ADSL Intenetmegosztás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Szomszéddal szeretnénk megosztani adsl-t. Kb. 20-30m a távolság. Hogyan lehet? (lehetõleg úgy hogy tõle függetlenül tudjam használni)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

helo!valaki homályosítson fel hogy ha van két gépem,az egyiken jön az adsl.Erre a gépre vettem mégegy hálokártyát és a másik gépen is van!Na most ezt összeszeretném kötni,vettom olyan kábelt is.Mondjuk már összevan kötve,akkor hogyan kell megosztani a beállításoknál?

Mnemomic
Hi!

Köszi a segítséget. Netmegosztás most is megvan Isdn-el az Xp szépen megcsinálta a varászlóval 😊

Csak ott ugye a soros portra megy a modem így ilyen gond nincs. Szóval a USB-srõl senki nem tud semmit?

Akkor azt hiszem veszek majd olyan elosztó dobozt az azzal lesz megoldva a dolog. Nálunk azért nem fog 24h-án át menni max nappal szóval szervergép nem kell azért nem úgy akarom megcsinálni. Szervernek jó lesz a mostani igaz hangos de nappal kit érdekel? 😊

Laalee
ja persze nalunk nem adsl van 😄 hanem kabel 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
hat swich el erdekes 2 halozatot osszekotni...

megnezem amikor feljelentkezel egy swichel a netre es kozbe megosztod a netet is...

persze lehet szoftveresen megosztani a dolgokat, de egy routernek hasznalt gep kb ennyibol jonne ki es szopja az aramot, meg foglalja a helyet...

Pheel
tõõõõlem 😊)))
fel lehet jelentkezni egyszerre több géprõl is?
AnarchoiD
fogadunk ?😊

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
http://www.stormriders.hu/vigor.jpg

uptime rulezz 😉 az adsl-modemem pedig mult szeptember ota aram alatt van, es maximum langyosnak nevezheto 😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Nálam otthon mindkét gép betárcsázva a switchen keresztül, és mindkét gépen lehet játszani az UT-t, tehát van elég sávszélesség. A ping kicsit nagyobb lesz így, de még elviselhetõ marad.

Pheel
Naja. De mi van, ha az a gép ki van kapcsolva? 😊)))
Pheel
A Siemens melegszik, mint a Pokol 😊
Pheel
Ja bocs. Akkor neked 2 kártyesz.
Mnemonic viszont direkt nem akart 2 kártyeszt.
Pheel
Nálunk spec 4 géphez. 😊 Ahhoz pedig már kell.

Egyszerre betárcsázni mindenki külön-külön? Az éééérdekes lehet. És a sáv hogy oszlik?
ez igaz, de a hátrányait is nézzük: Állandóan bekapcsolt(zaj) szervergép, kártya és IRQ hiányok (lásd: Mnemomic), nehezebb konfigurálás stb. Egy 5-ös switch 12000 Ft, igaz drágább, de nem olyan macerás.
Pheel: Egyébként nem kell az egyik géppel betárcsázni, minden gép tudja külön egyidõben.

Pheel
Elég egy hálókártyesz. Nekem is egy van a gépben és mégis ki tudom osztani.

A megoldás a következõ:

ADSL kábel a dobozból, be a switch-be (esetleg hub-ba), switch-bõl kábelek minden géphez (ez ugye a LAN), majd betárcsázás az egyik géprõl, a többi gépnek meg megadni ezt a gépet gateway-nek és kész 😊
Mnemomic
Hi!

Talán itt is lesz nemsokára Adsl és én is szeretném megosztani. Namármost én nem szeretnék két hálókártyát a gépbe tenni mert már így tele van és csak IRQ problémát okozna.

Lehet kérni USB-s csatlakozásút is. Ez rosszabb mint amelyik hálókártyára megy? Játékhoz letöltéshez kell majd.

Mert ha rárakom USB-re akkor a hálókártyána meg mehet a mogosztás nem?

Szerintem sok a fölös pénze Lalee-nak
Egyébként tényleg elég a switch

Pheel
De minek neked router? Mire nem elég egy switch?
Laalee
a kerdes az lenne valaki mar probalta ezeket az olcsobb routereket? mennyire jol kezelik le a kulonosebb programokat p2p meg client-client jatekok (starcraft war3)

Laalee
most tunt fel hogy egesz olcson lehet mar kapni jominosegu soho routert 😄 asszem ez mar jbban megeri igy mint egy 3. gepet beallitani a sorba

SMC router 10/100 mbit WAN felé (asszem az nem veszelyeztet hogy valaha otthon ennel nagoybb savszel lesz 😄)
4 portos switch 10/100 as LAN felé
weben keresztul konfigolhato
az az egesz nem tobb mint 50 fával egyutt

egy szar p1 est vinyoval switch el lehet kb ennyibol kihozni. az ez esztetikusabb mint egy szar 6 eves atx haz 😄
kevesbbet fogyaszt nincs hangja.
nem öszülsz bele mire mukodesre birod a linuxot 😄DD

Sir Quno Jedi
Neeeem, csak 2xhdd, plussz extra nagy hûtõ + táphûtõ + Inno hûtõ + procahûtõ, ez nekem sok...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pheel
Üvölt a gép?!? AMD? 😊)))))
Sir Quno Jedi
Én is erre készülök, mert meg lehet õrülni, hogy éjjel-nappal üvölt a gép :-))) Megy egy szerver a ház másik végébe, két hálókártyesz+XP prof és hali ! Ha mást nem, remote desktop-pal minden megy, nemdebár ?!! :-)))

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Huh. Már hetek óta nem aludtam

Pheel
Nem tud. Megnyugodhatsz... 😊
Kérdés: A szolgáltató rá tud jönni, hogy 2 gép van fenn 1 elõfizuval? Ezt hogy látják, mi alapján?

\'Coldfire\'
naszoval lenne egy kis gondom van szerverunk meg van rajta ppp share is az van a lanhoz kapcsolva a serveren tarcsazok megy is a net a server latja a lant meg a tobbi gep is a servert de a tobbi gepen nem lehet netezni mert nem megy kifele semmi probaltunk mar linux ot win98 at is de egyik sem megy
mit lehet itt tenni

Nálam egy switch-be csatlakozik 2 gép+ADSL modem, kiválóan müködik egyszerre, és nem is kell a szervergépnek menni állandóan.
AZ unreal Tournamentet játszottuk egyszerre az interneten, még így is elég volt a sávszélesség.
Egy olcsó switchet már lehet kapni 13000 sarcért (Edimax 5 port)

Sziasztok!

Az ADSL internetmegosztásával kapcsolatban várok hozzászólásokat.

Nálam WinXP Home és WinXP Prof van telepítve, az elõbbi egy PC-re és az utóbbi egy Nootra. A PC mûxik szerverként. Sajna csak böngészni lehet a klienssel, de azt is csak nagyon lassan. KB 1,5-2 Kb/s