érhető el ha nincsenek a hangfalak ugy elrendezve.
  • Gabyee
    #113
    Köcce mégegyszer!
  • czky
    #112
    igen
  • Gabyee
    #111
    Szasztok!
    Valaki meg tudná mondani hogy az 5.1 rendszernél a hátsó surrond hangszórók is sztereó jelet kapnak-é?(hülye kérdés de ez van:)

    Előre is köszi!
  • Andris
    #110
    Biztos nem támogatja a progi amivel nem szól a centered. Nem tudom, hogy most DVD-ről van-e szó vagy játékokról, de mindennek be kell általában állítani, hogy 5.1-et akarsz.
  • Johnyy
    #109
    hi
  • ZsirosKenyer
    #108
    jo dolog az 5.1 HA müködik!
    nekem sajna csak rossz tapasztalataim vannak az egyik hogy a center sugarzot az elozo hozzaszolohoz hasonloan 90%-ban nem tudtam megszolalasra birni..továbbá a windows sem tudja mindig tökéletesen kezelni az 5.1-et.gyakran kikapcsolja magától..iylemkor újrak i kell lépni mondju kaz adott game-böl majd vissza blabla..szoval maceras..és ráadásul ha nem helyezed el jól a szobádban alig ér vmit..
  • TBALINT19
    #107
    Lenne egy kérdésem. A hagnfalam közéső center sugárzója nem szol.
    De ha teszetelem mükszik. De sohol máshol nem. Mitöl lehet? pls...