137
Milyen,hogyan,mennyiért?
  • Gascan #137
    igen ezt mondta, köszi szépen, sokat segitettél
  • Inquisitor
    #136
    A Mac Adreesre van beállítva az elérésed. Ez elvileg egy fix adat, ami az asztali géped hálókártyájának sajátja. De. Van lehetőség a Mac Adress "klónozására", és akkor menni fog a notidon. Viszont ennek beállításához valami hálózati dolgokban jártasabb embert meg kell kérdezned, mert bevallom én sose csináltam ilyet még.

    A DNS és a "többi" hálózati beállítást a hálózati kártya beállításainál kell pont úgyan úgy beállítanod, mint most az asztali gépen van. (Tulajdonságok, TCP/IP protokol, Tulajdonságok ...)
  • Gascan #135
    Sziasztok. Nekem itthon, mikorhullámu netem van. Nemrégiben vettem egy notebookot amin már nem tudom használni a netet mert a provider csak az asztali pcémre limitálta, de mondott valamit, hogy ha beállitom a connection settingsbe a nem tudom mit, a notebookon, akkor ha kihúzom a lan kábelt a gépből és behelyezem a notiba, akkor ott is fog menni. Tudna valaki ebben segiteni, hogy pontosan mint és hova kéne beirni?

    Ha jól emlékszem valami DNSekről beszélt, meg ilyenek.
  • SzocsA
    #134
    és a te szólgáltatód csak az alföldön terjeszkedik? zala felé nem jönne el mert nekem is mikronetem van! gylcomp! 6000 ft 1024/192 szóval a tiéd e szempont szerint jobb!
    nálam az a gond hogy 150 ms os pingem van ami 80 100 as pinget jelent ha 3-4 ember játszik akkor is! és ha torrentezek akkor egyből megfeleződik a sebesség! az árat kicsit sokallom! és persze ha kanizsán laknék akkor nem lehnne ilyen gondom!
  • Inquisitor
    #133
    Ja értem. Mikor nekem még mikros netem volt, fura módon az Ausztrál és UK szervereknek volt csak játszható pingje, ami elég furi, mert a germán és svéd szerverek 8amik híresen gyorsak) sokkal közelebb vannak fizikailag.
  • szurop
    #132
    Mert azóta belassult a netem, és úgy akartam írni, hogy MÉG tökéletesen megfelel.
  • Inquisitor
    #131
    Miért jobb a 40-es ping? Vagy csak én értettem félre? Anno én ürültem a 80-as pingnek is játék alatt. :)
  • szurop
    #130
    CSá
    Tehát Anet.hu, de nem pesti vagyok ám, hanem kiskunhalasi. 5790 a havidíj.
    Eleinte mikor még a letöltés 460 volt, akkor a 20-as ping magas volt. De most általában 40, ami tökéletesen megfelel.
  • SzocsA
    #129
    mikrohullámú internet olyan mint a mobiltelefon! vezeték nélkűli! vagy mint a TVzés!
  • Barny
    #128
    miaz a mikrohullamu internet_
  • SzocsA
    #127
    ez mikronet?
    valami címet vagy honlapot!
    ha mikronet és neten szoktál vele játszani akkor kb mennyi a ping és stabil?
  • szurop
    #126
    Cső, most találtam a topicra, nem olvasom át, csak leírom milyen a netem. Naszóval Anet-es vagyok. Kezdetben 5 gigás le korlátom volt. Mikor bekötötték a netet, 460-ak töltöttem lefele. Majd lecsökkent 230-ra és stabil volt. Ez jó hosszű időszak volt. Most lett egy akció, ugyanannyi pénzért korlátlan net, de 1024/256 sebességgel. Mióta csomagváltás volt, most csak 70-el töltök lefele, már szóltam nekik hogy csináljanak vele valamit, de nem reagáltak. De, szeretem a netem, mert sokat torrentezek, és ha viszik, képes 10-15 Megabittel tolni felfelé a cuccost., azaz 2000kilobájt-al akár. Az már nemsemmi. Ha pl 600-al megy felfelé, az meg se láccódik a pingemen.
  • SzocsA
    #125
    Hello!
    Valaki tud zalában olyan internetszolgáltatókról akik nemcsak városban építik ki a szolgáltatást hanem falura is.
    mert most jelenleg a mikronetnél vagyok havi 6000 ft 1 mega és kb 130-150 ms os a ping ami netes játékban szar szóval szeretnék váltani de még nemtaláltam olyan szolgáltatót aki kiépítené a hállózatot!
    ha valaki tud valami kérem jelezze nekem! köszönöm
  • David01
    #124
    Nem tudna valaki mondani egy linket vagy küldeni egy teljeskörű, minden apró részletre kiterjedő leírást a mikrohullámú internet működéséről, technikai részleteiről?
  • Inquisitor
    #123
    Nem értem a kérdést, az összes kártyához van kliens program, ami az összes általa érzékelt hálózat zaj és térerő értékeit kiírja ...
  • Sleepy Bone
    #122
    Hello!
    Tudom hogy régi kérdés de most találtam ezt a topicot. Tőlünk 2 utcára van az adó és nagyon jól müxik 1 mbit le 768 le a kezdet nehéz volt két vevőegységet raktak fel meg volt hogy napokig nem működött a cucc de ebben az évben mindig jó volt a sebesség, sőt ha egy kicsit panaszkodunk a szolgáltatónak emelik a szélességünket ugyanannyi pénzér :D
  • David01
    #121
    Olyan programot keresek ami méri a mikrohullámú netem jelének erősségét?
    Tud valaki ilyet?
  • Danecay
    #120
    Valaki?
  • Danecay
    #119
    Ki, mit tud az Északnet szolgáltatóról?; akinek a homlapja a következő címen érhető el: ÉSZAKNET
    Nálunk Tiszadobon még mindíg nincs semmilyen szélesávú internet, a vicc viszont az, hogy a tavasz folyamán 2 szolgáltató is versengett azért, hogy szolgáltasson, az egyik az ongai Internet Média 2005 KFT., a másik pedig a tiszaújvárosi Tisser KFT. Első körben a helyi önkormányzat az Internet Média mellett döntött, ami érthető is volt mert olcsóbban szolgáltatott volna mint konkurenciája a Tisser KFT, viszont a szerződések kiküldésén kívül semmi nem történt az Internet Média részéről, 2 hónap alatt, a vádaskodáson, az újjalmutogatáson, a konkurens szolgáltató mindennek elmondásán és az én perrel fenyegetésemen kívül. A perrel való fenyegetés oka az volt, hogy én az itt a fórumon és a Borsod Online-on olvasottakat megosztottam egy pár ismerősömmel és ez a szolgáltató fülébe jutott, ezért hitelrontással és rágalmazással vádolt.
    Mivel mint írtam 2 hónapig nem történt semmi, kb. 1 hete ismét a Tisser KFT került képbe. Hogy most pontosan milyen stádiumban van a dolog azt nem tudom, de a minap az ÉSZAKNET, vagy ÉSZAKNET.NET szolgáltató szórólapja akadt a kezembe az egyik helyi presszóban. Mivel Ajánlatük, áraik kedvezőbbek lennének, mint az állítólag megbizható Tisser KFT.-nek ezért érdekelne, hogy:

    Ki, mit hallott az Északnet szolgáltatóról?

    Így néznek ki a szórólapon szereplő árak, igaz érdekes, hogy nem egyezik a honlapjukon lévő árlistával, de az eltérés elenyésző, pozitív és negatív irányban is:
  • Conga
    #118
    Nekem mikronetem van már egy éve és meg vagyok vele elégedve.
    A feltöltés kicsit lassu de amugy a letöltés mindig a max-ot mutatja.
    A köd-re rátérve nálam az se jelent gondot.
    Ritkán szakad meg a net, az is nagy hóesésben vagy viharban történik.
    Szal én ajánlom mert viszonylag olcsó (nálunk) és jó.
  • wander01
    #117
    Hali! Agárd-Dinnyés környéken tud valaki valami netes megoldást a modemen kivül? (velencei to déli part)
  • grebber
    #116
    Mennyire megbizható ez a net?
    Most nálunk kb 100méteres körzeten belül a tölünk nemmessze lévő tömbház tetejére zuztak ilyen cumot.
    Elég olcsoé van.

    Csak nemtudom érdemes lenne-e átváltani rá megbizhatóság szempontjából.
    Jön valami nagyobb köd azt no net :D
  • Gerry
    #114
    Én Budapesten vártam több mint 2 évig normális netre, mert a modemes dolog az nem volt kivitelezhető az ára és a sebessége miatt, majd némi különakció és csúszópénz útján sikerült beköttetni az ADSL-t, ami eddig elvileg nem volt lehetséges, most pedig már lassan egy éve tökéletesen üzemel...
  • Lacc
    #113
    Haveromnak ilyen nettye van. Azt mondja elég jól visz, de néha, ha olyanja van, akkor negyedére csökken a sávszél. De az esetek többségében frankón működik.
  • BlackWolf
    #112
    multkor jegesoben is ment mint kes a vajban
  • Joey_The_Man
    #111
    És nincs olyan gond, ha esik az eső vagy anyámkinny ingadotik a kapcsolat?? Mert én is olyan helyen lakom, ahol max ISDN van, de én valamiért nem bízok ebben a mikrósűtős megoldásban... Mint a wireless hálózatban sem igazán.. Ám lehet egy befásult maradi vagyok
  • BlackWolf
    #110
    de nekem ne kezdjetek el anyazni 1.5evig vartam hogy legyen valamilyen net ebben a vilagvegi faluban
  • BlackWolf
    #109
    nalunk is volt fairtas egyebkent igazad van envagyok egyedul ezen (szoroponton) mivel apam haverja csinalja ezert ingyen megy es gyors is szoval kiveteles helyzetben vagyok
  • Aquli
    #108
    Ez a net is olyan, hogy csak ott mukodik, ahol be van kotve?
  • Gerry
    #107
    384kbps = elvi max 48 kByte/sec letöltés, 512kbps = elvi max 64kByte/sec (nekem 512-es van, és általában 65-67kByte-tal tudok tölteni) neked a mikro az mekkora elvi sávszélességgel megy? elvileg 1Mbps-nek kéne lennie ahhoz, hogy 120kByte-tal tudjál letölteni, vagy pedig rajtad kívül gyakorlatilag senki sincs a szóróponton, ahonnan kapod a naftát? (Elvileg addig ilyen jó a sebesség amíg senki nincsen rajtad kívül, viszont ha sokan lennétek egyszerre fent, akor drasztikusan töredékére visszaesne a sebességed, míg ADSL esetén állandó az adott 384 v. 512k...)
  • TZoli
    #106
    Ha nincs direkt rálátás akkor b*szhatod,szerintem az 1km az elég sok hogy anélkül menjen!
    De szerintem is inkább őket kérdezd meg!
    Ha debreceni vagy akkor nézd meg ezt:Sohonet
    Igaz,kicsit drágább,viszont gyorsabb és nem cigánykodnak mint a réjden!
  • lck
    #104
    Nekem január 12.-e után igérték a rákötést, de 2 szép nagy ház is van útban, úgyhogy nincs direkt rálátás. A távolság kb 1 km. Szerintetek fog működni?
  • TZoli
    #103
    Ki kell vágni a fát és csá!Éjjel kimész ledöntöd egy baltával és annyi...
  • Conflict
    #102
    egyébként itt lenne mikro, de a szolg. (Rayden) aszondja, hogy belóg egy fasor, és így takarásban van optikailag.
    Kb. 3 Km-re van az adó, de ez passzolva van ezek után.:-/
  • Conflict
    #101
    Hajdúsámson, és dettó a helyzet...
  • TZoli
    #100
    Én Debreceni vagyok,a város mellett lakom,és itt se adsl se upc :(
  • Conflict
    #99
    TZoli és neked hol szolgáltatnak?
    Debi, Sámson, vagy Böszörmény?
  • TZoli
    #98
    Conflict!

    A Rayden tényleg egy nagy sz*r,októbertől decemberig minden héten 2x-er hivtam őket,hogy mikor lesz "uj" bázisantennájuk.Decemberben meguntam.Tegnap megint hivtam őket de még sajnos nincs antennájuk...HAZUG TÁRSASÁG!!! ezt nekik!
  • BlackWolf
    #97
    miko mikorm = mikro :D
  • BlackWolf
    #96
    hat en kint lakok egy nyiregyhaza kornyeki faluban.Chello nincs kiepitve ads-lt most kezdtek el nyomni mikor meg mar van vagy fel eve
    nekem mikrom van tokeletesen megvagyok vele elegedve bar vannak vele kissebb hibak de ez a meg nemteljesen kiepitett rendszer miatt van!mostanaban 2haverom is vett ads-lt mer az olcsobb mint a mikronet hat eleg lassan mennek egyik haver 384-ese 45kbal szed masik havernak 512-ese van az meg 60-70kb-al!!az en mikorm pedig legroszabb esetbese toltott 120kb/sec alatt igaz nem is olcso de megeri!!az apro kimaradastoktol eltekintve