37
none
  • koppim
    #37
    Sziasztok!

    A haver vett egy új 160 G-ás vinyót, látja is rendesen a gép, de az a gond vele, hogy a Windows szerint csak PIO módban megy. Megnéztük az én gépemben (ABIT NF8), nálam működött UDMA 5-ön is.
    Már tettünk fel chipset drivert is, (4 in 1 v.4.49-es, frisebbet nem találtam) de nem használt. A régi 40G-ás seagate-je ment UDMA-n. Mikor a régiről indítottuk a rendszert az újat akkor is csak PIO-ban kezelte.

    A vinyó: MAXTOR STM3160215A 160G (IDE vezérlős)

    AZ alaplapja KT3 ULTRA 2 MS-6380E (AMD) a bios 5.6-os, ennél se láttam frisebbet. Via chipsetes

    Az eladó szerint nem függ a hardvertől, de akkor miért nem megy neki ahogy lellene?
  • rcstuning
    #36
    Köszi
  • Inquisitor
    #35
    "arra azt írja, hogy a tűzfal tiltja le, de az biztos nem"
    Hát pedig majdnem biztos, hogy de. Szerintem volt valami biztonsági frissítés, ami után szépen letiltotta az egész 32 bites kompániát tűzfalban. Persze tévedhetek.
  • czky
    #34
    Kiveszed az alaplapi elemet 1 fél percre.
    Persze a tápkábel is legyen kihúzva a gépből!
  • rcstuning
    #33
    Hali!
    Tudja valaki hogyan lehet egy bios-jelszóval védett gépet feltörni a jelszó ismerete nélkül?
  • krajcsovszkig
    #32
    Hello
    Nemrég tértem át 64bites Vista Ultimate-re, eleinte (ezzel kapcsolatban) minden jó volt, de tegnapelőtt kitalálta hogy a 32bites progiknak (Windows Live Messenger, Steam, 32-bites Internet Explorer, Windows Media Player, Firefox...) nem ad netet, csak a 64 bites Internet Explorernek. Minden beállítást átnéztem, minden update-et leszedtem, próbálkoztam kapcsolódási hibaelhárítóval (nem talált semmi hibát), msn hibaelhárítójával (azt írja ki, hogy nem jó az alapértelmezett átjáró, de javítani nem tudja, hibakód 80072ee7, arra azt írja, hogy a tűzfal tiltja le, de az biztos nem). Ezt találtam googleben, megcsináltam amit írt a parancssorral (screenshot a képen), de még mindig nem jó. Tudtok rá megoldást/vmi kreatív ötlet?
    Köszi
  • Danny1987
    #31
    Ok thx akkor megejtek egy cserét
  • 16gaborm
    #30
    Hali LÉCCIVES SEGÍTSETEK

    Most vettem egy ATI RADEON 9550-es 256MBRAM(asszemDDR2) VGA-t.
    És mostanában olyanokat csinál a gépen hogy kidob a windowsból és csak villog a monitor ledje!
    Lehet gyenge a táp?(300W)
    Vagy ha a VGA DDR2-es akkor összeveszik a gépben lévő sima DDR-el?

    Léccí segítsetek KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!
  • davidka003
    #29
    Lehet, hogy lemerült az alaplapon az elem.
  • Danny1987
    #28
    Hi azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet az hogy minden inditásnál a biosban vissza kell állitani a processzor orajelét és amikor a windowst behozta akkor a dátumot és az időt is?
  • MiloShee
    #27
    Na asszem én most vesztettem el a fonalat egy kicsit...
  • edeleny
    #26
    Nem,tevedtem,most neztem megint,ebben az összeallitasban most mar a masik,jo,vinyon levö XP-röl,mind a ket particio 6e.-el ir,mig visszafele 49 e. , es 34 e. volt az adataram.Valami program azt irta,hogy valamilyen iras nincs engedelyezve,de fogalmamsincs hol kellene engedelyeztetni.A Biosban ugyan azok a beallitasok vonatkoznak mindenre,raadasul mar meg is lett cserelve a vinyo.Mindenesetre tovabb nyomozok.
  • MiloShee
    #25
    Hát akkor ez egy újabb X-akta. A másik partíció pedig makulátlanul működik??
  • edeleny
    #24
    Ntfs rendszerben van,es tegnap elött lett,formazfa /teljes/ telepites elött.Töredettsegmentesitesnel jött az elsö ötlet a hibara 4 gigat egy oraig csinalt.
  • MiloShee
    #23
    Hú ha a S.M.A.R.T hibát jelez az nem sok jóval kecsegtet, hiszen ekkor már több mint valószínű hogy visszafordíthatatlan károsodás kezdődött el a wincsiben. De azt mondtad hogy a másik partícióról meg full speeddel ment...
    Az XP-s partíció is NTFS rendszerben van? Mikor formáztad azt a partíciót utoljára? Nézd meg a Windows töredezettség mentesítőjével milyen állapotba van!
  • edeleny
    #22
    Meg egy erdekesseg,csinaltam nehany tesztet,ugyn annak a vinyonak a nagyobbik particiojara a keresztbe kötött masik vinyo,masodik particiojarol masoltam adatot,avi filmet,43-48e Kb/s-el csinalta,az XP particiora mar csak 2-5e.-el ugyan azt a filmet.Visszafele mar majdnem egyforma volt a sebesseg,tehat valamiert csak irni nem akar rendesen,a sztorihoz tartozik,hogy az elözö lapban a bekapcsolt S.M.A.R.T. rendszer hibat jelzett,de idaig tökeletesen müködött rajta a tartalek XP.
  • edeleny
    #21
    En is epp ezert vagyok merges,csinaltam egy gyors rendszert,es szenvedek a vincsikkel,mindenesetre biztos,hogy kiprobalom.
  • MiloShee
    #20
    Húúú grat ez figyelemre méltó kérdés! Az én válaszom a kérdésedre igen lenne. Az XP IDE kezelésével már nagyon sokat szenvedtem én is. Az eszközkezelőbe lépve tényleg szépen kiderül hogy igen igen tökéletesen detektálja a drive-ok sebességét. Viszont! Ha a lassabb eszköz dolgozik akkor a gyorsabbat is visszafogja, legalábbis én idáig ezt tapasztaltam. Szóval sztem nyomd szépen a két wincsit egy kábelre, és így vélhetően a windows gyorsulni fog. Csak nehogy már egy IDE vezérlő megfogjon egy 3,2-es Venice-t!!
  • edeleny
    #19
    Meg egy gondolat,en nem tapasztaltam az elözö konfigen lassulast CD-DVD iras közben,igaz nem is nagyon csinaltam mast olyankor,viszont a vege fele mar 3 perc kellett,hogy felalljon az XP,mint ahogy most is,igaz akkor a 3 perc utan tökeletesen ment minden ,most meg utana is f...os.
  • edeleny
    #18
    Erdekes dolgokat taglaltok,en most vettem uj konfigot, /Asus a8N-e,A64 3,2 Venice/,nagy nehezen telepitettem a winfost,es megdöbbenve latom,hogy anno a 667 cerkaval is gyorsabb volt a windows.Annyit mar sikerült kideritenem,hogy a Vinyo lemezre irasa a galiba okozoja,de a megoldast nem talaltam.jelemleg ugy van,hogy a 0 bus 0 chanel a fö vinyo, a 0,1 CD iro,tehat egy kabelen van,1,0 DVD iro,1,1 a masik vinyo.Annak idejen azert került igy,mert mikor a DVD iro a fö vinyo melett volt gyakran fagyott,lasu volt az iras,ha a ket vinyo volt egymas mellett,akkor meg az egymasra masolas volt lassu,meg en altalaban ket oprendszert hasznalok,hogy ne tudjam olyan hamar szet b...-ni a fö XP.-t,az meg a törtenethez tartozik,hogy az elözö lap egy SIS chipes AsRock lap volt.Akkor szerintetek az lenne a megoldas,ha egymas melle kerülne a ket vinyo?Az eszközkezelöben nem latni problemat a vinyokat DMA6.-nak az optikaiakat DMA2 ismeri fel,es a fö vinyo van a kabel vegen.
  • MiloShee
    #17
    Persze, ez talán csak régebben okozhatott gondot, amikor még nem voltak olyan precízek az IDE vezérlők (nem mintha most olyan csúcsok lennének )
  • reaper4
    #16
    én mindig így használtam és semmi gond (ilyen jellegű :) )
  • cicai
    #15
    köszönöm a tanácsot. Meg probálom.
  • MiloShee
    #14
    Nos igen, akkor helyes volt a feltevésem. Szerintem akkor kösd egy kábelre a két optikai meghajtót. Régebben olvastam egy-két helyen hogy ez nem szerencsés, de én is ebben a felállásban használom most a gépem és eddig még nem volt gond, sem rontott lemez, semmi! Tehát akkor nincs más hátra mint előre, fűzd egy kábelre az optikai drive-jaid, sok szerencsét!
  • cicai
    #13
    Szia!
    Elöször is köszönöm a választ. A problémámban azt nem írtam le, hogy külön van a DVD és a CD írom. Valamelyik együt lesz a vinyoval mindenféleképen. Akár melyikkel írok, fennáll a géplassulás. Viszont érdekes módon, ha egyszerre írok mind két íróval, nem duplázódik meg a netre való csatlakozás, vagy a Word megnyitási idő.
  • MiloShee
    #12
    Hali! Egy kábelen van az optikai meghajtóval (jelen esetben DVD íróval a winchester). Mert ez esetben a winchester felveszi az optikai meghajtó átviteli sebességét. Ha igen akkor tedd külön kábelre a meghajtót.
  • cicai
    #11
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni, mitől van az, hogy amikor írok CD vagy DVD-t akkor annyira, lelassul a gépem, hogy közben meg akarom nyitni a Wordot vagy a netre akarok csatlakozni az majdnem 1 percet, vesz igénybe. A CPU írás közben 3-5%között van. Ezen gondok miatt telepítettem egy Winram turbó pro nevű progit de, ez sem oldotta meg a gondom. Megjegyzem mikor filmet, konvertálok (ez nekem 100% CPU használattal megy) akkor szokott olyan 20-30 másodperc lenni a Word meg nyitása vagy a netre való csatlakozás. A gépem adatai:Asus P4PE alaplap, CPU Pentum 4 2,40GHZ, 768MHZ memória, 120GB vinyó. Remélem, kapok használható megoldást a problémámra.
    Előre is meg köszönném.
  • danesz
    #9
    nem tudtok olyan helyet, ahol régebbi számítógépeket lehet venni? (133Mhz, 16EDORam, Monokróm monitor, 1-2g hdd...) olcsón kéne, monitorral, windows 1.0 vagy 3.0 vagy DOS op rendszer futtatásához... 10-20ezer forintból szeretném megúszni...
  • TheZsenyka
    #6
    Bizonyosan a memóriahiány okozza. Teljesen tipikus. Pl. ha Corel-ben dolgozom, egy óra meló után már alig röffennek odébb az ablakok (legalábbis a kezdeti agresszor sebességhez képest). Szerintem robbants be még pár tonna memóriát. XP alá 512MB nem hátrány.
  • TheZsenyka
    #5
    Ez a probléma nálam is előfordult XP konfigban. Nálam a PCI foglalat helytelen megválasztása okozta a gondot (nézd meg az alaplapod PCI IRQ routing-ját a neten vagy a kézikönyvben).
  • Balko
    #3
    Updateltem a biost még mindig szar!
  • Balko
    #1
    Hello!
    Az lenne a gondom hogy a gépem film nézés,mp3 hallgatás,játék közben néha megakad 1 másodpercre az egész még a hang is és utána meg megy jol ,de ez többször egymás után. Gépem configja: Asus p4b533,p4 2,2 ghz,512 ddr ram, radeon 8500, sb live 5.1
    PLs segitsetek!