2691
  • JackDaniels #128
    Na ja. Mostanában nem volt egy értelmes horror gamma, a Silent Hill4 sem jött be nekem. Remélem ebben nem fogok csalódni.
  • haxoror
    Itt nem az fps a lényeg hanem a sztori és a borzongád, olyan progi meg nem volt azóta szal én várom ezerrel mert jól jönne végre egy jókis horror game :)
  • Pupcika
    ha ezt tavaly kiadták volna év elején akkor jó lett volna, így már nem várom igazából...
  • JackDaniels #125
    Jó lesz ez, jó lesz ez!:) Bexarni meg belehet gyengébb grafikától is:DDD
  • grebber
    4 új kép a minőség nem a legmeggyőzőbb.
  • Takezó
    épp most néztem meg megint a tréjlerért... és hát... ááá, de várom!!! Addig is Mozart Requiemet hallgatok :)
  • Takezó
    jah, jöhetne..
  • grebber
    Hát igazán jöhetne már.
  • JackDaniels #120
    2005-ben mikor?? Nagyon kellene már ez a gamma. Ha jól tudom,akkor most karácsonyra volt beígérve?? Bár, ha már eltolták, akkor mindegy
    :(:(
  • Randal
    na, kicsit közelebb jutottunk hozzá:)
  • grebber
    Call of Cthulhu: DCotE interjú

Dixie Flatline, 21:43 - Játék: Interjú

Barny jelenti: A Game Chronicles Magazine egy remekbeszabott interjút készített az általam egyik legjobban várt játék (Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth -DCE-) lead designerével, Dennis Chenggel. A Lovecraft műveinek világára alapuló játék a Bethesda jóvoltából fog elérkezni hozzánk.

Először is elmondanád, hogy hogyan indul a DCE?

A játék egy moziszerű nyitánnyal kezdődik, mely Jack Walters-t mutatja, az általad irányított karaktert. Jack éppen egy őrültek kezelésére specializálódott elmegyógyintézetben áll kezelés alatt. Ezután egy hat évvel ezelőtti jelenetet láthat a játékos, ahol Jack rendőrként éppen egy bostoni házat vizsgál, melynek az alagsorában nem evilági erőket fedez fel. Felette az irányítást 1922 februárjában vesszük át, mikor is magándetektívként dolgozik, miután kitették a rendőrségtől. Egy kliense arra kéri, hogy látogassa meg Innsmouth-t (Lovecraft kisregényéből ismerős lehet - Barny), ahol nem csak a kikötőváros titkaira derül fény, de a saját borzalmas múltjára is.

Korábban már halhattuk, hogy a játék különböző stílusokat elegyít az FPS műfajon belül. Megmondanád, hogy mi az arány a hentelés és a logikai feladatok között?

Szándékaink szerint a játékban lévő feladatokat többféleképpen lehet megoldani. Vérgőzös játékosok szinte csak a küblicicák tunkolására szakosodhatnak, míg mások a lopakodásra és logikai feladványokra koncentrálhatnak. Természetesen sem a harcot, sem a fejtörőket nem lehet teljesen kihagyni a végigjátszás során.
    Időnként muszáj lesz a fejünket használni, főleg, ha az ellenség túlerőben van.

Hogyan definiálnád a játék stílusát?

A DCE egy survival horror játék, mely first person nézetet használ. Emellett rengeteg újítást szándékozunk bevezetni a játékba. Például nem lesz HUD, viszont lesz speciális fáradási rendszer, vagyis ha sokáig célzó módban vagyunk a fegyverünkkel, akkor Jack karja elkezd rázkódni, a lövések célt tévesztenek. Gyógyulni sem lehet egyszerűen, főhősünknek be kell kötöznie magát, hogy elállítsa a vérzést, melybe bele is halhat.

Hány pályára, és milyen stílusúakra számíthatunk?

Mivel a játék egy hosszú kalandozás lesz, ezért nem igazán illik a klasszikus pályarendszer a játékra. Természetesen lesznek eltérő helyszínek, ilyen felosztással számolva 16 különböző helyen járhat a játékos.

info:Hardwired
  • Takezó
    jajj, a figyelmetlenségem... bocsi
  • Hentes Bill #116
  • Takezó
    valaki tud valamit erről? készül már?
  • Zoleeca
    Még mindig jobb mintha félkészen kapnánk meg. Türelem rózsát terem :) Reméljük hogy ez csak a javára válik a játéknak...
    Amúgy hol olvastad?
  • Axon
    Wazzzzzzzzzzz'
  • Takezó
    NEEEEEEEEEE
  • Hentes Bill #111
    ehhh, 2005-re elhalaszották a megjelenést

• grebber
    Wazeg mindennek jön a demója erről mér új movie sem jön.
    Csak csinálják-csinálják remélem überkira lesz.
  • grebber
    Nem lenne game késés nélkül.
  • Gabe18
    Egyiken ez van,másikon az.Ki tudja ezeknél már...
  • Corey
    a honlap forumán persze tagadják kicsit, de szerintem ebből nem lesz szept.1...
  • Corey
    a gamespot szerint meg 02/01/2005... most ez igaz?..
  • Gabe18
    Gamfaqs.com szerint Szeptember 1.
  • Corey
    tartva van az augusztus végi megjelenés? nagyon kivancsi vagyok erre a horrorra
  • Zoleeca
    Jaja, igen én is ebben bízom :) A tüntetésben benne vagyok :)
  • Takezó
    hmmm, szvsz ez már sokkal jobb és nem hacknslash-party lesz :) a játékok fejlődnek és ha komolyan veszik Lovecraftot, nem mernek másmilyet kiadni... ha meg igen, megyek tüntetni :D
  • Zoleeca
    Neeem...csak elájul. Majd amikor felébred valahol egy korházban alig emlékszik dolgokra, pláne arra hogy hogyan menekült meg :) De mivel nagyon kíváncsi, fél éves terápia után már eléggé "ép-elméjű" lesz hogy visszamenjen kideríteni mindent, immár sokkal felkészültebben
  • Zoleeca
    Hmm...engem csak egyvalami aggaszt...annak idején az Alone4 ben eléggé hangulatromboló volt (én nem játszottam vele) egy-két fegyver. Remélem itt nem lesz ilyen probléma, illetve nem csak (esetleg egyáltalán nem) hentelés lesz a téma, mert akkor semmit sem ér az egész.
    Ja és még az tetszene ha több történet lenne benne, nem csak egy ami végigviszi a játékot, mert az olyan jó lenne :)))) meg legyen jó sok a játékidő, meg...meg...

Kár hogy nem kívánságműsor :)
  • Eye-scream
    Énszerintem lehet, hogy az lesz a vége, hogy a főhős megpillantja Dagont és utána meghal vagy öngyilkos lesz :)
  • Takezó
    Egyébként reális, hogy a végére kevesebb épelmét vesztünk... de meglátjuk, mindenesetre nagyon várom :) a végén meg szvsz valami közepesen híres ellenfél lesz, amiért nem kár, ha meghal, de azé büszkeség :D
  • Kis Szabó
    Hát nem tudom. Ha majdnem mindenkit megfertőzött Dagon akkor valszeg elég sok kuruttyolóval találkozunk és nem hiszem hogy maradna sanitynk a végére. Vagy fokozatosan hozzászokunk a látványukhoz és kevesebb sanityt vesztünk? Egyébként nem gondoltam komolyan hogy eljuthatunk Dagonhoz, csak elfelejtettem smileyt rakni. Esetleg megnézhetjük a korallszirtre kiúszó lényeket lentről :)
  • Mossberg
    Remélem a városba nem, végülis nem lenne Lovecraft-i ha minden kiderülne. Az igazi fíling az hogyha a játék végére csak homályos képed van arról hogy tulajdonképpen mi is történhetett és annak örülsz hogy túlélted egyáltalán :)

Aztán go pszichiáterhez feldolgozni a traumákat hehhe
  • Glpetyus
  • Kis Szabó
    Cthulhu fhtagn! Cthulhu fhtagn! Ide vele! Ha jól hallottam akkor Dagon szabadítja ránk a szörnyűségeket. Vajon a vízalatti városba is eljuthatunk? Kiváncsi vagok Innsmouthra is, remélem faja kis játékot csinálnak (és egyszer ki is adják)
  • Glpetyus
    UP:)
  • Glpetyus
    A #79-ből vettem :P
    jó lenne szeressük' az ilyet:)
  • zaki
    DEMÓT AKAR A NÉP
  • Takezó
    komoly??? HL2 után 2. legvártabb játékom :D
  • Glpetyus
    Megjelenés aug 31??