Mikrohullámú internet

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

igen ezt mondta, köszi szépen, sokat segitettél

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

A Mac Adreesre van beállítva az elérésed. Ez elvileg egy fix adat, ami az asztali géped hálókártyájának sajátja. De. Van lehetõség a Mac Adress "klónozására", és akkor menni fog a notidon. Viszont ennek beállításához valami hálózati dolgokban jártasabb embert meg kell kérdezned, mert bevallom én sose csináltam ilyet még.

A DNS és a "többi" hálózati beállítást a hálózati kártya beállításainál kell pont úgyan úgy beállítanod, mint most az asztali gépen van. (Tulajdonságok, TCP/IP protokol, Tulajdonságok ...)

Sziasztok. Nekem itthon, mikorhullámu netem van. Nemrégiben vettem egy notebookot amin már nem tudom használni a netet mert a provider csak az asztali pcémre limitálta, de mondott valamit, hogy ha beállitom a connection settingsbe a nem tudom mit, a notebookon, akkor ha kihúzom a lan kábelt a gépbõl és behelyezem a notiba, akkor ott is fog menni. Tudna valaki ebben segiteni, hogy pontosan mint és hova kéne beirni?

Ha jól emlékszem valami DNSekrõl beszélt, meg ilyenek.

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

és a te szólgáltatód csak az alföldön terjeszkedik? zala felé nem jönne el mert nekem is mikronetem van! gylcomp! 6000 ft 1024/192 szóval a tiéd e szempont szerint jobb!
nálam az a gond hogy 150 ms os pingem van ami 80 100 as pinget jelent ha 3-4 ember játszik akkor is! és ha torrentezek akkor egybõl megfelezõdik a sebesség! az árat kicsit sokallom! és persze ha kanizsán laknék akkor nem lehnne ilyen gondom!
Ja értem. Mikor nekem még mikros netem volt, fura módon az Ausztrál és UK szervereknek volt csak játszható pingje, ami elég furi, mert a germán és svéd szerverek 8amik híresen gyorsak) sokkal közelebb vannak fizikailag.

Mert azóta belassult a netem, és úgy akartam írni, hogy MÉG tökéletesen megfelel.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Miért jobb a 40-es ping? Vagy csak én értettem félre? Anno én ürültem a 80-as pingnek is játék alatt. :)

CSá
Tehát Anet.hu, de nem pesti vagyok ám, hanem kiskunhalasi. 5790 a havidíj.
Eleinte mikor még a letöltés 460 volt, akkor a 20-as ping magas volt. De most általában 40, ami tökéletesen megfelel.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

mikrohullámú internet olyan mint a mobiltelefon! vezeték nélkûli! vagy mint a TVzés!
Barny
miaz a mikrohullamu internet_

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

ez mikronet?
valami címet vagy honlapot!
ha mikronet és neten szoktál vele játszani akkor kb mennyi a ping és stabil?
Csõ, most találtam a topicra, nem olvasom át, csak leírom milyen a netem. Naszóval Anet-es vagyok. Kezdetben 5 gigás le korlátom volt. Mikor bekötötték a netet, 460-ak töltöttem lefele. Majd lecsökkent 230-ra és stabil volt. Ez jó hosszû idõszak volt. Most lett egy akció, ugyanannyi pénzért korlátlan net, de 1024/256 sebességgel. Mióta csomagváltás volt, most csak 70-el töltök lefele, már szóltam nekik hogy csináljanak vele valamit, de nem reagáltak. De, szeretem a netem, mert sokat torrentezek, és ha viszik, képes 10-15 Megabittel tolni felfelé a cuccost., azaz 2000kilobájt-al akár. Az már nemsemmi. Ha pl 600-al megy felfelé, az meg se láccódik a pingemen.

Hello!
Valaki tud zalában olyan internetszolgáltatókról akik nemcsak városban építik ki a szolgáltatást hanem falura is.
mert most jelenleg a mikronetnél vagyok havi 6000 ft 1 mega és kb 130-150 ms os a ping ami netes játékban szar szóval szeretnék váltani de még nemtaláltam olyan szolgáltatót aki kiépítené a hállózatot!
ha valaki tud valami kérem jelezze nekem! köszönöm
David01
Nem tudna valaki mondani egy linket vagy küldeni egy teljeskörû, minden apró részletre kiterjedõ leírást a mikrohullámú internet mûködésérõl, technikai részleteirõl?

Nem értem a kérdést, az összes kártyához van kliens program, ami az összes általa érzékelt hálózat zaj és térerõ értékeit kiírja ...

Sleepy Bone
Hello!
Tudom hogy régi kérdés de most találtam ezt a topicot. Tõlünk 2 utcára van az adó és nagyon jól müxik 1 mbit le 768 le a kezdet nehéz volt két vevõegységet raktak fel meg volt hogy napokig nem mûködött a cucc de ebben az évben mindig jó volt a sebesség, sõt ha egy kicsit panaszkodunk a szolgáltatónak emelik a szélességünket ugyanannyi pénzér :D<#vigyor4><#finom>

TDU Nick: PuskasAdam CoD4 Nick: Fundy

David01
Olyan programot keresek ami méri a mikrohullámú netem jelének erõsségét?
Tud valaki ilyet?

Danecay
Valaki?

Danecay
Ki, mit tud az Északnet szolgáltatóról?; akinek a homlapja a következõ címen érhetõ el: ÉSZAKNET
Nálunk Tiszadobon még mindíg nincs semmilyen szélesávú internet, a vicc viszont az, hogy a tavasz folyamán 2 szolgáltató is versengett azért, hogy szolgáltasson, az egyik az ongai Internet Média 2005 KFT., a másik pedig a tiszaújvárosi Tisser KFT. Elsõ körben a helyi önkormányzat az Internet Média mellett döntött, ami érthetõ is volt mert olcsóbban szolgáltatott volna mint konkurenciája a Tisser KFT, viszont a szerzõdések kiküldésén kívül semmi nem történt az Internet Média részérõl, 2 hónap alatt, a vádaskodáson, az újjalmutogatáson, a konkurens szolgáltató mindennek elmondásán és az én perrel fenyegetésemen kívül. A perrel való fenyegetés oka az volt, hogy én az itt a fórumon és a Borsod Online-on olvasottakat megosztottam egy pár ismerõsömmel és ez a szolgáltató fülébe jutott, ezért hitelrontással és rágalmazással vádolt.
Mivel mint írtam 2 hónapig nem történt semmi, kb. 1 hete ismét a Tisser KFT került képbe. Hogy most pontosan milyen stádiumban van a dolog azt nem tudom, de a minap az ÉSZAKNET, vagy ÉSZAKNET.NET szolgáltató szórólapja akadt a kezembe az egyik helyi presszóban. Mivel Ajánlatük, áraik kedvezõbbek lennének, mint az állítólag megbizható Tisser KFT.-nek ezért érdekelne, hogy:

Ki, mit hallott az Északnet szolgáltatóról?

Így néznek ki a szórólapon szereplõ árak, igaz érdekes, hogy nem egyezik a honlapjukon lévõ árlistával, de az eltérés elenyészõ, pozitív és negatív irányban is:

Conga
Nekem mikronetem van már egy éve és meg vagyok vele elégedve.
A feltöltés kicsit lassu de amugy a letöltés mindig a max-ot mutatja.
A köd-re rátérve nálam az se jelent gondot.
Ritkán szakad meg a net, az is nagy hóesésben vagy viharban történik.
Szal én ajánlom mert viszonylag olcsó (nálunk) és jó.

wander01
Hali! Agárd-Dinnyés környéken tud valaki valami netes megoldást a modemen kivül? (velencei to déli part)

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

grebber
Mennyire megbizható ez a net?
Most nálunk kb 100méteres körzeten belül a tölünk nemmessze lévõ tömbház tetejére zuztak ilyen cumot.
Elég olcsoé van.

Csak nemtudom érdemes lenne-e átváltani rá megbizhatóság szempontjából.
Jön valami nagyobb köd azt no net :D

Next PC upgrade: 2022

Gerry
Én Budapesten vártam több mint 2 évig normális netre, mert a modemes dolog az nem volt kivitelezhetõ az ára és a sebessége miatt, majd némi különakció és csúszópénz útján sikerült beköttetni az ADSL-t, ami eddig elvileg nem volt lehetséges, most pedig már lassan egy éve tökéletesen üzemel...

Lacc
Haveromnak ilyen nettye van. Azt mondja elég jól visz, de néha, ha olyanja van, akkor negyedére csökken a sávszél. De az esetek többségében frankón mûködik.
multkor jegesoben is ment mint kes a vajban

Joey_The_Man
És nincs olyan gond, ha esik az esõ vagy anyámkinny ingadotik a kapcsolat?? Mert én is olyan helyen lakom, ahol max ISDN van, de én valamiért nem bízok ebben a mikrósûtõs megoldásban... Mint a wireless hálózatban sem igazán.. Ám lehet egy befásult maradi vagyok

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

de nekem ne kezdjetek el anyazni 1.5evig vartam hogy legyen valamilyen net ebben a vilagvegi faluban

nalunk is volt fairtas egyebkent igazad van envagyok egyedul ezen (szoroponton) mivel apam haverja csinalja ezert ingyen megy es gyors is szoval kiveteles helyzetben vagyok

Aquli
Ez a net is olyan, hogy csak ott mukodik, ahol be van kotve?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Gerry
384kbps = elvi max 48 kByte/sec letöltés, 512kbps = elvi max 64kByte/sec (nekem 512-es van, és általában 65-67kByte-tal tudok tölteni) neked a mikro az mekkora elvi sávszélességgel megy? elvileg 1Mbps-nek kéne lennie ahhoz, hogy 120kByte-tal tudjál letölteni, vagy pedig rajtad kívül gyakorlatilag senki sincs a szóróponton, ahonnan kapod a naftát? (Elvileg addig ilyen jó a sebesség amíg senki nincsen rajtad kívül, viszont ha sokan lennétek egyszerre fent, akor drasztikusan töredékére visszaesne a sebességed, míg ADSL esetén állandó az adott 384 v. 512k...)

Ha nincs direkt rálátás akkor b*szhatod,szerintem az 1km az elég sok hogy anélkül menjen!
De szerintem is inkább õket kérdezd meg!
Ha debreceni vagy akkor nézd meg ezt:Sohonet
Igaz,kicsit drágább,viszont gyorsabb és nem cigánykodnak mint a réjden!

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT

lck
Nekem január 12.-e után igérték a rákötést, de 2 szép nagy ház is van útban, úgyhogy nincs direkt rálátás. A távolság kb 1 km. Szerintetek fog mûködni?
Ki kell vágni a fát és csá!Éjjel kimész ledöntöd egy baltával és annyi...

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT

egyébként itt lenne mikro, de a szolg. (Rayden) aszondja, hogy belóg egy fasor, és így takarásban van optikailag.
Kb. 3 Km-re van az adó, de ez passzolva van ezek után.:-/

Hajdúsámson, és dettó a helyzet...

Én Debreceni vagyok,a város mellett lakom,és itt se adsl se upc :(

TZoli és neked hol szolgáltatnak?
Debi, Sámson, vagy Böszörmény?

Conflict!

A Rayden tényleg egy nagy sz*r,októbertõl decemberig minden héten 2x-er hivtam õket,hogy mikor lesz "uj" bázisantennájuk.Decemberben meguntam.Tegnap megint hivtam õket de még sajnos nincs antennájuk...HAZUG TÁRSASÁG!!! ezt nekik!

miko mikorm = mikro :D

hat en kint lakok egy nyiregyhaza kornyeki faluban.Chello nincs kiepitve ads-lt most kezdtek el nyomni mikor meg mar van vagy fel eve
nekem mikrom van tokeletesen megvagyok vele elegedve bar vannak vele kissebb hibak de ez a meg nemteljesen kiepitett rendszer miatt van!mostanaban 2haverom is vett ads-lt mer az olcsobb mint a mikronet hat eleg lassan mennek egyik haver 384-ese 45kbal szed masik havernak 512-ese van az meg 60-70kb-al!!az en mikorm pedig legroszabb esetbese toltott 120kb/sec alatt igaz nem is olcso de megeri!!az apro kimaradastoktol eltekintve

Gerry
Sokkal gyengébb mint az ADSL, jóval nagyobb a késleltetés, nekem Bp-en volt RDSL, elvi 384/128-al, és kb a harmadát/negyedét tudták nyomni... Sokszor szakadozott a kapcsolat, de ez mondjuk elég szélsõséges eset, mindenesetre ha lehet ADSL, akkor az SOKKAL jobb.
Nekem már végre lehet ADSL, úgyhogy azóta nem foglalkoztam a kérdéssel, mindenesetre óvatosan a mikrohullámú nettel!

Hajdúsámson környékén nem tudtok vmi szolgáltatót?
Csak a Raydent ne ajánljátok, mert azok sztem még csak nem is értenek hozzá...

Csá BaziJoe neked még van ? irigyellek a türelmedért :)) Én már vagy 1 hónapja lemondtam csak még nem talatuk ki hogy ki-kinek fizet

Deikath

BaziJoe
Sziasztok nekem ez van Infotradés netem van kb 5 honapja,de nem ajánlom senkinek sem mert egy nagy rakás ........ az egész!!!!!

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

2XP
Eddig lehangolóak a tapasztalataim - ami remélhetõleg még a fejlsztési idõszaknak tudható be: a DU meter 4h 50min óta méri a sebességet és az átlag 4KB/s. Néha felmegy elég magasra (40KB/s), de ez csak pár másodpercig marad, néha pedig nincs kapcsolat, de ez is csak pár másodperces. Sem a flashgettel, sem a getrighttal nem tudok tölteni, csak a beépített ie letöltésvezérlõ mûködik és az isp nem akar válaszolni a levelemre ezügyben, úgyhogy holnap felhívom. Szvsz csak az vegyen ilyet, akinek más lehetõsége nincs (pl én), böngészésre megfelel, de letölteni elég hosszú ideige tart és csak matematikai esélyeim vannak arra, hogy a 9GB kihasználjam. Az mindenképpen jó benne, hogy nem kell 18h-ig várni a netezéssel.

2XP
583kbps - a jelenlegi rekord. Csak annyi a baj, hogy sokszor szaggat, meg szombaton elég nagy szél volt nálunk és történhetett vmi az adóval, mert csak ma reggeltõl van net.

2XP
Én is szertnék neten játszani, de még sohasem csináltam. Tudsz vmi segítséget adni? Hol, hogyan, milyen játékkal?

Ertem es te jatszol vele online?
FPS-t hasznalhato?
A szamok hidegen hagynak a gyakorlatban mennyire oke?

ÁjjLe BoBBi
Nemtom, talán az internet miatt

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Szerintem ahhoz képest hogy Sátoraljaújhely nagyon kiesik a magyar netes vérkeringésbõl elég jó az avg. 40ms BIX-re. A német kapcsolat tényleg nagyon gáz, azt mutatja PSINet-Elender EU kapcsolatával nagy gondok vannak. Kérdés ez csak ideiglenes vagy tartós, mert ugye tud köhögni az összes többi is, legalábbis Suxelero csinálta mostanában a dtag hop-nál a +450ms-et, és GTS sem volt mindig a helyzet magaslatán. Az amcsi nyugati parti ping szerinten átlagos érték.
Oldal 1 / 3Következő →