Egy évre csökken a Maxtor merevlemezek garanciaideje
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elméletileg az otthoni gépemnek frissebb tápja lehet, mert az már a P4-esrendszerekhez is passzol. Viszont nem zárható ki, hogy a másik gépben áramkörileg fejlettebb. Sajna a Windows-t annyira nem ismerem, hogy létezik-e olyan utasítás, ami leállítja a vinyót. Az is lehet, hogy az alaplapi vezérlõ tud ilyet... Majd mérek egyet, ahhoz legalább értek.:-)
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem ez azért van, mert a munkahelyi géped kikapcsolás elõtt leállítja a merevlemezt, az otthoni meg csak megszakítja a tápfeszültséget, amikor kikapcsolod. Ez utóbbi régebbi gépeknél általános, vagy ha a vindóznak nem teccenek a géped energiamenedzselési részei. Különösen 98SE-nél volt ilyen, amikor nem tudta leállítani a gépet, de állítólag a ME sem tud leállítani egyes gépeket.
ez igaz ,de azért ennnyi pénzt kidobok akkor legyen már megbizhato, az adatok eszmei értékérõl meg nem is beszélve . Még nem vittem vissza dehogy hova rakom a 80G bol 75G adatot azt nemtom ;]
Ha abból indulunk ki, hogy mindegyik cégnek szarok a vinyóik (mert vannak hibás darabok) akkor tk. nem kéne vinyót venni. Vagy vegyünk WD-t, mert itt nem panaszkodott rá senki.:-)
Kicsit más... Ha az otthoni gépemet leállítom, akkor még kb. 5-10mp-ig hallom, ahogy pörög a lemez a vinyóban. Ugyanez a vinyó a céges gépemben kb. 3-5mp alatt megáll. Találkozott már valaki ilyennel, vagy tud rá valami éppeszû magyarázatot? Lehet, hogy az otthoni tápomban van egy jó nagy kondi a kimeneten, ami egy darabig tovább ad feszkót??
Kicsit más... Ha az otthoni gépemet leállítom, akkor még kb. 5-10mp-ig hallom, ahogy pörög a lemez a vinyóban. Ugyanez a vinyó a céges gépemben kb. 3-5mp alatt megáll. Találkozott már valaki ilyennel, vagy tud rá valami éppeszû magyarázatot? Lehet, hogy az otthoni tápomban van egy jó nagy kondi a kimeneten, ami egy darabig tovább ad feszkót??
Szerintem nem az a gáz, hogy 1 vagy 3 év garanciát adnak egy vinyóra, hanem a megbízhatóság csökkenése. Számomra sokkal fontosabb a rajtuk lévõ anyag, mint a vinyó piaci ára és ezt a garanciális csere nem tudja megoldani. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a megnövekedett tárolókapacitásnak és a magasabb fordulatszámnak köszönhetõen, illetve a hardverek teljesítménye miatt egyre több hõt termelnek az eszközök, ami a gépház nem megfelelõ szellõzése következtében hozzájárulhatnak a vinyók idõ elõtti meghibásodásához. Nekem eddig poztitív tapasztalatom volt a Quantum, illetve most már Maxtor vinyókkal kapcsolatban, de szerintem a Seegate-ek is megfelelõek.
tetszenek ezek a hozzászólások... egyik erre a vinyóra esküszik másik arra... egyik ezt szídja, másik azt... 😊 bármelyik vinyó megpusztulhat. Különösen, ha nem tudják, hogyan kell velük bánni. Tipikus eset, hogy az illetõ kiszedi a mobilerackbõl a vinyót, úgy, hogy az még pörög kikapcsolás után és máris lóbálja, szalad vele. Hát így jóhogy sector hibás lesz! Nekem itt van mindenféle vinyó. Évek óta itt állnak a legkülönbözõbb féle márkából, folyamatosan használom õket. Az a tapasztalatom, hogy a leggyorsabbak azonos kategóriákban mindig az IBMek, de azok is a legsérülékenyebbek is. Mindenképpen meg kell várni gépleállításkor, hogy a vinyó ténylegesen leálljon, mert nagyon sérülékeny. csak ezután mozgassuk a gépet vagy a vinyót. Legjobb minõség a volt Quantum külsejû vinyók. A hagyományos Maxtor vinyók strapabíróak, viszont érthetettlen okból fél év alatt mindegyik érezhetõen lelassul. Az 5400-esek pedig egyenesen kataszrófák ebbõl a szempontból. Másik tapasztalat, hogy a Maxtor kinézetû vinyók 7200-es változatai rendesen szívják a tápot, ellentétben a Maxtor-Quantum vinyókkal. Ez utóbbiak 1 év alatt lassulnak csak le a Maxtorokhoz képest. Seagate vinyók mindenben átlagosak. Kicsit gyakoribb a meghibásodás közöttük. Értsd: áll a vinyó beépítve, meg sincs mozdítva és hirtelen sector hiba. Bár eztis ki kell fogni mint mindent, de abból a pár 100 vinyóbol, amit a környéken számon tartok ezek között nagyobb a meghibásodási arány. Western Digitalt nem ismerem, senkit sem ismerek, akinek lenne errefelé.
hát a maxtor ennyit tud. Ök is alábbadtak a megbizhatoságbol nem véletlenül nem válalnak 3 év garit a szarjukra. IBM et lecseréltem mer fél év után bad sectorosodni kezdett. Maxtort vettem helyette gy 80GB 7200 asat. 1 honapig birta . No comment... Inkább arra figyelnének hogy megbizhato vinyokat gyártsanak nem pedig arra hogy enyém legyen a "leggyorsabb vinyo cim"
itthon forgalmazók sem szivesen vállanak 1 évnél több garit, nagyon macerás az utána járás.
Nézzétek! Nekem egy 46.1Gb-os Maxtor HDD-m van és a felpörgés után nem hallom a hangját viszont nagyon gyors és eddig hibátlanúl ment... És sokakkal ellentétben nekem még egyetlen egy HDD-m sem krepált be pedig egy 6.4Gb-os Quantum vinyót használok hurcolázásra valamint ugyan ilyen szerepet töltött be és most a fater gépében dolgozik tovább egy 2Gb-os Quantum HDD....
Szóval vagy vannak szerencsétlen emberek vagy én vagyok szerencsés, esetleg egygesek focizni is szoktak a HDD-vel!!!!!!!!!! ::😊)))))))))))))))
Szóval vagy vannak szerencsétlen emberek vagy én vagyok szerencsés, esetleg egygesek focizni is szoktak a HDD-vel!!!!!!!!!! ::😊)))))))))))))))
sztem a seagate barracuda széria nagyon király, és az IBm is jó, de nekem már 2 maxtor is elfüstölt, nem nagyon bízok bennük.
ja, most 75Gbyte 10kRPM IBM cumó van itt nekem. UW SCSI 320
ja, most 75Gbyte 10kRPM IBM cumó van itt nekem. UW SCSI 320
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
Az IBM-et én nem erõltetném,
IMHO Seagate Barracuda IV, Maxtor.
IMHO Seagate Barracuda IV, Maxtor.