11
p4 túlhajtás
  • llacee
    Ez érdekes !

Normál esetben a procid Fsb-je / memória frekvencia.
    Amit irtál azért érdekes,mert feltételezhetően egy 100Mhz-es P4-est hajtasz 125-ön.
    Az fsb emelése lineárisan emeli memória frekjét tehát,ha alap esetben 100/133 (azaz 400/266) akkor 125/158Mhz nek kellene lennie.
    Olyan alaplapról még nem halottam ami fixre tudja Fsb-től függetlenül tenni mondjuk a Te esetedben DDR333-ra a mem freket.(TH7-II tudja,de az RD-s)
    Szerintem nállad az lehet,hogy a 158-as Mem freket egyszerüen 166-osnak detektálja a bios.
    Nekem is csinál ilyen pl 280 felett 300Mhz-re detektálja.
    Egyébként ovatos legyél,mert 120-as FSB felett mivel negyedel a PCI és többi ide eszközöknek 40 fölé megy a frekjük.Az ötödölés 133-tól lesz.
    40 felett hosszútávon nem kifizetődő használni...

Tehát a kérdésedre a válasz :-) 125/166(500/333) Processzor FSB/Mem frekvencia.
  • llacee
    Sziasztok!

Nekem 1.6A van és alapfeszen 2.2-őn kisebb fesz állítással 2.4Ghz-n megy feljebb a memóriáim nem bírják.
    +ghz jelen pillanatban léghűtéssel nem kivitelezhető.Még nem elég tiszta a kristály ill. nincs optimalizálva a mag.A köv steppingel már lehetséges lesz egy nagyobb 2.2,2.4-es procival.
    A Northwood maga 0.13as ezekből most a 400(100)fsb legnagyobbja a 2.4Ghz-s.

Ajánlom a OverClockers.com oldalt.Ezen belül fent a CPU Database menüt.
    Itt válaszd ki melyik P4-es procit akarod megnézni és kiadja ki milyen alaplapban ,milyen hütéssel mekkora feszen ,stb milyen freket ért el.
    Igy már tudod,hogy 1.6-2.4Ghz között mit érdemes ár/tuning szempontjából megvenned.
  • [Walaki]D`Lair
    Nemtudom hallottatok -e már a 'nevezetes' 1.6A-ról? Az a proci a tunningkirály! (sztem a 300A-után kapta a nevét :DDD) Egyik ismerősömnek az 1.6-os simán megy 2.6GHz-en de a végcél neki a 3GHz.
  • pilóta
    2,4-es
  • talpi
    Szia Ilacee!!!
    Még nem vettem,most fogok,csak a 13 micron miatt tűnödtem mi is lenne a jó!:))
    Persze hogy húzni akarom.Melyik a legutolsó 512 cheshes 100 fbs-s proci??a 2 Gigás??
  • llacee
    Szia Talpi !

Erősitem az elöttemszólók véleményét.
    Az 533-as procikat nem nagyon lehet túlhajtani,bár it is vannak kivételek.
    Összehasonlításképpen:2.26Ghz=17x133.Ezt a procit nagyon jó esetben 160Mhz-ig tudod hajtani efelett már meghaladja a 40Mhz-et a PCI és nem ajánlatos.17x160=2720Mhz,de hozzá kell tenni,hogy ehhez jó memória is kell vagy vissza kell venni a frekjéből.
    Az a kérdés,hogy hozzá akarsz-e nyúlni vagy gyári frek számí-e,mert ha nem tuning céljából akarod akkor vegyél 533-ast.
  • ubi
    1,7Gh-es Willamete magos,423-as,simán megy 2.0Ghz-n!
  • Borg
    mint ahogy a 133fsb-s pentium III-mak, ezek sem a tuningról válnak hiressé majd.
  • talpi
    Sziasztok!
    Mit tudtok a 13 micronos 533-as p4-ek túlhajtásáról???