26
  • Bohun
    #26
    Istenem, hülyék. Az egész történet csak képletes, ahogy a Biblia nagyrésze is.:P
  • Deus Ex
    #23
    Üdv.

    Nem reklámozni kívánok, kérem bennhagyni!

    A szeptemberi Természet Világa részletesen foglalkozik a mitológiai özönvizek kérdésével.

    További kellemest.
  • bende
    #21
    Nos. A nagy viztömegre van megoldás. A kéreg átlagos magassága -2000 m alatt van. A Biblia szerint az özönvíz végén nagy felemelkedések - sűlyedések voltak. A sok víz a -2000 méterre ment el.
  • Ron Ragm
    #20
    van benne valami:)
  • gz8
    #19
    Na, hol marad a fénykép? Milyen cikk az ilyen?!

    :))))
  • Deus Ex
    #18
    Nem vagyok sem ufoo hívő, sem ufoo tagado.
    Bizonyítsanak pro vagy kontra.
  • Deus Ex
    #16
    Morgen.

    Most került nyilvánosságra, a világ vörösebbik felén. Néhány évvel ezelőtt a kínai állampolgárok nem tudták, hogy már járt ember a Holdon..

    További kellemest.
  • Bonewerkz
    #15
    erdekes, hogy 1949ben levetitett film most kerult nyilvanossagra....
    amcsik tuti, hogy titkolnak 1 rakas dolgot....
    en az egeszet ugy kepzelem el, mint a Frigylada (a film)vegen, amikoris a Frigyladat betettek a tobbi titkos dobozka koze, amibol annyi volt, hogy elfoglaltak 1 egesz bazi nagy raktarat... szerintem valami hasonlo lehet mondjuk az amcsiknak pl. a deli.sarkon...
  • gz8
    #14
    Sokkal kevesebb állatfajról tudtak! Ez jó! :-DD
  • gz8
    #13
    Ekkora szamárságot is régen hallottam :-DDDD

    Miért menjen fel Noé az Ararátra?

    Öreg, ha legalább a cikket elolvastad volna... Az Araráton feneklett meg a bárka!

    ROTFL!
  • Deus Ex
    #12
    Morgen.

    Nem vagyok sem bárka hívő, sem bárka-tagadó.

    A National Geographicon nem rég vetítettek egy filmet az 1949-ben készített légifelvételt követő eseményekről.
    Miután észrevették a bárka-formájú nyomot, több expedícioot indítottak a helysznínre. A közelmúltban végzett ásatások és mérések szerint a bárka alakú horpadás alatt megkövesedett szerkezet van, aminek a felépítése hasonloo egy hajó szerkezetéhez. Egy földrengés pedig a felételezett palánkozat mellől elmozdította a felhalmozoodott földet, így láthatóvá vált a megkövült bordázat legvelső része. A lelettől távolabb, avval közel egyvonalban pedig olyan több méteres, néhány tonnás megmunkált köveket találtak, amelyek hasonlóságot mutattak a hajók lehorgonyzására használatos horgonykövekkel.

    Ismétlem, nem kívánok egyik oldalra sem állni. A tekintélyes National Geographic ezt a filmet levetítette, a film pedig azt sugallta, hogy ott, a hegyekben egy rég-rég megfeneklett hatalmas hajó fekszik.

    További kellemest.
  • Bonewerkz
    #11
    Atlantiszrol annyit, hogy allitolag egy melyfold volt az atlanti oceanban, vulkani hegyektol korulveve. Amikor aztan az egyik vulkan felrobbant (lsd: Krakatau sziget, nem is olyan regen...) a viz elarasztotta a belso szarazfoldet, majd az instabil kepzodmeny (toresvonalon helyezkedett el, amig nem telt fel vizzel, addig az egyenlotlen viznyomas fentartotta, mint egy kobol keszult hajot) a kiegyenlitett viznyomas miatt a sajat sulya alatt osszeroppant, es elsullyedt. Ez nem okozhatott nuklearis telet, de egy ekkora katasztrofa okozhatott 5 km-es cunamit, ami akar tobbszor is megkerulte a Foldet (Amerikaban talaltak jokora cunami-nyomokat, amikrol kiderult, hogy ennel joval kisebb partvideki foldcsuszamlasok nyomat keletkeztek, es mintegy 50 m-es magassagig letaroltak a fakat)
  • JTBM
    #9
    Az egész logikus, csak rosszul rakjátok össze a dolgokat: Te egy nagyon okos emberke vagy és meg akarod menteni a haverodat Noé-t. Tudod, hogy jönni fog egy szökőár. Azt mondod neki, hogy menjen fel az Ararátra és építsen egy hajót. Vigyen magával pár állatot, hogy ne halljon éhen, meg hogy hihetőbb legyen a sztorid. Az Ararát magasan van, ezért bármilyen hajót is hoz össze, az vizet sosem lát, ezért elsüllyedni sem fog tudni. Noé a végén még hálás is lesz :-)
  • mad mind
    #8
    Az természetesen kitaláció, hogy minden állatot megmentett, de, ha volt áradás akkor az állatok a magasabb helyekre húzódnak vissza, ahol ő a hajót építette. Az állatok hajlamosak elviselni egymást extrém helyzetekben, tehát valószínűleg nem voltak olyan erőszakosak. Amúgy meg az ő idejükben jóval kevesebb állatfajról tudtak mint most és a rovarokat meg nem tartották hasznosnak.
  • gz8
    #7
    Az "Ararát anomália" hasonló lehet, mint az arc a Marson.
  • gz8
    #6
    Igazad van, a fizika nagyon sok törvényét nem ismerjük, illetve nem sikerült még leírni.

    Arról szól az egész, hogy minden állatból egy párat vitt fel. Emlősökből is több ezer faj él e földtekén, így maga a bárka óriási, jószeivel megépíthetetlenül nagy lett volna - főleg fából! - hát még ha a ragadozókat és a növényevőket is bizonságosan akarta elszállásolni. Az alacsonyabbrendű élőlények több, mint százezer fajtájáról már nem is beszélve. Kaja mennyi kellett volna nekik?
    Gondolkozz el egy picit a dolog fizikai lehetetlenségén!

    Lehetséges a dolog, ha találtak egy dimenziókaput, vagy sikerült lekicsinyíteni az álllatokat. Mivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy dimenziókaput találsz, mint úgy sikerül lekicsinyítened bármit is, hogy annak semminemű kvalitása ne változzék, a sztori továbbra is jó helyen van a Bibliában, meg a kutatók fantáziájában...
  • gz8
    #5
    Ja, kábé 8 éve lehetett, és persze hamisítvány volt az egész!
    A fazonnak sikerült egy fadarabot az állítólagos bárkából lehoznia, aztán a tudomány közbeszólt: C14-es kormeghatározással - ha emlékezetem nem csal - pár száz éves kort állítottak meg. Azt meg Európában elég sok helyen találhatsz eldugottabb településeken...
  • gz8
    #1
    Érdekes, hogy Noé le tudott jönni egy 5000 méteres csúcsról... Na jó, legyünk annyira engedékenyek, hogy az Özönvíz után jóval magasabb volt a vízszint, és valamivel könnyebb volt leevickélni. Vagy mégse? A világ minden népének legendáiban megvan az Özönvíz története, ez tény, tehát biztos volt kataklizma. Ugyanakkor abban is biztosak lehetünk, hogy nem volt pár tucat méternél magasabb a vízáradat (elég az is, ha pusztítani kell; vagy ha mégis olyan magas volt az ár, akkor meg nem tartott olyan soká, de ha már vízmagasságnál tartunk, megnézném én azt az áradatot, mely 5 kilométer magas vízréteget mondahat magáénak, ui. az ilyen volumenű "vízvándorlás" okát inkább egy pár km átmérőjű aszterodia becsapódása okozta, amit nem valószínű, hogy a baktériumokon kívül bármi is túlélt volna), tehát a "csak pár száz métert kellett onnan lemászniuk" elméletet akár el is vethetjük itt és most. Akkor mégis hogyan jöttek le? Menjünk vissza kissé... hogyan jutottak oda fel?

    Bárhogy is nézem, igazából nem más a bárka-sztori, mint egy szép mese... Jó éjt mindenkinek!