156
Aki asztmás, az hogyan úszta meg, ha megúszta?
  • Blasta
    Ez is, az is jó! EU-ban elvileg már nem lesz kötelezö katonaság...
  • Winston Smith
    Az EU sz*rt sem ér. Inkább a törvényt várd a sorköteles katonai szolgálat eltörléséről.
  • Winston Smith
    Két gyerek esetén már nem hívnak be még akkor sem, ha nem érted el a korhatárt. Elég ha a pici úton van.

Úgyhogy beszéld meg a barátnőddel. Egy év alatt összejöhet bőven. Ha mázlitok van, akár egyszerre is.
  • Blasta
    MOndjuk nem is tervezem! Majd jól "eltünök" valahova! Mondjuk egy haveromhoz. Aztán mindjárt itt az EU!
  • Winston Smith
    P*sálni meg akkor mész, amikor engedélyt kapsz rá...
  • Winston Smith
    Bezony elképzelhető. Úgyhogy nem érdemes megvárni őket, hogy házhoz jöjjenek.
  • mateos
    viccelsz ? kubának van csak igazán filingje.
    Kék tenger,homokos tengerpart,gyönyörü csajok,régi amcsi kocsik felér egy orgazmussal...
  • Blasta
    Kuba nem bejövős. Inkább mennék pölö Kanadába. DE AHOZ IS GEPPA KELL!!!!!:-(((
  • mateos
    akkor szökj ki cubába és soha ne gyere vissza :)))
  • Blasta
    Én is az vagyok.....:-)))
  • mateos
    le kell fizetni a hadsereget...ugyis amilyen szegény :)
  • Blasta
    Mellesleg engem az érdekelne, hogy hallott-e már valaki olyat, hogy nem jelentkezett az illető a sorozáson és kimentek érte?????
    Mert nekem pont ma mesélte egyik kollégám, hogy hallott már ilyet.....
  • mateos
    ebben teljesen igazad van !!
  • Blasta
    Mellesleg én egyszer kaptam egy C-t cukorbetegségre!
    Igaz, nem volt valós, de akkor is....
    "jöjjön vissza jövőre, hátha elmúlik...."
    A kurva annyukat!
  • Blasta
    Mateos!
    Nem azzal van gond, hogy beledöglik az az egészséges férfi! NEM! Ki lehet bírni, persze!

Egyszerüen nem érzem jogosnak, hogy azt csinálhatnak ott benn velem, amit csak akarnak! Lófaszt! 25 éves vagyok, eddig megúsztam, de sajnos nincs semmilyen betegségem, amire E-t kaphatnék!

Van viszont egy marha jó állásom, amilyet 3 évig szerettem volna! És most 2 hónapja bejött! Ha elvisznek, akkor a helyemre felvesznek valakit, mert muszály! És ha visszajövök? Megmondják, hogy sorry. Ugrálhatok, taposhatok, bíróságra járhatok, de ez a munkám nem lesz meg soha. Nem beszélve a barátnőkről, a nyárról, a munkán kivüli karrierről stb....

Aztán már csak az kéne, hogy valami faszfej 20 éves kis köcsög tiszt ugasson be! Csak saját magamnak teszek rosszat vele, hisz ki bírja, ha 4-5 évvel fiatalabb pöcsök ugatnak be neki?????

Egyszerüen ez az ország nem tett nekem semmi olyat, hogy akár 1 napot is egy laktanyában töltsek le az ő kedvükért!!!!!
  • mateos
    láttam...én csak azt mondom,h értelmetlen kibúvókat keresni !! egy érett 18-24 éves férfi ne mondja nekem h nem bir ki 6 tetves hónapot egy rossz állapotú laktanyában.
    Ne étsétek félre én nem a kötelező hadsereg hive vagyok sőt !! én se szeretnék katona lenni de ha mégis kötelező lessz akkor bemegyek és nem kutatok fel 50 orvost h egy egézséges emberről irják azt a lapomra h alkalmatlan.És különbenis ne mondjátok h olyan qrva szigorú mint régen...2 napobta hazamész.
  • ipszilon
    amúgy meg a tisztek jófejek!:-)
  • ipszilon
    szerintem is hülyeség a hadkötelzettség, teljesen értelmetlen, de nem ismétlem az előttem szólókat. az önkétessel pedig csak egy baj lesz, nem lesz, aki jelentkezzen. ill. csak nagyon kevesen. de talán sikerül a katonaság színvonalát növelni és akkor kecsegtetőbbé válik ez a szakma.
  • ipszilon
    láttál te már magyar laktanyát???
  • Lteebee
    És ha már van valamiféle egzisztenciád, jórészét simán bukod fél/egy év alatt.
  • mateos
    igazad van....bár teljesen fölösleges 12 hónapra bevonulni egy egézséges embernek ha 6 hónapot is simán ki tud húzni.
  • mateos
    má csak 6
  • Winston Smith
    Mellesleg ha már így elkanyarodott a téma az eredeti irányból, akkor megjegyzem, hogy nekem van két, már katonáskodott ismerősöm. Azt mondták ők is, hogy annyira nem kunszt, de elb*sztak 9 hónapot az életükből teljesen értelmetlenül.
  • mateos
    "Erről csak annyit, hogy itten a 21.-ban, egy ilyen kis országban gyakorlatilag semmi értelme nincs az egésznek - ugyan ki támadná meg Magyarországot? "

senki nem támadna meg minket...de Nato kötelezettség hogy legyen katonaságunk,,,sajnos még nincs önkéntes,,,igy ezzel kell beérnünk
  • mateos
    namind1 én nem keresnék kiutat hanem simán bevonulnék /6/ hónapra ... most mi 6 hónap az életből ?? semmi
  • Coine
    Egyetértek.
    A mai magyar hadsereg inkább mondhatni elvesz x hónapot az életedből ami alatt nem :
    -tanulhatsz
    -dolgozhatsz
    stb.

Tehát semmi úgymond hasznosat (közösségnek és társadalomnak ha még van, ilyen) nem tudsz csinálni.
  • Hangianix
    Hat akkor egeszsegedre. Ismerkedni es tapasztalatot szerezni hasznosan is lehet.
  • mateos
    dehogy !! tapasztalatokat szerzel...megismerkecc emberekkel
  • Hangianix
    Csak ez az eleted elbaszasa. 5 honapon at nem csinalsz semmit, csak kidobod azt az idot.
  • mateos
    akkor meg nincs probléma
  • Hangianix
    Mateos, te elvagy tevedve a hadsereget illetoen. Mostanaban ugyanis az alapkikepzesnel lehet, hogy futsz meg kuszol, de utana semmi. Ket naponta mehetsz haza, mert nem tudnak ellatast biztositani a legtobb laktanyaban, stb.
  • mateos
    akkor komolyan veszik...

Kedves Winston !!

Én qrvára nem tom milyen egy asztmás roham hisz én nem vagyok asztmás.De most már tom.
  • Winston Smith
    Csak az a gond, hogy mostanában az allergiával együtt slágerbetegség lett. Kérdés, hogy ezek után mennyire veszik komolyan az orvosok...
  • Winston Smith
    Megnéztem a 9/2002-es HM-EüM rendeletet, valamennyire biztató a helyzet.

Kedves Mateos!

Van neked fogalmad arról, milyen az az asztmás roham, amihez rohamkocsi kell (legalábbis a civil életben), és le kell ülnöd a földre, mert annyi levegő nem jut a tüdődbe, hogy lábon tudj állni, nemhogy a fentieket csinálni. Hogy miért akkor és miért ott következik be, azt nem tudod. Valószínáleg valamilyen allergiás roham, de hogy mitől azt nem tudod. De bekövetkezhet bármikor.
    Egyébként pedig 800 métert nem tudsz lefutni, mert sípol a tüdöd.
    Úgyhogy nem bírom ki. Elég nekem a hétköznapi életben együttélni a gyógyszerekkel, nem kell, hogy még teszteljék is, meddig bírom...
  • mateos
    szerintem meglehet úszni
  • Xboxman
    Jaja,tök rulla lehet nemtom mit parázol!Én szívesen fogok menni!
  • mateos
    én se éljenzem a hadkötelezetséget de most kár kibúlyókat keresni....ha ugy találják h állapotod nem megfelelő akkor csak polgárit kapsz ami 2X annyi ideig tart...ha meg natán ugy itélnek meg h mehecc akkor mész..Csak azt ne mond h nem birsz ki 6 hónapot...nem kell mást csinálnod csak futnod,kúsznód,korán kelned,lőnöd,és nyalnod !!
  • Winston Smith
    Üdv!

Megkaptam az első sorozásra hívó papírt. Azonkívül hogy alapban nincs kedvem elb*szni az életemből 6 hónapot, másfél éves korom óta asztmás vagyok. Ez nem olyan asztma, mint amúgy "általában", hogy a sorozás előtti héten jön ki, súlyos bőrallergiával egyetemben. Ez valódi. Vannak kezelési lapok, bőrtesztek, minden.

Érdekelne, hogy valaki hozzám hasonlóan valódi asztmával meg tudta-e úszni a katonaságot és ha igen, hogyan?